Jump to content

gerlof101

+Premium Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gerlof101

  1. Just tried Ceocache Navigator on my Nokia. First it didn't work but then i noticed that I also couldn't us e mobile internet. So I mannualy set up a new internet connection and tried again. This time after initialisation my pin-code was asked again and I had to geuss (since I mostly use the same pincode in these cases that wasn't too hard). This time it worked and Geocache navigator started correctly. Now wondering how long that will last .
  2. That's whats realy frustrating for me at the moment. I have a streak going from the first of february till now (at least one cache a day). I still have a few geocaches in my list that I know where to find but that list won't last the week. Problem is I tend to rely a lot on my smartphone when it comes to caches I haven't visited before and usually it leads me quite close to the place where the cache is hidden. I will be realy upset when, through these problems, I will have to skip a day.
  3. Just tried Geocache Navigator on my Nokia N97 mini again. Initializing still ends in an error ; "error connecting to the server. Http status code : 401". The message is somewhat shorter than the one I had during the weekend but it still won't work. The 401-error is an error that involves user authorisation. In other words ; it now connect to the geocaching.com server but then gets refused because the app is somehow not recognized. Positive news ; at least something is done
  4. I have been using Geocache Navigator for 5 months now on my Nokia N97 mini but since saturday it won't connect any more. Anybody heard anything from Trimble allready ?
  5. It's not only on the Blackberry. I have the same problem since yesterday with my Nokia N97 mini. The app starts up, says its initialising then ends with an error about not being able to connect to geocaching.com. When I try to re-link my phone to my account its impossible since I can not get my phone's id from the settings since I'm not able to get to there.
  6. Eerlijk gezegd ben ik het wel een beetje met Oemoemenoetjes eens. Het was inderdaad een beetje knullig dat ik de cache meteen na online komen weer even moest disabelen. Wat ik niet door had is hoe snel een cache gepublished wordt. Ik liep al een tijdje met dit idee rond en hed de zaterdagmiddag na het akkoord van de SBB de cache neergelegd. In de cache lag het logboekje en een pen en ik had een briefje neer gelegd met het verzoek aan eventuele vinders om deze cache nog niet te loggen aangezien de reviewer nog geen akkoord had gegeven. Vervolgens ben ik naar huis gegaan, ben begonnen met het in elkaar zetten van de pagina bij geocaching.com en heb hem daarna aangevinkt zodat de reviewer hem kon bekijken. dat heeft die gedaan en na een paar keer zeer nuttige feedback van hem te hebben ontvangen waarmee ik de pagina verder had aangepast werd de cache s avonds om 11 uur meteen gepublished. Daar schrok ik wel even van aangezien het niet-loggen papiertje er nog in lag en de souveniers voor de FtF, StF en TtF er nog niet in lagen. Ik was ervan uitgegaan dat de reviewers (of hun vertegenwoordigers) zelf, ter plekke, de cache nog zouden controleren en mij een signaaltje zouden geven wanneer hij gepublished zou gaan worden zodat ik dan de laatste details nog kon toevoegen. Daarom heb ik de cache toen meteen gedisabled, ben de volgende ochtend vroeg naar de cache vertrokken met de souverniers, heb die daar achtergelaten en het niet-loggen briefje verwijderd en ben weer naar huis gegaan waar ik de cache weer ge-enabled heb. Goede les dus voor de volgende keer ; zodra de pagina van de cache klaar is wordt die dus ook meteen ge-published.
  7. Ja, maar ik weet eigenlijk niet of ik die hier mag plaatsen. De cache-code is GC37KDM, denk niet dat dat al teveel een probleem is. Overigens, hij is nu een week actief. Wat me opvalt is dat er stuk minder mensen op af zijn gekomen in die eerste dagen dan ik had verwacht . Komt, denk ik, omdat het een mystery cache is.
  8. En zo is mijn eerste cache een feit. Zaterdag namiddag geplaatst. Zaterdag avond de listing aangemaakt. Nog wat heen en weer gemailed met de reviewer en voilà, meteen gepublished. Ietsje te vroeg, de goodies (souveniers voor FtF, StF en TtF) lagen er nog niet in. Even gedisabled. Zondagochtend de goodies klaargemaakt. De deur uit en naar de cache-locatie gescheurd. Goodies in de cache (en even ontbeten met vriendin-lief aan het picknick tafeltje terwijl de morgen mist nog over de velden hangt). Naar huis gescheurd en cache weer ge-enabled. Bedankt voor de ondersteuning [] Ben je in de buurt van Assen of Westerbork ? Waai gezellig even bij de cache langs.
