+ArizonaSmith Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Sigurno ti je to predaleko, ali najbolji deal koji sam nasao je u Londonu, ducan se zove "Pound shop" (sve za funtu), bilo je onih malih poluprozirnih duguljastih kutijica koje se zakvace (cuje se KLIK) sa sve 4 strane, i takve 3 su kostale funtu. Nisam mogao nositi vise od 9, a da sam mogao, uzeo bi ih bar 30. Quote Link to comment
+heroj_ulice Posted September 11, 2013 Author Share Posted September 11, 2013 Bgnjipče, (ovo je vokativ imenice bgnjip), deder priupitaj i koliko bi cepao taj tvoj frend za možda one male plastificirane izjave (tipa "Ako se ovo našli slučajno molimo vas da bla-bla...") koje bi se ostavljale *U* cachevima. Bilo je već ovdje negdje govora o tome... sto fali i obicnom papiru ? Quote Link to comment
+SiK D. Team Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 Što se toga tiče, znam da ima za kupiti takvih kućnih plastifikatora po knjižarama i mislim da nisu nešto preskupi, moglo bi se naći za 300-400 kuna, a može vas više koristiti! Quote Link to comment
+nway Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 plastifikator ima i puno jeftinije u lidlu kad imaju uredsku opermu, a to je svako malo, mislim da je oko 80tak kn Quote Link to comment
Matko&Maja Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Evo da se i mi malo javimo na ovu temu jer mi plastificiramo i izrađujemo sitnice otkako smo počeli postavljati cacheve. Plastifikator u Lidlu je od 100 - 200 kn maksimum. Imali su do sada dva tipa plastifikatora u prodaji, oba A4. Također imaju često i folije za plastificiranje od 80 mikrona za vruće plastificiranje i cijena se kreće oko 40kn za 40 listova u pakiranju. U trgovini Muller također imate i plastifikatore i folije raznih veličina - naravno nešto su skuplji, ali ih stoga ima cijelo vrijeme. I da naglasimo - skup je hobi sve plastificirati, a vlaga kad tad prođe i u te plastificirane dijelove - ne pitajte kako, jednostavno prođe, a to govorimo temeljem vlastitih cacheva. Dakle morate redovito to nanovo izrađivati i održavati. Da se nadovežemo na kutije veličine small. Imate ih u onoj trgovini turskom robom Kik. Kutija ima klik sa sve četiri strane, ima gumu u poklopcu i prozirna je i dođe 8kn. Ima i većih kutija tog dizajna. Prednost je što se naljepnica o cacheu naljepi unutar kutije na poklopac pa vlaga ne može ništa - testirano i radi. Naš cache kod Sv. Ane je već godinu i pol dana u toj kutiji i sve super suho iznutra. Nadamo se da smo pomogli Quote Link to comment
+heroj_ulice Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 Eto mene opet sa svježim podacima za zagreb i okolicu https://www.dropbox.com/s/4nfej84jtp93wo0/Zg55KmAll_20131206.zip https://www.dropbox.com/s/81svxmef9217p9v/ZGAll_20131206.zip Quote Link to comment
+HR_s00va Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Respect, tako treba... ...dodjeljujem ti još jedan VFP (Virtual Favorite Point) za zasluge Quote Link to comment
+heroj_ulice Posted January 14, 2014 Author Share Posted January 14, 2014 Arizona me priupitao jesam li svjestan da c:geo više ne prikazuje krugove oko misterija, na što sam ostao solidno iznenađen . No, postoji zgodno rješenje, a zove se Locus Maps. Aplikacija za android koju svi Slovenci koriste za geocaching meni je ok, ali c:geo mi je bolji. Uglavnom, locus koristi iste mape kao i c:geo i moguće je uredno u njega učitati GPX i tada iscrtati krugove (opcija geocaching tools). pa dok ne zakrpaju c:geo... ili GSAK + google earth Quote Link to comment
+heroj_ulice Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 jos malo podataka https://www.dropbox.com/s/if7a40yf8cuok9s/Zg55KmAll_20140407.zip https://www.dropbox.com/s/lvf20d07r37rech/ZGAll_20140407.zip Quote Link to comment
+ArizonaSmith Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Update za c:geo - nova verzija (od 30.4.2014) je inteligentnija od stare. Crta krugove oko misterija, ali SAMO AKO su finalne koordinate promijenjene na stranici od cachea (pod: change coordinates). Isto tako, NE crta krugove oko evenata, što je isto napredak. Ovim postaje dosta dobro sredstvo za vidjeti gdje ima slobodnog mjesta. Quote Link to comment
