Jump to content

Harjus

+Premium Members
 • Posts

  238
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Harjus

 1. What's the correct scuba attribute as Geocaching.com webpage shows scuba-attribute like this: In the forum posts scuba attribute is a diver.
 2. Korjataan mavesatun viestiä sen verta, että Pirkanmaan geokätköilijöiden vapepa-ryhmästä ja toiminnasta voi kysellä sähköpostiosoitteesta vapepa@kivenalla.fi. Mielelläni näkisin, että ryhmään saataisiin uusia innokkaita geokätköilijöitä. Kuten Tuukka jo mainitsi on ryhmän toiminta lähtenyt mukavasti käyntiin ja etsintöihin olemme osallistuneet jo muutaman kerran.
 3. Fortunatus-kätköltä (GCKNDC) on haettu vanha purkki pois, joka oli jotenkin ihmeellisesti ilmestynyt takaisin piiloonsa. Uuteen purkkiin on jätetty arpoja, joten kätkön alkuperäinen idea on palautettu takaisin. Friends-kätkön ensimmäiselle pisteelle on viety kadonneen tilalle uusi "rasia".
 4. Joko olisi tarkempaa tietoa saatavilla? Hälykorttia täytellään siis osoitteessa Pirkkalaistie 1, 37100 Nokia. Rakennus on Suomen Kumitehdas ja tila, jossa olemme, löytyy neljännestä kerroksesta. Suomen Gummitehdas -kätkön viereisestä ovesta tulette sisään rakennukseen ja kävelette rappusia pitkin neljänteen kerrokseen. Oikeasta ovesta sisään käytävään ja kokoustila on heti ensimmäisen oikealla puolen oleva oven takana. Kiven allan toimisto on kokoushuonetta vastapäätä. Jos joku ei perille löydä, niin voi soittaa minulle numeroon 050 322 5520.
 5. Minun osaltani etsintäkurssi meni hieman mönkään sillä en päässyt toisena päivänä paikalla äkillisen mahataudin takia . Ensimmäisenä päivänä tosin tuli kattavasti jo tietoa ja kerettiin ihan käytännössäkin testata etsintää. Maanantai 21.päivä hälykortin täyttämiselle ja ryhmän hiomiselle sopii minulle hyvin.
 6. Hei! Minun kyytiin mahtuu 3 henkeä. Tampereelta lähden liikenteeseen. Jos jollekin on jäänyt epäselväksi mikä vapepa on, niin vapepa on vapaaehtoinen pelastuspalvelu. Vapepan sivut löytyvät osoitteesta www.vapepa.fi. Harjus
 7. Pirkanmaan kevätmiitin ohessa pidettiin vapepa-info geokätköilijöille, jonne tuli kuuntelemaan 12 kiinnostunutta. Hälyryhmää siis oltaisiin kasaamassa varsinkin, kun geokätköilijöillä on erikoisosaamista GPS:n käytöstä. Antakaa koordinaatit niin kyllä kätköilijä löytää. Varmastikin etsintään liittyvät tehtävät olisivat niitä joihin geokätköilijöiden ryhmä osallistuisi. Mikää ei tietenkään estä muun tyyppisiin tehtäviin osallistumaan. Tähän viestiketjuun voi kirjoitella, jos on kiinnostunut hälyryhmän perustamisesta. Ruovedellä on 12. - 13.4. etsinnän peruskurssi, jonne suosittelen kaikkien kiinnostuneiden osallistua. Geokätköilijöitä kurssille onkin jo ilmoittaunut kuten minä, mutta lisää mahtuu. Ilmoittautua voi osoitteessa http://www.sprhameenpiiri.net/?sivu=tapaht...sivu&id=197.
 8. Ojakadun kaavoja on muutettu. Betonipaaseista yksi on taas kadonnut jonnekin.
 9. Kaikkien eventtiin osallistuvien nimimerkkien kesken arvotaan 4 kappaletta 2008 Groundspeak Volunteer geokolikkoa sekä 1 Rite in the Rain Space Pen (kromi). Kynän lahjoittaa Kiven alla Oy ja geokolikot Thymallus Thymallus. Jos joku on tilaamassa Kiven alta jotain, niin voin tuoda tilauksen eventtiin. Toimitustavaksi valitse nouto ja viestikenttään kirjoita "Nouto Plevnasta".
 10. Kyllä laite tuntuu rivakammalta juuri tuossa kartanpäivityksessä. Rock'n'roll sydeemi vaatii hieman totuttelua, sitä ei ole kieltäminen. Se on joissain tapauksissa todella kätevä, mutta kirjoittamisessa se on hitaampi kuin nuolinäppäimillä. Coloradossahan on myös nuolinäppäimet sen rock'n'roll rullan sisällä, mutta vielä ole keksinyt voiko niillä esim. näpytellä waypointille nimen. Otan laitteesta kuvia geokätköilykäytössä mahdollisimman pian. Täällä on muutama kuva ennen firmispäivitystä versioon 2.40. Karttana tuossa on Vapaa-ajan kartta. Ero aikaisempiin Garminin malleihin on huomattava.
 11. Uusimman firmispäivityksen myötä kätköt näkyvät kartalla, eilen testasin ja hyvin toimi :-). Kätköt näkyvät vielä omilla ikoneillaan, joten kartalta näkee jo heti mikä kätkö on tradi ja mikä mysteeri. Täällä on firmishistoria: http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=3891
 12. Harjus

