Jump to content

Pujo

+Premium Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pujo

  1. Siitä vaan järjestämään. Vinkkiä voi kysyä tapahtumia ennen järjestäneiltä.
  2. Kyllä minua kiinnostaa jos kätköni oli vaikka 30 kätköilijän mielestä mielenkiintoinen, tai jos purkin koko olisi saanut mieluummin olla micro tai regular. Ja varmasti omissa loggauksissani on paljonkin sellaista mikä ei kätköjen tekijöitä kiinnosta, mutta onko sillä nyt niin väliä. Olisi aika outoa nähdä topic jossa valitettaisiin siitä kuinka joku kirjoittaa liikaa epäkiinnostavaa asiaa lokiinsa. Itse näen loggaukset sekä palautteenantona tekijälle että tietynlaisina päiväkirjamerkintöinä. Kun sitten joskus lueskelee omia loggauskiaan uudestaan, muistaa tarkemmin mitä mieltä oli kätköstä, kun loggaus ei ole pelkkä irvinaama, vaan on tarkemmin kertomut mitä mieltä oli. Kuiva ja kunnossa loggaukset ovat tietysti erittäin tervetulleita nekin. Ehkä vielä enemmän kiinostaisi kuulla että kätkö on märkä ja rikki.
  3. Loggauksen pituus ei tietenkään kaikkea kerro, mutta jotain kuitenkin. Vilkaiskaapa www.geocache.fi ja sieltä Yleistä->Laboratorio->Loggausmerkintätilastoa sieltä sitten klikkaatte kohtaa keskim. Tässä kohtaa saa hieman vinkkiä siitä kuinka pitkiä loggauksia kukakin tekee. Toinen klikkaus kohtaan keskim. tai rullaus alas asti paljastaa allekirjoittaneen nimen. Voisi kai sitä suoratkin linkit antaa: http://www.geocache.fi/logstat.php?order=3&orders=0 http://www.geocache.fi/logstat.php?order=3&orders=1
  4. Vaikka näin: Kätköpaikka oli mielestäni mitäänsanomaton, ja toivoisin että kätkön tekijä liittäisi kätkön kuvaukseen selostuksen siitä miksi paikka on kätkön arvoinen. Purkin olisi edes toivonut olevan jotenkin erikoinen. ...eli kuten aiemmat puhujat, rehellisesti. Tällaisia lokeja kun tulee monta, niin ehkä kätkön tekijä muuttaa kätköä tai saadun palautteen perusteella tekee seuraavaksi kätkön joka miellyttää edes osaa kätköllä kävijöistä. Kaikkiahan ei tietenkään ole tarkoitus miellyttää, mutta jos kätkö ei miellytä ketään eikä siitä muutenkaan saa kukaan kävijöistä irti, niin ehkä sen olemassaoloakin pitäisi miettiä uudestaan.
  5. Minua harmittaa jopa tällaiset loggaukset... ...mutta joku kätkö on kyllä minullekin ollut sellainen pettymys että lokiksi on mielestäni riittänyt tämä. Tässä tapauksessa en ole ollenkaan pitänyt kätköstä ja viestini on ollut sen mukainen. Turhalle kätkölle turha loggaus, mutta jos kätköstä ei tosiaan pidä niin kyllähän sitä pitäisi hieman selventää. Taidanpa käydä muokkaamassa lokejani, kunhan kerkeän. Muokkaaminen kun on tosiaan mahdollista.
  6. I don't know of a one that could do whole sentences but I usually just google "english finnish" and use the first one that appears. Here's the link: http://efe.scape.net/
  7. Tulipa tuo ostettua ja lukaistua aikast pikaiseen. Jos kyse ei olisi ollut geokätköilystä olisin lakannut lukemasta koko teosta useaan otteeseen ja melkein koko kirjan luinkin virne kasvoillani, mutta loppuratkaisu tuntui aika halvalta ja heppoiselta. Olihan se yllättävä, mutta ei paljon muuta. En usko että kirjailija oli tässä ollenkaan parhaimmillaan, paitsi ehkä kuten aiemmin mainittiin kielen sujuvuudesta jnejne. Toiset tykkää, toiset ei. Minä en.
