Jump to content

Triskelle

+Premium Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Triskelle

  1. Doe mij even een PB-tje met het coördinaat waar het over gaat.
  2. Try this - Dutch - site for a wide variety of calculations with coordinates.
  3. Tracker zit in munt, munt zit in mijn zak dus ik word getracked.
  4. Niet alleen erg duur, maar ook erg onwenselijk. Mijn privacy is mij meer waard dan welke geocoin of travel bug dan ook!
  5. Het lijkt er een beetje op dat je - wellicht per ongeluk - een filter hebt ingesteld. Ga, om dat op te heffen, op de Oregon naar Geocaching en klik vervolgens op het trechter-achter symbooltje. Klik daarna rechtsonder in het scherm op een symbooltje waarvan ik niet durf te zeggen wat het moet voorstellen en kies uit de dan gepresenteerde lijst Show All (naar behoefte vertalen). Het filter is dan in één klap opgeheven en als het goed is zie je dan wel de op het toestel geladen geocaches. Zo niet, dan moet je nog maar even aan de bel trekken.
  6. Jazeker. Wooden coins zijn best wel gewild en ook onze eigen Triskelle Trash wordt veelvuldig gerecycled.
  7. Een printje maken van de cache-beschrijvingen en die uitdelen aan de deelnemers van het evenement en aan de reviewer vragen om de caches een dag na het evenement te publiceren. Overigens, ook de cache die jij op het besloten terrein wilt neerleggen moet langere tijd blijven liggen (en dus toegankelijk zijn). Eèndaagse caches anders dan een als Event aangemerkte cache mogen niet meer.
  8. Of is dat juist één van de leuke aspecten van Geocaching!? Dat je je eigen spelelement kunt toevoegen. FTF-jagen, extreme-cachen, powertrail etc..... Maar dat is mijn punt juist. Geocaching kent het fenomeen FTF, STF en TTF helemaal niet! Globalcaching wel! Wil je dat spelletje spelen dan moet je daarvoor dus naar globaalcaching.eu en je conformeren aan de daar geldende regels.
  9. De vraag wordt hier gesteld, dus men mag aannemen dat het antwoord betrekking heeft op het spelletje dat bij geocaching.com wordt gespeeld en niet op het - al dan niet ongewenste - bijverschijnsel waarvoor globalcaching.eu spelregels heeft opgesteld.
  10. Het spelletje waar jouw vraag over gaat wordt niet gefaciliteerd door Groundspeak en er zijn dan ook geen regels / richtlijnen voor. Wat in dit draadje aan regels / richtlijnen geroepen gaat worden zijn regionale, plaatselijke of zelfs individuele afspraakjes. Kortom: Doe in de groep waar jij je in thuis voelt gewoon waar jij je prettig bij voelt! PS: Snap je nu ook dat een dergelijke titel absoluut geen waarde heeft? Iets met kool en sop ...
  11. Mwoh, dat zie ik niet zo zitten eigenlijk. Misschien is het een idee voor jou om alleen caches te lopen waar de tussenpunten gegeven zijn en de anderen gewoon links te laten liggen?
  12. Ik vind dit helemaal geen gek idee, alleen zou ik er voor kiezen om het icoontje van een opgeloste puzzel te voorzien van een vinkje (want ook een opgeloste puzzel kan even niet beschikbaar zijn natuurlijk). Om een kans van slagen te hebben zou je dit voorstel kunnen inbrengen in Feature Discussions and Suggestions.
  13. Nope, you can't view the details of trackables with a 62s.
  14. Goed dat je het zo sportief opvat!
  15. Als je op fora, binnen de lokale community en in het dagelijks leven je oren en ogen heel goed de kost geeft dan vang je nog wel eens iets op. Die informatie die wereldkundig wordt gemaakt loopt uiteen van een bewust vaag gehouden beschrijving van een nieuwe puzzel, via een nieuwe traditional bij dat-en-dat-monumentje tot complete eindberekeningen voor bonussen (kijk maar). Afhankelijk van de kwaliteit van de informatie, jouw lokale bekendheid, inventiviteit en wil om de cache voor publicatie te vinden is er een kansje om een nog niet gepubliceerde cache te vinden.