  FIN: geocache army

  Sotilas 336 on tällä hetkellä meillä. Nappasimme sen mukaamme Terva1 -kätköstä Helsingistä 19.1.2008. Loggaus tehty sotilaan tietoihin, mutta eivätpä nuo taida tosiaan kovin enää pävittyä.
 13. Tampereen korkein kohta on Kaanaalla. Koskelankorkea niminen nyppylä on 211,4 mpy. Linkki kansalaisen karttapaikkaan: Koskelankorkea
 14. Pataan kilahti rahaa myös meiltä. Sijalla 10. tällä hetkellä Geocaching.
 15. Tervas kerkesikin jo erot viestissään kertoa eli Vista HCx ja Legend HCx ovat muuten samanlaiset, mutta Vistasta löytyy elektroninen kompassi ja barometri. Kivenalla.fi:n viime joukkotilauksessa (Garmin GPSMAP 60Cx / Garmin GPSMAP 60CSx) 60% tilanneista arvosti lisäominaisuuksia (elektroninen kompassi + barometri) tilaten 60CSx mallin. Juuri nyt Kiven alla on eTrex HC(x) -sarjan paikantimista yhteistilauskysely meneillään. Terveisin, Harri Hirvasniemi (Harjus) www.kivenalla.fi
 16. No nyt niitä saa tilattua kiven alta . Saamme invisibleSHIELD-suojakalvoja noin 2 viikon kuluttua varastoomme, toivottavasti jo hieman aiemmin. Aluksi kalvoja saa Garminin GPSMAP 60 sarjaan sekä Magellanin eXplorist sarjan gepseihin. Jos tarvetta löytyy invisibleSHIELD-suojakalvoille myös muihin laitteisiin, niin ei muuta kuin palautetta palautelomakkeen kautta. Harri / Harjus / www.kivenalla.fi
 17. Siivoustapahtumaan osallistujille voidaan tuoda tapahtumaan kätkötavaraa www.kivenalla.fi-verkkokaupasta. Tilaukset tulee tehdä etukäteen verkkokaupan sivuilla. Toimitustavan valinnassa valitkaa Nouto ja laittakaa "Viesti verkkokaupalle" -kenttään teksti "Nouto CITO 21.4.2007". Harri / Harjus / www.kivenalla.fi
 18. Ketaranvuori is back again. The hiding place did not change.
 19. Ojakatu is back, but in different location. Please note that calculations have changed. Container is now micro, size of a two film canister. Added also additional hint.
 20. Kolmosväylä lehdessä oli myös 8.11. juttu geokätköilystä. Linkki lehden nettiversioon alla. http://www.kolmosvayla.fi/KV_0811.pdf
 21. Harjus

  FIN: Tiedonjanoa

  Taitaapi olla Pöyrisjärvi by Galwran. Piilotettu 2.9.2004. Serkkuni, joka kätköilee harvakseltaan oli viime kesänä Pöyrisjärvellä, muttei tiennyt kätköstä, joten jäi häneltä etsimättä.
 22. Metsäkylän Sanomat nrossa 1/2006 on sivun mittainen juttu geokätköilystä.
 23. Oli kyllä todella hyvä juttu. Erittäin sujuvaa puhetta ja johdonmukainen kerronta. Toimittaja oli varsin innoissaan kätköilystä, toivottavasti innostus tarttui kuulijoihinkin. Erityisen hienoa oli, että kuultiin myös kommentteja lapsen suustakin.
 24. Harjus

  Eventit

  Kesänavausevent olisi kyllä kiva. Mieluusti näkisin, että event pidettäisiin muualla kuin Helsinki-Tampere-Turku akselilla. Heittäisinkin pallon sinne Lahti-Orimattila suuntaan . Olisiko siellä päin jotain ulkoilualuetta, jossa tulistelumahdollisuus ja olisi sopivan kävelymatkan päässä.
×
×
 • Create New...