  8. Tulipa mieleeni vielä yksi peruste jota en nähnyt tuolla aiemmin, keräily. Tässä harrastuksessa minulle ainakin tulee välillä mieleen että yritän keräillä kaikki Turun kätköt, kaikista lääneistä yhden kätkön, sadasta kunnasta kätkön ja viimeisenä tietysti kaikki Suomen kätköt. Se ei varmasti tule koskaan tapahtumaan, mutta se kai tässä on jotenkin ajatuksena. Ei tosissaan, mutta sinnepäinhän tässä kokoajan mennään?
  9. Kaikki edelliset syyt pätevät minullakin. Mitäköhän muuta tulisi mieleen... -Paras ystäväni harrastaa myös ja on tietysti mukava kätköillä yhdessä ja toisaalta jakaa kokemuksia -Itsensä voittaminen ja luoliin ryömiminen ja kallioilla kiipeily antavat myös paljon -Yhä laajeneva paikallis- ja historian tuntemus saavat katsomaan omaa kotiseutuaan ihan uusin silmin, huomaan että lueskelen kätkökuvauksia ihan vain mielenkiinnosta vaikka en vielä kätkölle olisikaan menossa -kätköjen tekeminen on haasteellista puuhaa ja monia ajatuksiakin pyörii mielessä... jo niiden suunnittelu on mielekästä vaikka ei edes ole tosissaan tekemässä vielä mitään -otan valokuvan jokaisesta TB:stä ja GC:stä joka tulee vastaan, sekin on yksi haastava puoli tässä harrastuksessa Kätköily on hauskaa vaikka sitä ei edes tee, sitä on hauska suunnitella ja miettiä. Tämä harrastus saa kokoajan uusia ulottuvuuksia. Ja oikeastaan jokaisesta niistä pidän. Mysteerit, tradit, microt, larget, TB:t, kolikot, multit, maisemat, kiipeily, matkailu, historia, yhdessäolo kenen milloinkin kanssa, reissujen ja kätköjen suunnittelu, valokuvien otto... tätä harrastusta en vaihda!
  10. Aluksi mainitsen aiheen ohi että ihmettelen välillä kuinka voimakkaasti tässä foorumissa ihmiset toisinaan kirjoittavat. Yritetäänhän olla rauhallisia ja ymmärtäväisiä. Meitä on moneen lähtöön emmekä varmasti tunne juuri lainkaan toisiamme, joten kohteliaisuus on paikallaan. Olisimmehan kohteliaita jos tapaisimme kasvotustenkin? Elieli... parkkikoordinaatit ovat toisinaan myös siksi käteviä että niillä löytää tiensä taas ulos metsästä helposti. Harvoinpa minua on harmittanut liika informaatio kätköseudusta. Kotiseudulla en paljon parkki koordinaatteja tarvitse, mutta hiljattain olin kaverini kanssa reissussa ja silloin jäin useinkin kaipaamaan niitä. Mitä tulee siihen että ovatko koordinaatit kätkökuvauksessa vai childeinä en ota kantaa, meikäläinen kun näpyttelee kaikki numerot vielä toistaiseksikin käsipelillä (ja tykkään siitä). Ja mitä tulee tekniikan edistymiseen, tänä päivänä ei ole lainkaan tavatonta että etsin kätköä 10 metrin säteellä paikasta johon GPS minut ohjaa. Jos tämä tarkentuisi, se ei kyllä minua harmittaisi. Katvepaikkojakin on varmasti riittämiin että jos joku haluaa tehdä kätkön löytämisen vaikeaksi, niin siinä varmasti onnistuu. Joskus nykyäänkin GPS vie minut metrin tarkkuudella paikalle enkä siltikään löydä kätköä heti. Antaa tekniikan edistyä edistymistään, en usko että kenenkään tarvitsee luopua tavastaan harrastaa tätä harrastusta.
  11. re: jupilli Tässä säikeessä on kysymys siitä että säästettäisiin paperia. Esim. joissain kätkökuvauksissa on käytetty runsaasti "kätevästi jäsentävää" enter-nappia ja näin paperia tulostuu turhaan liikaa. Uskon kyllä että kaikki jotka tähän säikeeseen kirjoittavat, kirjoittavat tähän säikeeseen juuri siksi että ovat tämän asian ottaneet huomioon, mutta ne jotka otsikon perusteella asian jättävät huomiotta eivät tästä välitä. Säästetään paperia, mustetta ja luontoa. Poistetaan kätkötekstistä ylimääräiset rivit, käytetään pienempää fonttia, skaalataan printtausta pienemmäksi, jätetään printtaamatta tietoa sisältämätön toinen sivu, jne jne... keinoja on monia... siitä tässä on kyse. EDIT: ja minä en voisi tyytyä vain koordinaatteihin, haluan tietää on ko kätkö talvikeploinen, lapsiystävällinen, D ja T tähdet, vihjeet, purkin koon, miksi kätkö ylipäätään on siinä missä se on jnejne...
