Jump to content

60CSX powers off when on battery and connected to Computer


purdue1014
Followers 0

Recommended Posts

This is probably a pretty easy question, but I can't for the life of me come up with an answer. This afternoon, I successfully unlocked CN 8 NT to my new 60CSX. Nothing out of the ordinary, but I didn't realize that the CN 8 maps would erase the US topo maps already on the SD card. So far so good, I played around with the new CN maps off and on for an hour or so, and no problems.

 

A few hours later I go to turn on my 60CSX and after a couple of seconds it shuts off. Weird, I try again and the same thing happened. I have had the 60 CSX since Christmas with the same kind of batteries, Energizer e2 Alkaline, and this has not happened. I tried two other sets of batteries, and the same thing happens. I tried the "burn some juice off in a flashlight trick I read about here, for times ranging from 5 min - 2 hours and still, the same thing happens. A bad batch of batteries?

 

Just now, as I try to power the 60CSX via USB cable with the batteries in and out, it powers off after a few seconds. The only new change that I can think of is that CN 8 NT is loaded instead of US TOPO....

 

What do you think, what am I doing wrong?

Link to comment
This is probably a pretty easy question, but I can't for the life of me come up with an answer. This afternoon, I successfully unlocked CN 8 NT to my new 60CSX. Nothing out of the ordinary, but I didn't realize that the CN 8 maps would erase the US topo maps already on the SD card. So far so good, I played around with the new CN maps off and on for an hour or so, and no problems.

 

A few hours later I go to turn on my 60CSX and after a couple of seconds it shuts off. Weird, I try again and the same thing happened. I have had the 60 CSX since Christmas with the same kind of batteries, Energizer e2 Alkaline, and this has not happened. I tried two other sets of batteries, and the same thing happens. I tried the "burn some juice off in a flashlight trick I read about here, for times ranging from 5 min - 2 hours and still, the same thing happens. A bad batch of batteries?

 

Just now, as I try to power the 60CSX via USB cable with the batteries in and out, it powers off after a few seconds. The only new change that I can think of is that CN 8 NT is loaded instead of US TOPO....

 

What do you think, what am I doing wrong?

- Mine, same issues. Bring it back to Garmin Service. They have excellent service. I received new one few weeks ago. No more power problems. Hope this last.

Link to comment

That is a real mystery. If the unit won't power up and stay on, you may want to try a hard reset.

 

Hold ENTR and PAGE while powering up to master reset the unit.

 

If that doesn't solve the problem, I'm afraid a call to Garmin tech support may be your best bet.

Thanks, that did it, for now. Hopefully that will be the only troubles I have, but it is good to know Garmin has good customer service.

 

Thanks,

 

Purdue

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...