+heroj_ulice Posted May 13, 2014 Author Share Posted May 13, 2014 Svježi podaci o cachevima, ipak smo prešli 2000. Više neću objavljivati osvježavanja, u ovoj mapi naći ćete cacheve raspodijeljene pa kako je mnei zgodno s datumom kad su izrađeni. Ako će nekome trebati nešto nek me cimne Quote Link to comment
Matko&Maja Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 (edited) Ekipa, ne znamo jeste li primijetili ali mapsforge stranica se premjestila na novi link odakle možete skidati nove mape. Edited May 20, 2014 by Matko&Maja Quote Link to comment
+therewolf Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Ja bih dodao informacije za iPhone (iPad). Koristimo besplatnu aplikaciju Geocaching Intro (Groundspeak Inc.). Potpuno je funkcionalna, ali je ograničena na način da možete vidjeti samo većinu tradicionalnih cacheva koji se nalaze u blizini vaše trenutne lokacije (napomena: ne vide se "teži" cachevi, niti mystery niti multi). Međutim, za početnika (ali i kasnije, pogledajte nas ) je to više nego dobro. Ukratko: - možete na karti vidjeti cacheve u blizini - vidite sve informacije o njima (opis, logove, hint) - možete pokrenuti navigaciju do cache lokacije - kad pronađete cache možete napisati log (found, did not found) - smajlićima su prikazani cachevi koje ste pronašli - kako se krećete, tako se automatski učitavaju novi cachevi koji su u blizini - nema ograničenja tipa: samo 3 cachea dnevno ili nešto slično - za rad vam treba stalna veza na internet - svakako podesite aplikaciju tako da isključite Beginner Mode Inače, nedavno je izašla i verzija za Android, pa to može biti jednostavna prva aplikacija za cachere početnike na Android platformi. Pored toga koristimo i GCTools - the geocaching tool collection (Achim Heynen). To je kolekcija alata koji vam mogu pomoći u rješavanju multi i mystery cacheva. Najviše koristimo Target guidance (coordinates -> target guidance), u koji ukucamo GPS lokaciju (npr rješenje za multi ili mystery) i imamo navigaciju kompas/udaljenost do unesene lokacije. Quote Link to comment
Matko&Maja Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 Izašla je nova vezrija programa za stvaranje gpx datoteka pqlibre pa kome je potreban nek si ga preuzme. Quote Link to comment
Matko&Maja Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 Također ako se želite iz paperless geocachinga vratiti u papirnati oblik za to postoji online program zvan GeoRoadbook. Maju je uhvatila nostalgija za tim pa razmišljamo da se ponekad prešaltamo na tu vrstu geokeširanja. Quote Link to comment
+nway Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 ahh, nije jedina i mene ponekad uhvati. Nekada davno bilježnica s kožnatim koricama bila je moj stalni suputnik u gc pustolovinama. ? Quote Link to comment
+therewolf Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 (edited) Ne znam da li znate da je Nokia objavila Here za Android (ima tome već neko vrijeme). To znači da su dostupne besplatne offline karte + navigacija. Prije sam koristio Maps na Symbian platformi, koje je kasnije Nokia preimenovala u Here. Tko je koristio, vjerujem da će koristiti i Here na Androidu. Tko nije, neka isproba. Na zadnjem našem putu (izvan Hrvatske) sam na Android tabletu s c:geo i Here imao sve što nam je trebalo za voziti se do određenog cachea i pronaći ga. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps Hmm, sad tek vidim da ima i za iOS: https://itunes.apple.com/app/id955837609 Edited April 6, 2015 by therewolf Quote Link to comment
