Jump to content

VXKE

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by VXKE

  1. Wauw, ik dacht dat ik alleen voor stond met deze 'problematiek', maar nu ik dit allemaal lees lijkt het een algemeen iets te worden. Ik heb na vele leuke jaren mijn geocaching account niet meer verlengd. Ik vraag me nog steeds af waarom ik me zo druk maak in deze scheinheilige puntensprokkelaars, maar na best wel wat heftige reacties van fake loggers hoeft het niet meer voor mij. Opvallend is hoe hoger hun 'punten' score, hoe heftiger en faker hun gedrag. En dan loggen en bloggen alsof ze een held zijn. Ik heb er zelfs een paar ontmaskerd op geoleaks, best zielig wat reactie je krijgt, en dat voor volwassenen.

    Jammer, want weken werk aan creativiteit voor mijn caches gaan nu verloren voor de echte hobbyisten.

  2. Geoleaks kende ik wel, maar die andere niet.

    Dit verklaart weeral veel, je kan niet geloven hoe teleurgesteld ik ben als cache eigenaar dat ik dit nu weeral moet ontdekken.

    Als CO probeer ik altijd iets meer te maken van een cache. Een puzzeltje mag af en toe wel eens pittig zijn, en als de puzzelaar je dan contacteert, dan duw je hem uiteindelijk wel in de goede richting zodat hij gevonden kan worden (daar doe je het toch voor), en leer je er van om het volgende puzzeltje weer beter te maken. Die interactie doet het hem bij mij. Maar ik merk dat dit enkel in de eerste weken van uitkomen is. Na enkele conversaties met de eerste puzzelaars, die dan ook een leuk log proberen neer te pennen, zijn de logs nadien altijd uitermate kort of in de aard van "deze oplossing lag al even klaar..." , en dat voor D3+ puzzels...

    Dit verklaart ook weer veel dat na dagen, soms weken lang geen found, er ineens tientallen binnen de week de cache weten te loggen, waarschijnlijk omdat dit klakkeloos van het net geplukt is, wanneer dit gepubliceerd wordt. Ik weet het, cachers kunnen ook mondeling de oplossing doorgeven, maar op dit moment ontgaat mij alle moed en inzet om nog nieuwe uit te brengen. Is dat puntje werkelijk zo belangrijk? Blijkbaar wel. Maar wees dan ook gewoon eerlijk in je log. 

     

    Als software IT'er heb ik dit eens proberen op te vangen, door een puzzeltje (GC7AWA0) te maken waarbij je per puzzel stap je geocache naam dient op te geven. De logboeken daarvan kan alleen ik inkijken. Als je dan een 'found' op je cache krijgt, zonder dat die geocacher daarin voorkomt weet je genoeg. Als je de cacher er mee confronteert blijft het ijzig stil natuurlijk. Triestig. Ik zou in de listing kunnen vermelden dat indien ik dit niet terug vind in de logboeken, de log verwijderd wordt, maar dat is tegen de geocache regels, en waar ben ik dan mee bezig...

     

    Als je uren, dagen, zelfs weken met een nieuwe cache bezig bent, dan is het voor een CO echt wel aangenaam als je toch een beetje respons krijgt, ongeacht dit positief of negatief is, ook al was je maar een passieve medewandelaar van een andere cache groep waarvan ééntje het opgelost had.

     

    Ik weet dat ik het me eigenlijk ook niet moet aantrekken, maar dat doe ik toch.

    Pff, ik weet het even niet meer, ik haal mijn caches nog liever allemaal offline. Ik ben echt werkelijk helemaal teleurgesteld!

  3. Na 1300 caches gedaan te hebben kriebelt het al wat meer voor de echte uitdagingen.

    Ik zie veel boomklim caches in de buurt, maar hoe begin je hieraan?

    Ik wil gerust wat besteden aan degelijk materiaal, maar bestaat er iets zoals een cursus / howto ?

    Muurklimmen hebben we al veel gedaan, maar ik denk dat boomklimmen er heel anders aan toe gaat.

×
×
  • Create New...