Jump to content

Gerrit Tabak

+Premium Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gerrit Tabak

  1. Men zegt bij geocaching.com, dat de app niet meer gedownload kan worden, maar dat deze nog wel zou moeten blijven werken tot aan het einde van dit jaar. Daarna gaat de stekker er uit en zul je het moeten doen met de nieuwe app. Ook ik vind het even wennen, maar uiteindelijk zal het wel lukken. Er zullen vast nog wel verbeteringen worden aangebracht. Bij mij werkt de oude app op de iPhone nog prima.
  2. Dit kan natuurlijk niet. Als je op een gegeven moment besluit als reviewer te willen optreden, dan moet je voor jezelf bepaalde spelregels opstellen. Eén ervan is nooit te gaan voor de eerste drie plekken bij caches, die je zélf gepubliceerd hebt. Het is hetzelfde als handelen met voorkennis binnen de beleggerswereld. Overigens geldt dat niet alleen voor de publiceerder van de cache zélf, maar ook voor zijn naaste omgeving. Enige vorm van discretie mag van een reviewer verwacht worden. Overigens had de betreffende reviewer de discussie gewoon kunnen vermijden door zijn krabbel ergens onder aan de bladzijde te plaatsen en als vierde of vierenveertigste te loggen. Dan had er niemand aanstoot aan genomen.
  3. Die spulletjes hebben we ook altijd bij ons, maar de meningen zijn verdeeld over het vervangen van logrolletjes en kokertjes of zakjes. Een aantal mensen vindt, dat dit de taak is van de cache-eigenaar en dat de cacher kokers of logboekjes, die niet aanwezig zijn gewoon niet moet loggen en niet moet vervangen om alsnog te kunnen loggen. Daar zit natuurlijk best wel wat in, maar anderszins zijn er ook wel cache-eigenaren, die blij zijn met zo'n actie, omdat het hun tijd en reiskosten scheelt. Wij hebben wel eens een fotodoosje en een logrol vervangen, maar op het geocaching.nl forum heb ik het daar maar liever niet over, want dan komt de oude, vast in de leer zijnde generatie prompt in de weer en daar zitten we allemaal niet op te wachten. Ik vind het overigens van enigszins zijdelings belang. 2 doosjes vervangen op 7000 vondsten.... Waar hebben we het over. Maar goed, principes zijn principes.... Ik ben er dus erg voorzichtig mee.
  4. Waarschijnlijk weet de vraagsteller niet hoe hij moet projecteren met een Dakota 20. Ik neem tenminste aan dat hij een Dakota 20 heeft, want het berichtje staat in die categorie. Ga naar "Markeer waypoint" en druk op "Opslaan en bewerken". Ga dan naar "Wijzig locatie" en geef de coördinaten in van de boguscoördinaten. Waarschijnlijk wordt hiermee het gegeven coördinaat bedoeld, dat boven aan de listingpagina staat. Maar dat hoeft niet persé. Het kan ook een ander coördinaat zijn, maar dat zal wel blijken uit de puzzelgegevens. Ga dan naar "Project waypoint" Dan druk je op "peiling invoeren" en vul je 53 graden in. Druk op het groene vinkje Dan ga je de afstand invoeren in meters. In jouw geval 1683,9 meter. En weer op het groene vinkje drukken. En dan sla je de zaak op en vervolgens zoek je op "Waarheen"/ Waypoints" naar het zojuist aangemaakte waypoint. Daar wordt dan het coördinaat vermeld, dat het resultaat is van de projectie. En dan trek je tot slotje wandelschoenen aan en je gaat.... Vergeet je bril niet! Succes. Als je toch heel wat anders bedoelt met de vraag, dan moet je even reageren en vergeet je dit berichtje. Ik ben het wel met de vorige reacties eens, dat je vraag enigge twijfels kan oproepen.....
  5. Daar ben ik het helemaal mee eens. Je sjouwt al genoeg mee aan voeding en drinkwater. Als er in de listing iets staat, bijvoorbeeld over het meenemen van een litertje water, dan weet je van te voren wat de bedoeling is en dan heeft het geen zin, om dagenlang met een liter water rond te sjouwen in de verwachting dat er misschien een cache voorbij komt, waarbij jee water nodig hebt. Een extra setje batterijen hebben we sowieso altijd bij ons, want die zijn geschikt voor zowel compactcamera als GPS. Een pincet komt ook nog wel eens te pas met de huidige nanocultuur, maar daar krijg je geen breuk van....
