Jump to content

Reviewers lezen NIET!


GEO-BREIN
Followers 1

Recommended Posts

Nog maar eens een bewijs dat de reviewers soms maar wat doen. Ze nemen zich zelfs de moeite niet om te lezen waarom de cache op unavailable staat.

 

DE GROOTE OORLOG 1914- 1918 100 JAAR GELEDEN2014

Momenteel zijn er enorme werken bezig aan de IJzertoren in Diksmuide. De CO heeft dit ook zo vermeld op zijn listing. Wat doen de reviewers??? Een mededeling plaatsen dat de cache moet hersteld worden óf deze na 3 maanden wordt gearchiveerd! :mad:

 

Daar zou je nu toch iets van krijgen, nietwaar!? Wat kan de CO er aan doen dat daar grote werken in uitvoering zijn waardoor de cache tijdelijk niet bereikbaar is? Hoe kan de CO nu weten hoelang die werken zullen duren??? Waarom moet hier een verwittiging komen dat de cache kan/zal gearchiveerd worden???

 

De reviewers zien een rood lampje branden en schieten onmiddellijk in actie zonder ook maar even de reden op te zoeken waarom de cache TIJDELIJK niet beschikbaar is! Nogmaals ... nochtans staat het klaar en duidelijk in de listing:

 

 

Temporarily Disable Listing

 

05 Oct 13 gezien de werken zal deze tijdelijk buiten dienst zijn zodra mogelijk komt hij terug bezoek gerust mijne cache aan westoria en die vanmijne zoon het esenkasteel

 

 

ONGELOOFLIJK!!! Hier is totaal geen reden voor archivering. Hier moeten de reviewers gewoon een beetje geduld uitoefenen!!!

Link to comment

Op globalcaching is mij gevraagd een antwoord te geven op deze vraag. Omdat je de post hier ook geplaatst hebt, plaats ik hetzelfde antwoord hier ook.

 

Hoe lang mag een cache gedisabled staan? Dit is wat de richtlijnen er over zeggen:

You are responsible for occasional visits to your cache to ensure it is in proper working order, especially when someone reports a problem with the cache (missing, damaged, wet, etc.), or posts a Needs Maintenance log. Temporarily disable your cache to let others know not to search for it until you have addressed the problem. You are permitted a reasonable amount of time – generally up to 4 weeks – in which to check on your cache. If a cache is not being maintained, or has been temporarily disabled for an unreasonable length of time, we may archive the listing.

 

Nu krijgen we van Groundspeak de mogelijkheid om daar wat flexibeler mee om te gaan, zoals bijvoorbeeld caches die tijdelijk niet beschikbaar zijn tijdens bijvoorbeeld een broedseizoen. Randvoorwaarde is dan wel dat er een duidelijke einddatum voor het offline zijn bekend moet zijn, bij voorkeur in de Disable log.

 

In het verleden zijn we daar als reviewers zelfs nog wat flexibeler mee om gegaan en werd er over het algemeen pas na een vrij lange tijd actie ondernomen. Het probleem is echter dat er de laatste jaren gemiddeld steeds slechter cache onderhoud gepleegd wordt, waardoor er steeds meer caches "permanent" op disabled stonden. Als gevolg daarvan kwamen daar bij de reviewers dus ook steeds meer klachten over.

 

Om die reden is in overleg met Groundspeak besloten om het "sweepen" weer wat meer volgens de richtlijnen op te pakken en hebben we zelfs een nieuwe reviewer aangenomen wiens primaire taak het is om dat onderhoud weer op orde te krijgen. Er zijn helaas teveel mensen die beloven onderhoud te doen, maar dat vervolgens niet meer doen. Natuurlijk zijn er caches die legitiem langer gedisabled zijn, wegens bijvoorbeeld werkzaamheden zonder bekende einddatum, maar in de huidige situatie moeten de goeden helaas een beetje lijden onder de kwaden.

 

Overigens is het officiële advies van Groundspeak om in zo'n situatie de cache te archiveren in plaats van lang op disabled te laten staan en een nieuwe cache ter review aan te bieden zodra de situatie het weer toelaat.

Link to comment

Bedankt voor dit antwoord. In zekere zin begrijp ik de beweeg reden hiertoe. Alleen jammer dat de goeden het met de slechten moeten bekopen.

 

Een mogelijke oplossing is dus de listing terug aanbieden en in de listing zelf de melding doen met koeien van letters. Of de listing terug op available zetten en daags nadien terug disabled zetten.

 

Het is toch belachelijk dat een cache zou moeten verdwijnen omdat er gemeentelijke werken aan de gang zijn!?

Edited by RHCV
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 1
×
×
  • Create New...