Jump to content

Kinde

+Premium Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Kinde

 1. Juu. Tälläisen gadget -miehen ei pitäisi tulla lukemaan näitä viestejä ollenkaan. Tilaukseenhan se meni - olkoon sitten vaikka se isänpäivälahja :D

   

  Kiitos PekkaR ja Mc_Mursu - hyödynsin tietysti myös alennusmahdollisuutta.

 2. Jep. 200 paukahti rikki 24.7. (GC13NFC - Lehmon ukonharju).

   

  Mitään kiirettä en ole pitänyt, hitaasti mutta varmasti. Ja jätetään sitten seuraavaksikin keikaksi jotain etsittävää.

 3. .....

  Eräs seikka, joka askarrutti, on laitteen näytön kestävyys. Meillä oli hetken aikaa tollainen lainassa ja tuntuu, että näyttö naarmuttuu melko helposti. Tai ainakin herkemmin kuin nykyisen Garminimme näyttö. Onkohan muilla tällaisesta kokemusta? Ehkäpä myös suojakotelo voisi siksi olla hyvä.

   

  Mulla on käytössä kyseisessä vekottimessa Garminin oma suojapussukka, ja hyvin on toiminut. Marineasta saa ainakin sitten hommattua jälkikäteen http://www.marinea.fi/shop/product_details.php?p=1362

 4.  

  Tuon ohjelman tiesinkin jo, kiitos vain vastauksesta, kokemukset olisivat kiinnostaneet. Eipä tunnu porukalla olevan, vai ollaanko muuten vain vaiti. Itse olen muutaman kätkön tuolla hakenut SN asetuksen ollessa ON. Helpottuisiko löytäminen jos käyttäisi Offia?

   

  heikkiuu

   

  Ennen käsigepsiin kätköilyssä siirryttyäni paukutin menemään PocketPC/Bluetooth kapulan kanssa. Erehdyin ostamaan myös vahingossa Static Navigation gepsin, jolla etsiminen oli kyllä erittäin vaikeata. Vaihdoin kyseisen kapulan kyllä nopeasti pois. Eli vastaus kysymykseesi on KYLLÄ - etsiminen helpottuu huomattavasti kun SN on offilla tai gepsi ei käytä sitä. Itselläni ei ainakaan tullut SN-gepsillä hakemisesta mitään, enkä kyseisestä kapulasta saanut asetettua edes ohjelmallisesti tuota pois. Enemmän tuo taitaa olla pelkässä autoilukäytössä eduksi.

 5. Jee. 100:s löytö tuli täyteen 7.10.06 ja kunnian sai Death Pits. Vauhti ei ole kylläkään ollut kovin kova: 5.2.2005 löytyi ensimmäinen kätkö. Ehkäpä seuraavat 100 löytyvät vauhdikkaammin... :o Hienoja paikkoja on tullut nähtyä, joihin ei muuten välttämättä olisi tutustunut.

 6.  

  Ja jos ei koe rasitteena jenkkiläistä "pohjakarttaa", tämäkin on hyvä paikka http://www.gpscity.com/

   

  ...

   

  Oukei - homma selkiytyy.

   

  Eli jenkkilästä hommatussa laitteessa on jenkkien pohjakartta.

  Suomesta / Euroopasta hommatussa joku koko maailman kartta.

  Ja sitten Erätukun kautta on jenkkikartta (ei ole virallinen maahantuoja ja tilaa itse kai jenkeistä).

  Ja virallisen maahantuojan / vähittäismyyjän kautta on taasen se koko pallon kartta.

   

  Mutta jos sillä ei mitään tee, ja kuitenkin joutuu topon hommaamaan niin sehän on sitten ihan sama mistä masiinan hommaa....

 7. Kiitti vastauksista.

   

  Olin tosiaan hieman laiska - aktiivinen googletus, tämän forumin selailu ja tuo Garminin oma saitti + manuskat kyllä valaisivat asiaa. Ja itse kokeilemallahan nuo hommat sitten selviävät. Vaikkakin omakohtaiset kokemukset ja ostopaikkasuositukset tulevat kyllä hyvään tarpeeseen.

