Jump to content

Maija&Perttu

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Maija&Perttu

 1. Piilotin Vihdin 0 pisteeseen purkin, odottaa julkaisua!
 2. En malttanut sitten odottaa ja tuli tilattua tuollainen TomTom Mobile 5 paketti kun tuon sai lähestulkoon pilkkahintaan (130 € + toimituskulut) nettikauppa Idesanista. Muualla olen tuota pakettia nähnyt halvimmillaan 239 euroa. http://www.kase.fi/~idesan/idesan/sivu.php...;tyyppi=tilaus2 Pitää tutkia tarkemmin tuota geokätköjen siirtoa POI tiedostoina kun saan TomTomin käsiini.
 3. Navicore ei sovellu omaan puhelimeen joten sen vaihtoehdon joutuu sulkemaan pois. Tiedustelin sähköpostilla, löytyykö TomTom Mobile 5 pakettiin kyseistä toimintoa ja ei kuulemma löydy. Vastasivat että uutta päivitystä ohjelmistoon ei ole joulukuun 2005 jälkeen tullut. Muiden laitteiden ohjelmistoissa on uudempi päivitys ja niissä kyseinen toiminto löytyy, seuraavassa Mobile 5 päivityksessä tämä ominaisuus tulee todennäköisesti olemaan. Eli ei auta muuta kuin odotella. Itse olen viritellyt vanhan pyöränlampun kiristyshihnasta ja Bilteman kännykkätelineestä itselle gepsitelineen pyörään. Saisihan sitä viriteltyä omalle kännykällekin sopivan telineen. Ääniopastus on kuitenkin monesti sen verran riittävä, että erikoistapauksissa kännykän voi kaivaa taskustakin tarvittaessa. GPS mokkula vaan esim reppuun tms kiinni ja BT kuulokkeiden kautta kuuntelee ohjeita.
 4. On tuo Navicoren ominaisuus sentään parempi kun ei mitään. Kun reittipisteiksi laittaa kätkön koordinaatit, niin silloin se ilmeisesti osaa navigoida normaalisti kätköä lähimpään katuosoitteeseen? Entäs tämän jälkeen? Opastaako laite vain suunnan ja summittaisen matkan lopulliseen pisteeseen? Tuossa Navicoressa olisi siis se hyöty, että ei tarvitse arvuutella/etsiä itse sitä parasta osoitetta mikä mahdollisesti lähimpänä kätköä on kun voi syöttää koordinaatit. Lopullisen kätkön etsimiseen tarvitaan sitten tietty oma ohjelma tai perus gepsi. Itse kuljen paljon pyörällä ja joskus autollakin kätköltä toiselle ja silloin olisi kiva kun olisi navigointi kertomassa parhaan reitin. Normaalisti laitan kätkön löydettyä uudet koordinaatit gepsiin ja seuraan vain nuolta. Kartta on yleensä aina mukana, silti harvemmin jaksan alkaa sitä tutkimaan vaikka aina joskus syytä olisi. Aina välillä käykin niin, että löydän itseni umpikujan päästä. Kerran Espoossa kävi niin, että kun matkaa kätkölle oli enää muutama sata metriä, välissä olikin lahti ja jouduin tekemään parin kilsan kierron. Ainakin TomTomissa ja Navicoressa saa valittua liikkuuko autolla/pyörällä/kävellen. Onko kokemusta miten opastus käytännössä tapahtuu esimerkiksi kävely/pyöräily vaihtoehdossa? Jos auto ohjataan vaikka moottoritielle, niin ilmeisesti pyöräilevälle opastetaan joku muu reitti? En ole aivan varma Navicoren sopivuudesta puhelimeeni. Minulla on harvinaisempi S90 sarjan softa omassa 7710:ssa ja ainakaan äkkiseltään en sille soveltuvaa Navicorea löytänyt. TomTomilla on myynnissä paketti joka sopii kaikkiin S sarjalaisiin, hyvä juttu sillä nykyisin puhelin vaihtuu suhteellisen usein ja silloin harmittaa jos vanha karttaohjelmisto ei enää käy uuteen puhelimeen.
 5. Itse olen suunnitellut ostavani matkapuhelimeen tuollaisen bluetooth GPS vastaanottimen ja kartan. Haluaisin sellaisen karttaohjelmiston jossa olisi sekä osoitepohjainen paikannus, että kätköilykäytössä oleva koordinaattipaikannus. TomTom Mobile 5 paketti olisi ihanteellinen perinteiseen autonavigointiin. TomTomista taas puuttunee esimerkiksi mahdollisuus syöttää määränpää koordinaateilla. Ihannetapaus olisi siis sellainen jossa voisi syöttää reittipisteiksi kätköjen koordinaatit. Navigointi opastaisi katuja pitkin syötettyjä koordinaatteja lähimpään katu-osoitteeseen jonka lähistölle voisi jättää pyörän/auton. Loppumatka kätkölle perinteisen nuolen ja etäisyyden perusteella. Onko olemassa mitään ohjelmistoa jossa olisi yhdistettynä nämä kumpikin ominaisuus, vai onko tyydyttävä vain kahteen erilliseen ohjelmistoon, esimerkiksi TomTomiin ja tuohon MapViewiin?
