Jump to content

FIN: Keski-Suomeen Miitti!


jemann + avec
Followers 0

Recommended Posts

Mietittiin tässä jemannin kanssa, että kun täällä Keski-Suomessakin on ollut viime aikoina lupaavan aktiivista kätköilytoimintaa, että mahtaisikos olla kiinnostusta ihan vapaamuotoisen miitiin järjestämiseen? ;):)

 

Me voisimme vastata tapahtuman paikan hommaamisesta sekä mahd. tarjoilun organisoimisesta, jos sitten jälkeen päin on mahdollista tasata kuluja osallistujien kesken. Ja tietenkin pitäisi olla aavistus jo etukäteen siitä, paljonko porukkaa on osallistumassa. Ohjelmassa voisi olla vapaamuotoista seurustelua sekä grillailua ja saunontaa :D ja ehkä voisimme porukalla kätköttää sopivan paikan.

 

Itse sijaisemme 45 km Jyväskylästä elikkäs Suolahdessa ja tässä lähellä on esimerkiksi nelostien lomamökit, josta voisi katsella paikkaa tapahtumalle. Meille kävisi parhaiten joku viikonloppu heinäkuussa, mieluiten loppupuolella, mutta mitäs mieltä on muu väki? Ensisijaisesti ajattelimme, että tämä olisi keskisuomalaisten harrastajien tapaaminen, mutta tietenkin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita!

 

Kiinnostuneita? Kommentteja asiaan, kiitos... :D

 

terveisin, avec

Edited by jemann
Link to comment

Ehdottomasti ehkä! :lol: Eli siis hyvinkin saatan tulla pääkaupunkiseudulta, jos tuo vaan sopii muuten kesän aikatauluun ja valitsette paikan, johon pääsee autolla perille. Jos paikka on joku mökkikylä niin sinnehän voisi jäädä vaikka yöksi, jos tulee vaikka saunottua hieman myöhempään...

Link to comment

Mahdollisesti :o , jos vain olemme maisemissa.

 

Hankala - ei siis merta edemmäs kalaan :D - voisi olla myös hieno paikka tapaamiselle, joskaan ei ole aivan pääteiden varrella, mutta eiköhän gepsin omistajat paikalle eksy, kun saavat koordinaatit - kuka teitä kuka metsiäpitkin :D:D

 

Meillä kulkee makuupaikat auton perässä pyörillä, joten yöpyminen ei tuota meille ongelmia missään.

Link to comment

Suunnitelmissani on kadota Inarijärvelle heti heinäkuun puolivälistä mutta eihän siellä saa olla viikkoakaan rauhassa, ellei sitten puhelimen akku ehdi loppua. Yksi kätkökin olisi kivenheiton päässä, mutta kalat tahtovat kiusata tämmöisen perhokalastajan mielessä niin pahasti että kätköilyt jää tänne etelään jossa kaikkikaan kalat eivät yhdessä pärjää kätköilylle.

Jos tilaisuudessa olen, ja asuntovaunulle tilaa löytyy, saatanpa hyvinkin ilmaantua paikalle, mutta en siis pysty lupautumaan, ikävä kyllä !

Syksymmällä kuitenkin paremmin, syyskuun lopulla tai lokakuussa !! ?? Tai sitten taas töissä kiinni, en voi luvata.

Hyvä Idea Kuitenkin !!

Edited by jupilli
Link to comment

Nyt se sitten tapahtuu.... Lauantaina 13.8. klo 19-22 sauna on lämpimänä juuri teitä varten! Paikkana on Nelostien lomamökit Äänekoskella, joten majoittuminen onnistuu tarvittaessa oman maun mukaan joko teltassa, asuntovaunussa tai mökissä. (Tai sitten rantapensaikossa...) :huh: Kätkötiedote menee hyväksyntään piakkoin ja myös tarkempaa tietoa on luvassa lähiaikoina.

 

Käytössä on grillikatos, jossa sopii grillata omaa evästä ilman lisäkustannuksia. Jos joku haluaa tulla valmiiseen pöytään, niin yrittäjä on tarjonnut meille ateriaa hintaan 10 €/nenä ja miniosallistujamäärä järjestettyyn ruokailuun on 5 hlöä. Ruokalistaan sisältyisi esimerkiksi kinkkukiusaus, majoneesipohjainen salaatti sekä tuoresalaatti, patonkia ja grillattu kasslerliha. Tätä varten tarvitsen ennakkoilmoittautumiset, olen sopinut ilmoittavani maanantaina 8.8., tarvitseeko ruokailua järjestää vai pärjäämmekö omilla eväillä.

 

Että semmosta. Yrittäjä on täpinöissään geokätkennästä ja on antanut luvan kätkön tekoon leirintäaluueelle. :huh:

 

Lisää informaatiota asiasta kätkötiedotteessa ja kysyähän aina saa. :(

 

avec

Link to comment

Hienoa Jemann !!

 

Ikävä kyllä joudun jo nyt ilmoittautumaan poissa olevaksi, semmoinen iloinen perhetapahtuma on varattu samalle viikonlopulle, ja kun se tapahtuu 300km päässä en mitenkään veny. Ikävä sattuma, lomaakin olisi ollut mutta suku ei sulata mitenkään.

