Jump to content

Alati


heroj_ulice

Recommended Posts

Za cachiranje i vezane stvari koristim redom:

 

pocekt query

- funkcionalnost premiuma za skidanje podataka o cachevima da ih se može učitati u npr. mob; daje mogućnost pretraživanja po više kriterija, veličina, tip, status, lokacija...

caches along the route

- isto kao gore, samo nacrtas rutu kojom ideš i on traži cacheve do 10 km na stranu

c:geo

- aplikacija na androidu, osim što olakšava traženje, koristi i offline mape, moguće je i logirati cacheve (online ili offline pa ih onda učitati), a ono za što je meni cool je što može prikazati i krugove oko cacheva pa znate što još treba popuniti, podržava i persolan notes i corrected coordinates :)

gps status i toolbox

- android aplikacija za GPS

GCC - GeoCache Calculator

- odlična android aplikacija za crackanje misterija

stranica GPS visualizer (http://www.gpsvisualizer.com/calculators)

- odlično za pretvaranje koordinata iz zapisa u zapis ili udaljenosti između dva cachea

google maps + street view

- za provjeru koordinata i provjeru lokacije

stranica gps data team (http://www.gps-data-team.com/convert.php)

- za konvertiranje .gpx-a u .lmx (za nokiju) ili .kml (za google earth)

gps babel

- isto kao i prethodno

GSAK

programčić, ustvara baza podataka s cachevima koji može svašta, a meni služi za tri stvari: za izradu badgegen badgeva (macro), za update podataka o županijama/državama/regijama (macro) i za crtanje krugova koristeći macro u google earthu

google earth

-vidi prethodni

 

i nekoliko korisnih stranica:

http://www.cacherstats.com/Croatia1.html - ranking cachera

http://geocheck.org/ - za provjeru koordinata u misterijama

 

rado bih vidio što vi koristite, a ako ima pitanja oko ovog, pucajte :)

Link to comment

Logbookovi i note da je to cache nalaze se ovdje: https://www.dropbox.com/sh/d9zdac7tuigjkfj/3rZaYvovQT/Logbooks - napravljeni su tako da pašu jedni s drugima i da se mogu obostrano ispisati i izrezati :D

Tablica kojom pratim svoje cacheve je ovdje: https://www.dropbox.com/sh/d9zdac7tuigjkfj/-vW34_1ssF/CacheInfo.xlsx (ako će kome trebati pomoć oko ovog, vičite :)) - možete ju refrashati po želji i imati aktualne podatke :D

Edited by heroj_ulice
Link to comment

piše da moraš u logu koristiti {*FTF*} ,{FTF} ili (FTF)

 

It's required that your FTF log entries are tagged with one of these: {*FTF*} {FTF} (FTF). Please note that these are the common ones in northern Europe, but still not everyone uses them. Also some have taken FTFs before it has gotten to be "standard" and haven't been able to change all their old FTF logs since some caches are locked.

 

If you edit your logs to contain one of these tags, it will take everything from a few hours up to 3 months until they are detected. We will implement something better and more automatic for this in the future, but currently, we suggest that you send as a short email. Don't forget to tell us your profile name.

Link to comment

Eh, nemam više pojma odakle su tj. s koje web stranice. U biti ja sam prvo isprobavao free mape za Garmine od Sove, ali nisam uspio kasnije konvertirati *.img u *.map datoteku koju čita c:geo. Pa sam googlao offline croatia map i naravno našao kojekakve aplikacije s androida koje se naplaćuju itd. Uglavnom surfajući kroz još par stranica naletio sam i na te dvije mape. Kako često idemo i u Mađarsku u geocaching onda sam skinio i tu da imam za svaki slučaj. Također ne znam koliko su stare te mape, ali se čine jako dobre kada zumiraš. Čak ima informacije o nazivim npr. kafića i slično. Ako naletim na neke bolje mape stavit ću link ovdje.

Link to comment

Ekipa na našoj web stranici imate dosta alata pa bacite pogled: https://sites.google.com/site/geocachehr/home/download

Jedan od bitnijih programa između ostalih je i tzv. pqlibre koji vam izrađuje gpx datoteke sa vašim zadanim postavkama. Program radi bez obzira jeste li premium ili basic member na geocaching.com. Samo se logirate, zadate koordinate mjesta, promjer i selektirate što vam je sve potrebno i to vam je to. Malo pričekate i gpx datoteku ćete odmah moći preuzeti na računalo, bez čekanja na mailove za gpx file itd.

 

Naravno heroju_ulice hvala na postavljenom gpx-u. Pomogao je Katarini379 da ima cacheve po Zagrebu i okolici.

