Jump to content

apassi

+Premium Members
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by apassi

 1. Moi

  Pitkästä aikaa.

  Olen ollut "geojästinä" pitemmän aikaa, mutta nyt olis tarkoitus aktivoitua uudelleen hyvän harrastuksen pariin.

  Asiaan. Katselin noita omien kätköjen loggauksia ja huomasin että, onneksi, aikaa myöten on luovuttu metrienklannista ja logattu puhtaasti suomeksi. Hyvä niin. Tästä kielihommasta, ja tarkoitan nyt puhuttua/kirjoitettua kieltä, käytiin joskus muinoin kiivastakin depattiia, vai mikä se nyt oli, aikoinaan. Tosin se koski enemmän kätkökuvauksia.

  En koskaan ymmärtänyt sitä että kätkökuvaus oli pelkästään enklanniksi suomenkielisessä maassa. Fiksua on että on sitten molemmilla kotimaisilla (suomi, enklanti).

  Omissa kätköissäni taitaa olla jotain metrienklanniks, kait se on parempi kuin ei mitään.

  Pidetään hyvää huolta kielestämme unohtamatta muita. Hyvää kätköilyvuotta kaikillen toivottaa uusvanha kätköilijä

   

  : Apassi

 2. Satelliittien suojaus uhka radioliikenteelle

  YHDYSVALTAIN suunnittelema satelliittien suojausjärjestelmä voi aiheuttaa vakavia häiriötä radioliikenteeseen. Tämä selviää kansainvälisestä tutkimuksesta, jos¬sa ovat olleet mukana Ilmatieteen laitos ja Sodankylän geofYsiikan observatorio.

  Yhdysvaltain puolustusvoimien valmisteleman järjestelmän tarkoitus on suojata satelliitteja voimakkaiden avaruusmyrskyjen tai ilmakehässä tehtävien ydinräjäytysten vaikutuksilta. Tällaisille ilmiöille alttiita, niin sanotuilla säteilyvyöhykkei1lä maata kiertäviä satelliitteja on noin 250.

  Tuoreen tutkimuksen mukaan satelliittien suojajärjestelmän käyttäminen sotkisi kuitenkin pahoin radioliikenteenja GPS-paikannuksen. Kansainvälisen tutkimuksen tekijät kehottavatkin järjestelmän käyttöönottajia harkitsemaan säteilyvyöhykkeiden keinotekoisen puhdistamisen seurauksia.

  -Siinä on toisessa vaakakupissa satojen satelliittien tuhoutuminen ja toisessa usean päivän viestintäkatkos, Ilmatieteen laitoksen erikoistutkija Pekka Verronen sanoo.

  - Lähde: STT / Metrolehti 15.8.06

   

  Herää kysymyksiä mm. jos GPS:n tarkkuus olisi n 100m niin monikohan etsisi? YmYm,

  Tulisi mielenkiintoinen lisä kun tarkkuus heittelisi mielinmäärin. :laughing: , mutta kaikenkaikkiaan ikävää jos näin kävisi.

   

  P.S. Tämän olisin kääntänyt enklanniksi jos...

 3. [

   

  Tällä hetkellähän se on kätkön asettajasta kiinni että minkälaista porukkaa kätkölleen haluaa, niin laittaa sitten kuvauksen sillä kielellä/kielillä. Eihän tekstiä ole pakko olla yhtään, katso esim. "Decimal Primes" -kätkö :anicute:

   

  Itse olen laiskuuttani käyttänyt vain englantia, sillä kuvittelisin että se käy suurimmalle osalle kätköilijöistä, mutta ehkä teen myös suomenkieliset käännökset yleisön vaatimuksesta :anicute: Vihjeet olen laittanut sekä englanniksi että suomeksi. Ja sitten kun ruotsinkieliset alkavat korottaa ääntään saamme kaikki kääntää tekstimme vielä ruotsiksikin... :ph34r: Käsittääkseni Suomessakaan kaikki eivät osaa suomea.

   

  Minun mielestäni olisi kohteliasta laittaa kätkön kuvaukseen edes lyhyt englannikielinen kuvaus paikallisen kielen lisäksi. Itse ainakin kätköilen suhteellisen usein ulkomailla, ja monesti tuo ylimääräistä D-ratingia lukea kuvauksia esim. saksaksi tai italiaksi. Ehkä he eivät olisi edes halunneet että käyn heidän kätköillään...

   

  ???????

  Pahinta on tankero enklanti multikätköissä. Otappas siinä selvää tarkoitetaanko siinä että pitää tulla etupuolelta vai takaa? Tää nyt vain näin esimerkkinä. :anicute: ja joopa joo

  No, mulla on nyt kyllä hiipumassa tää harrastus että voi kirjoittaa kuvaukset vaikka sanskriitiks mitä ilmeisimmin onkin jo käytetty monissa ns. enklannin kielisissä kuvauksissa suomessa. Mä loggaan ne löydetyks kyllä. :laughing:

 4. Heippa!

   

  Kätköjen omistajat voivat halutessaan linkittää kunkin kätkön wikisivun lisäämällä seuraavan koodin kätkölistaukseen (huomaa, että linkissä tulee olla kyseisen kätkön GC-koodi):

  <a href="http://www.geocaching.fi/wiki/GCXXXX">
  <img src="http://www.geocaching.fi/images/arvio.png" alt="arvioi">
  </a>

   

  Mielenkiintoista. Ilmoitin omat kätköni

 5. Vaikka jossain saksassa tai ranskassa idiootit :D tekevätkin kätköjä vain omalla kielellään, ei meidän tarvitse olla yhtä ajattelemattomia. On erittäin hyvä että suurin osa kätköistämme on edes englanniksi. Siitä on paljon iloa täällä vieraileville ulkomaisille geokätköilijöille.