 

Toivotan jo nyt kaikille osallistujille kiintoisaa tapahtumaa ja hyviä suunnitelmia tulevien kierojen kätköjen aikaan saamiseksi !!

Ottakaa paljon kuvia ja pitäkää hauskaa vaikka minun kätköjeni kustannuksella !!

Link to comment

Tapaamiseen osallistumiseen estyneenä, ja kun se olisi kovasti kiinnostanut, uskallan kuitenkin ehdottaa :

 

Sopisiko yhdeksi keskustelun aiheeksi Keski-Suomen tapaamisessa miettiä sitä, olisiko joku lähiseudulla oleva luontokohde vailla siivoustapahtumaa ??

Esimerkiksi loka-marraskuulla, siis hirvikärpästen jälkeen ja parhaaseen suppilovahveroaikaan. Silloin TrashOut-CacheIn voisi olla paikallaan jos roskia jossain häiritsevästi kuljeksii !!

Hommien jälkeen voisimme paistaa suppiksia muurikassa ja nauttia niitä nuotiolla lämmitettyjen leipien päällä !!!

Link to comment

Hyvä idea! Kokemukseni mukaan lähiseudun luontokohteet ovat ilahduttavan siistissä kunnossa, mutta jos joku tietää sopivan paikan, niin mikä ettei! :unsure: Nyt kun vaan keskisuomalaisetkin kätköilijät innostuisivat tapaamiseen (wink wink)... :huh: Kaikki toistaiseksi ilmoittautuneet ovat tulossa eteläisestä Suomesta saakka, mikä taas toisaalta tietää hyvää myös CITO:n kannalta. :blink:

 

avec

Edited by jemann
Link to comment

Heips, taas !!

 

Tilastosäikeessä ollaan huolestuneita ensinnäkin kätkömäärän kasvun hidastumisesta, toisaalta uusien kätköjen sijoittumisesta vanhoihin keskittymiin. Molemmat oikein asiallisia ja myös valitettavia suuntauksia joten sietääkin huolestua.

Mielestäni kätköjen laatu kuitenkin ajaa ohi määrän, tästä voisikin Miitissä keskustella vaikkapa teemalla: Keski-Suomesta Kätköilyn Laatumaa !!

Harrastamisen leviämisestä ainakin näillä kulmilla on mielestäni näkyvissä ilahduttavia merkkejä, uusia nimimerkkejä putkahtelee viikottain ja kaikki vaikuttavat innostuneille. Mitenkähän uusia Kätköilijöitä saataisiin aktivoitua rakentelemaan lisää entistä kierompia piiloja omille kotinurkilleen ? Mietitäänpäs sitä !!

Link to comment

Heips!

 

Milläs me suunnistettiin ennenkuin oli GPS? :)

No tähtien avulla tietenkin :)

Hangasjärvi olisi valosaasteen kannalta oiva paikka (kaukana katuvaloista yms) tähtien katseluun, josta vissiin on ollut puhetta yhtenä ohjelmana. Kävin tänään Hangasjärvellä (väistellen hirviä;.. siis eikun kivääriä kantavia hirvimiehiä) ja tsekkasin taivasnäkyvyyttä. Valitettavasti puusto pihan ympärillä on niin korkea, ettei näkyvyyttä ole juuri kuin zeniittiin. Saunan laiturilta on hieman avarammat näkymät, mutta sieltäkin vain pohjoiseen, eikä etelään, joka olisi paras suunta tähtien katseluun.

Tähtikartan mukaan kuukin nousee jo abt. klo 22.00 ja on neljänneksen kokoinen. Kuun perässä tulisi Saturnus, mutta kun se on korkeimmillaan (etelässä), niin aurinko alkaa nousemaan.

Miten olisi, kiinnostaisiko "live" katselun sijaan demo mikrolla, jossa minulla on Sky ohjelma? Se on minusta oiva "kuivaharjoittelu" softa tutustumiseen tähtitaivaan ihmeisiin. Otan kyllä tähtikiikarin mukaan, mutta tuskin kannattaa raahata kaukoputkea. Tosin auton takakontissahan se tulee.

 

Kommentteja?

Link to comment

Valitettavasti puusto pihan ympärillä on niin korkea, ettei näkyvyyttä ole juuri kuin zeniittiin. Saunan laiturilta on hieman avarammat näkymät, mutta sieltäkin vain pohjoiseen, eikä etelään, joka olisi paras suunta tähtien katseluun.

Kommentteja?

 

Eikun moottorisahat mukaan ja piankos sitä alkaa mökiltä näkymät aukeamaan :laughing:

 

Mökin lähellä (reilu 600m) on Myllyvuori, jonka laki nousee noin 150 metriin merenpinnasta. Oisko sen päällä avarampaa?

Link to comment

Valitettavasti puusto pihan ympärillä on niin korkea, ettei näkyvyyttä ole juuri kuin zeniittiin. Saunan laiturilta on hieman avarammat näkymät, mutta sieltäkin vain pohjoiseen, eikä etelään, joka olisi paras suunta tähtien katseluun.

