Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 1
GC_QuiGon

Označavanje atributa

Recommended Posts

Mislim da su u Geocachingu atributi jako bitna i ozbiljna stvar. Najviše iz razloga što štede vrijeme. E sada par puta mi se dogodilo da sam na lokaciju došao nepripremljen (po mom mišljenju zbog lošeg označavanja atributa). Jednostavno kada sam pogledao atribute mislim si ajde pa to bi prema svemu navedenom trebalo biti relativno lagano. Pr: "Tree climbing Teren 2" kad ono na terenu klinac. Jednostavnijim rječnikom rečeno izgubljeno "vrijeme". Ponekad sam se uspio snaći tako da se problem riješio, ali bilo je primjera kada sam morao odustati i sl. E sada tražim vaše mišljenje kako označiti navedene situacije.

Recimo da su svi keševi postavljeni na drvo :  

1. Lijepo razgranato drvo gdje se na prve grane može stati sa nogom.

2. Drvo kojem su prve grane u dosegu ruke prosječnog geokešera i treba samo malo dodatne snage i spretnosti da se uspne na drvo i dosegne keš.

3. Na drvetu kojem su prve grane izvan dosega ruke i treba nešto postaviti kako bi stalo na to npr. bicikil, stol ili nešto slično. (da li je tu potreban dodatni atribut spec. tool req.? ili se tu podrazumijeva da se na drvo svi trebaju znati penjati kao vjeverice ?)
    a ) to nešto se nalazi u blizini keša (sigurno je za upotrebu može držati geokešera od recimo 115 kila i nije nelegalno za upotrebu)
    b ) to nešto treba ponijeti sa sobom

4. Drvo za koje su potrebne manje ljestve da bi se popelo recimo one od 2 metra .

 

Edited by GC_QuiGon

Share this post


Link to post

Za svaki od tih primjera treba ići atribut Tree climbing.

Što se terena tiče, to ne ovisi samo o tome da li se može lagano popeti na prvu granu, nego i o tome koliko visoko se trebaš penjati i kako su raspoređene grane na tom drvetu.

Ovi primjeri bi mogli ići od T2 (ili možda T2,5, jer ipak se treba nešto penjati) pa recimo do T4 max. Primjer 4 bi još mogao ići s atributom Climbing Gear.

To bi bila moja razmišljanja.

Share this post


Link to post

slažem se da bi trebao ići tree climbig na svaki. i ukoliko nesto moras ponijeti sa sobom trebao bi ici i special tools required. ukoliko je nesto pored cache i vidljivo ne bih stavljao poseban atribut. terene bih ja svrstao od 2,5 do 4 (4,5 ako je bas nezgodno opasno zahtjevno)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 1

×
×
  • Create New...