Jump to content

Vilosparta

+Premium Members
 • Posts

  151
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Vilosparta

 1. Helsingi Dessant 8 on julkaistu:

  http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... 129e19b852

  Koordinaatit osoittavat Tallinnan satamaan, vaikka varsinainen event ja lokikirja onkin Suomen kamaralla. Hieman poikkeuksellinen event kun katsot D/T. Mistä tämä johtuu selviää n. viikkoa ennen eventtiä.

  Suomenkielinen käännös tulossa pikapuoliin ja todellakin n. viikkoa ennen lopulliset tiedot ja niihinkin yritän saada mahdollisimman nopeasti suomenkielisen käännöksen.

  Yökätkökin on tulossa, mutta se on vain tuota tapahtumaa varten eikä ole logattavissa GC:n sivuilla.

  Eli seuratkaa tuota Helsingi Dessant 8:n sivua GC:n sivuilla , jotka olette valmiit osallistumaan johonkin mielenkiintoiseen tapahtumaan.

 2. Helsingi Dessant VI on pantu alulle, tietoa löytyy http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1WFV5 ja http://www.geopeitus.ee/aare/1127 . Tämä eventti ei näy suomalaisena sillä sen järjestää virolaiset kätköilijät. Pääosin toimii aiempien vuosien mukaan. Leirikeskuksen petipaikat sisällä on varattu virolaisille, jotka myös maksavat siitä aiheutuvat kulut. Yöpyä voi teltassa tai vaunussa, silloin olisi sopivaa joku pieni maksu maksaa alueen käytöstä, joka on 120 €/vrk. Mikäli poikkeaa vaan paikalla saunomassa, makkaraa paistamassa tai kirjautumassa tapahtumaan se olkoon ilmaista.

  Virolaisten ja omasta puolestani toivotan lämpimästi suomalaiset kätköilijät osallistumaan tapahtumaan

 3. Jälleen etelä-naapurissa tapahtuu. Heinäkuun puolivälissä järjetetään Tallinnan lähellä Geoakadeemia 2009. http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1RXV1

  Mitä se pitää sisällään on salaisuuden verhon peitossa, mutta luvataan mahdollisuus löytää 200 kätköä 2-3 tunnissa? HUH HUH!! Eli jos sielläpäin liikut tai olet muutoin asiasta kiinnostunut niin osallistu. Kielimuuri ei varmasti ole esteenä, tapahtuman järjestäjä ja useat osallistujat ovat suomenkielen taitoisia. Odotettavissa on varmasti mielenkiintoinen eventti. Oma osallistumiseni on hieman vaakalaudalla erään toisen tapahtuman vuoksi.

 4. Tämänhetkisten tietojen mukaan Virolaisia osallistuu Helsingi Dessant V tapahtumaan yli kolmekymmentä :rolleyes: , joten sisätilojen makuupaikat menee heidän käyttöönsä. Telttapaikkoja on riittävästi ja vaunullekin varmaan järjestyy jokin paikka, joskaan ei kovin monelle.

 5. Tässä hieman muistutukseksi, että Helsingi Dessant V järjestetään 13.-14.9.2008.

  http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1EV6H

  http://www.geopeitus.ee/?p=350&c=864. Tapahtuman pääjärjestäjä on "Leiva" ja virolaislle on tapahtumasta tehty pieni mysteeri. Olen saanut luvan hieman helpottaa tätä suomalaisten osalta, joten tulen jokaiselle suomalaiselle "will attend" merkinnän tehneelle lähettämään henkilökohtaisen viestin, jossa helpotan hieman paikalle löytämistä. Koska vaatimuksena on, että pitäisi löytää yksi kätkö Suomen kamaralta, voidakseen merkitä osallistuneensa tähän HD V:een yritän niitä varten, jotka ovat jo kaikki löytäneet (MooseM & Co) värkätä yhden kätkön, joka julkaistaan viimeistään perjantaina ja sijoittaa sen tapahtumapaikan läheisyyteen.

  Varsinainen tapahtuma on Hyvinkään lähistöllä ja siellä on mahdollisuus grillata, saunoa ja uida, sekä virolaisten määrästä riippuen myös yöpymismahdollisuus on, joskin sisätilat on varattu ensisijaisesti virolasille. Telttapaikkoja on kyllä riittävästi.

  Tapahtuman kokonaiskustannukset on 120 €, joka jaetaan jollakin tavoin osallistujien kesken, Leiva hoitaa tämän puolen.Yöpyjiä koskee aamuinen siivousvelvoite eli paikat piää olla kunnossa puolen päivän aikaan sunnuntaina.

  Tulen pikapuoliin ilmoittelemaan onko sisätiloissa vapaita paikkoja.

  Toivotan kaikki Suomen kätköilijät tervetulleeksi tutustumaan ja vaihtamaan ajatuksia "Lõuna naabriteme geopeituritega"

 6. Olen ollut yhteydessä tapahtuman järjestäjiin ja he halusivat, että suomalaisten olisi myös käytävä tuolla yöpymispaikalla ja siksi käänsin sen järjestäjän tahdon mukaan. Se, ettei virolaisten tarvitse paikalla käydä sanottiin, että osa tulee vain mennen-tullen käymään Helsingissä. Tämän enempää en osaa asiasta sanoa koska en kuulu varsinaisesti järjestäjiin. Minun tekemäni käännös on virosta suomeen ja siihen lisäten järjestäjien toivomuksen.

