Jump to content

Masinol

+Premium Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Masinol

 1. Lamppu kolahti eilen luukkuun. Kiitos vinkistä.

   

  Huomaatteko muuten mitään eroa High ja Turbo modin välillä? Itse en näe, kuin hyvin hyvin pienen eron, vaikka tehdas lupaa yli 70lumenin eron..

  Ainakin Erä lehden Fenix artikkelissa käskettiin käyttämään "uuden sukupolven" akkuja, jotka pystyvät antamaan normaalia suuremman virran.. Olisiko siis mahdollista, että patterini ja akkuni eivät syötä tarpeeksi virtaa, jotta turbo hohtaisi täysillä?

  Hieman ristiriitaista, kun käsittääkseni tämä ledi toimii hyvin pienellä virralla.. :D

   

   

  Mulla on Alkali paristot ja ainakin niillä huomaa selvän eron.

 2. Tähän vuodenaikaan tulee pimeä jo aika aikaisin ja pari kertaa pimeys jopa yllätti kesken kätköilyreissun. Joten rupesin pitämään fikkaria vakituisesti mukana.

   

  Aluksi oli monet kerrat mukana LIDL:n 4xledin sukelluslamppu. Valoteho ihan hyvä, mutta ei näy pitkälle. Ei tee selkeää valokeilaa vaan paljon "hajavaloa" eli näyttää hyvin ja tasaisesti muutaman metrin päähän. Paristot kolahtelivat ja välillä valo sammui. Tähän auttoi lampun ravistelu.

  Eli ihan tyydyttävä ja sopivan kokoinen perus LED valaisin. Ainakin vähäruokainen on, kun ei ole vieläkään tarvinnut vaihtaa paristoja.

   

  Sitten teki mieli paljon parempaa valaisinta. Tutkin netistä paljon tietoa taskulampuista. Päädyin LED fikkareihin alhaisen virrankulutuksen, kestävyyden ja ylivoimaisen hyötysuhteen takia. Muita valonlähteitähän olisivat: Xenon, krypton, HID, halogen jne... Vertailin monia tuotteita ja tutustuin FinnSec 07 messuilla mm. Led Lenser-, streamlight- ja muihin merkki valaisimiin. Huomasin kuitenkin, että yksivalmistaja tuntuisi olevan minun kriteereilläni yli muiden, Fenix. Suomessa Fenixejä myy Delotec OY aikamoisella ylihinnoittelulla. Päädyin L2D malliin, koska siinä on seuraavia ominaisuuksia:

  +Uskomaton 180lumenin valoteho

  +Monta eri valotehoa

  +Toimii kahdella AA paristolla ja toimii myös 1.2V AA akuilla. Monet muut valaisimet käyttää CR123A 3V paristoja mitkä maksavat 5e-10e kpl ja niitä ei joka kioskista löydy.

  +Laaja valokeila joka näkyy pitkälle

  +Alhainen virrankulutus

  +Ei kolise ja on erittäin jämptin oloinen

  +Suorastaan tyylikäs

  +Mukana holsteri ja rannehihna

  +sopivan kokoinen

  +Valotehoon nähden melko edullinen, mutta silti taskulampusta aika paljon...

  jne..

  Tilasin valaisimen ulkomailta postikuluitta 49.90e hintaan. Juuri kun olin tilaamassa ilmestyi uusin malli Fenix L2D Premium Q5, joten ostin sen. Paketti tuli alle viikossa.

  Nyt olen muutaman kerran käyttänyt pimeydessä ja kyllä se kannattava ostos oli! Suosittelen muillekkin. Fillarifoorumeilla on myös moni tilannut pyöräänsä ja kehunut. 11/07 Erä lehdessä myös kehuttiin kovasti lampun vanhennutta mallia.

  Näillä näkymin suosittelen Fenixejä muillekkin ja toivottavasti joku nyt kiinnostui tekstistäni. :)

  P.S. Pahoittelen lievää mainostusta

   

  Jaa, minusta tuli mainoksen uhri. tilasin lampun äsken.

 3. 1) Avaan E90 nettiselaimen ja lataan .gpx-filen. (Saan sen joko geocache.fi -sivuilta tai geocachin.com pocket querynä. Myös .loc-filet periaatteessa toimivat, mutta ne sisältävät vähemmän informaatiota. Tämän kerron siksi, että E90 käyttö kätköilyssä on mahdollista myös niille, ketkä eivät ole premium membereitä.)

   

  Kokeilin tuota eikä toiminnut N95:llä. Onko joku softa asennettuna? Mulla N95 kertoo " ei tuettu".

×
×
 • Create New...