Jump to content

epeli

+Premium Members
 • Posts

  198
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by epeli

 1. Mänttä Arts on hyllyllä jonkin aikaa. Reittipisteissä on jotakin muutoksia joten laskentatulokseen ei parane kamalasti luottaa. Koitan tarkistaa tämän kuun aikana.
 2. I can recall the details while looking for this cache. Like most caches around churches, this requires some thoughts for proper means to look for it and therefore this can not be found during certain hours of some days. Of course this applies to all caches in urban or other public areas to avoid the audience, but this environment adds some need for self control. Anyhow, these things are an essential part of this hobby and sometimes I have met the situation I need to stop looking for some cache due to the conflict between the location and existing situation. Here I had the opportunity to find the container but if I had been here at 10 AM on Sunday I would have let it be (and returned some other time). As long as we remember how to behave, the location is more or less part of the D -rate of the cache.
 3. Joo, nyt se on varmaa - sulake on paukahtanut! Minä laitan TB -lätkän kaulanauhaani ja istahdan pysyvästi purkkiin GCYGTE! Olin Linux -puolella netissä ja latasin joukon kätköjä. Alkaessani XP -puolella jatkokäsittleyä tuuppasin datan (loc -tiedosto) vanhasta tottumuksesta MapSourceen ja sehän lähti pelittään! Käsittääkseni tuo ei voi olla käyttiksestä johtuvaa, mutta varmuudeksi latasin yhden tiedoston XP:llä ja nyt sitten sekin kelpasi MapSourcelle! En ymmärrä mitään! Titi - tyyy! Aurinko paistaa ja voikukat laulaa Hämeensillan kaiteella joulukuussa marssilauluja! Minä muutan Nokialle niemennokkaan - ei tätä mikään muu enää selitä Ja toista kuukautta olen ton kanssa tapellut!! Tietääks muuten kukaan mitään softaa, joka pyörisi Linuxissa ja osaisi jutella Garminin kanssa?
 4. Törmäsin tosi outoon tilanteeseen. Latasin GC:n sivulta kätköjä tiedostoon ja tarkoitukseni oli lurauttaa ne Map Source'lla Garmin'iinini. MapSource kuitenkin sanoi, että tämä loc -tyyppinen tiedoso on korruptoitunut, eikä kelpaa käyttöön. Latasin tiedot uudestaan ja sama tulos. Päättelin, että siellä on jotain hetkellistä häiriötä ja kokeilin parin päivän päästä uudestaan. Sama tulos. Seuraavaksi kokeilin jollain vanhalla loc -tiedostolla, jota olin varmuudella käsitellyt pari kuukautta aiemmin, mutta sekään ei ohjelmalle kelvannut. Niimpä päättelin, että ohjelman asetuksissa on jotain pahasti vialla ja poistin koko MapSourcen koneeltani ja asensin sen alusta alkaen uudestaan. Sama tulos. Päättelin, että vika on jossain käyttöjärjestelmätason jutuissa joista en ole osannut nähdä edes painajaisia. Tältä pohjalta asensin MapSourcen aivan neitseelliseen koneeseen, jossa se ei ollut ikinä käynytkään. Sama tulos! GPSBabel sentään syö noita loc -tiedostoja ja sillä saan siirrettyä datan muotoon, jota MapSourcekin suostuu käsittelelmään. Onko kukaan tavannut tämmöistä ongelmaa ja ennenkaikkea onko siihen ratkaisua? Vai onko minulta vain henk koht satelliitistani kärähtänyt sulake?
 5. Mulla oli taannoin jenkeistä ostettu 60CS, mutte enää muista, saiko siihen suomenkielisiä valikoita. Jos mitenkään pärjäät englannilla, suosittelen pysymään siinä - yleensä pyrin suosimaan suomalaista, mutta noiden valikoiden "käännökset" ovat niin karmeita, että käytän Suomestakin ostettua laitetta mieluummin englanninkielisenä.
 6. Kultakivi on jälleen 6. - 8.6.2008 alkuperäisessä käytössään ja sitä enne alueella on kohtalaisesti talkootyötä, joten jästivaara on melkoinen. Ainakin osa talkooväestä tietää purkin olemassaolon ja paikan, joten kamalasti ei tarvitse ujostella.