   

  Oikeastaan en kyllä tarvitse streamina dataa. Kysymys oli oikeastaan se (ehkä vähän väärin muotoiltu) että kuljetut reitit / trackit saa jälkikäteen koneelle jemmaan ja luotua esim johonkin karttaohjelmaan kuljetut reitit. Ja tuohon ilmeisesti riittää jonkunlainen usb - serial välipalikka, jolloin datan saa jemmaan koneelle... tai jotain sellaista :D

   

  Täytyy vielä tsekata eurooppalaiset nettikaupat (+ mahdollisesti jenkit, jos hinta verojen jälkeen jää riittävän alhaiseksi). Kuitenkin surffailun + saatujen tietojen perusteella tuo on suhteellisen näppärä ja asiansa hoitava kapula. Lisävinkkejä hyvistä nettikaupoista saa siis informoida.

   

  Näköjään vapaa-ajan karttaa + muita topoja vertailevia sivustojakin löytyi :), joten aika turhia kysymyksiähän nää oli kun vaan jaksaa itse kaivaa tiedon. Karttojen hinnat kyllä näyttävät olevan kohdallaan ....

   

  Jesh. Visa vinkumaan ja vyötä kiristämään.

 8. Jatkan sitten tähän ketjuun muutamalla kysymyksellä :laughing:

   

  Olen nimittäin tähän mennessä käyttänyt kätköilyyn BT-GPS (SirfIII) / Pocket PC kombinaatiota, mutta ajattelin jatkossa jättää tuon pelkästään autonavigointiin / kätkökuvausten selailuun ja siirtyä kätköilyssä kapulaGPS:n käyttäjäksi. Jo säänkestävyys on etu käsikapulalla. Käyttötarkoituksena siis kätköily, lisäksi vaellus ym käyttö. Toi käsikapula on aika siis aika outo laite mulle, koska PPC on hoitanut tähän asti homman. Pocketissa kätköt ovat löytyneet "nuolinäytöllä", eli mitään karttapohjaa siinä ei ole ollut.

   

  Mulla on nyt päällimmäisenä "ostoslistalla" tuo Garminin 60CSx, joka vaikuttaa aika pätevältä vehkeeltä.

   

  ja sitten kysymyksiä - älkää hermostuko kun kyselen tyhmiä.

   

  - Gsakilla saa varmaan gpx -filuista reittipisteet siirrettyä usbin kautta masiinaan - eli mitään koordinaattinäpyttelyjä ei tarvita? Näkyykö laitteessa kätkön selväkielinen nimi jossain valintalistassa vai koodi?

   

  - tallentaako vekotin nmea -dataa - eli kuljetut reitit ym. -> saako nämä usbin kautta ulos koneelle tai esim. googlemapsiin ym?

   

  - Saako vanhat jo löydetyt kätköt poistettua kapulasta tietokoneen välityksellä? Tuleeko mukana joku hallintasofta? Tai päällekirjoittaako uusi gpx vanhat?

   

  - Miten yleensäkin tuo reittipisteiden siirto tapahtuu? :laughing: Yleensäkin omien reittipisteiden hallinta kapulassa kiinnostaa.

   

  - Käsittääkseni Garminissa on oletuksena jonkunlainen karttapohja (ei varmaankaan kovin tarkalla tasolla) - Erätukku taitaa tuoda jenkeistä laitteet, joten onko siinä pohjakarttana jenkkien kartta? Mitä eri karttoja tuohon laitteeseen on sitten mahdollista laittaa (jotain topoja, vapaa-ajan karttoja)? Mitä itse olette käyttäneet? Ja mistä olette hommanneet edukkaasti? Tekeeko pelkällä pohjakartalla mitään (olettaen että se on sitten suomi)?

   

  - Garminin 60CSx onko SirfIII?