Link to comment

Ah bojali smo se tog pitanja? :) Uglavnom pqlibre skineš na komp. Program je za windows računala pa tebi možda ne radi na android tabletu. Potrebno je imati instaliranu javu na računalu. Nakon pokretanja upali se prozor za login. Upišu se username i lozinka bez obzira jeste li premium ili basic member na geocachingu. Unesu se željene koordinate, promjer koji da obuhvati, te se odaberu postavke da npr. želiš samo mystery cacheve, ili one koje nisi pronašao itd. Kad se sve to odabere klikne se dolje na start. On malo nešto radi, ali ide zaista brzo i kad zgotovi upali se prozorčić da preuzmeš gpx datoteku na komp. Onda se dalje klasično stavlja na android uređaje i pokreće kroz cgeo i slično.

Link to comment

Eh da, kako je program u *.jar ekstenziji postoje emulatori za android da učitavaju jar aplikacije. To smo svi imali na mobitelima prije pa probajte na android marketu ukucati tipa android jar emulator ili nešto slično. Programe koje nađe bi mogli pokrenuti ovaj pqlibre na androidu.

Link to comment

Ono što je bezveze kod svih programa (zasad) koji rade gpx datoteke je što ne prepoznaju granice neke zemlje. Kada bi to radili bez problema bi se mogli napraviti gpx po država, regijama, županijama ili slično. Ovako je to uvijek polumjer oko neke točke pa uhvati i recimo cacheve susjednih zemalja.

 

Btw. imate i scriptu za izradu gpx datoteka. Instalirate si Add-on za firefox zvan Greasemonkey, pa zatim ukucate u google tražilicu GC Tour script, klik na prvi link i na installation. Greasemonkey mora biti uvijek upaljen i GC Tour radi samo na Geocaching.com stranici. Na ostalim sličnim stranicama se ta skripta ne provodi. Njena prednost je što može selektirati i dodavati pojedinačne cacheve. Dakle pravite si sami nekakav vaš gpx. Malo nekad javi neku čudnu grešku, ali nikad nije bilo problema oko toga. Gpx datoteke su nam sve radile do sada bez obzira što ona javila dok se učitava.

Link to comment

Radi i 64-bit verzija ukoliko skinete i instalirate javu za vaš komp koja je 64-bitna (upravo testirano i radi). Nego ono što vam moramo reći je da smo primijetili da i pqlibre malo zeza oko stvaranja gpx-a. Zbog dosta novih cacheva smo htjeli staviti novi gpx na našu stranicu i ajd idemo ga napravit. I piše da na polumjeru od 25km oko Zagreba ima 298 cacheva međutim skine ih samo 244. Provjereno jedno 10-tak puta i skroz su isti rezultati, a cachevi koji manjkaju nisu po ničem posebniji od drugih. Dakle pqlibre opet ima grešku ili Groundspeak zajednica, koja inače naplaćuje stvaranje gpx-a kroz premium membership, brzo doskoči i stvaranju tzv. besplatnih gpx-ova. Dakle, program radi ali na uštrb jedno 50-tak cacheva u okolici. Testirajte i vi pa da vidimo jel problem u nečem drugom. Stavite koordinate Zagreba i 25km polumjer pa pričekajte hoće li i vama izbaciti samo 244 skinuta cachea.

Link to comment

Ako pitate slovence što koriste, reći će Locus maps. radi se o app za android, ima besplatna inačica i premium. obje podržavaju priču sa geocahingom, premium uz malo bolje feature. radi se prvenstveno o mapama (rade s onim već spomenutima mapama) i možete učitati gpx s cachevima. razlika je dakle u tome da se manje vipe radi kroz mapu (mada postoji i lista s cachevima) na koje dodate cacheve i imate sve pto vam treba. koliko znam od funkcionalnosti ima manje više sve kao i c:geo, prednost je što bolje radi s mapama, mana je što nije prvenestveno GC orijentirana pa je rad malo manje ugodan (osim ako pitaš slovence :))

eto čisto da se i ovo spomene :D:D

Link to comment

Nove karte imaju nove stvari na njima, tako da su tamo sada ucrtane i Bandićove fontane, Kvarnerska brza cesta ili kako se već zove, ima još toga, update vrijedi, hvala M&M na obavjesti :)

Locus mi nekako nije bio baš dobar, a možda se nisam niti trudio, jer C:geo dobro radi (osim što se dosta ruši na hardveru koji imam). Ofišl aplikacija za Android nije Cgeu niti do koljena...

Link to comment

Imam dva frenda, jedan ima veću firmu (printa foto tapete i folije preko cijelih izloga, zidova, kamiona... (do 2,5m širine) i ima cuter), a drugi ima obrt i printa manje komade, al ima offset tisak :) Tako da je sve moguće izvest (naljepnice za kutije, za aute naljepnice/magnete/folije (npr. "Geocacher on bord", TB-a ;)

 

Inače, ako želite nešto naprintat, ono što mi treba za info (da bi dogovorio cijenu): dimenzije, količina i na koji medij (papir, plastificirani papir, folija...)

 

Sad za prvu ruku pitat ću za preporuku za vrstu papira za ove "vanjske" naljepnice i za 2 dimenzije 240x120mm i 40x80mm (film box) :))

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...