  12. Hyviä vinkkejä kaikki, kiitos niistä. Printteri jota käytän on aika hankala taipumaan mihinkään kovin kummalliseen printtailuun. Ja edelleenkin uskon että moni kätköilijä ei jaksa nähdä vaivaa. Kätkön tekijältä tekstin muokkaus on suhteellisen pieni vaiva ja "maailma pelastuu". Minulla on aikaa hyvin rajoitetusti kirjoitella tänne foorumiin, eli jos joku muu jaksaisi kääntää ongelman englanniksi ja sitten postailla sen jonnekkin jossa sillä olisi ehkä joku vaikutuskin, niin olisin erittäin kiitollinen. Jos joku tämän tekee, niin kannattaa ehkä myös mainita asiasta täällä.
  13. Kun printtaan kätkötekstiä yritän useimmiten tarkistaa etten printtaa kakkossivua jonka ainoa asiasisältö on: Logged Visits ( 22 total. ) Cache find counts are based on the last time the page generated. Current time: 5/15/2007 1:04:33 PM Last Updated: 5/12/2007 7:18:18 PM Rendered: From Memory Coordinates are in the WGS84 datum ...mutta olen varma että useimmat vain painavat print ja heittävät sitten kenties tarpeettoman sivun menemään. En ymmärrä miksi geocaching.com muotoilee sivut noin pitkäksi. Tämän lisäksi olisi mahtavaa jos geocaching.com tarjoisi mahdollisuuden tulostaa kätköteksti vain haluamallaan kielellä. Monet kätköteksteistähän ovat suomen lisäksi englanniksi tai ruotsiksi. Monissa tapauksissa turhista sivuista päästäisiin kuitenkin eroon kun piilottaja poistaisi muutaman tyhjän rivin kätkötekstistään. Kaikkein hankalinta on, kun seuraavalle sivulle jää yksi rivi tarpeellista tietoa. Tiedän että kyseessä on pieni asia, mutta sanoinpahan nyt kuitenkin.
  14. Palataan vinkkien ja vihjeiden antamiseen. En ole pyytänyt enkä pyydä vinkkejä kätköihin, mutta en mitenkään vastusta että omastanikin kätköstä monet ovat pyytäneet apua joiltain sen löytäneiltä. Minä en antaisi vinkkiä, mutta katson että muut saavat niitä antaa. Kätkötilastojen vääristymistä ei kannata pelätä, sillä ne ovat jo monelta kannalta erittäin vääristyneet. Esimerkiksi tilanne missä kätkäjä etsitään isolla porukalla, se ettei kätköä löydäkään on huomattavasti vähemmän todennäköistä. Huh, nyt ei ajatus juokse oikein suoraan. Yritän tiivistää... Vinkkejä saa antaa ja pyytää. Siitä ei ole mitään haittaa. Kunhan muistaa mainita siitä logissa, niin peli on reilua.
  15. Everybody seems to agree that these scripts are very handy and nice but could somebody please tell us n00bs what they actually are so we can consider if they are something we might pursue getting?
  16. Joku täällä sanoi syyllistyneensä siihen että ensimmäistä kätköään piiloittaessa piiloitusinto oli niin kova että koordinaatteja ei ehkä tullut niin kovin tarkkaan mittailtua. Minulla ja Daeldarilla tilanne oli nimenomaan päinvastoin. Mittailimme niin tarkkaan kuin osasimme ja tarkistimme kaikilta karttasivuilta mistä pystyimme. En olisi kehdannut julkaista ensimmäistä kätköä (toistaiseksi ainoaa kätköä) epätarkoilla koordinaateilla, vaikka olikin pelko että joku ehtii paikan kätköttää ennen meitä. Tämäkin todistaa että meitä kätköilijöitä on moneen lähtöön. Mitä noihin "koordinaatit osoittivat niin ja niin paljon pieleen"-viesteihin tulee. Minä en ainakaan anna niille läheskään yhtä paljon arvoa ennen kuin etsijä vaivautuu painamaan paikalla paria nappia ja sitten ilmoittaa meille saamansa luvut. Tottakai jos epätarkkuudesta valittavia viestejä tulee paljon, ne herättävät tutkimaan asiaa, mutta yksikin viesti jossa olisi uudet koordinaatit saisi minut tutkimaan asiaa samantien.