  6. Om hierop op een zinnige manier te kunnen antwoorden of reageren heb je de mening van beide kanten nodig. We horen slechts één mening en die is neergezet als een soort retorische vraag..... Barny schrijft zijn mening neer op een wijze, waar je het als vanzelf mee eens moet zijn.... Maar aangezien iemand of een instantie niet zomaar zegt, dat hij niet welkom is ligt daar een goede reden aan ten grondslag en die wordt hier niet vermeld. Niet door het landschap en niet door Barny zelf. En dus is de stelling en de vraag van Barny zinloos.
  7. Wij wensen een ieder een heel fijn en gezond 2012 toe. Voor wat betreft het geocachen..... Jaag met mate op de puntjes en geniet vooral van de caches, die in mooie natuurgebieden liggen, waar Nederland er gelukkig nog genoeg van heeft. Dan gaat het helemaal goed komen in het Nieuwe Jaar!!!
  8. Ik zie nu toch wel heel veel kiekjes voorbij komen, die niets met geocaching te maken hebben. Men stuurt zo maar wat plaatjes op die kennelijk gedurende het afgelopen jaar tijdens vakanties of uitjes gemaakt worden. Het zijn ook geen bijzondere foto's, het zijn gewoon "kiekjes" en het idee van de wedstrijd wordt hiermee teniet gedaan. Geen reden om naar Deventer af te reizen om deze vakantieplaatjes te gaan bekijken..... Ik vind dit vooral jammer voor de organisator, die toch vanaf het begin duidelijk genoeg heeft aangegeven dat het de bedoeling is om foto's in te zenden, die wat met geocaching te maken hebben.... Jammer.
  9. Ik heb het inmiddels gevonden en aangeschaft hoor. Nog niet nodig gehad, maar het is een erg handig setje. Ik ben er blij mee.
  10. Het premium member lidmaatschap is eigenlijk onontbeerlijk, wanneer je GSAK op een serieuze manier wilt gebruiken. De Pocketquery optie is erg handig. Wij vinden het ook leuk, om te vernemen of er in de buurt nieuwe caches zijn geplaatst, maar nooit vanwege het goud/zilver/brons gehalte. Daar doen we niet aan mee. We wachten wel een paar dagen, totdat de gouddelvers uitgeraasd zijn en dan gaan wij er op af!!! Ik moet ook eerlijk zeggen, dat het hier aangehaalde motief vanwege de steun aan geocaching.com ook een rol heeft meegespeeld. We praten hier over een alleszins geringe jaarlijkse bijdrage aan een organisatie / site, die het ons mogelijk heeft gemaakt om op een heel aparte manier ook in 2011 aardig wat dagen op een fijne manier in de natuur te hebben kunnen doorbrengen. Dat sommige cacheowners hun caches plaatsen op basis van "members only" kan ik wel begrijpen, maar ik zou het zelf niet zo snel doen. Voor mij mag iedereen proberen onze caches te vinden. Maar ik denk wel, dat de gewone traditionals wel eens last kunnen hebben van de puntjesjagerij, waardoor mogelijk wat extra onderhoudswerkzaamheden kunnen ontstaan. Maar bij ons Rondje Alblasserwaard bijvoorbeeld hebben we daar echt geen last van. Daar zien we geen mensen met iPhones 45 km op hun fiets zitten om 9 caches te vinden..... En als je om financiële, dan wel principiële redenen geen PM wilt worden, dan hoef je je ook niet te beklagen. Net wat Barny zegt.... je bent inderdaad heel wat jaartjes zoet om de "gewone" caches te zoeken en te vinden....
  11. Als aanvulling op het bovenstaande..... Ik heb me toch even naar de lokale Lidl shop in Papendrecht begeven en waarempel.... Genoeg doosjes in voorraad. En voor 8,00 Euro heb je een bijzonder handig setje, dat gemakkelijk in de rugzak kan en dat heel goed van pas kan komen tijdens het zoeken en oppikken van bepaalde caches. Van harte aanbevolen. En een prima tip Ellino!!! Dank daarvoor! Zo mogen er meer komen op dit forum!
  12. Ik kan het helaas niet op hun folders vinden. We zullen de winkel deze week eens bezoeken, want het kan inderdaad handig zijn om zoiets bij de hand te hebben. Heb je misschien een link naar de folder, waar het in staat? Het zou nl. ook een lokale aanbieding bij jou in de buurt kunnen zijn??
  13. De draadjesbeginner stelt iets vast. Ik ga er maar even van uit, dat het niet negatief bedoeld is. Misschien een verkapte oproep om meer te posten? Ik moet eerlijk zeggen, dat de hoeveelheid geposte berichten hier nog niet indrukwekkend is. Tegelijkertijd heb ik wel gezien, dat de toon wat positiever is, dan op het geijkte forum. Beginnende cachers komen in principe natuurlijk veel sneller terecht op het .nl forum dan hier. Dat zal er ook mee te maken hebben. We moeten wat geduld hebben en hopen dat het "hoort zegt het voort" principe uiteindelijk tot meer postings gaat leiden.
