Jump to content

AntSa

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AntSa

  1. Juu, kaupunginosat menevät oikeasti noin, tarkoitin Jakomäellä sen nimistä kalliomäkeä Suurmetsän kaupunginosassa ja Kivikolla Porvoonväylän eteläpuolista ulkoilualuetta. Selvintä olis tietysti liittää viestiin karttalinkki, mutta kun en osaa muuttaa sitä lyhyeksi (koko linkki on toivottoman pitkä). Mutta itse asia on kai selvä, ja kerron heti, jos kuulen tarkentavista mittauksista Heikinlaaksossa ja "Suurmetsän eteläreunan kallioilla Porvoonväylän eteläpuolella". quote name='lq' date='Jan 28 2008, 01:03 PM' post='3284706'] Näin minäkin luulin vielä viestiä kirjoittaessani, ennen kun tarkistin missä Jakomäen ja Kivikon kaupunginosien välinen raja oikein kulkee. Ja sitten piti editoida viestiä ja se meni ehkä vähän huolimattomasti... Olettaisin että puhutaan samasta huipusta, eli siitä mihin Santunkin karttalinkki viittaa. Jakomäki-Kivikko (Suurmetsä-Mellunkylä) raja menee noin sata metriä tämän eteläpuolella. Kivikon puolella raja en löydä edes 60 metrin korkeuskäyrää, mutta 58 metrin käyrä sieltäkin löytyy. Tämä siis kiinteistöviraston sivuilta löytyvällä julkisisella kartalla, jossa on käyrät kahden metrin välein. Wikilainaus:
  2. Siis: Helsingin luonnonmaan korkein kohta on joko Pohjois-Kivikossa Jakomäen eteläpuolella (ei Jakomäessä) tai sitten Heikinlaaksossa. Kukaan ei toistaiseksi tiedä kumpi on korkeampi. Nämä tiedot näen työpaikallani Helsingin kaupunkimittausosaston kantakartasta, jossa korkeuskäyrät on metrin välein ja korkeuspiste mm. Pohjois-Kivikossa mutta ei Heikinlaaksossa. (Jakomäen huipun länsipuolella on tosin Helsingin upein näköala: yli Espoon ja Vantaan!)
  3. Helsingin luonnonmaan korkeimmaksi kohdaksi on kaksi ehdokasta, eikä kisa ratkea ennen kuin joku mittaa toisen tarkan korkeuden: Pohjois-Kivikossa Jakomäen eteläpuolella on kalliohuipulla mittapiste 62,5 m mpy. Heikinlaakson kalliolla 62 metrin käyrä ylittyy, mutta koska tarkkaa mittausta ei ole, kukaan ei tiedä kuinka paljon se ylittyy. Jos täyttömäet otetaan mukaan, selvästi korkein on Malminkartanon huippu, muistaakseni 90 m mpy. Siirtyykö Helsingin korkein kohta aluevaltauksen vuoksi nykyiseen Sipooseen, on selvittämättä.
×
×
  • Create New...