Jump to content

srpnt

+Premium Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by srpnt

  1. Kalenteri näyttää kammottavalta, mutta voisi olla, että 16. päivä pääsisin Tampereen suuntaan. Kimppakyydistä en tiedä, kun kyseessä olis kuitenkin työtrippi junalla.
  2. Kuinkahan kauan tuo ikoni-ihme vielä on Suomessa? Ja mahtaakohan se koskaan päätyä pääkaupunkiseudulle. Mukavaahan tuollaiseen olisi törmätä.
  3. Ok, I guess I am going to Russia next week, to Moscow to be exact. I know that GPSrs are illegal (unless you have a permit, but I guess that can be forgotten) and thus I cannot risk the whole trip by taking one with me. Secondly I know there aren't too many caches listed in www.geocaching.com, but there should be plenty in www.geocaching.ru, but heck, I cannot do russian. So I am eager to get Russia on my list, but what would be the most easiest way: 1) smuggle in a GPS 2) go after those two caches in Moscow (both hidden in parks, may not be a good idea if going solo) 3) translate the pages of the .ru site and try to figure out the most easiest caches from the city (maybe there's a one in the Red Square?) 4) To get someone more experienced to list some caches that are somewhere in a nice neighborhood with easy enough hints that the caches can be found with a help of a tourist map I would guess I am not the only one having this problem, any ideas?
  4. Sorry aina ei jaksa hymistellä. Oletan että tämä homma ei ole niin vakavaa, että virallista mielipidettä mukailemattomien olisi pidettävä turpansa tukossa, mutta ilmeisesti olen pahasti erehtynyt. Kuten sanoin kaikki kunnia hankkeen puuhamiehille, mutta pyyhkeitä siitä, että homma tehtiin pitkälti kulissien takana ja mahdollisuutta kommentointiin ei oikeastaan annettu. Meillä päin on sellainenkin sanonta, kuin että pitäkää tunkkinne.
  5. Hatun nosto hankkeen puuhamiehille. Mutta designia voitaisiin hieman miettiä. Tässä on talvi tulossa ja suurin osa kätköistä jää lumen alle, joten tuskin kolikoilla on niin hel*tinmoinen kiire. Oletan, että tästä maasta löytyy jokunen graafikko, jotka voisivat heittää pro bono keikan ja tehdä ehdotuksen, joista voitaisiin esim. äänestämällä valita voittaja. Rahaa siihen ei välttämättä tarvita, vaan kunnia voi riittää palkinnoksi. Oletettavasti tämäkin porukka tietää jo muutaman potentiaalisen suunnittelijakyvyn. Annetaan aikaa vuoden loppuun ja katsotaan mitä ehdotuksia on siihen mennessä saatu. Edelleen en väitä puhuvani joukkojen puolesta, mutta haluan tuoda (ja tuonkin) oman mielipiteeni nyt esille, koskapa jälkikäteen urputus ei ole järin tyylikästä. Ymmärtääkseni tämä foorumi tukee äänestystä. Tässä taitaisi olla aika hyvä syy järjestää moinen.
  6. Mielipiteeni: Jotenkin vaikuttaa pahasti hätäillyltä hankkeelta. Eihän tässä tietenkään olla millään vakavalla asialla, mutta kun puuhataan jotain joka edustaa koko Suomea, niin olisin itse mielelläni nähnyt ammattilaisia konsultoidun. Kovin pienellä piirillä päätös on taidettu tehdä. Toivottavasti tuossa ei ole loukattu lakeja ja asetuksia.
  7. Suomenkielinen kätkötiedote on sitten hukassa. Hain tuota Pekan kätkösivuilta, mutta linkki http://personal.inet.fi/hima/pekkar/geocachetiedote.htm ei toimi enää:"Valitettavasti hakemaasi sivua ei löydy" nimimerkillä: Vuosisadan kätkö on enää tiedotetta vaille valmis ;-)
  8. Einy kait aivan kauhian isänmaallista (lue: pateettista) kolikkoa kuiteskaan. Eikös vaikka suomenlipun ja vaakunaleijonan sijasta jotain vaikka (tietty pateettistahan tämäkin, mutta...) luontoon viittaava -- hmmm vaikka joutsenet tahi aina iki-ihana töyhtöhyyppä tai miksei sitten poro (toimii myös virolais-merkityksessä).
  9. "Thou shall not hide the cache in ivy" ja pidetään mielessä kaiken maailman myrkkysumakit ja poisonous oak:it. Niin ja hämähäkit, käärmeet ja vihaiset maanomistajat. Taisin tässä kiireessä unohtaa skorppionit, ampiaset, karhut, puumat, krokotiilit, burman boat ja muut enemmän tai vähemmän vaaralliset mönkiäiset. Olin noin kuukausi sitten jenkeissä Pohjois-Karoliinassa työmatkalla ja päärin käyttää vapaa-aikani kätköilyyn, mennä komeasti luontoon! Seuraavana päivänä asiaa paikallisten kanssa puidessani, eräs niistä lausahti: "Are you crazy, it is dangerous round here!". Sen verran on tullut ameriikkalaista pop-kulttuuria seurattua, että en nyt mennyt soitellen sotaan; oli minulla vaelluskengät mukana ja shortsit ja t-paita päällä. Ja sen verran olin asiaan perehtynyt etukäteen, että yritin laskea kaikkien kohtaamieni kasvien lehtiä: "Leaves of three, let them be". Mutta ei siitä ollut paljon apua. Tuota nyt lienee syytä mainita, että en tullut syödyksi, purruksi tai polttanut itseäni myrkyllisissä kasveissa, mutta ilmeisen läheltä piti. Ajattelin käydä katsomassa cachen nimeltä:Triangle's Hampton Roads Hurricane Cache, jossa piti asustella erään matkaluteen. Taisin hommata koordinaatit puhelimella. Menin tietenkin paikalle lukematta ensin muiden lokeja ja tsekkasin ne vasta kun palasin omalta 1h DNF retkeltä... . Eräs aiempi DNF loggaus antoi kertoa, jotta:"Wow this one was right under our noses by our GPS but we looked and looked. Spent over an hour! Saw some really cool bugs, lots of poison ivy and a rattle snake but no cache" Kylläpä se sitten lämmitti mieltä tuo ivy -maininta. No onneksi se ei kuulema yleensä aiheuta reaktiota ensinmäisellä kerralla. Hämähäkkejä paikalla oli todella runsaasti, oikein komean näköisiä kaikissa sateenkaaren väreissään -- todennäköisesti olivat myös jossei nyt 100% tappavia, niin myrkyllisiä kuitenkin. Tarinan opetus: ellet tunne paikallista luontoa, suosittelen pitäytymistä urban cacheissa. Niin ja toden totta pidetään vielä mielessä, että mustaleski tykkää tehdä verkkonsa juuri sellaisiin kivoihin koloihin, mihin on kiva kätkeä kaikenlaisia muovipurnukoita: "Webs of the black widow spider can be found in recesses under stones or logs in a woodpile, in crevices or holes in dirt embankments, in barns and outbuildings." Kyllä käkintä on Suomessa helppoa!
×
×
  • Create New...