Jump to content

karcsi9641

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by karcsi9641

 1. Hátha valaki tudja? Ebben a rangsorban nem szerepel a nevem: http://www.cacherstats.com/Hungary1.html, feltehetően azért mert itt: http://www.cacherstats.com/cgi-bin/GeocacherLocations.pl?Language= Ausztriába sorol be. Lehet vajon ezen segíteni?
 2. Észrevette más is hogy az éves tagdij az EU polgároknak sumák módon évi 30 Eurora változott?
 3. Na most itt mit és kinek kell segiteni? A kesnél vagy a logoknál senki nem emliti késöbb a TB-t. Tehát nem lehet tudni hogy hol van. A TB oldalán egy magyar kesser írta, hogy ő nem tudta mit kell csinálni, és betette egy csak a .hu-n regisztrált ládába. (ha jól értem) El kéne mesélni ennek a hollandnak hogy nálunk kétféle láda van, mert szerintem ezt nem érti
 4. Egy post a .hu-ról, hátha itt előbb megjelenik valaki, aki tud angolul: Attibati hozzászólásai | válasz erre | 2012.10.31 21:29:43 (9190) Ez a levél jött az info@-ra, tud neki valaki segíteni? E-maik címe:arian.arentsen@planet.nl Hello, Can you help me please? I am the owner of a travel bug called "Sem's journey". The last log I received about this TB was on 15 August. This log was written by "érdeCache" See the copy below: 08/15/2012 érdeCache posted a note for it Bekijk log I placed it to GCFJBF, but later I read that this cache isn't registrated at geocaching.com. For some information about the cache visit the Hungarian page: geocaching.hu. Sorry! 08/15/2012 érdeCache retrieved it from Paphegyi- és Szépkilátó Hungary Bekijk log Found on our holiday. I can't read Hungarian so I can't see what happened to this TB after August. I guess it's still there. And I would like the TB to be placed in a registered cache so I can follow the journey of this TB. Can you help me? Greetings Arian
 5. Lehet hogy ellenszenves a véleményem de én törölném. Járt valamikor egy cseh túrista Sopronban. Feltett az összes sopron környéki ládához egy kocsmában készült fotót, és megtaláltamot logolt mindegyikhez. Volt közte olyan amelyik csak két hónappal később jelent meg, mint a log dátuma (Ausztriában, mert azokat sem kimélte a határ közelében). Én a saját ládáimnál hirtelen felindulásból töröltem a logjait. Azóta sem jelentkezett.
 6. A német fordítást elküldtem, ha megfelel.
 7. Én átírtam egy multit majd leszedtem a GPX-et, felraktam a készülékre és a láda nem jelenik meg, szerintem azért mert a PQ-ban is benne van az eredeti koordinátákkal. Szerintem ez így van, mert tudtommal kétszer nem lehet feltölteni a kütyüre ugyanazt a ládát
 8. Angolul nem tudok, de a német forumban határozottan azt irták, hogy a PQ-nál nem mükődik. Én csak egyedi ládaletőltésnél használtam, ott mükődik.
 9. Ha valaki nem vette észre, az utolsó update óta a multiknál a megadott koordináták módosíthatóak, nem "premium" userek részére is! A lényeg, a félbehagyott multi következő állomásának koordinátái az eredeti adatok helyére írhatók, és az oldal ezekkel az adatokkal feltölthető a kütyüre. Mellette természetesen az eredet értékek is megjelennek. Kevesebb cetli kell!
 10. No és egy log törlésre? Az természetesen azonnal megtörtént, mindkét ládámnál. Arra sem reagált, annyira mágsem elvetemült.
 11. Hát azért egy mailt ez lehet, hogy megérne... Mit válaszolna rá? Szerintem semmit.
 12. Most kaptam a szokásos értesítéseket a com.-tól, hogy ez a "Schmollko" nicknevű (http://www.geocaching.com/profile/?guid=bb67193c-9083-4cd9-be7b-e216ade64775) jóember 2010.10.23-án megtalálta mindkét soproni com-os ládámat. Az lett gyanús, hogy csak most logot. Megnéztem a logbookokat, persze semmi bejegyzés. Töltött fel képeket is, amelyeken valamelyik soproni étteremben vidáman esznek-isznak a nejével. Mondanom sem kell, hogy ugyanekkor megtalálta az összes környékbeli ládát (Ausztriában is), többek között olyanokat is amelyeknek 2011.07.31 illetve 2011.09.11. a megjelenés időpontja! Tapasztalttatok már ilyent?
