Jump to content

Twin Peaks

+Premium Members
 • Posts

  131
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Twin Peaks

 1. 1. Moun10Bike V5 (got all the others, desperately want to complete the set) 2. TeamFisur 3. Indydiver V1 4. DHobby V1 5. Waypoint15
 2. Ik liep op mijn nieuwe PC onder windows 8.1 tegen hetzelfde probleem aan. Ik heb het volgens mij opgelost, door in het opstartbestand van VP bij eigenschappen en bevoegdheden (rechtermuisklik als je met je muis op het file staat, en dan kiezen voor "eigenschappen > beveiliging") bij alle gebruikers alle bevoegdheden toe te kennen. Dus vinkjes bij alle vakjes met rechten/bevoegdheden: lezen, schrijven etc. Daarnaast kun je als je op het bestand staat, met diezelfde rechtermuisklik, kiezen voor "compatibiliteitsproblemen oplossen" en windows het werk laten doen. Daarna werkte het bij mij.
 3. Ach...je zal het zelf wel niet uit je mond kunnen krijgen, maar jouw "vriend" de reviewer, die in jouw ogen maar nergens voor wilde deugen, en die onlangs (waarschijnlijk tot je grote vreugde) is gestopt, verzette toch wel een dusdanig grote hoevelheid werk, dat zijn (hun) vertrek natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaat. Dat in combinatie met het nog immer stijgend aanbod aan caches ter review, en dan heeft Geoguy het natuurlijk wel ineens een heel stukje drukker. en ja....dat levert waarschijnlijk langere wachttijden op.
 4. Maar toch vind jij het wel weer nodig om die "schreeuwers" een schop na te geven, tenminste zo komt het op mij over, terwijl die "schreeuwers" zich wel hebben ingezet met hart en ziel om jou iets te kunnen bieden dat je als aanvulling op je laatste zin kunt gebruiken. Groot gelijk dat die groep oud teamleden dus van zich heeft laten horen, en dat dat in een schreeuw ging is logisch gezien wat er allemaal gebeurt is het afgelopen jaar/jaren. Ik denk niet dat Twinlife jullie bedoelt, Jeroen.
 5. Ook ik ben ooit vrijwillig weggegaan bij het team. Heb nooit persoonlijk problemen met Rene gehad en nog niet. Ik was al enige tijd met hem in gesprek om tot een oplossing te komen en een einde te maken aan de frustraties van de vrijwilligers en het grote verloop daarin / daardoor. Heb daarover niet alleen gesprekken met Rene gehad, maar ook met anderen en zelfs enkele (ex)teamleden. Die overigens niet altijd even welwillend waren om nog tot een oplossing te komen. Aan 1 kant begrijpelijk. Toch had ik hoop op betere ontwikkelingen. Ik ben overigens nog steeds met Rene in gesprek. Maar dat hadden enkelen, gezien mijn postings elders wellicht al door. Voor mij kwam laatste actie overigens ook als een volkomen verrassing. Ik praat die niet goed, maar een soort snappen doe ik het wel, maar ik weet wellicht meer dan anderen. De brief van Rene heeft hier even gestaan maar is verwijderd? Ik zie nog wel de brief van de teamleden en ja, die brief ziet er keurig uit, maar is natuurlijk niet de enige aanleiding voor de actie van Rene. Ik denk in het kader van de openheid en in de ongedwongen sfeer waarin we ons nu hier tegen elkaar uiten, dat het misschien, voor de volledigheid en juiste beeldvorming, wel een goed idee is om de inhoud van de "besloten" Skype sessie, voorafgaand aan die brief ook even hier neer te zetten? of elders. Wellicht wordt voor velen dan meer duidelijk over de beweegredenen van Rene? Natuurlijk mag dat niet...... maar de idee, dat de brief de voornaamste aanleiding zou zijn, zou daarmee wel deels worden ontkracht denk ik. Overigens hoop ik nog steeds op een goede afloop..... maar een goed gesprek daarover met de ex-teamleden is waarschijnlijk geen optie meer. Hoewel ik daar persoonlijk nog steeds voor open sta. Ik ben beslist geen "voorpost" van Rene, al lijkt dat wellicht zo. Ik probeer me er zo neutraal mogelijk in op te stellen. Bij mij heeft altijd, en nog steeds GC.NL en met name de community die ervan gebruik maakt voorop gestaan. Niet de personen erachter. De teamleden waar ik destijds bij in het team zat weten vast wel hoe ik erin stond en soms net zo hard tegen "het bestuur" aanschopte als zij destijds en jullie onlangs. Ik blijf werken aan een goede afloop, omdat ik nog steeds van mening ben, dat de community beter verdiend en de site GC.NL potentie heeft. Vraag me niet hoe, door de laatste gebeurtenissen ben ik ook een beetje de weg kwijt, maar ik blijf zoeken naar ingangen om een uitweg te vinden.
