Jump to content

Budapest GeoAwards


Sunboy_hun

Recommended Posts

A januari rendezveny jo otlet.

Akkor ki leht a versenyt irni a Na 2 dec 31 kozott megjelent ladakra. Jelolnimajd csak oktober/novembertol lehessen.

 

Csak azok a rejtesek vehssenek reszt amelyek a GC szbalyoknak megfelelnek es a nem keresheto statusz nem volt tobb mint 2 het alkalmankent (nem tobb mint 30 nap osszesen).

 

az esetleges problemas ladakat tovabbra is a lsitna lehet tartani, de az zaro ertkelesben csak azok a ladak vehetnek reszt amelyek statusza teljesen tisztazott. Erre az nauar honap lehetoset ad. Ha valaki gondot jelzett es a CO nem valtoztatja meg a szbalyok szeirnt a rejtest akkor a rev dontese megszulethet egy honap alatt. Ezzel tlalan kikerulhetok a szubjektiv elbiralasi vadak.

 

Az orszagos jo otlet, de ahhoz a tobbi klub reszvetle is kell. Kerdeslesze valaki aki osszefogja.

Bar amellett a pesti kulonversneyt meg meg lehetne hirdetni. Hogy ne szolhasson be senki egy jatekosnak a biralotkra, talan onkentesekbol letre lehet hozni egy par fos csapatot aki tobbsegi szavazattal dont a dolgokban.Ha nem mardhat ahogy most van. Nekme igy is jo es amit weddig lattam minden vadaskodas ellenre jonak tunt. Leszamitva az alacosny reszvetelt a szavazason de arrol nem as szervezo tehet. Ha annnyan szavaztak volan mind egyik masik rendezvenyen voltak.... En mindenesetre kovetni fogom az esmenyeket.

 

Meg egy szuro lehet esetleg, hogy legalabb 20 megtalalt bejgyzesnek kell lenni a rejtesen. A decmeberben megjelent ladaknal es a nehezeebb puzzle kategoriara ezt csokkanteni lehet.

 

kategoriak lehetnek:

 

Hagyomanyos rejtes

Multi

Puzzle (otthoni elozetes adatgyujtest igenyel)

Rejtveny (mint a soduku volt)

Filed puzzle (estleg a tobb mint 5 heklyszin meglatogatast igenylot kulon dijazva)

Legjobb trail/sorozat

Legotletesebb technikai megoldas (a rejtes kivitelese illetve a dobozt kulon lehet dijjazni)

D5/T5 legjobb

Csapatmunkat igenylo rejtes.

 

Most ennyi rmelem lesz meg mas erdeklodo is aki hozzaszol

Link to comment

A januárt jó ötletnek tartom én is, így még karácsony után is bőven lehetne keresgélni ;)

 

A nevezést biztosan át kell gondolni, és pontosítani a szabályokat (az idei évből tanulva). Az 1 ember 1 db-t nevezzel azért látok némi problémát. Mert akkor meg kell szabni, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie a nevezőnek (nehogy túl sok 0 megtalálásos profil nevezzen), valamint valószínű, hogy tartogatni fogják a nevezésüket a végéig, amikor meg lehet, hogy más már nevezte az adott ládát. Az is igaz, hogyha túl sokat nevezhet 1 személy, akkor meg nagyon sok szavazat el fog veszni a végső szavazásnál.

 

A nevezésre megnyitására én egy nyár végét gondoltam, de előtte bőven megjelenne az esemény. Szavazásra ellenben decembertől lenne lehetőség (párhuzamosan a nevezés pedig lezárulna). Ezzel lehetőséget biztosítunk, hogy ténylegesen 12 hónap rejtései vehessenek részt.

 

A kategóriákkal vagyok gondban:

A tradit nem feltétlenül venném szét a multitól, ebben benne van az is, hogy technikailag nem nagyon különböznek. Esetleg egy olyan kategóriát alakítani ki, hogy "több pontos" és akkor ide bejöhetnek azok a rejtvényládák, amik majdnem multik. Rejtvényből így lenne a "csak a koordináta kiszámolós" és akkor a multival együtt " helyszínen megoldós, több pontos". A trail jó ötlet, de akkor definiálni kellene a trail fogalmát ( pld.: legalább 8-10 láda, X-méterenkénti távolságon amely egy irányba folyamatosan sétálható), mert szerintem nem mindenki akar kipakolni 70 ládát a Rákos patak mentén. Mindenképpen akarok Wherigo kategóriát, abból Budapesten nem sok van még, és nagyon izgisek tudnak lenni, ezen a lapon egyszerű csinálni is: http://Wherigo.rangerfox.com

Extraként gondoltam, hogy a legtöbb fav. ponttal rendelkező láda külön díjat kapna. A Fav pontban az a jó, hogy a külföldiek a verseny tudta nélkül is adnak, valamint azt megtalálás nélkül nem lehet adni ( ha jól emlékszem).

