Jump to content

Harjus

+Premium Members
 • Posts

  238
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Harjus

 1. What's the correct scuba attribute as Geocaching.com webpage shows scuba-attribute like this: In the forum posts scuba attribute is a diver.
 2. Korjataan mavesatun viestiä sen verta, että Pirkanmaan geokätköilijöiden vapepa-ryhmästä ja toiminnasta voi kysellä sähköpostiosoitteesta vapepa@kivenalla.fi. Mielelläni näkisin, että ryhmään saataisiin uusia innokkaita geokätköilijöitä. Kuten Tuukka jo mainitsi on ryhmän toiminta lähtenyt mukavasti käyntiin ja etsintöihin olemme osallistuneet jo muutaman kerran.
 3. Joko olisi tarkempaa tietoa saatavilla? Hälykorttia täytellään siis osoitteessa Pirkkalaistie 1, 37100 Nokia. Rakennus on Suomen Kumitehdas ja tila, jossa olemme, löytyy neljännestä kerroksesta. Suomen Gummitehdas -kätkön viereisestä ovesta tulette sisään rakennukseen ja kävelette rappusia pitkin neljänteen kerrokseen. Oikeasta ovesta sisään käytävään ja kokoustila on heti ensimmäisen oikealla puolen oleva oven takana. Kiven allan toimisto on kokoushuonetta vastapäätä. Jos joku ei perille löydä, niin voi soittaa minulle numeroon 050 322 5520.
 4. Minun osaltani etsintäkurssi meni hieman mönkään sillä en päässyt toisena päivänä paikalla äkillisen mahataudin takia . Ensimmäisenä päivänä tosin tuli kattavasti jo tietoa ja kerettiin ihan käytännössäkin testata etsintää. Maanantai 21.päivä hälykortin täyttämiselle ja ryhmän hiomiselle sopii minulle hyvin.
 5. Hei! Minun kyytiin mahtuu 3 henkeä. Tampereelta lähden liikenteeseen. Jos jollekin on jäänyt epäselväksi mikä vapepa on, niin vapepa on vapaaehtoinen pelastuspalvelu. Vapepan sivut löytyvät osoitteesta www.vapepa.fi. Harjus
 6. Pirkanmaan kevätmiitin ohessa pidettiin vapepa-info geokätköilijöille, jonne tuli kuuntelemaan 12 kiinnostunutta. Hälyryhmää siis oltaisiin kasaamassa varsinkin, kun geokätköilijöillä on erikoisosaamista GPS:n käytöstä. Antakaa koordinaatit niin kyllä kätköilijä löytää. Varmastikin etsintään liittyvät tehtävät olisivat niitä joihin geokätköilijöiden ryhmä osallistuisi. Mikää ei tietenkään estä muun tyyppisiin tehtäviin osallistumaan. Tähän viestiketjuun voi kirjoitella, jos on kiinnostunut hälyryhmän perustamisesta. Ruovedellä on 12. - 13.4. etsinnän peruskurssi, jonne suosittelen kaikkien kiinnostuneiden osallistua. Geokätköilijöitä kurssille onkin jo ilmoittaunut kuten minä, mutta lisää mahtuu. Ilmoittautua voi osoitteessa http://www.sprhameenpiiri.net/?sivu=tapaht...sivu&id=197.
 7. Kaikkien eventtiin osallistuvien nimimerkkien kesken arvotaan 4 kappaletta 2008 Groundspeak Volunteer geokolikkoa sekä 1 Rite in the Rain Space Pen (kromi). Kynän lahjoittaa Kiven alla Oy ja geokolikot Thymallus Thymallus. Jos joku on tilaamassa Kiven alta jotain, niin voin tuoda tilauksen eventtiin. Toimitustavaksi valitse nouto ja viestikenttään kirjoita "Nouto Plevnasta".
 8. Kyllä laite tuntuu rivakammalta juuri tuossa kartanpäivityksessä. Rock'n'roll sydeemi vaatii hieman totuttelua, sitä ei ole kieltäminen. Se on joissain tapauksissa todella kätevä, mutta kirjoittamisessa se on hitaampi kuin nuolinäppäimillä. Coloradossahan on myös nuolinäppäimet sen rock'n'roll rullan sisällä, mutta vielä ole keksinyt voiko niillä esim. näpytellä waypointille nimen. Otan laitteesta kuvia geokätköilykäytössä mahdollisimman pian. Täällä on muutama kuva ennen firmispäivitystä versioon 2.40. Karttana tuossa on Vapaa-ajan kartta. Ero aikaisempiin Garminin malleihin on huomattava.
 9. Uusimman firmispäivityksen myötä kätköt näkyvät kartalla, eilen testasin ja hyvin toimi :-). Kätköt näkyvät vielä omilla ikoneillaan, joten kartalta näkee jo heti mikä kätkö on tradi ja mikä mysteeri. Täällä on firmishistoria: http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=3891
 10. Harjus