   

  - mistä olette gps:nne ostaneet - esim juuri tämän garminin? Hinnoissa Suomessakin näyttää olevan jonkun verran heittoja (erätukku, marinea .... jne) - jos olette saaneet jostain hyviä aleja, kylkiäisiä, hyvää palvelua ym. niin olisi kiva kuulla kokemuksia.

   

  - Joissain kaupoissa hintaan lisätään ohjelmointi (?) - eli asentavat jonkun kartan, vai mikä homma toi on?

   

  - Kaikki mahdollinen informaatio kiinnostaa :tired:

   

  Sori kysymystulva, mutta nyt nimittäin kävi himottamaan tuo vekotin - käytännössä tarkoittaa että pakkohan se on saada. Kiitti jo etukäteen.

 9. OFFTOPIC:

   

  Olen itsekin miettinyt multia, jossa siirtymät olisivat suhteellisen pitkät ja ehkä joutuisi taittamaan muuten kuin kävellen ... Esim. niin että Lahden ympäristökunnat tulisivat tätä kautta tutuksi ja ne kierrettyään löytäisi myös lopullisen kätkön sijaintipaikan.

   

  Ilmeisesti kuitenkin kätköilyn idea on samoileminen, eikä autolla kruisailu ympäri kyliä - vaikka monesti kulkuneuvoa tarvitaan päästäkseen mestoille. Tosin mikäpä sitä estää kokeilemasta, kunhan ei nyt sentään tarvitse Rovaniemen kautta kiertää lopulliseen pisteeseen. :laughing:

   

  Esalle pieneksi vinkiksi: ehkä multi, jossa käyskentely tapahtuu pääasiassa juuri tuolla urheilukeskuksen hienoissa maisemissa voisi olla aika kiva. Siellähän tuota ulkoilupolkua riittää - tosin taitavat suurin osa olla hiihtolatuina näin talvisin. Mutta ei tuota nyt tehtyä traditional cachea kannata pois heivata - tekee sitten uuden kätkön, jossa esim. tuota bluetoothia hyödynnetään siinä sivussa tjmv.

 10. Uuden idean kehittelyssä on usein hankaluutensa - mutkia saattaa tulla matkaan ja säännötkin asettavat omat rajoituksensa.

  Kannattaa kuitenkin jatkaa pioneerityötä, uutuudet sytyttävät mielenkiinnon eri lailla kuin tusinatuotteet.

  Juuri näin kuten PekkaR sanoi - ja lisäksi eihän tuo ole nyt mikään tusina-traditional-kätkö. Siellähän jyllää tekniikkaa.

   

  Juu, ja kun nuo virtuaali- tai locationlesskätköt ovat mennyttä kauraa - niin joku ratkaisuhan on keksittävä.

 11. Jep. Tuo bluetooth on ideana erittäin hyvä. En vaan tiedä tuoko se mitään lisäarvoa normaaliin traditional kätköön. Ideaa kyllä pystyisi hyödyntämään aika hyvin esimerkiksi multi/mystery -tyylisessä kätkössä, jossa esim bluetoothin antamasta id:stä / koodista saisi puuttuvan palasen esimerkiksi koordinaatteihin tai seuraavaan reittipisteeseen.

   

  Mutta silti, maisemat kätkön tiimoilla ovat hienot - täytyy käydä etsimässä myös tuo loggauspurnukka kun aikaa liikenee. Ja muutenkin, uudet kätköt ovat aina tervetulleita - kivahan niitä on metsästellä. ;)

 12. Kätkökuvauksesta saa käsityksen, että jemma on ihan tavallinen peruskätkö annetuissa koordinaateissa. Bluetooth ohjaa purkin lähistölle, jos sitä haluaa käyttää, mutta purkki on etsittävä gepsin avulla.
  KÄTKÖKUVAUS: Todellakaan tarkoitus ei ole repiä bluetooth laitetta pois paikoiltaan vaan tunnistaa se esim.kännykällä.