  16. Kom op zeg. Dat kun je toch niet menen? Ik zal niet gauw zeggen "Hallo huisvrouw" of "Goedenavond hondenuitlater", maar ik moet in een logje toch kunnen zeggen dat een groepje huisvrouwen die hun hond uitlieten het log-ritueel vertraagden? Wellicht ten overvloede; dat ze de hond uitlieten zag ik, dat het huisvrouwen zijn gokte ik. Verdien ik het nu om gestenigd te worden? Of wat te denken van "drie heftig discusierende senioren maakte het zoeken onmogelijk ... we zullen later terug moeten komen"? Nogmaals, kom op zeg! En om het aan de genade van de cache-eigenaar over te laten gaat mij veel te ver ... Arabieren zijn mensen afkomstig uit de Arabische wereld, dus de logger kan best Arabieren bij cache gezien hebben (ziet hij alle mensen met donker krullend haar als Arabieren, dan is dat zijn probleen) ... het begrip African Americans is een gangbare aanduiding voor inwoners van de Verenigde Staten van Amerika die hun wortels ( = afkomst / voorouders) hebben in Afrika (dat de logger niet snapt dat'ie niet in de USA aan het cachen is is zorgelijk, maar geen reden tot paniek). En als we het alom gevreesde concept "religie" toevoegen ... wat is er dan mis met de zin dat dat "wij even moesten wachten met het zoeken totdat de laatste kerkgangers de kerk in waren gelopen"? Kortom; kom op zeg!
  17. Om nog even terug te komen op waar het allemaal mee begonnen is: Afgezien van de reële mogelijkheid dat de logger de afkomst en nationaliteit van de mensen verkeerd inschat of beoordeeld: zijn de gedane uitlatingen nou wel zo discriminerend of kwetsend? En zo ja, voor wie dan eigenlijk?
  18. Buy yourself a travel bug (for exemple here), activate the bug, print the tracking number on a sticker and there you go!
  19. Sure you can, but don't get your hopes up too high ... after all you know who the owner is after reading the Terms of Use Agreement right?
  20. Interessante gedachte die ook al een paar keer door mijn hoofd heeft gespeeld. Het genereren van een random code is met een beetje basis programmeerwerk nog wel te realiseren, maar het probleem is hoe je die code dan vervolgens gaat inzetten. Verplichten om hem in het log te vermelden is een ALR en daarmee niet toegestaan, terwijl het versturen van het eindcoördinaat geen nut heeft omdat – zoals gezegd door Post@Co – het eindcoördinaat hetzelfde blijft en daarmee fraude-gevoelig. Al freewheelend kwam ik op een constructie met een elektronisch cijfer-/tijdslot op de stash. Naar dit slot zou je dan een SMS-je moeten sturen waarop het slot een random door hem gegenereerde code terugstuurt die vervolgens (eventueel nadat er een bewerking op is uitgevoerd die onderweg is gevonden) weer geretourneerd moet worden. Als dit antwoord klopt dan stuurt het slot zijn combinatie welke voor slechts een beperkte periode geldig is. In ruil voor deze complexe en waarschijnlijk niet goedkope constructie heb je een dan wel een unieke cache!
  21. Klikkerdeklik (van Twitter geplukt)
  22. Hmm ... nou ... nee. Er zijn voldoende voorbeelden van mystery of - juister - puzzle caches waarvan de benodigde gegevens uit andere caches te halen zijn (denk aan een bonus-cache bij een serie) of waarvoor een bepaalde prestatie moet worden geleverd (op alle dagen van het jaar een cache gevonden hebben). Daarnaast zijn er nog talloze verschijningsvormen. Over het algemeen kan gesteld worden dat een cache waarvan op de cache-pagina geen begin- én geen eind-coördinaat is gegeven valt in de categorie puzzle cache.
×
×
  • Create New...