Jump to content

Kiikonen

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kiikonen

 1. I recently made a TB that's supposed to travel to Africa and then back to me. Later some things have started concerning me. What about the foreign viruses and bacteria and other sorts of goo that stick on the TB along it's journey? They certainly can and will stick on everything yet it may sound nuts! Is there any information about moving TBs between places far from each other or somehow having different bacteria structure (or whatever it should be called)? Maybe disinfective cleaning or something should be recommended to be done in those situations. Does anyone have any experience of anything connected with this topic? What should cachers do when moving TBs internationally?
 2. Jospa laitan sitten vain adoptiohakemusta jo nyt menemään tuohon adoptiosäikeeseen. Vai pitäisikö hakea jotain Kauhavalaista kätköilijää ja kysäistä häneltä ihan suoraa vaikka YVllä? Tämähän todella on poikkeustapaus ja jos joistain muista varuskunnista löytyy kätköilijöitä, niin veikkaampa että harvassa ovat, joten kauheaa "poikkeussumaa" tästä koko projektista tuskin syntyy! Kiitos mielipiteistä!
 3. Suunnittelen piilottavani ensimmäisen kätköni oman varuskuntani, Kauhavan Lentosotakoulun Kuntsarilenkin, eli Köllilenkin varrelle. Inttiä tuntemattomille kerrottakoon, että kuntsarilenkki on Varusmiestoimikunnan tms. määrittämä reitti, jonka tarpeeksi useasti kiertämällä voi ansaita niitä himoittuja kuntoisuuslomia. Olisi hienoa, jos samalla saataisiin viritteille kokonainen kuntsarilenkkiaiheinen kätkösarja. Melko turha, mutta uskoisin että monet armeijan käyneet ja sitä käyvät voisivat kiinnostua tutustumaan eri varuskuntien kuntsarilenkkeihin ja ehkä jopa käydä muistelemassa omaa palvelustaan. Tässä aiheessa pitää ottaa huomioon, että sotilasalueet ovat kätkennässä kiellettyjä. Meillä Kauhavalla kuntsarilenkki kuitenkin on kokonaan sotilasalueiden ulkopuolella ja näin on myös esim. Tikkakoskella, missä olin AUKin ajan. Näistä vain oletin, että monet muutkin lenkit saattaisivat olla "sallituilla mailla". Tämä kätkö olisi tosiaan itselleni ensimmäinen, joten grand old kätkijät saavat puolestani tarvittaessa tyrmätä idean jo nyt ennen kuin ehdin tehdä kummemmin töitä Ensimmäinen ongelmahan on pysyvyydessä, kun kotiutuminen on reilun kahden (TJ 67) ja opiskelemaan muutto noin neljän kuukauden päässä. Tälle, kuten siis muillekin sarjan kätköille todennäköisesti pitäisi suorittaa adoptio aika pian piilotuksen jälkeen. Tarkastajat ottakoot myös kantaa. Kommentteja, kiitos!
 4. Tulin vähän kesken tähän säikeeseen, joten en välttämättä huomannut jos tämän seikan on jo joku kerenny kirjoittamaan. Itsekään en ainakaan näin alkuvaiheessa ole hirveästi innostunu vaivalloisista multeista sun muista, ehkä tämä on vain ohimenevä "alkuvaihe"... Asun paikassa, jossa ei aivan valtavan montaa kätköä ole vielä piilotettu. Näitä seutuja Suomesta löytyy aika paljon muualtakin. Kun purkkeja piilotetaan alueille, joilla niitä ei ennestään paljoa ole, kannattaisi mielestäni ensimmäisenä kylvää muutamat tradit ja myöhemmin sitten multeja ja mysteereitä. Tällöin alueesta kehittyy monipuolinen kätköilyalue, josta löytyy jokaiselle jotakin. Toisin sanoen tarkoitan sitä, että perinteiset kätköt voisivat luoda hyvän selkärangan alueen kätkövalikoimalle. Kotiseudullani asia on aika hyvällä laidalla.
 5. Joo, olen lukenut, mutta en niin kovin tarkasti, kun sain parannettua tarkkuutta merkittävästi, kun löysin kohdistusohjelmasta (Map Calibrator) ominaisuuden joka kääntää kartan koordinaattien mukaan pohjoiseen. TrekBuddy ei ilmeisesti ymmärtänyt lainkaan rasterikuvaa, jonka "ylöspäin" ei ollut WGS84:n pohjoisessa. Vielä kuitenkin esiintyy jonkinasteista epätarkkutta muilla laajemmilla, pienemmän mittakaavan kartoilla, että säätämistä riittää! Se on kyllä nykyään Symbian-luurien huono puoli, että vielä ei ole tehty kunnon ruggeroitua mallia. Tässä mielessä tulee toisaalta ikävä edellistä Nokialaista 5140:ni, joka alkoi syödä liian monta akkua vuodessa. Toisaalta juuri tämän seurauksena aloin kätköilyn
 6. Itse innostuin oikein kunnolla koko kätköilyhommasta tässä hiljan, kun jouduin hankkimaan uuden puhelimen. Nyt on kourassa Nokialainen 6121 ja tänä viikonloppuna käyn hakemassa vihdoin myös semmoisen kohtalaisen Blumaxin Sirf III -palikan, sitten kokeilemaan käytännössä. Ohjelmisto puhelimessa (s60 3.1) on jo kohdallaan, ilmainen java-sovellus TrekBuddy http://linuxtechs.net/kruch/tb/forum/index.php . Taustakarttaan (rasteri) verratessa gc.comin koordinaatit kuitenkin näyttävät kätköjen paikat muutaman kymmentä metriä väärin, vaikka kohdistus on tehty ihan pikselin tarkkuudella. Jos joku osaa suoraan sanoa tai heittää jotain arviota ongelmasta, niin voi laittaa vaikka yksityisviestiä, kiitokset avusta! Mitä mieltä yleensä muuten ollaan kännykkä-gpseistä tai näistä jo mainituista ohjelmista? Onko orastava harrastus tuhoon tuomittu "puhelinsäätämisen" takia? Itselläni on kyllä tähän mennessä ollut pelkästään hauskaa ja kiinnostavaa säätää ohjelmien sun muitten kanssa
×
×
 • Create New...