  Itse boxi ja lokikirja löytyy annetuista koordinaateista.

  Itse bluetooth on reilusti erillään koska lähetyksen kantama riittää itse kätköön.

  Jaahas. Kätkökuvausta on näköjään muutettu jälkikäteen... alkuperäinen olikin kyllä sekava.

   

   

  Alkuperäisessä kätkökuvauksessa luki AINOASTAAN näin:

   

  "Siellä on lokikirja ja laatikko, extrana!! se on kätkö bluetooth:lla

   

  Jos tahdot voit tunnistaa bluetooth laitteen.

  "

   

  Tuosta ei siis käynyt selville mitä piti etsiä ja että siellä on erikseen laatikko, johon voi kirjata ja ERI PAIKASSA bluetooth vekotin, jolla ei siis käytännössä ole mitään virkaa.

   

  Kuvauksessa annettujen koordinaattien ja bluetooth- vekottimen välinen etäisyys on n. 25 m.

   

  Jep. Emme siis löytäneet kätköä :lol: Tosin jos se on koordinaattien osoittamassa paikassa, on se hyvin pitkälle lumen alla. Selvisipä tämäkin sitten. Mutta täytyy myöntää että alkuperäinen kuvaus oli kyllä aika sekava - ennen kuin tuo tarkentava osuus lisättiin kuvaukseen.

 13. Tahu Nuva:

   

  Reviewer-kommenttia kun kaivattiin niin...

  - purkki olla pitää, lokikirjoineen tietty

  - eli tämä sopii hyvin mysteeri/multikätkön osaksi

   

   

  ----

   

  Kävin tänään etsimässä kätköä, mutta lähettyviltä ei löytynyt mitään boksia / logikirjaa. Siis löysin tuon Bluetooth -laitteen kyllä - ja tämä tunnistettiin ihan tekniikan keinoin myös ;) . Eli jos löytää bluetoothmasiinan, niin loggauksen pitäisi olla ilmeisesti olla ihan siinä näkyvillä? Ainakaan emme kahden silmäparin voimin löytäneet loggausta mahdollistavaa paikkaa - vai joutuuko tässä nyt ehtimään sitten ihan eri paikasta myös tuota logattavaa rasiaa ??? No - kirjasin kuitenkin käydyksi - en tiedä onko oikea toimintatapa.

   

  :lol:

 14. Tämmöisiäkin on olemassa:

  Geotattoo

   

  Jos tuollaista vilauttaisi, niin siitähän sen kätköilijän tunnistaisi eikä edes tarvitsisi sanoa mitään  :D

   

  Anneli

  Ja jos ei halua "liimailla" väliaikaisia kuvia, niin tosikätköilijä ottaa ihan oikean geokätköilytatuoinnin :D Ehkä ei kuitenkaan...

 15. Tapasin viime sunnuntaina Kinden kätkön äärellä Lahdessa ja taisin tervehtiä suunnilleen: "Hei! Taidat olla geokätköilijä?" Aiemmin kohdatessani Divinen moikkasin: "Terve, oletkos Tampereelta?", kun vastaantulija oli foorumista tutun avatar-kuvan näköinen (ilman sarvia, mutta hampaat tallella).

   

  Ei kai sitä mitään tunnussanaa tai salaista tervehdystä tarvita?

  Jep. Ainakin PekkaR:n geokätköilypaita kertoi aika yksiselitteisesti että toinen kätköilijä on kyseessä :rolleyes:

   

  Taisin myös aloitella keskustelua kysymällä "Taidat olla kätköilijä" tmv... Eiköhän ihan normaali keskustelunavaus ole ihan toimiva ilman taikasanoja. Toisaalta jos keksitte jonkun hienon lausahduksen, niin saatanhan sitä kokeilla :anibad: . Aika harvoin loppujen lopuksi toisiin kätköilijöihin törmää.

   

  OFFTOPIC: Mistä noita paitoja saa?

×
×
 • Create New...