 6. Waar het Tradi's en Multi's betreft deel ik jouw mening volkomen, en dat weet je. Die moeten qua eindlokatie of route ergens over gaan. Mysteries zijn nou eenmaal een ander type caches, waar, zoals ik al zei, de uitdaging of wellicht de schoonheid in de puzzel zit en niet perse in de eindlokatie. De eerste cache (tradi) in Nederland werd gelegd in januari en de eerste maanden waren er alleen tradi's en multi's. Maar nog in datzelfde jaar verschenen ook de eerste Mysteries. Als cachetype zijn die Mysteries er dus ook al vanaf het prille begin. Het is gewoon een onderdeel van het spelletje. Een spelletje wat gewoon leuk is door alle mogelijke variaties op het thema. Maar "Voor elk wat wils" is iets anders dan "Iedereen op zijn eigen manier" enne..... Niet elk onderdeel hoeft perse door iedereen gespeeld te worden
 7. Een Mysterie of puzzelcache vindt zijn uitdaging in de puzzel. De eindlokatie is dan van minder belang. Slechts een plaats om in het logboek te kunnen bewijzen dat je de puzzel hebt weten op te lossen. Ben je niet bekwaam, te lui of gewoonweg niet geinteresseerd genoeg om de puzzel op te lossen, dan heb je wat mij betreft 3 keuzes: je laat de cache links liggen, je laat de cache rechts liggen, of je bemachtigt op slinkse wijze het eindcoordinaat. Bij de eerste opties ben je een flinke vent. Bij de laatste optie....ach.... Maar dan moet je in elk geval niet in de logjes zeuren dat de lokatie tegenviel, want je hebt er zelf voor gekozen om de cache tot "oppikker" te degraderen. Persoonlijk vind ik dat dan "ver beneden het niveau" Vervolgens ook hier een sneer plaatsen over die caches, richting de nieuwe eigenaar, getuigt naar mijn mening ook van weinig stijl. Moet je niet doen. Hou het leuk. Het feit dat jij er misschien niet zoveel plezier meer in hebt, moet geen aanleiding zijn om het plezier van anderen te bederven. Je kunt wel eeuwig strijd voeren tegen moeilijke puzzels, maar dat lost niets op. Ze zijn een geaccepteerd cacchetype. Leg je erbij neer en doe gewoon vrolijk die caches die je wel leuk vind. (dat zijn er meer dan zat) Niet elk puntje moet perse gescoord worden.
 8. Verreweg het beste initiatief, tot nu toe. Wel zorgen dat je scherm groot genoeg is, natuurlijk (mijn scherm is 22""....en het jouwe?...)
