Jump to content

Ellino

+Premium Members
 • Posts

  161
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Ellino

 1. Zelf gebruik ik een telescoopmagneet en -spiegel als deze. Was ooit in de aanbieding voor een eurootje of acht.

  Je schrijft in je post dat je nog maar pas geocached. Het gevoel of de ervaring dat je nog zaken moet aanschaffen of regelen zal nog wel even blijven.

 2. Soms begint het zoekspelletje Geocaching al met het zoeken naar een parkeerplaats.

  Toch kan het ook leiden tot leuke cache-relaasjes. Cachers die halsbrekende toeren uit moeten halen om bij de cache te komen en er bij het lezen van logs van anderen achterkomen dat er een veel makkelijkere manier was om de cache te vinden.

  Bovenstaande heb ik regelmatig aan den lijve ondervonden.

 3. ..... namelijk een container en een logboek. Als een van beide ontbreekt, dan wordt de cache niet goedgekeurd.

   

  Ook niet aanwezig bij virtuele caches en webcam caches :)

   

  Daarom zijn die twee types "Grandfathered." Ik heb ooit trouwens een cache gelogd waarbij WIFI gebruikt is om de eindlocatie (met logboekje) bekend te maken.

 4. Die droeftoeters zijn er wel meer. Deze maand loggen mensen bijv. in het voren om zo voor elke dag een souvenir te bemachtigen zonder elke dag op pad te hoeven. Dieptrieste zieltjes in mijn ogen. Sommigen zijn geneigd te zeggen dat deze foploggers alleen zichzelf ermee hebben. In België had ik echter een keer dat ik een trail deed waarvan een cache een aantal maal niet was gevonden maar daarna weer twee keer wel gevonden. Reden temeer om toch op pad te gaan. Bij aankomst trof ik een gat met een steen erbij. Dit was (ook na verificatie bij de co) de stashlocatie. Later bleken twee cachers online alle caches uit de serie gelogd te hebben maar ze stonden in geen enkel logboekje. Hier hebben deze cachers dus niet alleen zichzelf ermee maar laten mij in de waan dat een cache beschikbaar is. Dan benadeel je mij dus ook. Op zo'n moment ga je bij mij aan de digitale schandpaal.

 5. Ik zie dat het de topic starter nog niet gelukt is om de logs te verwijderen.

  .....................

   

  Misschien is het beter om te stellen dat de topic starter er nog geen tijd voor heeft vrijgemaakt om z'n varantwoordelijkheid te nemen.

   

  ..........maar heb natuurlijk geen zin om dat 1 voor 1 te doen......................

 6. Ik begrijp jullie teleurstelling. Misschien dat de reviewers de veilige kant kiezen. De schij kan gewekt worden dat het hier gaat om een event binnen een event. Maar..................Dan vraag ik mij wel af hoe het mogelijk is dat er events zijn tijdens de Landmacht- en Marinedagen. Daar is het duidelijk dat deze event binnen een event vallen. Voorheen was het ook zo dat caches niet op of in de nabijheid van een militaire installatie mochten liggen. Die regel blijkt echter met sille trom te zijn verdwenen.

 7. Helemaal met stijnhommes eens. AA-batterijen voor een GPS-ontvanger zijn overal te koop. Buiten dat is een GPS-ontvager robuust en waterdicht volgens de IPX-7-norm (een half uur op een meter diepte). Eigenlijk raadt ik iedereen een GPS-ontvanger aan. Vooral als je ook wat "ruigere" caches gaat doen is een "hufterproof" ontvanger een uitkomst. In de wat duurdere modellen kan je ook foto's laden. In het buitenland geeft men als hint vaak een spoilerfoto. Dan kan een op je GPS-ontvanger ingeladen foto handig zijn.

 8. Hallo Ine,

   

  Ik wil niet al te zuur overkomen. Daarvoor moet ik op een ander forum zijn. Toch zou ik je willen adviseren om eerst eens wat meer caches te gaan vinden dan de drie die je tot nu toe gevonden hebt. Misschien ben je met wat meer inzicht in de coördinatenstelsels ook in staat om het probleem zelf op te lossen. De ervaring leert dat startende cachers over het algemeen geen briljante (kloppende) caches wegleggen. Mocht jij tot de uitzonderingen behoren dan mag je het bovenstaande als onzin beschouwen.

 9. Ik heb enkele weken geleden mijn Oregon 300 via Marktplaats verkocht voor €135,-. De reden is dat er een nieuw type Oregon (verlaat) geïntroduceerd wordt. Mijn Oregon 300 was nog een keurig en heel prettig toestel. Ik verwacht dat er meer Oregons om deze reden via Marktplaats van eigenaar gaan wisselen. Misschien is tweedehands een optie?

  Succes met je keuze.

×
×
 • Create New...