 7. Itseolen suosinut metallikoteloiden osalta magneetin sijoittamista rasian sisäpuolelle - pitää itse itsensä paikallaan Tosin joskus sijoituspaikka voi olal sellainen, että magneetti on pakko sijoittaa ulkopiolelle.
 8. Kotkansalmi on joutunut latvavesillä harvinaisten kevättulvien uhriksi. Ilmoittelen, kun purkki palaa palvelukseen.
 9. Vilppula rapids on taas etsittävissä. Vilppula rapids is available again.
 10. City Bear (GCGJB8) ja Mänttä Arts (GCJTZ4) ovat taas rivissä, mutta Vilppula Rapids (GCJTYZ) on hetken huilaustauolla.
 11. City Bear (GCGJB8) ja Mänttä Arts (GCJTZ4) ovat hukanneet purkkinsa. Huolto odotettavissa helmikuussa.
 12. Sivulla kerrotaan seuraavaa: "Kissan Helmet kissanhiekkaa käyttäessäsi muista poistaa ulosteet päivittäin ja samalla pöyhiä hiekkaa, sillä sen imukyky perustuu haihduttamiseen. Kissan Helmet kissanhiekka neutralisoi myös hajut!" Toki hajujen poisto lienee hyvä juttu alkuperäisessä käytössä, mutta jos imukyky perustuu haihduttamiseen, mitenkähän tuo pelaa suljetussa kätköpurkissa. Tokihan purkki aina välillä avataan, jolloin se tuulettuukin, mutta pakko todeta, että mun tarttee vähän miettiä tätä, ennenkuin täysin ymmärrän - mikäli nyt siihen muutenkaan kykenen
 13. Muista säilyttää suodattimia tiiviisti suljetussa muovipussissa tai rasiassa, kun ne eivät vielä ole käyttöpisteessään. Vapaassa tilassa ne imevät kosteutta kaiken aikaa ympäröivästä ilmasta. Näiden kulutustavaroiden sisään laitattujen pakkausten kuivauttavuudesta en osaa sanoa mitään, mutta työympäristössä käytämme joidenkin laitteiden ja pakkausten yhteydessä muutaman sadan gramman painoisia kuivauspusseja, jotka on tosiaan tarkoitettu lämmittämällä uudistettaviksi. Muistaakseni suositeltu lämpötila on 160 astetta - pitääkin selvittää, miten tarkkoja nuo ovat todellisen lämpötilan suhteen.
 14. Laumasielu (?) - mukana ollaan. Mietinkin viikonvaihteessa, että avanneeko joku kätköpatatilin.
 15. Onko kenelläkään kokemusta Magellanin karttasoftien toiminnasta Windows Vistan kanssa? Kaveri on vaihtamassa tietokonetta ja harkitsee Vistan käyttöönottoa, mutta tällä hetkellä ei ole varmaa tietoa (eikä vankkaa mielipidettäkään) Street&Destinations Suomi, DirectRoute Europe, ja Worldwide Basemap -softien toiminnasta Vista -ympäristössä.
 16. Toi kannattaa myydä Niksi-Pirkkaan ihan yleiskäyttöisenä sukkahousuniksinä.
 17. Viikonloppuna uusia paikokja katsellessa tuli mieleen mahdollisuus, jota testaan, kun seuraavan kerran vien purkkia metsään: otan mukaan MP3 -soittimen ja sanelen siihen matkan varrelta asioita, joita pitäisi sisällyttää kätkökuvaukseen. En osaa kuvitella, olisiko etsiessä isoa iloa soittimeen sanellusta kätkökuvauksesta, mutta koitan testata sitäkin lähiaikoina.
 18. City Bear on saanut uuden purkin. Todennäköisesti ennen elokuun loppua sijoitan purkin uuteen paikkaan, mutta ilmoitan etukäteen, kun homma etenee.
 19. Aiemmin taisin mainitakin, että gepsin kommenttikenttään saa koodattua aika paljon tietoa, mutta uusin oivallukseni (kämmentietokoneiden yms puutteessa) oli digikamera. Crumbly Rock'ille toistamiseen mennessäni minulla ei ollut mahdollisuutta tulostaa vihjekuvaa, joten kuvaisn sen tietokoneen ruudulta. Seuraavaksi koitan testata, miten hyvin tekstimuotoinen data olisi käytettävissä digikuvana kamerassa.