  FIN: geocache army

  Sotilas 336 on tällä hetkellä meillä. Nappasimme sen mukaamme Terva1 -kätköstä Helsingistä 19.1.2008. Loggaus tehty sotilaan tietoihin, mutta eivätpä nuo taida tosiaan kovin enää pävittyä.
 11. Tampereen korkein kohta on Kaanaalla. Koskelankorkea niminen nyppylä on 211,4 mpy. Linkki kansalaisen karttapaikkaan: Koskelankorkea
 12. Pataan kilahti rahaa myös meiltä. Sijalla 10. tällä hetkellä Geocaching.
 13. Tervas kerkesikin jo erot viestissään kertoa eli Vista HCx ja Legend HCx ovat muuten samanlaiset, mutta Vistasta löytyy elektroninen kompassi ja barometri. Kivenalla.fi:n viime joukkotilauksessa (Garmin GPSMAP 60Cx / Garmin GPSMAP 60CSx) 60% tilanneista arvosti lisäominaisuuksia (elektroninen kompassi + barometri) tilaten 60CSx mallin. Juuri nyt Kiven alla on eTrex HC(x) -sarjan paikantimista yhteistilauskysely meneillään. Terveisin, Harri Hirvasniemi (Harjus) www.kivenalla.fi
 14. No nyt niitä saa tilattua kiven alta . Saamme invisibleSHIELD-suojakalvoja noin 2 viikon kuluttua varastoomme, toivottavasti jo hieman aiemmin. Aluksi kalvoja saa Garminin GPSMAP 60 sarjaan sekä Magellanin eXplorist sarjan gepseihin. Jos tarvetta löytyy invisibleSHIELD-suojakalvoille myös muihin laitteisiin, niin ei muuta kuin palautetta palautelomakkeen kautta. Harri / Harjus / www.kivenalla.fi
 15. Siivoustapahtumaan osallistujille voidaan tuoda tapahtumaan kätkötavaraa www.kivenalla.fi-verkkokaupasta. Tilaukset tulee tehdä etukäteen verkkokaupan sivuilla. Toimitustavan valinnassa valitkaa Nouto ja laittakaa "Viesti verkkokaupalle" -kenttään teksti "Nouto CITO 21.4.2007". Harri / Harjus / www.kivenalla.fi
 16. Kolmosväylä lehdessä oli myös 8.11. juttu geokätköilystä. Linkki lehden nettiversioon alla. http://www.kolmosvayla.fi/KV_0811.pdf
 17. Harjus

  FIN: Tiedonjanoa

  Taitaapi olla Pöyrisjärvi by Galwran. Piilotettu 2.9.2004. Serkkuni, joka kätköilee harvakseltaan oli viime kesänä Pöyrisjärvellä, muttei tiennyt kätköstä, joten jäi häneltä etsimättä.
 18. Metsäkylän Sanomat nrossa 1/2006 on sivun mittainen juttu geokätköilystä.
 19. Oli kyllä todella hyvä juttu. Erittäin sujuvaa puhetta ja johdonmukainen kerronta. Toimittaja oli varsin innoissaan kätköilystä, toivottavasti innostus tarttui kuulijoihinkin. Erityisen hienoa oli, että kuultiin myös kommentteja lapsen suustakin.
 20. Harjus

  Eventit

  Kesänavausevent olisi kyllä kiva. Mieluusti näkisin, että event pidettäisiin muualla kuin Helsinki-Tampere-Turku akselilla. Heittäisinkin pallon sinne Lahti-Orimattila suuntaan . Olisiko siellä päin jotain ulkoilualuetta, jossa tulistelumahdollisuus ja olisi sopivan kävelymatkan päässä.
 21. Harjus

  FIN: Kaupallista

  Mainostoimisto otti minuun yhteyttä ja minä (Harri) konsultoin heitä geokätköilystä ja otin vastuulle piilottaa Tampereen kätköt. Tämän lisäksi "rekrytoin" muut kätköilijät hoitamaan kätköjen piilotuksen pääkaupunkiseudulle, Jyväskylään ja Ouluun.
 22. Harjus