 9. Deze veronderstelling is niet helemaal juist. In mijn tijd als forumlid / moderator / teamlid heb ik veel van de heersende problemem doorgespeeld naar Groundspeak. Ik hed destijds via skype en via mail goed contact met Brian Roth, soms met Eartha, en vanaf het moment dat hij ook op de loonlijst stond bij GS ook met Jon Stanley (de laatste voor zaken die met programmatuur of toegevoegde functionaliteit op cachepagina's enzo te maken hadden.) Contact met Groundspeak over wat er bij GC.NL speelde was er dus wel degelijk. Waar dat relevant was, werd men door mij of anderen ook via het forum van GC.NL op de hoogte gebracht van de uitkomsten van die gesprekken. Dat het niet altijd de gewenste antwoorden dan wel oplossingen waren, tja... dat zal wel altijd zo blijven. Als je iets vraagt kun je een "ja" of een "nee" of een "misschien ooit" verwachten. Ten tijde van het "kwaliteits-topic" had ik zelfs tamelijk veel contact om te praten over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de door de gebruikers geuite wensen. Op zeker moment is e.e.a. wel "doodgebloed" Na een aantal teleurstellende dialogen met een aantal forumgebruikers en een aantal GC.NL teamleden heb ik er een punt achtergezet, afgemaakt waar ik op dat moment mee bezig was (SGN-event) en me daarna eind september teruggetrokken van GC.NL. Of de huidige teamleden nog contacten onderhouden met Groundspeak durf ik niet te zeggen. Ik weet wel vrijwel zeker, dat dit deel van het forum voor Groundspeak geen bron van informatie wordt. De enige die iets van ons taaltje snapt is Nick, de moderator van dit forum. Naast het reviewen en dit forum modereren, verwacht ik niet, dat hij ook de tijd zal kunnen vinden om zich op te werpen als "vraagbaak" dan wel "helpdesk" Voor vragen en voorstellen richting Groundspeak kunnen sowieso de normale wegen bewandeld worden (dat kon altijd al) Mail gewoon je vraag naar een van de Groundspeak medewerkers, of maak een ticket aan. Ik weet uit ervaring dat je altijd antwoord krijgt. (al is dat niet altijd het antwoord dat je had willen hebben) Persoonlijk was ik wel blij met dit forum. Ik cache nog steeds, gewoon via GC.com. (in januari gaan we met een select groepje cachers een "barre wintertocht" doen) Om met medecachers zinvolle discussies te hebben, vind ik nog steeds nuttig. Ik hoop dat dit forum een bruikbaar medium zal blijken. Helaas moet ik nu al constateren, dat ook hier bepaalde mensen, dezelfde zinloze discussies gaan herhalen en oude vetes gaan proberen uit te vechten. Jammer.....maar wees gerust, ik zal me er niet meer mee bemoeien
 10. Toch amusant om te zien, dat, zodra er weer een nieuw podium verschijnt, GensNet erop klimt om zijn kunstjes te vertonen. Alleen jammer dat sommige clowns niet doorhebben dat, ondanks het nieuwe podium, het publiek nog steeds hetzelfde is........en aangezien het kunstje ook al tamelijk afgezaagd is.......er ook hier waarschijnlijk weer niet om gelachen gaat worden.
 11. He...gezelig!! Ouwe jongens krentenbrood... Weer een plekje erbij om in plaats van de krenten uit de pap, de spijkers op laag water te zoeken. Overigens: dit forum wordt gemodereerd door een moderator die de Nederlandse taal zeer goed machtig is. Dus dat zit wel goed. Maar goed, we hebben er weer een forum bij waar we op onze reviewer(s) kunnen hakken... benieuwd waar dit nu weer heen gaat. Overigens is het zo (en ik weet niet of iedereen dat beseft) dat het stellen "aanvullende" regels van onze reviewers, geldend voor Nederland is gebeurd met volledige instemming / toestemming van Groundspeak. Dat "recht" hebben reviewers in die landen waar afwijkende regelgeving door instanties of autoriteiten extra regulering noodzakelijk maken. Ik denk dat de moderator van dit forum, vanuit zijn functie(s) e.e.a. zal kunnen beamen.