  17. Minäkin hankin pari päivää sitten ensimmäisen navigointilaitteeni, Navicoren Suomen kartoilla Nokian 5500 puhelimeeni. Tiesin jo entuudestaan että se soveltuu vallan mainiosti kätköilyyn. Ihan syvälle metsään en menisi, mutta esim tämä kätkö löytyi ihan mainiosti.
  18. Tuo 4% josta aiemmin mainittiin tarkoittaisi, että jokainen kätkö olisi vuodessa 4x3,65 päivää disabloituna eli noin 2 viikkoa. Ei mielestäni kovinkaan paha. Luulen että, kun aikaa kuluu niin prosentti tulee nousemaan aika paljonkin. Hienoa toimintaa tämä yhteisöllisyys, mutta pakkohuostaanottoja en kannata kuin ihan viimeisenä keinona. Joku on esim saattanut luoda ihan oman käyttäjätunnuksen jollekin kätkölle ja seuraa kätköä toisella tunnuksellaan tai jopa kokonaan ilman tunnusta. Tai ehkä jonkun kaveri on luvannut ilmoittaa, kun kätkö saa huoltopyyntöjä. Tilanteita on monia ja minä ainakin pahastuisin, jos ainut kätköni minulta vietäisiin. Silicaa saa lisätä, kynää teroittaa, papereita kuivailla ja niin edelleen, ja niistä olenkin enemmän kuin kiitollinen.
  19. Koska sarjan nimi on 0 km: Suomi, ehdotan että kaikki kätköt olisivat vähintään 499,99 metrin päässä 'nollapisteestä'. Näin kaikki kätköt olisivat kilometrin tarkkuuteen pyöristetynä 0 km päässä 'nollapisteestä'.
  20. Toisinaanhan noita epämukavia tavaroita tulee vastaan, mutta enemmän näkisin ongelmaksi kaiken turhan krääsän joka ei kelpaa edes lapsille. Yhtenä kätkökierroksena, seurassa ollut lapsi ei löytänyt kolmesta peräkkäisestä kätköstä mitään mieleistä. Hän ei ole edes kovin valikoiva. Joka rasiassa oli useita esineitä, joista melkein kaikki olisin itse heittänyt menemään, jos olisin kehdannut.
  21. Mulle molempia 1. Vai saako sulta molempia? Laitoin sähköpostia.
  22. Mitenköhän tuo ei ollut listalla huomioituna?
  23. Mahtaako tulla kolikkoa tälle vuodelle? Tuli tuossa idea, että mitäs jos kolikon teemana olisi juhannus? Joku juhannusmaisema ja siihen joku lyhyt teksti yöttömästä yöstä? Kokko, aurinko ja ehkä joku järvi- tai merimaisema laitureineen?
  24. Top ten most traveled Geocoins in the world. #1: CamoCacher - Camocacher's NAVSTAR Geocoin #2: CamoCacher - Camocacher's The All American Geocoin #3: 57chevy - 57's Black nickel Generic Geocoin #4: mertat - mertat's GGA 2006 Geocoin #5: Toojin & Bart - TGE-GG Wisconsin coin #6: AtlantaGal - AG's Traveling BikeDog Geocoin #2 #7: ParentsofSAM - ICON HO!'s ParentsofSAM Geocoin #8: UK Coin Club - UKCC'S Scotland Geocoin #9: Plem45 - Grand Experiment (1-1) German Geocoin #10: Fundamental and Venlis - Grand Experiment #30 - Switzerland LINKKI
  25. Kun kerran "virallinen" suomikolikko on jo tehty, mitäs jos otettaisiin vähän vapaammin seuraava kolikko. Aiheita löytyy, mites olisi, sauna, sisu, sibelius tai salmiakki? Sibeliuksesta voisi tulla jotain ongelmia joidenkin tahojen kanssa, mutta itse toivoisin salmiakin muotoista kolikkoa ja muuten suhteelisen simppeliä designiä. Vaikea uskoa että tällaisia löytyisi vielä mistään maailmalta. Toinen vaihtoehto olisi tietysti pyöreä kolikko ja siinä salmiakkikuvio?
×
×
  • Create New...