 

Az országos akár jó ötlet is lehetne, de mivel elég nagy az ország, nem hiszem, hogy lenne relevanciája, hogy bejárásra kerüljön az összes nevezett láda. Jómagam is max 1-2 megyés vonzáskörben szoktam tervezni, persze, amikor elmegyek vhova, akkor keresek ládát. A másik probléma, hogy tényleg sok ember széles összefogás igényeltetik, ami még picit távoli, jó példa a Hungarian Wanderer telepítése ;)

 

 

Link to comment

Meg egy tovabbi kategoria.

Amibol meg kevesebb van, bar nagy hagoymanyokkal rendelkezik.

Letterbox.

Talan hoz nehany rejtest a jatekba. Ritka es ha jol van elkeszitve akkor nagoyn erdekes.

A trail legyen legalabb 10 rejtes amit vagy gyalog, vagy kerekparral meg lehet csinalni. Esetleglehet egy kulon vizi cache kategoria is.

Link to comment

BGA 2015:

Kedves kesserek !

 

Ismét eltelt egy esztendő, sikeresen magunk mögött tudhatjuk a második GeoAwards-ot is. Az első rendezésen sok tapasztalatot nyerhetett mindenki, a játékosok, támogatók, és főleg a szervező(k). Szerettünk volna az idei télre egy kalandosabb láda vadászatot is, mely során decemberben minden nap megjelent egy volna mókás-klassz Challenge láda. Ehhez a Challengeket meg is terveztük, megcsináltuk az ellenőrző checkereket is, kirejtettük a ládák harmadát, de sajnos átmenetileg szüneteltetik ezt a típust. Érdemi döntés tavasszal várható a HQ-tól.

 

Ugorjunk vissza a GeoAwards-hoz. Változtak a szabályok, magasabb követelményhez lettek kötve a szavazati jogosultságok, valamit kompenzációs elven bevezetésre került a favourite pontok aránya. Ennek a hátterében az állt, hogy a közösségileg nem annyira ismert rejtők, illetve a távolabb eső rejtések minőségi munkái, fel tudják venni a versenyt a populárisabb helyen fekvő ládákkal. Számokkal alátámasztva:

- Tavaly 5 láda osztozott 21 db szavazaton, amiből az első 3 hely birtokolt 17 db szavazatot

- Idén 10 láda összesen 87 ponton (56 fav + 31 szavazat) osztozott, amiből az első 3 hely 39 db pontot birtokolt.

- Idén mindezek mellé befutott még 11 db érvénytelen szavazat (duplikálás, jogosultság hiánya)

 

A következő GeoAwards kiírásakor is valószínű fejlődni fognak a szabályok, és dolgozunk azon is, hogyan lehetne még jobban felpezsdíteni a rendezvényt. Ezzel kapcsolatban a hivatalos fórumon nagyon szívesen látok/tunk minden építő kritikát.

 

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített a tervezésben, az ajándékokban, különös tekintettel a fődíj adományozóját, valamint mindenkinek aki részvételével hozzájárult az esemény sikeréhez.

47c347f1-77d8-4ade-b19d-6b997912d2c0.png

508828be-e0ba-4229-aa48-966262b71615.png9fe0630d-319f-4e7d-869f-96bdc424e707.pnge1e6c65f-9a24-48d3-a6b2-10f4e11f53a4.png

Link to comment

Felhívom a kedves játékosok (és a szervezők) figyelmét arra, hogy ez a rendezvény is akkor kerül megrendezésre (reméljük), ha vannak jelölésre érdemes ládák. Így bátorítok mindenkit, hogy tessék (természetesen a ládarejtési irányelvek figyelembe vétele mellett) szép és igényes ládákat rejteni!

 

fehérlófia

Geocaching Ellenőr

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...