 6. Löytyykö 14.10 tai 21.10 lähdöille tilaa teidän omalla lahjakortilla ja sopisiko jompi kumpi näistä viikonlopuista matkustusajankohdaksi?
 7. Näillä näkymin risteily olisi siis seuraavana ajankohtana: Helsinki la 28.10. klo 17.30 - Tukholma 29.10. klo 09.40 Mariella Tukholma su 29.10. klo 16.45 - Helsinki 30.10. klo 10.00 Mariella Itse teen myös ensi viikon lopulla varauksen tuolle 28.10 lähtevälle risteilylle, ellei vielä alkuviikosta ole ilmennyt halukkuutta jollekin muulle päivälle. Kolmesta kupongista yksi on minulla ja toinen varattu Fundamental and Venlikselle. Kolmannen kupongin varaan seuraavalle mahdolliselle lähtijälle. Mikäli lähtijöitä tulee vielä tästä enemmän, on nämä hyttitilaukset edun saamiseksi sisällytettävä samaan varaukseen jonkun kuponginhaltijan kanssa. Risteilyn voi maksaa myös satamassa ennen laivan lähtöä, tällöin tulee lisäksi palvelumaksu 5 euroa/varaus. Tuotetunnus oli "FPSTO" ja hyttihinnat seuraavanlaiset: C-hytti 56 euroa B-hytti 74 euroa A/BL-hytti 90 euroa
 8. 28.10 vaikuttaa näillänäkymin ihan hyvältä ajankohdalta ja Vikinglinen varausjärjestelmän mukaan tilaa löytyy useammasta hyttiluokasta, sen sijaan 27.10 risteily joka lähtee perjantaina on loppuunmyyty ainakin alennushintojen osalta, sama tilanne näyttää olevan monen muunkin perjantain osalta lukuunottamatta 13.10 lähtöä jossa on vielä niukalti tilaa. Lauantairisteilyille lokakuussa näyttäisi olevan hyvin tilaa, ainoastaan 7.10 on loppuunmyyty. Vapaita risteilyjä voi tutkiskella/varata syöttämällä alennuskupongin koodin "fpsto" tuotetunnuskenttään. Sinänsä harmillista, että Helsingistä lähtevien laivojen aikataulut ei oikein meinaa sopia edes tavallisen työssäkävijän aikatauluihin. Tuo Turusta lähtevä risteily sinänsä olisi ihanteellinen, mutta ainakin minun kohdallani tuo rahoituspuoli on varsin iso kriteeri. Turusta lähtevä risteily on luultavasti aika paljon kalliimpi kuin Helsingistä lähtevä risteily kuponkihintaan.
 9. Muistin lukeneeni keväällä, että oli puhetta kätköilyristeilystä ja kaivoin tämän topicin uudelleen esiin. Sain käteen muutaman Viking Linen risteilyalennuskupongin välille Helsinki - Tukholma - Helsinki ja tuli mieleen, että olisi mukava käydä Tukholmassa etsimässä kätköjä isommalla porukalla. Vieläkö löytyisi kiinnostuneita lähtijöitä tällaiselle risteilylle? Minulla olisi yhteensä kolme kuponkia, joilla saa yhteensä kuusi hyttiä (2-4 henkilöä/hytti) edulliseen hintaan. Näin ollen viisi hyttiä olisi vielä tarjolla halukkaille halpaan hintaan. La-to lähdöillä halvin C-luokan hytti maksaa ainoastaan 56 euroa ja perjantai lähdöillä 110 euroa. Kupongit ovat voimassa marraskuun loppuun saakka. Tarkempaa ajankohtaa risteilylle en vielä ole miettinyt, mutta esimerkiksi lokakuussa sen voisi toteuttaa. Itse olen ajatellut risteilyä joka lähtisi lauantai-illalla ja palaisi maanantai-aamulla. Perjantaina lähtevä risteily on myös mahdollinen, jos vaan saan iltatöistä vapaata. Jos kiinnostusta löytyy, niin kumpi päivä sopisi paremmin aikatauluihin ja onko tiettyjä toiveita mahdollisista risteilypäivämääristä? Terveisin Perttu
 10. Kerrassaan hieno idea! Itse voisin lupautua piilottamaan jonkun kätkön tähän Arabian/Koskelan lähistölle. Tuo 6.12 vaikuttaa ihan hyvältä päivältä. Voisiko itsenäisyyspäivää paremminkaan viettää, kuin tällaisen geotapahtuman merkeissä.
×
×
 • Create New...