Jump to content

fyndi

+Premium Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fyndi

  1. Mulla toimii E61i loistavasti. Latasin softan PC:lle ja sieltä PC Suiten kautta puhelimeen. Ihmeellisen hyvä ilmainen softa - täytyy olla yksi parhaista.
  2. fyndi

    FIN: Smart GPX

    Eipä tämä nyt niin toimintavarma ohjelma olekkaan. Vähänkin suuremmat GPX-tiedostot kaatavat ohjelman. Ohjelma on kuitenkin näyttävämpi ja käytettävyydeltään parempi kuin tuo kotimainen versio NaviPeGator, mutta kaatuilee valitettavasti yli 0,3Mb tiedoston koolla.
  3. fyndi

    FIN: Smart GPX

    En onnistunut asentamaan E61i puhelimeen, koska ei ollut varmennustietoja ja asennusohjelma stoppasi. Pyysi ottamaan yhteyttä sovelluksen tekijään?
  4. fyndi

    FIN: Smart GPX

    Löysin mielenkiintoisen ohjelman netistä, sillä voi ladata kätköjen tietoja uusimpiin älypuhelimiin. http://www.smartcaching.de/index.html En ole vielä päässyt testaamaan ohjelmaa, mutta jokos teillä on kokemuksia tästä ohjelmasta? Itselleni tuo voisi olla hyväkin ohjelma, koska GPS on yleensä mukana, mutta ei PC:tä. Ja usein haluaisi vähän tietoa maastossakin onko kätkö vielä olemassa yms. koska yleensä itse haen kätköjä, jos niitä on ajoreitin varrella. Listauksen kätköistä päivittelen silloin tällöin GSAK ohjelmalla gepsiini ja silloin itse kätköjen tiedot ei tule mukana.
  5. Älä välitä. On se silti paaaaljon halvempi kuin Suomesta ostettuna...
  6. Niinpä, kyllä on merkillistä rahastusta. Tosin täytyy sanoa että kyllähän se Garminin oma antenni maksaa Jenkeissäkin aika paljon...
  7. No näin ainakin minulla se toimi. Tosin kyllä olin saanut ennenkin D-kirjaimet joihinkin tolppiin meren rannalla, mutta nyt oli lähes kaikissa. Joo-o. Hinta ei todellakaan ole paha, kun se on vielä verovapaa noissa pikku ostoksissa ja heikolla dollarin kurssilla. Toihan on vain 20,77 euroissa kotiin toimitettuna !!
  8. Tämä keskustelu on nyt mennyt vähän sivuraiteille, kysehän ei ollut niinkään ikkunan läpäisykyvystä vaan siitä että lisäantenni toi minulle autokäytössä hurjasti lisää tarkkuutta.
  9. Tuossa lisäantennissahan on vielä se mukavuus, että itsessään siinä on voimakas magneetti jolla antennin voi kiinnittää vaikka auton katolle. Testasin että pysyy kiinni suuremmissakin nopeuksissa, mutta ikkunan välistä viety kaapeli suhisi tuulessa aika tavalla, joten se ei ole suositeltava kiinnitys vaihtoehto. Tosin tämä tapa eliminoi täysin tuulilasin vaikutuksen. Toinen sovellus missä lisäantenni on kätevä, on pyöräily. Itselläni on maastopyörä ja siinä ajoasento ns. etukeno, joten oma ruho estää melko tehokkaasti signaalit ylhäältä päin. Mutta kun anturin kiinnittää esim. repun läppään niin silloin on esteetön signaali tie käytössä taas. Lisäksi anturi on 100% vesitiivis, joten veneilyssäkin on varmaan paljon sovelluksia tälläiselle näppärälle antennille.
  10. Mulla on lämmitettävä tuulilasi, jossa on hiuksenhienoja lämpövastuslankoja. Eli siinä on syy huonoon läpäisyyn. Tila-auto kun on niin siinä on valtava tuulilasi ja sivuikkunan lähelle on vaikea asentaa telinettä gepsille.