  14. Dat is leuk. De organisator zal nu tot een betere verdeling van categorieën kunnen komen en dat zal ten goede komen aan het aantal zendingen en aan de kwaliteit ervan. En als Groundspeak het dit jaar wil doen, dan doen ze het vast en zeker volgend jaar ook wel en daar kun je dan weer op doorborduren. En je mag toch ook wel verwachten, dat de prijzen die Groundspeak beschikbaar stelt de moeite waard zullen zijn, waardoor meer mensen zich geroepen gaan voelen om foto's in te zenden. Ben benieuwd!
  15. De kans is bovendien groot, dat de cache dan uit pure frustratie beschadigd wordt. Dat wil je toch ook niet. Het beste is, om het gegeven dat er af en toe eens wat gegevens uitgewisseld worden maar gewoon te accepteren.
  16. Nummer 30 is het helemaal! Wellicht geen spiegelreflexkwaliteit (ben je niet bang voor schade aan je toestel als je aan het cachen bent? of nog erger... je laat hem ergens liggen.... &^%$%^&) maar een plaat, waarbij je als kijker helemaal je eigen verbeelding kunt volgen.... Er is weliswaar geen cache in beeld, maar alles in mij zegt, dat die cache zich onder de kop van de hond bevindt... (of dat nou zo is of niet, dat doet er niet toe...) Leuk!!! En je hebt gelijk wat die categorieën betreft. Ik hoop voor je, dat er alsnog een gulle gever langs Deventer komt fietsen met een paar mooie prijzen. Dan kun je de foto's alsnog uitsplitsen. Succes!!!
  17. Inderdaad vonden wij sommige cachebehuizingen van Dalamot in Schoonhoven erg mooi. De man is een vakman op loodgietersgebied en dat is goed te zien. Maar wie met zijn kinderen "Het rijtjeshuis" in Baarn gaat doen komt toch ook wel aan zijn trekken. Wij hebben best wel mooie caches aangetroffen in Nederland, maar toegegeven, heel erg veel waren het er niet. Die op de foto's zijn wel erg mooi!
  18. Dit komt overeen met het verhaal van de Euro. Men weet, dat het idee van de Euro in de praktijk niet meer zo goed werkt, en nu komt de politiek met allerlei fopmiddelen om hun euro te beschermen. Uiteindelijk gaat het vermoedelijk toch allemaal niet lukken. Dat is hier ook zo. Er zullen maar weinig leggers zijn, die ook nog de moeite nemen om met allerlei geavanceerde software en bijbehorende ideeën hun caches te beschermen. En wie tref je er mee? a) de gelegenheidscacher, die het allemaal veel te ingewikkeld gaat vinden en jezelf, omdat die juist goedwillende mensen niet meer bij jouw cache komen. En het kleine "ons kent ons" circuit vindt uiteindelijk toch wel weer een methode om jouw bedachte bescherming te kraken, als is het alleen maar om het "kraakplezier". Ik begrijp je achterliggende bedoelingen heel goed, maar het lijkt me een gevecht dat niet gewonnen kan worden.
  19. Ik heb eens op mijn gemak alle foto's bekeken. Er zijn absoluut mooie plaatjes bij, maar in zijn algemeenheid is het niveau niet zo hoog. Ik kan me dat ook wel een beetje voorstellen, want ik loop ook niet te sjouwen met mijn spiegelreflex tijdens het cachen. Dan prefereer ik een simpel allekunnertje, waar een krasje meer of minder geen rol speelt. Dus de combinatie topfoto/geocaching is moeilijk. Verder zie ik toch wel erg veel foto's, waarbij ik het verband met geocaching niet kan ontdekken. Neem bijvoorbeeld de prent van de vier fietsen naast elkaar tegen een boom. Beslist een leuke foto qua compositie en ik wil best geloven dat de bezitters van de fietsen even een cache aan het loggen waren, maar zien doe ik het niet. Het wordt dus een heel werk voor de ongetwijfeld deskundige jury om het kaf van het koren te scheiden, maar dat neemt niet weg, dat het gewoon leuk is om naar al die foto's te kijken. Bij sommigen krijg je echt zin om meteen maar even naar buiten te gaan..... En daar gaat het om.
  20. Same problem over here.... Get a mail and then..... big silence. Hope the issue will be solved soon.
×
×
  • Create New...