 20. Mannerheiminkallio toimii taas. Purkki on vaihdettu ja ilmeisesti se kannattaa pitää vaaka-asennossa, niin ei tartu yhtä helposti sivullisten silmään - paikka on aikas ilmeinen ilmankin.
 21. Kompassin tarkkuuteen en osaa ottaa kantaa ja se on minulla niin harvoin päällä, että kyllä se on syyt ä aina kallibroida. Mutta silloin se on kätevä, kun ollaan jo aika lähellä kätköä ja kyseisessä maastossa liikkuminen on hidasta - tällöin liike ei pidä gepsiä "suunnassa" vaan nuoli pyörii miten sattuu. Kompassi osoittaa kyllä kuitenkin vähintään oikeaan neljännekseen ja kun sen kanssa alkaa nuoli pyörimään, ollaan jo kyllä niin lähellä, että paikannustarkkuus alkaa olla seuraava rajoittava tekijä.
 22. Voin suositella kirjaa luettavaksi. Alussa epäilin, että opus on tyylilajia, josta en pidä, mutta kerronta oli tosiaan mukavasti etenevää, joten annoin kirjoittajalle mahdollisuuden (olinhan lukenut sen peikkojutun, joten tiesin, ettei ole kyse mistään "harlekiinikirjailijasta") ja viimeiset sivut kruunasivat kokemuksen.
 23. Joo ja ei. 60CSx varmaankin tukee reititystä samoin kuin 60CS, mutta myös käytettävän kartan pitää tukea reititystä, jotta homma toimisi. Minulla on USA:n kartta, jolla reititys toimi (testasin pari vuotta sitten) mutta käytössäni olevilla Suomen kartoilla se ei toimi. Netistä löytyy softaa, jolla karttoja vai tuunata reitittäviksi ja olen kuullut kaverilta, että homma toimii, mutta itse en ole vielä ehtinyt testaamaan - toivottavasti kuitenkin enne Juhannusta saan senverran aikaa, että ehdin perehtyä tuohon puoleen omakohtaisestikin.
 24. Tokalla kerralla meni ihan nätisti. Ekan kerran kun koitin tuupata suoraan sivulta kapulaan dataa, tuli jokin ilmoitus, että pitäisi ladata jonkinnäköistä softaa tms. Laitoin sen lataukseen (ja muistaakseni se piti jotenkin asentaakin), mutta en aikapulan vuoksi ehtinyt samana iltana testaamaan. Seuraavana päivänä kun koitin uudestaan, totesin homman pelaavan. Kapula on 60CS ja selain tulikettu 2.0.0.4.
 25. En ole lukenut tätä koko ketjua läpi, mutta tässä pari kommenttia. Pari vuotta sitten olin itse hankkimassa 60C -mallia, mutta olosuhteiden pakosta jouduin ostamaan 60CS:n ja olen ollut tosi tyytyväinen tuohon "epäonneen". Barometrista korkeusmittausta en ole oikeasti tarvinnut, mutta kompassi on usein tosi tarpeeseen. Ostamani laite oli jenkkimalli, jonka Euroopan Basemap oli tosi huvittava, mutta... Laitteen USB-liitin rikkoutui ja kun laitoin sen takuuhuoltoon (onnistui ihan sujuvasti: nettiyhteydellä Garminin kautta ohjeet ja postipakettina Englantiin - nou ropleema), sain n viikon kuluttua tilalle kokonaan uuden laitteen, joka oli Eurooppa -versio. Ei tälläkään basemapilla paljon Valtatie 9:ää pienemillä teillä kuljeskella, joten ihan oikea kartta on tosiaan tarpeen. Tämän tasoista laitetta ei todellakaan kannata hankkia, jos aikoo pelkällä basemapilla elellä - keltainen eTrex ajaa jokseenkin saman asian. Kielellä ei mielestäni ole paljon merkitystä . niin kauan kuin muistan, näissä on ollut niin surkeasti suomennetut termit käytössä, että ihka ensimmäisessä eTrex'issänikin otin kolmen päivän kiroilun jälkeen käyttöön englanninkieliset valikot. Jos saadaan alle 400€ 60CSx -hankinta aikaan, minä alan kaupittelemaan 60Cs -laitetta aikas pian uuden laitteen saatuani - 60CS on tosi hyvä vehje, mutta haluan isomman muistin.
×
×
 • Create New...