  Fin: Geokisa G2k

  Veikataan 21.5.2006 klo 15.45.
 23. Aiheesta on keskusteltu aiemminkin : http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php...ndpost&p=465678
 24. Tuli vähän äkäseen tuo haastattelupyyntö, kun perjantai-iltana soitettiin, että voisinko tulla muutaman sanan vaihtamaan geokätköilystä maanantaiaamuna. Viikonloppuna iski vielä oksennustauti ja kurkku oli pirun kipeä. Eilen ääni oli vielä sen verran painoksissa, että hyvä kun selvää sai puheesta. Sen verran suora lähetys jännitti, että varsinkin alussa sekoilin jonkin verran, enkä saanut sanottua sitä mitä halusin. Eikä tollasessa lyhyessä ajassa nyt paljoa kerkeä kertomaan, mutta toivottavasti siitä nyt jotain geokätköilyn ideasta kävi ilmi. Itse en kuullut, että mitä lukuja kätköjen kokonaismäärästä kerrottiin, joten en osaa sitä kommentoida. PekkaR voi seurata, että tuleeko sivuille kävijäpiikkiä .
 25. Tässäpä olisi mielenkiintoinen paikka kätkölle. Suomi-lampi Tossa vähän historiaa lammesta. Lapin Kansa 20.8.2005 Isänmaan mallinen Suomijärvi Rovaniemen vartiolentueen helikopteri oli palaamassa läntiseltä rajantarkastuslennolta kotiin, kun yksi miehistön jäsenistä äkkäsi tutun näköisen lammen Ylläksen itäpuolelta Vesikkovaaran rinteestä. Uusi kierros varmisti sen, ettei mies ollut nähnyt harhoja. Lampi oli täsmälleen Suomen mallinen, ja siitä löytyivät myös Ahvenanmaa ja Hailuoto. – Minä se tein, rovaniemeläinen rakennusmestari Esko Sääskilahti tunnustaa. Suomijärvi tai Finlantto, kuten jotkut paikallisista lampea kutsuvat, näki päivänvalon kesällä 1991. Vesikkovaaran rinnukset olivat tuolloin matkailuyritys Polartrion hallussa. Se kaavaili alueelle 2000 vuodepaikan lomakylää ja hotellia. Lainion tekointiaaneista tunnetuksi tullut yritys ajautui myöhemmin konkurssiin ja suunnitelma kariutui, mutta lampi jäi. Tekolampi sisältyi arkkitehti Mikko Marttilan työstämään rantakaavaan. Vesimonttu oli alunperin muodoltaan tavanomainen, kunnes paperit päätyivät hankkeen rakennusmestariksi palkatun Sääskilahden käsiin. – Halusin jättää hankkeeseen kädenjälkeni minäkin, hän kertoo ja jatkaa. – Soitin Mikolle. Pyysin lupaa lammen muotoilemiseen. Kun lupa tuli, ryhdyin miettimään asiaa. Sääskilahti kaavaili paikalle ensin Inarijärven pienoismallia, mutta totesi sen liian läheiseksi. Sen jälkeen hän kävi läpi muut suuret suomalaisjärvet. Järvi-Suomen kartan äärellä miehellä välähti: Suomijärvi! – Ajattelin, että lampea voidaan hyödyntää virkistyskäytössä ja sen jäälle voidaan merkitä vaikkapa jokaisen lomamökin omistajan kotipaikka. Kun myös Polartrion osakas Keijo Kurtakko innostui asiasta, homma oli selvä. Kaivinkoneenkuljettajat Kari Vanha ja Asmo Sauvala ryhtyivät töihin loppukesällä 1991. Metrin syvyinen lampi valmistui viikossa paikkaan, missä oli ennestään pieni hete. Siitä tuli Hailuoto. Sen sijaan Ahvenanmaa syntyi vahingossa. Kun lammesta katosi kaivamisen jälkeen vesi, maanomistaja kaivautti lammen alapäähän montun tarkastaakseen sieltä pohjaveden pinnan. Työ oli sinänsä turha, sillä lampi sai vetensä takaisin seuraavana keväänä, mutta hukkaan kaivaus ei mennyt, kun monttu sattui sijoittumaan suunnilleen Ahvenanmaan kohdalle. Suomijärvi on paitsi oikean mallinen myös kokoinen. Lampi on 116 metriä pitkä eli 10000 kertaa pienempi kuin Suomi. Myös lammen leveys ja maantieteelliset suunnat täsmäävät. Uusimmat topografikartat tuntevat Suomijärven, joka on jo houkutellut puoleensa muutamia kalastajia. He eivät ole päässeet leuhkimaan saaliillaan, sillä kalat eivät elä lammessa. Happea on liian vähän. Suomijärvi sijoittuu nykyisin Metsähallituksen maille. Esko Sääskilahdella on maanomistajalle pieni toivomus. – Rakentakaa lammen eteläpäähän näköalatorni, mistä ihmiset voivat ihailla Suomen muotoja. PETTERI HOLMA RAJAVARTIOLAITOS/ROVANIEMEN VARTIOLENTUE Suomijärven muodot pääsevät oikeuksiinsa ilmasta ihailtuina. Esko Sääskilahti on Suomijärven isä. Tuossapa vielä kuva lammesta.
×
×
 • Create New...