   

  Niinpä. Näissä maissa ei jää kätkö löytymättä kielen vuoksi. On se kumma että pitää solkata englanniksi pelkästään kätkökuvaus, jota ei ymmärrä edes englantia äidinkielenään puhuva. Omat kätköni on suomeksi ja jotain englanniksi. Pääasia on että suomeksi. Asunhan suomessa, suomessa suomeksi. Vai nuollaanko edelleen ulkolaisten p.....

 6. Tekniikan Maailma tuli tänään. Testissä olivat siis alle 500€ MiniDV-videokamerat. En sen syvällisemmin testiin uppoutunut, mutta loppupinnat ja hintaluokat ovat seuraavat:

   

  Sony DCR-HC24 / 8,4 / 430€

  Canon MV930 / 8,3 / 450€

  Panasonic NV-GS27EG / 8,1 / 450€

  JVC GR-D650E / 7,6 / 500€

  Samsung VP-D361 / 7,4 / 300€

   

  Mainiota. Täytyykin nostaa toi lehti ja tutustua artikkeliin jos sais jotain vinkkejä vielä.

   

  Kaikkein tärkein pointti on tietenkin se miten kamera istuu juuri Sinun käteesi.

   

  Näinkinhän se on.

 7. Ostin talvella kameran - vaatimuslistaa en enää tarkasti muista, mutta optinen kuvanvakain, still-kuvausmahdollisuus, mini-DV ja dv In/Out -toiminnot olivat must -listalla ja päädyin Panasonic'in GS-400 -malliin. Olen ollut aikas tyytyväinen vehkeeseen, vaikka iso osa ominaisuuksista on vielä opettelematta.

  DV In ei ajatuksena tunnu heti kovin välttämättömältä, mutta omissa editoinneissani se on jo osoittautunut tarpeelliseksi, kun on pitänyt siirtää läppäriltä muuhun ymprisäöön avi -tiedostoja, jotka eivät mahdu tavalliselle DVD-levylle.

   

  Kuulostaa hyvältä. Paljonko maksoi?

 8. 1. pieni koko ja keveys - kamera jää kotiin jos sen kuljettaminen haittaa liikkumista - raha menee hukkaan

  2. tallennus muistikortille - 4GT kortit alkavat olla €100 luokkaa - nopea kopiointi

  3. akut - ainakin kaksi kunnollista akkua pitää olla mukana alunperin

   

  Ja sitten tarvitset PALJON jonninjoutavaa aikaa koipioimiseen ja editoimiseen

   

  1. ja 3. ymmärsin mutta 2. tekee tiukkaa. :lol: eli on siis videokameroita jotka tallentaa muistikortille. Paljonko tuommoiselle mahtuu elävää kuvaa ja onko laitteet kalliimpia? Vai olenko ymmärtänyt väärin?

  Itsellä on kyllä 1gt omaava still-kamera johon mahtuu 20min videoklippi eli voiskohan sen sitten siitä päätellä.

  Jossain näin mainoksen minidvkamerasta ja hinta oli jotain 350€ mutta se laatu aina mietityttää

   

  No kaikki harrastushan vie aikaa ja rahaakin.

 9. Oleellinen kysymys tässä vaiheessa on se, että mihin tarvitse kameraa? Kuvaatko ulkona, sisällä, kesällä, talvella jne eli millaisia tilanteita olisi tarkoitus tallentaa.

   

  Toinen oleellinen kysymys on budjetti.

   

  Haluan kyllä ilman muuta editoida otoksiani. Minidv:ltä varmaan pystyy siirtämään dvd:lle esim. tietsikan kautta?

  Kuvattua tulee sisälläkin, mutta eritoten ulkona ja syksyllä myös hämärässä. Tilanteet on etupäässä normaalia ihmisten kuvaamista luonnon oloissa. Jonkin verran "noppeita tilanteita" :D

  Budjetti rajoittunee 500€

  Ja kiitos vastauksista :D

 10. En löytänyt viestiketjua tästä asiasta, joten; mitä irc- ohjelmaa käytätte? Osoitteelle olisi myös käyttöä. Maksullisia löysin kyllä mutta ajattelin ilmaista ja hyvää ^_^ , jos löytyisi. Kiitos :laughing:

 11. Tulipahan mieleeni. Voikohan kätkö olla paikka, esim. joku korpi mökki jossa on vieraskirja tai jotain vastaavaa, joka toimisi logikirjana.

  Voi olla että säännöissä on joku määritelmä siitä mikä on kätkö tai tästä on käyty keskustelua aikaisemminkin, mutta en tsekannut. :D

  Iloista pääsiäistä

×
×
 • Create New...