Jump to content

reply

+Premium Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by reply

 1. 0 km: Pudasjärvi on jälleen olemassa. Toivottavasti pidempään kuin edeltäjänsä
 2. reply

  Paristot vai Akut ?

  Meillä on käytössämme Vartan akut ja laturi, joka lataa vaikkapa autossa kaikki neljä akkuaan täyteen noin 20 minuutissa. Akut kestävät Coloradossa noin 14 tuntia ja vanhemmassa Magellanissa vielä pidempään. Paristoja ei siis oikeastaan tarvitse ollenkaan, sillä lataus on niin nopeaa, että se onnistuu kätköjen välillä siirryttäessä. Näillä palkisilla kun siirtyminen vie kuitenkin vähintään tuon ajan Pidemmän päälle saattaa olla, että akut "kuolevat" nopeasti tuon pikalatauksen takia, mutta kaksi kesää niillä on nyt kätköilty, eikä tehohäviöistä ole vielä tietoa.
 3. No olipa se helppoa Mutta liekö nyt tuo sininen väri ihan standardin mukainen? Edit: ei muuten ollut Valtioneuvosto ei toisaalta ole määritellyt lipun RGB-värejä, vaan vain PMS-värit. En ainakaan löytänyt muuta kuin epäviralliset arvot: 16-82-146. Edit 2: tältä näyttäisi lippu ilman muita värejä kuin sininen ja valkoinen. Kun kerran pilkkua viilataan, niin viilataan sitten kunnolla: Edit 3: mutta on tuo nyt kyllä jo aika tylsän (ja virallisen) näköinen... omalta osaltani tämä keskustelu loppuu tähän. Kiitos, ja kuulemiin.
 4. Oih ja voih: kakkoset ja kolmoset meni minulla väärin päin Tämä on kuitenkin aika törkeää: http://www.kaleva.fi/plus/juttu737725_page0.htm
 5. Tuostapa juontuikin mieleeni jatkosodan aikainen juttu suomalaisten vallattua Viipurin kesällä 1941: kaikessa tohinassa ja taistelun tuoksinassa ei Viipurinlinnan vallanneella yksiköllä ollut käytössään valtakunnan lippua ja niinpä sen virkaa joutui jonkin aikaa hoitamaan erään soturin valkea "peltipaita", joka vedettiin ilman juhlallisuuksia linnan korkeimman tornin salkoon. Tussejakaan ei sotilailla ollut käytössään, joten symbolimme oli vailla sinistä ristiään. Ajatushan siinä oli tärkein, ja luulen noitten miesten konkreettisesti tietävän vielä näinäkin päivinä Isänmaan arvon meitä lapsukaisia paremmin. Kolme eläköön-huutoa Isänmaalle!
 6. Pudasjärvellä ja Taivalkoskella ilmestyvässä Iijokiseutu-lehdessä oli kokonaisen sivun juttu geokätköilystä 7.7.2008. Juttu löytyy Iijokiseudun sivuilta nimellä "Koukussa kätköilyyn". Lehdestä skannattu juttu kokonaisuudessaan (pdf)
 7. Noh, noh. Vaikkakin uljas lippumme on pyhä asia, niin yrittäkääpä saada se oikeissa mittasuhteissa neliön malliseen, 32x32 pikselin tilaan
 8. Tilasin kivenalta.fi:ltä Coloradon ja se tuli kaksi viikkoa sovittua aikaisemmin perille. Tämän lisäksi sain suurta mielihyvää ostaessani laitteen kätköilyveljien ja -siskojen ikiomasta liikkeestä. Ensivaikutelma kapineesta on positiivinen sen kummemmin erittelemättä. Ainoa mikä hieman lähinnä naurattaa, on softan suomennoksessa esiintyvät käännösmonsterit. Esimerkiksi "Kätkön koko" (engl. Cache size) on viännettykiännetty "Välimuistin koko"
 9. Search radius can only be changed when you do a find vs. a quick cache. If you could let me know what happens when you try to change the search radius, I would appreciate it. Thanks, Larry (Trimble Outdoors) Nothing happens. I can't write any numbers, just go backwards in menu and search caches which are closer than 3,5 km.
 10. I have Nokia E51 and GN ver. 2.0.3. but still it's not able to change search radius. Anyway it is really nice software, indeed!
 11. Kyselin retkikartta.fi:stä vähän tuolta "Mettähallituksen" puolelta ja vastaus oli tämä: "... Pohdimme tällaisen pisteen merkitsemismahdollisuutta karttapalvelun jatkokehitystyössä." Eli ei sinänsä mitään uutta, mutta toivo elää
 12. This is how member named pailakka has solved it: http://userscripts.org/scripts/show/20479. I don't know how it works, but he says it works only with Firefox.
 13. Is it possible to point from Finnish "View Cache details" page here: http://www.retkikartta.fi ? Maps are very high detailed and service is very easy to use ( if you can speak Finnish )
 14. Rovaniemen korkein kohta ei taida enää taannoisen kuntaliitoksen myötä olla Ounasvaara. Yritimme hakea korkeinta kohtaa virallisista lähteistä, mutta jouduimme kuitenkin turvautumaan erilaisiin karttapalveluihin. Etsinnän lopputulokseksi tuli Kaihuanvaara (358 m) koordinaateissa 66,23.129 / 26,53.989 Tämä ei siis ole virallista tietoa, joten jos jollakulla on muuta esittää, niin hyvä olisi
×
×
 • Create New...