Jump to content

Gold-digger

+Premium Members
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Gold-digger

 1. Eli itse käytän route66 miniä ja mielestäni melko epätarkka (tai vika on minussa) olen yrittänyt löytää kätkäjö (jyväskylästä ja äänekoskelta) mutta en vaan löydä ... Toki myönnettäköön että olen todella aloittelija mutta otinkin helppoja alkuun ....

   

  tuli vaan mieleen että mitä muut käyttää ,....

   

  ja ainiin olen yrittänyt suunnitella reittä etukäteen ja yhtäkin kätköä olen käynyt useampaan kertaan etsimässä mutta ei vaan ota löytyäkseen ..... :D

  Hei!

   

  Minulla on useitakin GPS vastaanottimia, mutta nykyisin kulkee kätköilyhommissa mukana enimmäkseen Garmin 60 CSx.

   

  Tuollainen autonavigaattori, mikä sinun Route66 on, ei ole ehken ihan paras mahdollinen kätköjen etsimiseen. Toki niilläkin moni hakee kätköjä. Itselläni on Garminin Nuvi autonavigaattori ja pari kertaa kokeilin kätköilyä sillä ja totesin sen niiin hankalaksi verrattuna tuohon "maastoversioon", etten ole enää käyttänyt sitä muuta kuin mihin se on tarkoitettu eli "katujen etsimiseen" oudossa kaupungissa.

   

  Äänekoskella nyt pitäisi olla melko helppoja kätköjä. Oletko kokeillut esim. tätä:

   

  http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...960b6&log=y

   

  Tuo on löydettävissä talvellakin.

   

  G-d

 2. Kiitos! :) Löytyihän niitä kätköjä kauempaakin kun vaan onnistuin oikein hakemaan. Itselläni näyttäisi olevan tuonne Oobleck and the Sea of Icen kätkölle matkaa 18142 kilometriä.

  Kuinkahan moni pääsee katsastamaan nuo antarctican kätköt. :)

   

  Esititpä mielenkiintoisen kysymyksen foorumille. Kyllä nuo etelänapa mantereen kätköt ovat taatusti kaiukaisimmat kätköt täältä Suomesta. Enpä olisi arvannut että sinne on joku kätköjä laittanut, kun kätköilijöitä ei sinne taida ihan joka päivä saapua, sen todistaa jo ko. kätköjen loggaustilastotkin. :)

  Toki sinne voi turistina mennä, mutta lennot maksaa kymmeniä tuhansia euroja. Jos halvalla haluaa tuonne päästä, niin paras konsti on ryhtyä jonkun tieteellisen tutkimusprojektin tutkijaksi. :)

  On siellä suomalaisillakin tutkimusasema, jossa on parhaillaankin väkeä Suomesta mm. eräs radioamatööri, joka on pitänyt sieltä radioyhteyksiä Suomeen.

  Suomalainen halotutkija Jarmo Moilanen pääsi joku vuosi sitten amerikkalaisten tutkijoiden avustuksella etelänavalle. Hänen matkakertomuksensa voit lukea täältä:

   

  http://www.somerikko.net/old/travel/spole_s.htm

   

  Terveisin

   

  G-d

 3. Tämmöinenkin löytyy:

   

  http://bluemarine.tidalwave.it/

   

  Saattaisi olla kokeilemisen arvoinen. Ei ainakaan maksa mitään..

   

  EDIT:

  No tuli kokeiltua... betaversio on ja softa kaatuilee/en saanut kaikkia toiminteita toimimaan.

  Lupaavalta kummiskin vaikuttaa että josko sitten, kun beta vaihe on ohi.

   

  Jupillille vieä semmoinen kommentti, että Picasa on myös ohjelma, ei siis tarvitse käyttää googlen palvelua, ellei halua. Sen avulla voit pitää arkistoa omilla kovalevyilläsi. Ihan hyvä ohjelma joka sisältää myös joitakin kuvankäsittely ominaisuuksiakin. Ja mikä tässäkin parasta, on ilmainen softa.

   

  Jos palataan itse kätköilyyn, niin onko jo markkinoilla kameraa, johon saa kuvaan liitettyä mukaan GPS koordinaatit?

