Jump to content

Koliko ste...hodali


heroj_ulice

Recommended Posts

Ja volim tražiti geocacheve bez obzira jesu li drive in ili se mora hodati malo duže do njih. Iako priznajem da više volim drive in. Međutim, jedan od najljepših cacheva mi je bio Ruins of Orahovica za koji mi je trebalo čak 3 dana da ga pronađem. Sviđaju mi se ovi malo teži cachevi, ali treba znati svoje granice jer u planinama nema ni trgovine, ni drugih znakova civilizacije pa treba biti pripremljen za sve.

Što se tiče gradskih cacheva, volim kad se mogu dovesti autom što bliže.

Link to comment

Ja sam prilično pasivan "lovac", što govori i moja statistika. Ali najviše volim tražiti po prirodi, u svakom slučaju nisam "urbani" cacher. Evo, živim u malom gradu na sjeveru RH, Čakovcu, gdje prije godinu i pol nije postojao niti jedan cache. Otkako su neki postavljeni, potražio sam ih sa suprugom i djecom u nedjeljnoj šetnji, a neke još i nisam. Nisu mi bitni brojevi "founda", važnija mi je neobavezna šetnja po prirodi, pa ako je slučajno kakav cache tamo, svakako je dobrodošao.

Također više volim normalne kutije u koje nešto stane, uvijek se veselim sadržaju, a i log pregledam, štambiljiće, opise. Ne volim micro cacheve. Da ne velim nano.

Postavio sam 4 kutije do sada, jednu ste mi svi našli u Varaždinskim Toplicama i ta mi je "najurbanija". Sljedeća kutija na vrhu Čevo čekala je skoro godinu dana do FTF. Krajem travnja ove godine postavio sam jednu na vrhu Bjelolasice i ta je još nevina. A vrh Snježnika našao mi je jedan hiker samo tjedan dana nakon postavljanja.

Prije mjesec dana susreo sam se s mađarskim cacherima pa smo malo biciklirali po Nagyatádu i okolici. A prije tjedan dana poveo sam sinove na bicikliranje po Sloveniji (400 km u 5 dana) pa smo i tamo malo usput lovili.

Dakle, rezime; hodanje i bicikliranje.

Link to comment

Drago mi je što mogu prijaviti da je i Bjelolasica pronađena. Nisam baš forumski tip, inače bih se i prije javio.

Volio bih da se na svakom lijepom mjestu u HR nalazi i cache, pa ću valjda postaviti nove kad god se zaputim negdje.

Kad se već potrudiš na višesatnu ili višednevnu šetnju, simpa je ako tamo postoji i cache.

 

Jasno je da će takve cacheovi imati puno manje nalaznika od gradskih. Pa u ZG su najstariji cacheovi na Medvednici, a

oni se valjda najmanje pronalaze.

 

uglavnom

uspješan lov svim geocacherima želim

vaš Crni

Link to comment

Evo da se nadovežemo, priroda definitvno, za sada je broj 1 na tom popisu, "Zmajeva spilja" na otoku Braču. Prošlo ljeto oko 4,5 sata pješačenja i jedna jedna kutijica, ali smo Katarina i ja bili totalna atrakcija za vodiča i dvije Engleskinje koje su nas slikale totalno oduševljene igrom i pitale mogu li nas pokazivati svojim prijateljima :)

Da se razumijemo može se to i puno kraće, ali bila je totalna fora ići s vodičem i napraviti cijeli krug podno Vidove gore, a ne samo prozujati gore-dolje!

Link to comment

Pridružujem se ekipi hodača i prirodnjaka :).

 

Apsolutni favoriti su mi cachevi koji mi otkriju neku novu lokaciju u prirodi. Tako nas je nedavno oduševio posjet Juranskoj peći u Istri (

 

GC1XCGQ), mjesto za koje teško da bismo inače čuli da nije geocachinga. Boravak u prirodi nam je uvijek užitak, a još ako ga dodatno možemo začiniti kakvom kutijicom, sreći nema kraja.

Primijetili smo da nam je puno draže biti relaksiran kod traženja kutijice, otvaranja i upisivanja kad ne moramo stalno gledati da li nas netko promatra ili ne, dok kopanje nekih urbanih cacheva ponekad zna biti i malo stresno (mada, s druge strane, vjerujem da je to baš nekome gušt ;)).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...