 13. Ide is beírom,hátha valaki csak itt olvassa: Egy ügy, ami miatt hetek ota dühőngők: Irtam egy mailt "Puszedli és Csuporka" kessertársainknak: "2011/9/11 Schöll Károly Sziasztok! Bocs a kérdésért, de nem vittétek el a GCKOR (http://geocaching.hu/caches.geo?id=2066) geoládából ezt a malackát: http://www.geocaching.com/track/details.aspx?guid=88d5456c-871b-435e-9dd9-6bc4b6c871ae ? Csak azért kérdezem, mert mint első megtalálók lehet hogy nem tudjátok, hogy ez nem ajándék! Ha esetleg nálatok van kérlek jelezzétek, hogy segíthessek az adminisztrálásban. Ha nincs, akkor elnézést, és bocs a zavarásért! Üdv. karcsi9641 (Schöll Károly)" A választ nem teszem ide , de azt talán nem tilos elárulnom, hogy néhány nap múlva közölték, hogy náluk van, de nem érnek rá regisztrálni. Udvarias ember lévén válaszoltam: "Köszönöm a választ. Annyiban van szabály, hogy a kivételt minél előbb illik regisztrálni, mert van aki a TB miatt megy egy adott ládához. Jelen estben hiába, mert már nincs benne. További jó ládázást!" Mivel semmi reakció, újabb mailt küldtem: "dátum 2011. szeptember 25. 12:04 tárgy Re: Geocaching küldő gmail.com részletek elrejtése szept. 25. (3 napja) Elnézést az ismételt zavarásért, csak ugyanazt szeretném kérni, mint két héttel ezelőtt. Lehet hogy türelmetlen vagyok de sajnos mi magyarok arról vagyunk híresek a nemzetközi geocaching-társadalomban, hogy ide nem szabad TB-t hozni, mert úgyis eltünik. (kevésbé finoman "ellopjuk") Segítség: http://www.geocaching.com/track/travelbugfaq.aspx Üdvözlettel Schöll Károly" Azóta néma csend, a TB papiron még mindig a GCKOR-ban van. Ilyenkor mit lehet tenni?
 14. Én kijavítottam mindkét esetben "Bejegyzés írása" szövegre, a következők miatt: 1. Az angol mindkét esetben "Log your visit" 2. Csipkebokor vessző 3. Az eseményládáknál hülyén néz ki a "Megtalálás bejelentése" Ahogy elnézem egyébként rajtam kívül senkit nem érdekel a magyarítás, legalábbis semmilyen visszajelzés nem érkezett. Azt nem hinném, hogy hibátlan lenne. (Bocs, zferke írta, hogy nem talált benne nagy hibát) Dehogynem, használjuk a magyar verziót -itt is köszönöm a munkátokat-,de szerintem is jó a fordítás.
 15. Vasárnap este lezárom a szavazást. Érdemes lenne nyitni egy új szavazást "ki hény darab érme vásárlására vállal kötelezettséget", lehetne e szerint súlyozni a szavazás eredményét. Ez jó gondolat, mert én sem döntöttem még el, hogy veszek-e érmet. Lehet hogy nem kellett volna szavaznom, de Strombus kérdezte a véleményünket, ezért illendőnek tartottam.
 16. Nekem a csodaszarvast ábrázoló érmék tetszenek jobban, azok közül is talán az első. Kedves Strombus! Elképesztő milyen lelkesedéssel dolgozol az ügyön. Irigyellek.
 17. Nem gondoltam jól végig, ami a szívemen, a számon. Ellenben nagyon nem tartom helyesnek, hogy évek elteltével ugyanott tartunk, Magyarország TB-temetőnek van elkönyvelve, s ez nem a com, illetve a comos játékosok sara. Nem hiszem, hogy a hu fejesei nem tudnak erről, azt sem, hogy nem tudnak tenni ellene. Ha rosszul látom, kérlek, cáfolj meg, neked van belátásod a hu felépítésébe és lehetőségeibe. Szerinted hogyan lehetne javítani a helyzeten, sőt, megoldani a helyzetet? Ezek szerint én is "TB/GC-tolvaj" vagyok, mert a .hu-n is ládázom. Ezt természetesen visszautasítom, ez nem szókimondás annál sokkal több... Egyébként Rómába készülvén nézegettem az ottani ládákat, minden másodikban "van" TB,GC ami évek óta nem mozdul. Az is Magyarország? Na itt abbahagyom, mert hátha én is "szókimondó" leszek.
 18. Mindenn kedves kessertársnak boldog Karácsonyt kívánok!
 19. Szerintem betyár, puli, gémeskút lenne a legjobb. Ezeket látva asszociálnak legtöbben Magyarországra, és nem lehet semmiféle politikát belemagyarázni, amit nagyon fontosnak tartok.
 20. Köszönöm,, én hoztam el birka módra az Adriáról Sopronba.
 21. Oulu, Finnország: Én meg a Szigetközben, a GCDUD ládánál. http://picasaweb.google.com/lh/photo/3-oKk...feat=directlink
 22. Hát ez nagyon hiányzott Ami viszont jó, hogy a PM-ek 3 naponta kérhetik le a saját összes találatot tartalmazó PQ-t, nem hetente egyszer, mint eddig. A magyarítással kapcsolatban kissé szkeptikus vagyok, amióta megnéztem, hogy pl. a csehesítés elég csehül áll: amint elnavigálsz a főoldalról, már több az angol, mint a cseh. Ez igaz pl. a franciára is, gondolom a többi is ilyen (lesz). A magyarázó szövegek - amik igazán fontosak lennének - maradtak angolul... Ez igaz a német nyelvű verzióra is, sajnos.
 23. Hova megy Árpi megint? Nem hiszem el! Wadászni a W-t
×
×
 • Create New...