   

  G-d

 4. Heips,

   

  ei mullakaan oikeastaan levytilasta ole puute,

  ..............

  Joo ei nykyaikana varmaan kenelläkään siitä jää kiinni. Ongelmallisinta tosiaan on kuvien järjestely ja vielä kun täytyy säilöä ne tuossa kameran RAW formaatissa, niin katselun vuoksi pitää olla myös joku muu formaatti mukana. Siksi nykyisin olen pakotettu käyttämään tuota Adoben Lightroomia.

  Tuoss mainitsemassani Jalbumissa ja taisi Lightroomissakin olla GPS valikko eli näin kätköilijänä voi kuvauspaikan koordinaatit sisällyttää mukaan, niin näkee myöhemmin kartalta, missä kuva tarkalleen on otettu. Vielä kun kamerat alkaisi tukemaan GPS:n liittämistä. Minulla on kovalevyllä "kasvamassa" DVD hakemisto jonne kerään kaikki onnistuneet ja Photoshopilla "korjatut" kuvat. Kun sinne on kertynyt DVD:n verran dataa, poltan ne sitten DVD:lle ja varmuuden vuoksi säilön vielä ulkoiselle kovalevylle malliin DVD2006_01 j.n.e. ja sen jälkeen tuhoan ko. hakemiston serveriltä. Raakakuva (RAW) data on sellasenaan, useallakin eri kovalevyllä. Sen järjestely onnistuu nykyisin helposti, kun tuolla Lightroomilla löytyy kuvat metadata tiedoston avulla:

  -päiväyksen mukaan

  -kameratyypin mukaan

  -objektiivin mukaan

  -suljinajan mukaan

  -polttovälin mukaan

  -onko käytetty salamaa

  j.n.e.

   

  :D

   

  EDIT: niin eihän tuo metadata tietenkään ole erillinen tiedosto, vaan kuvan mukana kulkeva data, joka nykyisin taitaa olla kaikissa digipokkareidenkin *.jpg kuvassa.

   

  Harri/G-d

 5. Heips !!

   

  ..........

  Olen siis kyselemässä apua levyille kerääntyvien kuvien arkistointiin. Onko arkistointiin löytynyt jotain oivallista tapaa jonka avulla kuvat saisi kohtuu työmäärällä semmoiseen järjestykseen että niitä sitten taas myös löytäisi tarvittaessa ??

   

  Keskustelu aiheesta voisi kiinnostaa muitakin !!

  Terve!

   

  En tiedä, olenko oikeassa, mutta jotekin taidat vierastaa "mikkisoftia" :D joten kerronpa mitä minä käytän Linux:ssa josko sinuakin kiinnostaisi se:

   

  http://jalbum.net/

   

  No löytyy tuosta versiot Macille ja Wintoosallekin. Ei tuo ehken vastaa vaatimuksiasi, kun on ennemminkin weppisovelluksen tekoon tarkoitettu.

   

  Wintoosa puolella käytän Adoben lightroomia, mutta se on maksullinen ja ei ole ihan edullinen, mutta sen sain edullisesti erään toisen ohjelman päivityksenä, kun Adobe meni ostamaan sen.

  Lightroomia voi testa ilmaiseksi, siitä saa 30 päivää kestävän demoversion Adoben palvelimelta.

  Picasaa testasin taannoin , mutta se ei ole minua varten....

  Minua tietysti helpottaa, kun tuossa jalkojen juuressa hyrrää linux serveri teran kovalevyllä :P

   

  Terveisin Harri/G-d

 6. Hei!

   

  Allekirjoittaneen liikkeelle laskema bugi pääsi määränpäähänsä Yucca Valleyhin USA:ssa suht nopeasti kiitos kätköilijä ncfinn:lle, joka kiikutti sen Suomesta rapakon yli.

   

  *********************************************

  Started it's journey on 01/02/2007 when placed by Gold-digger in cache GCYFRF. It has traveled 6843.8 miles from Hankasalmi Observatory Finland to our little town of YUCCA VALLEY. We will take plenty of pictures and post for all to see.

  **********************************************''''

  Nyt bugi on Yucca Valleyssa olevan kätkön omistajan hyppysissä, eikä noita hänen lupaamiaan valokuvia ole ilmaantunut.

