+HR_s00va Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Tko je naš Štef Kalnički? Stjepan Jembrek je nedavno napunio 67 godina, a od svoje 16.-te godine član je PD Kalnik - Križevci , a nedugo potom postaje i radio amater. Svojim samozatajnim radom u tim društvima bavi se gotovo 50 godina. U svom rodnom gradu poznatiji je po svojim nadimcima: Štef Antena i Štef Kalnički. Nema osobe u Križevcima, a i šire tko ga ne poznaje , naravno i cijeni... Jedan križevački pjesnik i pisac spominje ga u svojoj knjizi: Veliki - mali čovjek grada... Štef Kalnički-Antena-Jembrek u geocachingu je od 15.10.2014. godine i u tih – ravno 15 mjeseci uspio je uz svoju ljubav prema Kalniku i planinarenju i nama svima pokazati Kalnik, Križevce i okolicu – i ne samo to, njegov entuzijazam i dobra volja teško je mjerljiva na bilo koji način, ali kako bi pokazali rezultate njegovog doprinosa geocachingu u Hrvatskoj moram napomenuti da je naš Štef Kalnički od pronalaska prvog cachea pa do današnjeg dana, znači u samo 15. mjeseci pronašao 361 cache, ali i postavio čak 256 cacheva (zapravo 255 traditional cacheva + 1 event), čime je zaslužio na samo znakovitu titulu geocachera sa najviše postavljenih cacheva u Hrvatskoj, već i priznanje cjelokupne zajednice za entuzijazam i predanost, za dobru volju i dobro srce, za malog čovjeka od 67 godina kojem nikada ništa nije teško i koji se nikada ne žali, koji nam pokazuje kako biti veliki čovjek, jer veličina je unutar nas, a Štefovu veličinu doživio sam tek kada sam upoznao i Štefa i Križevčane oko njega. Danas je Štefu potrebna pomoć, nesretnim slučajem ostao je bez krova nad glavom, naš Štef i njegova sestra sa kojom živi sada usred zime ostali su bez doma. Zahvaljujući Planinarskom društvu Kalnik i zajednici u Križevcima kuća je već u obnovi i ne sumnjam da će lokalna zajednica, planinari, građani i gradonačelnik dati sve što mogu, ali nakon ovakvih nezgoda, znamo da ma koliko skromno živjeli, uvijek treba još malo više kako bi se život vratio u normalu... Ovim putem, poštovani geocacheri, molim vas za sudjelovanje i pomoć našem Štefu, kako u odjeći, kućnim potrepštinama i sličnom po vašem izboru, koje možete donijeti osobno na skupštinu udruge Geocaching Hrvatska u subotu u 15 sati na N 45° 45.604 E 015° 59.280 i najvažnije od svega novčanim prilogom prema vašim mogućnostima uplatom na račun otvoren na ime Štefove sestre: IBAN: HR9723600003213963547, na ime Marija Pašičko, Križevci, uz napomenu: za obnovu kuće. Za uplate iz inozemstva – riječ je o računu u Zagrebačkoj banci, BIC: ZABAHR2X. Poziv na broj mora započeti sa HR00, a dalje možete staviti datum uplate, vaš JMBG ili sl. Našem Štefu želimo brz oporavak od ozljeda i štete, a sve ostale u ime geocachera Hrvatske, udruge Geocaching Hrvatska i svoje osobno, molim za odaziv na uplatu novčane pomoći – jer znam da to naš Štef nikada ne bi sam tražio. HR_s00va / GEO Sova Quote Link to comment
Recommended Posts