+bGnjip Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Jeste li skužili http://geokrety.org/index.php Nešto kao TravelBug-ovi, GeoCoini i slične putujuće stvari, samo što ne treba kupovat GC-kod, već se besplatno generira na stranici, isprintaju se podatci, zakače za predmet i spremno za putovalje i logiranje Quote Link to comment
+SiK D. Team Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Vidim da su unatrag godinu bitno popravili stvar ( barem na prvu tako izgleda). Prosle godine smo pronasli jedan geokrety i bila je ziva muka logirati pronalazak, a kakva je tek muka bila "dropati" ga u drugu kutijicu! Jos neki koje poznajem su imali problema! Mozda zasluzuju drugu sansu Quote Link to comment
+ArizonaSmith Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Imao sam i ja posla s njima prije koju godinu. U nekim stvarima (mislim da je bila statistika) su puno bolji od službenih geocoina, ali s nečim znam da je bilo problema... Uglavnom vidim da i u geocachingu postoji Linux odgovor na skupi Windows... Quote Link to comment
+heroj_ulice Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 naisao na njih, ali mislim da se nisu nešto primili @arizona: pojasni ovo linux vs. windows Quote Link to comment
+ArizonaSmith Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Windows - rješenje koje se plaća, Linux - kvalitativno slično rješenje koje je potpuno besplatno. Quote Link to comment
+bGnjip Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Ja sam to tek danas skužio pa sad ispitujem teren, jer bi si tako mogao poslat par điđa da putuju, a ne daju mi se novci za kodove. Mislim da su za povremeno logiranje ili samo poslati OK, ali imati svoj koji putuje sa mnom...uuu tu nastaje problem. Koliko sam za sad skužio, da bi se to logirali, treba ići na njihovu stranicu i tamo logirati (isto ko Pathtagove), a ne postoji način da to mogu obaviti recimo iz c:gea (neke aplikacije) znači prolikom logiranja dropam. Ili? Razmišljam u smijeru, imam svoj TB ili GK koji nosam sa sobom i prilikom loganja mi difoltno stoji "visited", pa ne moram razmišljat, a ovako bi moro za svaki Cache, ići posebno na stranicu ili otvarat apikaciju na androidu i unosit podatke o Cachu kojeg sam posjetio :/ Quote Link to comment
+SiK D. Team Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 @bgnjip: Znam da je ovo s GeoKretyjem besplatno, ali znam neke geokešere s kojima sam u kontaktu da kada naiđu na njihov "predmet" ostavljaju ga u kutijici jer im se ne da zafrkavati s njihovom "birokracijom". S druge pak strane prošlo ljeto smo poslali na put jedan službeni TB koji je stigao do Portugala, a onda je neko popelješio cijeli TB hotel u kojem je bilo 20-ak TB i GC među njima i naš, tako da je ta avantura neslavno propala. Sada Katarina ima dva coina u svojoj kolekciji koje "vucaramo" s nama. Gdje to možeš difoltno staviti da su ti "visited", čini mi se da službena aplikacija za pametne telefone nema tu mogućnost, a na službenoj internetskoj stranici uvijek treba izabrati tu opciju iz padajućeg izbornika. Odnosi li se to samo na c:geo? Quote Link to comment
+Dr Zagy Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 SiK, Za c:geo znam da postoji mogućnost da se postaci automatski TB i GC na "visited". Ali zamisli kad prođeš neki power trail od 200 ili više cacheva, koliko e-mailova dobije vlasnik TB. Za Geokrety sam prvi put čuo od BaranjaGeoteam. Poslao sam jedan njihov geokrety u Francusku (ostavio u Lourdesu). GC i TB su dosta skupi za naše prilike. Zato ih ja niti nemam mnogo. Ali me raduje kad vidim hrpu TB i GC na nekom eventu. Quote Link to comment
+bGnjip Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 skužio sam u novom softveru imaju foru, da povuku zadnje cachove sa geocaching.com, pa se onda lakše može logirat GK iz inventorija Quote Link to comment
Matko&Maja Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Evo su po novom dodali i GeoKrety Map pa se lijepo mogu vidjeti na karti gdje je koji. Dosta su se primili u Europi za razliku od ostatka svijeta. Čini nam se cjelokupna ideja sa GeoKretty-ima super, a ako koji i nestane na zaboli vas srce kao kod pravog travel buga. Eto ideje da se u Hrvatskoj malo populariziraju, možda da i udruga ima par tih pored službenih geocoina i travel bugova. Quote Link to comment
+ArizonaSmith Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Da, TBovi i GCovi definitivno previše koštaju, pa ih je čovjeku žao uopće puštati na put, pogotovo ako je neki lijepi GC, koji će možebitno nestati već nakon tjedan dana... :-( Quote Link to comment
Recommended Posts