   

  Onko muuten mitään "virallista" infoa, mitä bugille "saa tehdä", kun se saapuu määränpäähänsä, eli voiko sen noukkia "muistoksi" itselleen??

   

  G-d

 7. USA on päättänyt palauttaa takaisin satelliittien häirintäsignaalin :P !! :laughing:

   

  Hip hei hurraa!!! :laughing:

   

  Nyt pääsen taas hyödyntämään FOKUS vastaanotintani. Sen avulla häirinnän ollessa päällä pääsin paljon tarkempaan tulokseen kuin nykyisin härinnän ollessa pois!

   

  Minulta löytyy "halukkaille" oheisen kuvan mukaisia vastaanottimia:

  DGPS vastaanotin

   

  Taatut testaustuloset:

  Tarkkaa paikannusta!!!

   

  Alin hinta: 100 mysteerikätkön ratkaisut (tarkat koordinaatit)+100 geokolikon (oma ikoni ehdottomasti oltava) träkkäyskoodit.

   

  Ostotarjouksia odotellen

   

  G-d

 8. Mistä osoitteesta näitä saikaan tilata?

   

  Joo kuten OsMi totesi, niin gc:n etusivulla oli linkki niiden tilaamiseen, mutten minäkään enää löytänyt sitä. Ilmeisesti kaikki ko. TB:t on jaettu loppuun.

  Nyt löysin monia ladattavia juttuja (logoja, bannereita, ym) liittyen tähän diabetes asiaan. Täytyy joku laittaa omille www-sivuillekin kun niitä seuraavan kerran päivittää.

  Kiva seurata, moniko noista pääsee perille saakka. Tänne J:kylään ei ole tulossa yhtään. Lähin kunta on Laukaa, jonne TB on jo aloittanut matkansa.

   

  Liekö näiden pääasiallinen tarkoituskaan kaikkien päästä lopulliseen kohteeseen, on niitä sen verran "eksoottisiin" paikkoihin menossa, ettei ainakaan sopivaa kätköä löydy edes koko kohdemaasta.

   

  G-d

 9. Osa hitaista hämäläisistä lähti muuttamaan Savoon. Hitaimmat jäi tänne Keski-Suomeen, vaan enpä sittenkään ollut tämän TB:n suhteen myöhässä, kun tänään moinen saapui postilaatikkooni ja on näköjään menossa Kaliforniaan.

   

  Minulla on seurannassa monia näitä TB:tä jotka ovat menossa Afrikkaan tutuille maisemille. Niistä ei vielä monikaan ole edes aloittanut matkaansa (gräpätty) joten tuntuu että vielä näitä löytyy halukkaille, joten eikun tilaamaan vain!

   

  G-d

 10. ......

  ......

  Mutta siis jos olemme ajoissa liikkeellä varauksen kanssa, sen ei pitäisi olla ongelma kummankaan paikan suhteen. 28.7. Olisi partiolaisten kannalta mielenkiintoinen ajankohta, koska silloin voisi jo olla partiolaisia radioidensa ääressä myös Englannin maailmanjamboreella.

  .......

  ......

  Terveisin Tuu-tikki

  Paikkana varmaan molemmat ihan hyviä. Mites onko Tuu-tikki tuo uusi meetti siellä partiokämpällä?

  En ole vielä ilmoittautunut, mutta kunhan käyn ensin Oulussa alkuviikosta, niin selvinnee kerkiänkö Lietoon, silloinhan pääsisin tutustumaan kämppään.

   

  Ajankohdasta sen verran että perinteisesti nuo Jamboree asemat istuvat "yhdellä reiällä" ja muut partioasemat pyrkivät "pile-upin" läpi saamaan yhteyden siihen. Ehkei ole ihan paras valinta kätköilyeventtiin varsinkin jos muita partiolaisia ei siihen osallistu kuin me kaksi? Itse olen tuolloin muutenkin perinteisesti Lapin kairoilla. Radiopartiotapahtumana parempi vaihtoehto olisi JOTA/JOTI viikonloppu, mutta se on taas sitten jo syyspimeällä (20.-21.10).