  11. En halua että tämä tulkitaan mainostukseksi, vaan apuna ja vinkkinä muille joilla on ollut sama ongelma kuin minulla. Eli käytän omaa Garmin GPSMAP 60CS laitetta myös autossa ja eteenkin kaupungeissa se kadottaa signaalit kokonaan. Yleensäkin tuntuu että auton ikkunakin estää signaalien havainnointia. Ryhdyin etsimään siis lisäantennia ja Garmin GA 27C oli sopiva vaihtoehto, mutta ne hinnat täällä Suomessa, huh-huh taas rokotetaan... Löysin kuitenkin Jenkeistä Gilssonin vastaavan (tai kuulema jopa paremmankin) lisäantennin. Hinta oli 19,95$ !!! Ja jos tilaa imukuppikiinnitysalustan niin hinta on huimat 22,95 Tilasin laitteen itse asiassa Amatson.comista josta lähetyskulut olivat 13$ Koko paketti siis alitti tulli ja alv. rajat eli ns. veroton ostos ja posti toi kotiin asti viikossa. Kokeilin laitetta välittömästi ja VAU!! Johan oli signaaleissa voimakkuutta, nyt toimi kotonakin metrin päästä ikkunasta ja sälekaihtimet kiinni. Tarkkuutta sisällä +- 8m. Autossa normaalitarkkuuteni 6-10m putosi aina 3-5m asti. Paikallaan ollesaan meren läheisyydessä tarkkuutta +-1m ja lähes kaikissa signaalitolpissa D osoittamassa WAAS/EGNOS signaalia. Kaupungissakin ajellessa tarkkuutta on piisannut, tosin ei antenni tietenkään löydä lisää satelliitteja talojen katveesta, mutta kartalla on pysytty. Noh, mistä niitä sitten saa? No esim. täältä Garmin lisäantennit tai sitten Amatson.com ja hakusanalla Gillson. Toivottavasti tästä on hyötyä muillekin. PS. Navsphere.com joka lähetti tilaukseni oli merkinnyt tulli lomakkeeseen, Gift ; Value 5 US$ tosin aivan turhaan koska lähetyksen arvo oli alle 40 euroa, joka on verovapaus raja (jos tullit ja verot yhteensä ovat alle 10€, niitä ei kanneta)
  12. Jaa-a. Huomasin että olit myös liikkunut Espoon alueella. Voisiko syynä olla sitten oma laitteeni? Tosin kyllä eilen itsekkin löysin kätköjä, mutta ne olivat helppoja löytää pelkästään peruskartankin avulla. (Silta ja hyppyrimäki)
  13. Huomasiko joku muukin että eilen olisi tarkkuus huonompi kuin yleensä? Eilen laitteeni, Garmin GPSMAP 60CS ilmoitti tarkkuutta 10-20m lähes kaikkialla Espoon alueella. Tänään aamulla 4.4 huomasin että tarkkuus oli todella hyvä, vaihteli välillä 1-4m. D-merkit pylväissä ilmaisivat että WAAS toiminto oli kunnossa. Olikohan sunnuntaina käynnissä jonkinlaista päivitystä sateliiteissa tms.?
  14. Maxxy, onko sinulla mahdollisesti saatavissa tuon tyyppistä kuvaa Jalasjärveltä Luopajärven kylästä. Se on minulle tuttu kesänviettopaikkana, joten siitä olisi kiva nähdä mihin tuo Topo kartta pystyy.
  15. Kiitoksia kuvasta! Nyt jos joku jolla on Topo-Suomi ja viitsisi näyttää kuvaa gepsin näytöltä samasta kohtaa, niin voisin tehdä vertailuja.
  16. No jopas on hieno ja tarkkakin. Se mikä siitä puuttuu selkeästi on ne ulkoilualueen polut. Voi että nyt kun joku voisi laittaa Topo-Suomen vastaavan kartan niin voisin tehdä ostopäätöksiä. On se vaan ihmeellistä, että sitä ei saa kuin Oulusta. Ei edes Genimapilla ole omassa myymälässään demoversiota??? Onko PekkaR mahdollista saada kuvaa vielä karttaa gepsin näytöltä tyyliin http://mekri.joensuu.fi/alpo/gps/gps.htm ximagella?
  17. Kumpi tarkka kartta olisi suositeltavampi Garmin GPSMAP 60CS laitteeseen, kun asun Espoossa ja lähinnä etelärannikko vesialueineen ja siitä pohjoiseen kiinnostaa. Tarjolla olisi Erätukun Topo-Suomi ja Garminin Vapaa-ajan karttaa. Molemmissa on inhottavasti pääkaupunkiseutu jakopisteenä, eli aina olisi ostettava kaksi karttaa. Garminin on kalliimpi, mutta menisi enemmän pohjoiseen. Topo-Suomi taas näyttää pääosin merta (miksi ihmeessä karttaa ei ole nostettu ylemmäksi??), mutta olisi nyt edullisempi tarjouksensa vuoksi. Voisiko joku jolla karttoja on heittää vertailuksi screenshottina kuvia esim. Luukin Kaitalammen kohdalta (iso ulkoilualue Espoossa). Tämä alue siksi, jotta voisin vertailla niitä paperikarttaani. Olen nähnyt screenshotteja Ilomantsin tienoilta netissä, mutta kun en tunne paikkaa itse niin en osaa tehdä arvioita siitä.
×
×
  • Create New...