+heroj_ulice Posted April 7, 2015 Author Share Posted April 7, 2015 bio sam oduševeljen kad sam vidio da su here mape dostupne i na androidu, testirao ih još u beti (i kad su samo ograničene bile) i bio oduševeljen veličinom fileova. probao sam here mape na zadnjem putovanju i imam podijeljene osjećaje. PRO: fantastično sučelje (meni najbolje od trenutnih na tržištu) praktična tražilica CONTRA: nema sva ograničenja brzine niti speed camere u odnoso na recimo navigon čini mi se ima nešto manje poi-ja (čini mi se) kasni prilikom navigacije (kaže da skreneš kad si već u raskršću - ona zadnja uputa) prilikom izalzaka i prestrojavanja računa do kraja izlaza, ne od početka trake pa to malo zbunjuje (postoji već traka za izlaz, a on kaže da skreneš za 500 metara) za cachiranje i dalje koristim osm u c:geo jer imam sve što mi treba i ne moram izlaziti iz aplikacije, a za navigaciju autom mi je za sad bolji navigon, no nisam ih maknuo s moba, tu su i dalje Quote Link to comment
+therewolf Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Neprecizno sam se izrazio. Caching: c:geo + osm (kao i ti) Here mi je za navigaciju. Besplatan je, a i nostalgičan sam prema Nokiji. U c:geo nakon odabira cachea otvorim navigaciju do tog cachea i za taj dio koristim Here. Kad dođemo autom blizu, onda se za hodanje i traženje vratim u c:geo (s osm kartama). U pravu si, i nama se dogodilo nekoliko puta da je zakasnio s davanjem upute za skretanje. Inače, to sve mi je na "Wi-Fi only" tabletu, nemam Internet vezu. Quote Link to comment
+heroj_ulice Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 o da, nostaligija - ja još imam e66 da navigon nije "besplatan" koristio bih here maps bez pitanja ovako (uz činjenicu da sam se i navikao na navigon) ću ih i dalje držati na mobu kao backup i povremeno korisiti jer su opakopraktične... jedino što još nisam provjerio je kako vode do samog cachea - navigon u pravilo doveze cestom do nekud i tu stane pa se svakako moraš vratiti u c:geo, ne znam jesu here pametnije Quote Link to comment
+therewolf Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Hmm, nisam to isprobao, jer sam izlazio iz auta kad smo se parkirali i onda se vraćao natrag u c:geo. Međutim, here ima i pješačku navigaciju, pa bi to mogao isprobati prvom prilikom negdje u Zagrebu. Quote Link to comment
+Asterix. Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Pozdrav svima. Nadam se da pišem u pravoj temi, pošto se djelomično tiče i alata. Radi se o Geocaching app-u za kojeg vidim da često napravi dvostruki (čak i trostruki) log. Događa li se to još nekome i ima li pomoći? hvala puno na savjetima Quote Link to comment
+ArizonaSmith Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Mislim da to nije greška aplikacije, nego korisnika, koji valjda stisne "send" (ili što već) više puta, jer misli da prvi put nije prošlo. Na project-gc.com sajtu ima opcija "Profile -> Find bad logs" za pronalaženje takvih slučajeva, pa se lako mogu eliminirati. Quote Link to comment
+MatrixPatrix Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Gdje i po kojoj cijeni kupujete magnete? Quote Link to comment
+therewolf Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Gdje i po kojoj cijeni kupujete magnete? Vidi ovdje: http://www.repromaterijali.com/proizvodi/proizvod-6717 Preko weba imaju samo ovu veličinu, ali u dućanu imaju raznih veličina. I bitno su jeftiniji od njima susjednog dućana (vidi http://www.chemaco.hr/hr/pretrazivanje/proizvodi/?search=magnet&method=partial&x=0&y=0) Quote Link to comment
Matko&Maja Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 (edited) Ekipa evo jedne obavijesti. Naime google će uskoro, ako već ne i od danas, imati poseban search za stranice koje su prilagođene za mobitele i tablete. Kako naša web stranica nije jedna od takvih tj. nema responsive dizajn bit će u pretragama na dnu dna svega. Da skratimo priču, ukoliko nas pratite koristite desktop verziju preglednika na svojim mobilnim uređajima i tabletima ili nas još jednostavnije dodajte u bookmark. Edited April 21, 2015 by Matko&Maja Quote Link to comment
+therewolf Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 (edited) Jučer sam svratio po magnete (http://www.repromaterijali.com/). Evo fotke s izborom i cijenama: https://www.dropbox.com/s/1mvhshm5qyjyf06/magneti.JPG?dl=0 Edited May 8, 2015 by therewolf Quote Link to comment
Recommended Posts