  JOTA/JOTI

   

  G-d

 11. Itse ihastuin Led Lenser fikkariin. Se toimii yhdellä AA-paristolla ja vain

  yksi teho-LED antaa hyvän ja voimakkaan ..................................

   

  Tervehdys!

   

  Minä olen tuhlannut melkoisen summan rahaa noihin ledilampuuihin lähinnä sen vuoksi, etten uskonut vanhaan totuuteen: "kahta ei saa kerralla".

  Nyt minulla on myös LedLenser joka on tämmöinen:

  Suosittelen

   

  Olen hankkinut myös Magliten LED lampun, mutta valotehossa se häviää tuolle LeDLenserille. Voi olla, että silmä valehtelee sen suhteen, kun Magliten valo on sininen verrattuna tuohon Lenseriin.

   

  Toinen seikka, ellei kytkinpinnat ole kullattuja, niin ei mene kovin kauaa kun lamppu alkaa reistailla (neljä tämmöistä heitin vesilinnuille).

   

  Enää ei minun mielestäni kannata edes harkita noita moniledisiä lamppuja kuin vaan juurikin nätä, joissa on tämä teholedi (millenium palkinnon saanuit?).

   

  EDIT: typot

  Semmoinen lisäys, niin se minun Maglite on suoraan LED lamppu, ei päivitetty

   

  G-d

 12. .......................

   

  Itselläni voisi olla mahdollisuus saada meidän lipppukunnan maja käyttöön, mutta paikka on siis Liedossa, noin 15 km Turusta.

   

  Tuu-tikki

  Hups heijaa!

  Jos minun mielipiteelläni on mitään arvoa, niin Lieto olisi ihan varteenotettava vaihtoehto:

   

  1. Liedossa on yksi SRAL:n tutkinnonvastaanottajista (siis lähellä) onko tämä Alpo Kautiainen tuttu?

  2. Turussa on myös useita radiopartiolaisia.

   

  Minulle kolahti juuri postilaatikosta Turun Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun vuoden 2007 eka lehti ja sen myötä tuli nuo Tervas ja Loisto leirin tiimoilta tutuiksi tulleet henkilöt mieleen, kun olin ko. leirien viestikeskuksessa "hommissa".

  En ole heitä (Vilpon Paavo, Vaissalon Hannu j.n.e.) moneen vuoteen eli Loiston jälkeen tavannut, liekö enää aktiivisia ja "Hakle" taitaa olla jo vetäytynyt sivummalle, mutta sen verran aktiivista radiopartiointi on Turussa ollut, joten luulisin sieltä helpohkosti löytyvän radiohommiin apuja.

   

  Eli jos Tuu-tikki vain pystyt ko. lippukuntasi kämpän hankkimaan eventin käyttöön, niin minun ääni Liedolle!

   

  Gold-digger

 13. Jos ohjeet ei ole kolikon mukana matkalla, niin ei ihme jos häipyy muille maille esim. jonkun turistikätköilijän mukana. Itsekin toin vahingossa jenkeistä jonkun joka ei olisi sieltä saanut poistua. Mutta oli vähän myöhäistä kun avasin TB:n nettisivun vasta kotona...

   

  t: Olli

  Aivan!

   

  Näin se menee joskus. <_<

   

  TB Norgesbokan hurjat seikkailut!

   

  1. TB: kätköstä pois, loggaus kun pääsi nettiin damm!!

  http://www.geocaching.com/track/log.aspx?L...7a-8c6637e4c547

   

  2. Vienti Norjaan kätkölle, joka on Tromsassa EISCAT:n asemalla

  http://www.geocaching.com/track/log.aspx?L...93-fbedf76cb333

   

  3. TB liikahtaa Tromssassta Altaan ja sitten!!!

  http://www.geocaching.com/track/log.aspx?L...a9-c96455ee81b4

  Elikkä nyt sitten TB oli jo taas Suomessa Sodankylässä ja kas kummaa kätköllä joka on EISCAT:n asemalla.

