+migolnet Posted August 31, 2015 Share Posted August 31, 2015 Czy jest dostępne jakieś API dla http://www.geocaching.pl/ ? Chciałbym dopisać sobie hook do GSAKa żeby po dodaniu wpisów do skrzynek automatycznie aktualizował mi statystyki. Mogę to zrobić przez logowanie itd itp, ale skoro mógłbym przez jakiś API to zawołać byłoby o wiele łatwiej Quote Link to comment
+wantsky Posted August 31, 2015 Share Posted August 31, 2015 Geocaching.pl korzysta z API Geocaching.com. Złe wieści chyba -> https://www.geocaching.com/mobile/apidevelopers/ Quote Link to comment
+migolnet Posted September 4, 2015 Author Share Posted September 4, 2015 Geocaching.pl korzysta z API Geocaching.com. Złe wieści chyba -> https://www.geocaching.com/mobile/apidevelopers/ Nie zrozumiełeś niestety mojego pytania albo się źle wyraziłem. Chodzi mi o API udostępnione przez Geocaching.pl a nie API z którego korzystają. Chciałbym mieć makro które po zalogowaniu serii znalezień automatycznie wywoła aktualizację statystyk na Geocaching.pl Quote Link to comment
+Spider Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 geocaching.pl nie udostępnia żadnego API. Jak chcesz zaktualizować swoje znalezienia to w profilu masz taką możliwość (aktualizacja ostatnich 30 znalezień). Quote Link to comment
+migolnet Posted September 6, 2015 Author Share Posted September 6, 2015 geocaching.pl nie udostępnia żadnego API. Jak chcesz zaktualizować swoje znalezienia to w profilu masz taką możliwość (aktualizacja ostatnich 30 znalezień). Zdaję sobie sprawę że jest taka możliwość. Szkoda że nie można wykonać jakiegoś calla który załatwi sprawę bez wchodzenia na stronę i wyklikiwania Quote Link to comment
+Spider Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Nie można, bo geocaching.pl korzysta z API geocaching.com i po pierwsze musiałoby to działać na zasadzie proxy co byłoby już złamaniem licencji korzystania z API a po drugie taki "call" o którym mówisz nie jest prosty, bo musisz zrobić X/30 requestów do geocaching.com, gdzie X to liczba Twoich znalezień. Quote Link to comment
+migolnet Posted September 6, 2015 Author Share Posted September 6, 2015 Nie można, bo geocaching.pl korzysta z API geocaching.com i po pierwsze musiałoby to działać na zasadzie proxy co byłoby już złamaniem licencji korzystania z API a po drugie taki "call" o którym mówisz nie jest prosty, bo musisz zrobić X/30 requestów do geocaching.com, gdzie X to liczba Twoich znalezień. Hmm... jakoś nie widze tutaj proxy. Loguję serię skrzynek, wysyłam call do twojego API a twoje API aktualizuje moje statystyki na geocaching.pl zwracając sukces lub nie. Ma to dawać ten sam efekt co zalogowanie się i kliknięcie w aktualizuj ostatnie 30 skrzynek. Nic więcej nie miałoby to robić Quote Link to comment
+Murazor Posted September 7, 2015 Share Posted September 7, 2015 Hmm... jakoś nie widze tutaj proxy. Loguję serię skrzynek, wysyłam call do twojego API a twoje API aktualizuje moje statystyki na geocaching.pl Jedno API wywołujące drugie API się właśnie proxy nazywa. Quote Link to comment
+migolnet Posted September 8, 2015 Author Share Posted September 8, 2015 Hmm... jakoś nie widze tutaj proxy. Loguję serię skrzynek, wysyłam call do twojego API a twoje API aktualizuje moje statystyki na geocaching.pl Jedno API wywołujące drugie API się właśnie proxy nazywa. Nie, to się nazywa Internet. Proxy jest to serwer pośredniczący, a tutaj nie ma pośrednictwa gdyż dane które zostaną pobrane przez Geocaching Live API nie zostaną mi przekazane. Quote Link to comment
Recommended Posts