  9. Het is gelukt. Naar aanleiding van het contact-formulier ben ik doorverwezen naar een lokaal SBB-kantoor. Hun gebeld (geen e-mail adres aanwezig) en het verzoek uitgelgd. Zij hebben mij vervolgens de contactgegevens van de boswachter verantwoordelijk voor het betreffende gebied doorgegeven. Hem gebeld en situatie uitgelegd. Van hem e-mail adres ontvangen om meer info naar toe te sturen. Gedaan en vervolgens mail terug ontvangen met toestemming. Op naar de volgende stap. Cache fysiek plaatsen en aanmelden bij geocaching.com ter review en publicatie. Bedankt voor het advies tot op heden .
  10. Just send the answer to the question. Just want to say that I think its a beautifull design for a coin.
  11. Hoi Barny, Ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld. Ik heb 6 trackables (1 van mezelf om mijn voortgang op de map te kunnen zien en die niet in een cache gaat) bij me en die log ik als visited als ik een cache bezocht heb. Normaal maak ik foto's voor het log van elke TB (zoals veel TB eigenaars graag willen) maar momenteel is het vaak donker of vies weer als ik een cache bezoek dus sla ik dat vaak over. De trackables die ik nu het langste bij me heb heb ik nu tweëenhalve week bij me en komen uit een TB hotel in Esssen, Duitsland. Daar zoek ik momenteel een goede cache voor maar om een cache te vinden van waaruit de TB de grootste kans heeft om naar Engeland te gaan is een beetje lastig. Daarnaast log ik veel micro's en daar passen ze niet in. Vandaar ook dat de cache die ik wil plaatsen een small wordt zodat ik 1 a 2 trackables erin kan plaatsen voor de gelukkige eerste en/of tweede vinder. Voor alle duidelijkheid ; wij loggen geen TB's die een andere cacher bij zich heeft (ja, alleen als discovered) we loggen alleen maar de TB's die we op dat moment zelf bij ons hebben. Als een eigenaar niet wil dat zijn TB een cache bezoekt en daarbij als visitied geloged wordt dan moet hij/zij dat op zijn TB-pagina vermelden en dan doen we dat niet. Vriendelijke groet, Gerlof101 p.s. Had dit niet beter in een pm gekund ?
  12. Hoi, Bedabkt voor de inzet maar zijn 3 reviewers voor Nederland en België niet een beetje weinig ?
  13. Hoi, Ik ben nu een tijdje aan het geocachen en ik wil binnenkort zelf ook één of meer chaches neerleggen. Ik weet de locatie, ik weet hoe ik het wil opzetten maar wat ik niet weet is bij wie ik toestemming moet vragen. De locatie is aan/in de rand van een bos-perceel van een boswachterij. Volgens mij is dat eigendom van staatsbosbeheer. Echter op de web-site van het SBB kan ik niet goed achterhalen waar ik een mailtje heen moet sturen om toestemming te vragen. Uiteindelijk heb ik het maar via het online contact formulier gedaan maar dat is, denk ik, niet helemaal de bedoeling. Is het mogelijk dat er ergens een overzicht komt van waar je dergelijke mailtjes naar toe kunt sturen ?
  14. Hoi, Recentelijk heb ik ook een dergelijke cache gezien. Echter een beetje gezonde boom overleefd een schroef wel en dat is denk ik geen reden om een 'Needs archived' te melden. Je mening doorgeven aan de co en vragen of hij/zij dat in de toekomst liever niet meer wil doen is denk ik genoeg. Waar ik meer een probleem mee heb zijn caches die geplaatst zijn op publieke locaties waar je, als je er rondhangt om te wachten tot je kunt cachen, automatisch een verdachte/vervelende indruk achterlaat. Zo is er een cache geplaatst in de bosjes nabij een psychiatrisch ziekenhuis. Ik heb daar een paar keer gezocht (ik kon de cache niet zo makkelijk vinden) en, ondanks dat ik zoveel mogelijk onopvallen heb gehandeld, weet ik dat een paar bewoners mij en mijn auto hebben opgemerkt. Eéntje zat de tweede keer dat ik er was al heel onderzoekend om mijn auto heen te draaien. Dan heb ik het nog niet eens over een cache bij een speeltuin of een school in de buurt. Ik ben van middelbare leeftijd, redelijk fors en heb een baard. Als ik dan alleen in een auto zit te wachten tot ik kan ongezien cachen krijg ik best nog wel eens vreemde argwanende blikken van lokale voorbijgangers. En ik kan ze geen ongelijk geven. Dergelijke caches mogen wat mij betreft een 'Needs archived' krijgen. Weet niet wat andere mensen daarvan vinden. Mischien een idee voor Groundspeak om naast 'favorites' te mogen uitdelen ook 'Not favorite' punten te mogen uitdelen (net als bij challenges).
×
×
  • Create New...