   

  Loppu hyvin, nyt TB on pysynyt Norjassa, kun hj61lg lisäsi omistajan toiveen TB:n mukaan.

  http://www.geocaching.com/track/log.aspx?L...bf-2d4c015971a7

  TB:n Suomesta Norjaan toimitti takaisin kätköilijä TVE, joka on töissä EISCAT:n asemalla Tromsassa. :D

   

  Ei se mitään, mutta minä sain vielä juhlavat ylinopeussakot vähän ennen Kilpisjärveä, kun olin viemässä TB:tä Tromssaan :D

  Tuli siis kallliiksi tuon TB:n omistajan toive ainakin minulle, kun ottaa huomioon, että (siis vapaaehtoisesti) ajelin muutaman sata kilometriä ylimääräistä lenkkiä sen palauttamiseksi Norjaan. Kiinnosti vain tehdä uusintavisiitti monen vuoden jälkeen taas EISCAT:n asemalle.

   

  Kätköilyhän EI ole kallis harrastus ja minähän EN ole koukussa!

   

  Gold-digger

   

  P.S. mutta laitetaanhan ainakin me jatkossa maastavientikiellot TB:n mukaan eikö vain??

 14. 1) When I add new waypoint to bookmark it, it doesn't appear to the list

   

  2) When I do 1) once again I get error 'This listing has already been added to the bookmark list.'

   

  3) When I add the waypoint name to bookmark edit box the behaviour of the box is very strange. First cllick removes XXXX and brings the cursor to the very start. Please, remove whole default value or leave the cursor after GC.

   

  4) A cache was in the list and after I visited some other page and game back it was not there any more, BUT I can't bookmark it ... same as 2)

   

  4) There should be navigation links at the top of the list also

   

  5) There should be different methods to list the caches in the list like: Nearest to homecordinates, Not Found (by me) Found (by me), Created, Last Found, ...

   

  Ookkonää oottanu tarpeeks kauan? :laughing:

  Asiat näyttää päivittyvän melko hitaasti lopulliseen kuntoon nykyisin gc.com:ssa.

  Tätä puoltaa kohta 2, ettet ole odotellut tarpeeks kauaa.

 15. Hmm, tunteeko kukaan partiohameja, tai edes jotain vastaavaa? Bengtskär näytti hiukan kalliilta paikalta saapua paikalle.

  Jep ilmaisin ilmeisesti itseäni huonosti. Minä tunnen muutaman partiohamin, kun olen itsekin partiossa, tosin enää vain maksavana jäsenenä. noihin SP:n kutsuihin (OHxSUF) luulen saavani käyttöluvan.

  Sitten pitopaikan suhteen saattaisi paremminkin löytyä apua kätköilevistä partiolaisista, joilta voisi saada vinkkejä sopivista partiokämpistä. Jos ajatuksena on prepata/pitää ra lupatutkinto, niin ehken kämppä, jossa on sähköt olisi paras vaihtoehto? Kaikki minun tietämäni lippukuntien kämpät on poikkeuksetta kaukana sähkölinjoista lukuunottamatta partiopiirien koulutus/leirikeskuksia. Ne olisivat hyviäpaikkoja eventille, mutta eivät ihan halpoja ulkopuolisille vuokralaisille:

  Partiokolkka, Toivakka

   

  BTW: Minullakin on persoonakohtainen "vanity" kutsu, joka jopa jotenkin liittyy tähän kätköilyyn, vaan enpä paljasta sitä ainakaan vielä. :laughing:

   

  73 de OH6VM/Gold-digger

 16. Seuraava on lähinnä järjestäville hameille tarkoitettua tekstiä.

   

  Kannattaisi miettiä paikkaa. Onko jollakin paikkakunnalla sellainen pätevyystutkija, joka varmasti haluaisi tulla paikan päälle?

  Minusta tuntuu, että jokainen pätevyystutkija on halukas tulemaan, kunhan saavat infon riittävän ajoissa.

  En tunne näitä helsinkiläisiä kauhean hyvin. Tutkinnon suorittamisesta (eräs geokätköilijä on jo lupautunut osallistumaan hamitenttiin, jos se järjestetään eventissä) ja metsägeokätköilystä voisi saada ihan hauskan designinspiraation mikrokolikkoaiheeksi.

  Hami eventille oiva paikka olisi Märket, mutta taitaa olla liian "eksoottinen", mutta entäs Bengtskär?