 7. Eilen kävin Etelä-Virossa kätköilemässä ja siellä oli kätkö "Nutune Veski", http://www.geopeitus.ee/?p=350&c=664#28610 .vihjeenä ¨, että "erittäin helppo", aikani katselin ja näin peltisen kaapin jonka ovi oli puoliksi auki väännetty, lykkäsin sormet sisään purkkia etsiäkseni niin kärähti sormenpäät, kaapissa oli 3-v 380V jännitettä. Tämän arkistoinnista alkoi vilkas keskustelu Viron Geopeitusen sivuilla kun joku "suomalainen idiootti" pistää sormensa täysin koordinaateissa (+-2m) olleeseen peltikaappiin. http://www.geopeitus.ee/foorum/read.php?2,6353,6369#msg-6369

  Tämä kätkö oli myös Geocachin sivulla, mutta arkistoitiin välittömästi kuten myös Geopeitusen sivuiltakin.

 8. Virolaisilla kätköilijöillä on käytössään mielestäni melkoisen hyvä tiedote eli autoon näkösälle jätetty A4-kokoinen paperi, jonka sisältö on suurin piirtein suraava:

   

  Arvoisa Maanomistaja!

  Olette varmaankin kiinnostunut miksi tämä auto on juuri tässä ja nyt. Ei, mistään pahantekijöistä ei ole kyse vaan käynnissä on aikuisten ihmisten eräänlainen suunnistusleikki jota nimitetään Geokätköilyksi, ja tällä hetkellä liikkuvat jossain tässä läheisyydessä. Tarkempaa tietoa saa internetistä:

  www.geopeitus.ee

   

  tai jos soitat tämän auton omistajalle

   

  puh. .......................

   

  Jos meidän auto Teitä jostain syystä häiritsee niin pyydämme sydämestämme anteeksi ja voitte olla varma, että poistumme melko pian paikalta, emmekä ole aiheuttaneet Teidän omaisuudelle tai luonnolle mitään vahinkoa.

   

  Kiitämme sallivasta suhtautumisestanne!!!

   

  www.geopeitus.ee

   

  http://www.geopeitus.ee/stuff/kiri_autole.pdf

   

  Olisiko tässä yksi väline tähän kätköilyyn lisättäväksi PekkaR:n sivuille? Tietenkin jonkun kielipään juohevammaksi kääntämänä.

 9. Hieman tästä topicista sivussa, mutta virolaiset kätköilijät pyysivät tiedottamaan siellä tapahtuvasta eventistä: http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...69-713017c1df47

  Samalla tässä hieman muutakin infoa Viron puolesta. Geojaanipäev eli Geojuhannus tullaan todennäköisesti toteuttamaan, ajankohta ei vielä varma, mutta todennäköisesti viikkoa ennen Juhannusta ja paikka on jossain Etelä-Virossa, tästä tiedotan kun lisätietoa tulee. HD V eli Helsingi Dessant V järjestetään 13.-14.9. ja paikkana on tällä kertaa Rytkön leirikeskus Hyvinkään lähistöllä. Sisämajoitus varattu ensisijaisesti virolaisille, mutta jos paikkoja jää niin täytetään Suomen kätköilijöillä. Teltta- ja vaunupaikkoja löytyy. Tästäkin myöhemmin.

 10. Ainakin tämän la UUSIMAAssa 26.1.08 oli mukava juttu geokätköilystä Viisikon haastattelun ja kuvan muodossa. Ilmeisesti myös muissa paikallislehdissä juttu näkyy.

  Näkyipä tuo juttu olleen Hyvinkään ja Riihimäen alueella ilmestyvässä perjantaisessa Aamupostissakin, mutta netti versiossa sitä ei ollut. Hyvä juttu kaikenkaikkiaan.

 11. Totta kai me kilttejä ollaan!

  Tuon Tompan kanssa vaan on nyt niin, että jos kätkö on kaukana yleisestä tiestä niin Tomppa kertoo saapuneesi päämäärään vaikka puoli kilometriä ennen. En ole kokeillut kuinka tarkkaan kaupunkipaikoissa se näyttää, mutta luulisin tuollaisen muutaman kymmenen metrin tarkkuudella eli silloin on mahdollista vihjeiden avulla kätkön löytää. Kuitenkin jos harrastusta aikoo jatkaa niin jonkinlainen tarkempi gepsi on kyllä tarpeen, muutoin hauskuus häviää. Ei muuta kuin Happy Hunting :)

 12. Mc Mursulle ja muillekin.

  Kuten tässä säikeessä aiemmin on kirjoiteltu niin turha noita pussukoita on kuivatella. Ei kun esim. Prismaan ja sieltä Rainbow'n kristallinkirkasta kissanhiekkaa ja pätkä sukkahousunlahjetta, toimii kuin junan vessa. Itse myös aiemmin käryttelin noita pussukoita uunissa, mutta ei oikein onnistunut.

 13. Oletteko jo hakeneet tuota uutta World Diabetes Day 2007 Geocoinia?

   

  Onko muuten kenenkään Suomeen saama Unite for Diabetes Tb päässyt päämääräänsä tai vastaavasti tb jonka määränpää on Suomessa löytänyt oikeaan osoitteeseen?

  Minä kuljetin omani pienen Suomen kiertueen jälkeen Riikaan perille, mutta joku fransmanni nappasi sen mukaansa ja nyt se seikkailee jossain Rhonen jokilaaksoissa. Diabetes TB Riika

×
×
 • Create New...