 12. Mmm... interesting. Cannot wait to see the new one!! Over here you can buy these lollies: Since we already had the windmill and the klomp, my guess would be the typical dutch facade
 13. Still working on my new TB, but I think it will be eeeehhhh...most interesting. Travel Boat
 14. I had not visited the list lately, but received a sort of promotional email. When I visited the list again, much to my surprise I noticed all of a sudden I was someone else. Someone had been mixing names and addresses. I already changed it back, but it might be usefull for others to check their data too. I would hate the idea of someone wanting to send me a...let's say Team Fisur coin, and it ends up in someone elses mailbox
 15. Mmmm.... maybe that explains why (and this is also neat trivia) the Dutch "12 Provincien Geocoin Race" (to this moment) is the worlds largest geocoin race with a total of 346 geocoins contesting in a race through our 12 (not 7!!) provincies.
 16. Wow tiki, these are absolutely gorgeous!. This is exactly what I hoped would happen, when GC changed their rules on geocoins, to make it possible to create trackable personal sig items! Not plastic, mass produced thingies like gems or frogs or the like, but true and honest handcrafted sig items, with the "soul" (or must I say "spirit") of the creator (cacher) in it. These are true pieces of art. I truly hope more cachers (NO, NOT COMPANIES!) develop initiatives like this!! Way cool!!! Mahalo!
 17. mmm... double posting, didn't notice it last naight.
 18. I think it's "typical" to see, how some questions / answers, are "avoided".(read: not answered) My guess: mass-production Why would you "trade-mark" an idea, and then limit your profits (i.e. every cent above app. $2,00) to an edition of say "a mere 500"
 19. The term for late entries officially ended yesterday. It is no longer possible to enter new coins into the race. The counter stopped at 346 coins!! now racing / travelling through the Netherlands. A huge success!!
 20. The Pit Crew of the Dutch 12 Provincien Geocoin Race 2008, would like to wish all International entries a great race through our country. to this day we have 338 contestants! May the best team win!! Also, we would like to thank all those who support the race with donations! With your help we got the prizes for the different categories covered. Special thanks to: Groundspeak CoinsandPins Oakcoins/Geoswag Landsharkz Worldcaching_com Rothstafari Team OleOmi Forthferalz ....and a few others, who wish to remain anonymous for all the coins, grab-bags, goodies, gift certificates etc. You're the best guys, we love you!!! Your Pit Crew: delta123 - franky639 - Wilg - Twin Peaks - Professor X - Martijn & Martine
 21. That is just what this is, and that new category is going to happen in the near future. (at least that is what I think I read earlier in the topic)
 22. C'mon guys, those of you who really know me (and there are a few) know better then that. Of course I am pulling your legs....but there is a bit of truth in what I am trying to say, (if you can read between the lines) When I first heard of this, I was lead to believe that this was meant to create a possibility for cachers to have their own, Groundspeak trackable, handcrafted or otherwise, sig-items. Buy a number of tracking codes and an icon to go with it and get creative and make your own. To trade, share, give away in caches, have travelling around, whatever, and I loved the idea. What I see now, is that it is already been embraced by (commercial) companies, selling 25ct (trademarked) riffraff, made by the thousands, for $5 or $6 or more, just because it is trackable. What is a trademark for? right!! to be sure no other than you benefits from the idea. Don't try to tell me "it 's for the cacher" and not for the money. I think we know better. I am not talking about the fee Groundspeak charges for the tracking code and the icon. They need it to run the show, and the costs of running an operation like GC, are huge....I know by experience. What happened to the "cachers creativity" idea behind it? I was truly interested in buying a run of tracking-codes and creating my own sig-item, to trade and give away in caches, but my previous enthousiasm has waned considerably also.... But hey, we live in a free world, and everyone has a right to earn a living... It is just not what I expected of the idea... ( call it good faith or ignorance...) So in short.....yes...this is a wind up Oh, and btw....with GeoBars, I had something like this in mind: (always fun, to find in a cache!)
 23. Mmm well Geobars is already taken ! Impossible, just had it registered. Show me the trademark on it please.. Oh, and by the way: GeoFroggs™ was OK'd a minute ago --edit- Yoohoo!: GeoYimes™ got through as well!! (sorry Dave )
 24. Apart from 3 familymembers who emigrated to the USA, I have a lot of friends (in high places) living in the US, to get things done...
×
×
 • Create New...