  Ainakin nuo majakat olisivat ehken hyviä geokolikon aiheita.

  Varmaankin kesä olisi helpoimmin järjestyvä.........

  ..... Miltä kesäkuun 9, 16. tai 24. päivä kuulostaisivat?

  Minulle ainakin sopii kaikki nuo ajankohdat, mutta tuntien oman tahtini, niin tuo 24. olisi varmaan hyvä, saattaisin jopa keretä saamaan jotain valmiiksi! :laughing:

  Helpottaisi, jos saisi jonkun kerhon nimissä anottua SRAL:lilta spesiaalikutsua tapahtumaan. Selvisi, että käytännössä asioivat omien vanity-kutsujensa kanssa juurikin kerhojen kautta.

  Noissa SRAL:n vanity kutsuissa ei taida muuta erikoista olla kuin yksikirjaiminen suffiksi. Luulen, että saisimme käyttöön ainakin partiolaisten erikoiskutsuja, kun sisällytetään jotain partiointiin liittyvää. Löytyisiköhän muuten yhtään partiokämppää, jossa meetin voisi järjestää? :laughing:

 17. Hei kaikki ha( r )mikätköilijät! Kysytäänpäs ensin teiltä, olisiko meistä järjestäjinä seuraavaan:

  [....

  ....

  Tervehdys!

   

  Ihan hyviä ideoita. Jos vain kuunkierto, Miinan iltalypsy j.n.e :laughing: loksahtaa kohdalleen, niin osallistun ilman muuta.

  Minulla on ainakin tuota HF-kalustoa: IC-706, dipoli ja windom lanka-antennit ja iso akku, joten ei välttämättä tarvita edes verkkosähköä.

   

  Semmoista...

   

  73 de Harri -6vm

 18. Kätköt ovat GC:n listoilla piilottamispäivän mukaisessa järjestyksessä.

   

  Ja tämä "piilottamispäivä" on siis se, jolloin on ruvettu ensimmäistä kertaa täyttämään uudesta kätköstä kertovaa lomaketta, eikä se päivä, jolloin kätköpurkki on todella viety paikalleen ja lähetetty kätkön tiedot julkaisijoille?

   

  Eikös se onnistu muuttaa tuo "piilottamispäivä" kun editoit kätkön sivulla "Date placed" haluamaksesi, niin silloin kätkö nousee uusien listalla "ylöspäin" ?

   

  Harri

 19. Tervehdys!

   

  Nyt eventti löytyy myös APRS verkosta eli radioamatöörien paikkaseurannasta.

   

  Takamehtä-event on APRS (USA:n serveri)

  Takamehtä-event on APRS (OH-serveri)

   

  Skandit piti jättää pois, kun ei toimi tuolla USA serverillä...

  Tässäpä ekat kommentit:

   

  H8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A72>puhepuolelle.

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A70>Tosiaan en huomannutkaan ett„ neh„n oli eri kutsuja.

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A71>Oh6aad-2:ta ei n„y kartalla ollenkaan.

  OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A73>Ei mullakaan nyt. Purasen v„h„n y”ev„st„ ja sitten nukkumaan..

  OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A74>Kiitti n„ist„ ja natti natti!

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A72>Natti natti.

  OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A75>PS. N„kyyk” sulla objekti GCY5CW Jyv„skyl„n l„hell„ (OH6VM).

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A73>katotaan.

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A74>N„kyy!

  OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A76>Takameht„ event.. Aika hassu

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A75>Mit„h„n se event tarkottaa?

  OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A77>tapahtuma

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A76>ok

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A77>Se niiden Pasala.

  OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A78>Karttapaikka muuten toimaa taas findussa.

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A78>hyv„ tiet„„ pit„„p„ kokeilla heti palataan ens viikolla juttun.

  OH8MTM-6 ³OH8MIB-1 ³<A79>

  OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A80>Bye bye

  OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A79>bye.

  OH6VM ³OH8MXJ ³<A00>Kyse on geok„tkent„ tapahtumasta

  OH6VM ³OH8MXJ ³<A01>http://galileo.ksp.fi/takamehta-event

   

  Harri OH6VM

×
×
 • Create New...