Kommentteja?

 

Eikun moottorisahat mukaan ja piankos sitä alkaa mökiltä näkymät aukeamaan :laughing:

 

Mökin lähellä (reilu 600m) on Myllyvuori, jonka laki nousee noin 150 metriin merenpinnasta. Oisko sen päällä avarampaa?

 

Tervehdys taas!

Tuli mieleeni, että jos on kirkas sää, niin voisimme testata ihan oikean tähtitornin toiminnetta eli voisin varata eventtiä varten Siriuksen kaukokäyttöisestä tähtitornista tunnin pari kuvausaikaa, eli kuvaisimme eventissä jonkin mielenkiintoisen kohteen.

Kauko-ohjattavan tornin teleskoppi ja kamera taitavat tällä hetkellä olla parhaat mahdolliset mitä meillä harrastelijoilla on täällä Suomessa käytettävissä.

 

GALLUP

 

Nyt sitten onko jollakin mielessä joku "taivaankappale" jota halutaan kuvata.

Eniten ääniä saanut kohde tietenkin valitaan kuvauskohteeksi.

 

Kaikki tämä siis sillä varauksella, että sää on selkeä ja yhteys teleskooppiin toimii kännykkäverkonkin kautta.

 

Kysymyksiä/kommentteja

Edited by Gold-digger
Link to comment

.....

.....

Tätäkin vois vilkaista takaisin päin .

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap060927.html

.......

......

Noihin muihin en ota kantaa, mutta tässä kuva Saturnuksesta, johon tasoon päästään Hankasalmen laitteilla eli alla oleva kuva on otettu Nyrölässä v. 1999. ihan vertailuna tuohon Skelan linkkiin avaruusluotaimella otettuun kuvaan :D

saturnus_lrgb.jpg

Oma suosikkini on tämä:

http://www.ursa.fi/sirius/sivut/upkuvat/b992rosettaweb.jpg

Tuo on kuvattu Hankasalmella. En ole vielä tutkinut, olisiko näkyvissä eventtiyönä ennenkuin kuu nousee. Kuuhan on tuolloin neljänneksen kokoinen ja sotkee pahasti näiden himmeiden kohteiden kuvaamista.

 

Harri

Link to comment

Nostetaanpas tämä vielä toppiin, jospa joku vielä innostuu ilmoittautumaan

 

Vielä kerkeää mukaan!

Paikalle on tulossa noin 30 henkilöä. Makuutiloja, jos nyt joku kerkeää nukkumaan :o , on vielä vapaana. Osa nukkuu muissa 'välineissä' (mm. teltta, asuntoauto, laavu).

 

Luvassa ainakin pimeää :D ja erilaista kätköilyä ;)

Otsalamppuja :D ja muuta valaistusta mukaan lämpimien vaatteiden ohella.

 

Ilmoittautumiset tänne

http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...ab-92a13cc5b0b2

 

ja täältä lisätietoa

http://galileo.ksp.fi/takamehta-event/

Link to comment

Tervehdys!

 

Ajatuksena oli bongata "taivaan kohteita" eventin aikana eli lau-su välisenä yönä.

Ainakin näillä näkymin säätila taitaa sotkea homman (ja osittain kuukin jos on selkeää).

 

Tuli mieleeni, jos on riittävästi kiinnostusta, niin eventin päätteeksi sunnuntaina voisi tehdä tutustumismatkan halukkaille johonkin Siriuksen tähtitorneista (ja onha niissä kaikissa nyt kätkökin <_< )

Voisin lähteä "etsimään" omia kätköjäni seuran vuoksi ja esitellä ko. kohteet.

 

Nyrölässä kaukoputket ovat kalliolouhinnan vuoksi pois jalustaltaan, joten Rihlaperä tai Hankasalmi olisivat ne vaihtoehdot, joihin voisi tutustua. Hankasalmella olisi moderneimmat laitteet, mutta ajelua tulisi sitten yhteensä eestaas n. 100 km

 

Harri

Link to comment

Tervehdys!

 

Nyt eventti löytyy myös APRS verkosta eli radioamatöörien paikkaseurannasta.

 

Takamehtä-event on APRS (USA:n serveri)

Takamehtä-event on APRS (OH-serveri)

 

Skandit piti jättää pois, kun ei toimi tuolla USA serverillä...

Tässäpä ekat kommentit:

 

H8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A72>puhepuolelle.

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A70>Tosiaan en huomannutkaan ett„ neh„n oli eri kutsuja.

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A71>Oh6aad-2:ta ei n„y kartalla ollenkaan.

OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A73>Ei mullakaan nyt. Purasen v„h„n y”ev„st„ ja sitten nukkumaan..

OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A74>Kiitti n„ist„ ja natti natti!

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A72>Natti natti.

OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A75>PS. N„kyyk” sulla objekti GCY5CW Jyv„skyl„n l„hell„ (OH6VM).

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A73>katotaan.

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A74>N„kyy!

OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A76>Takameht„ event.. Aika hassu

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A75>Mit„h„n se event tarkottaa?

OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A77>tapahtuma

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A76>ok

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A77>Se niiden Pasala.

OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A78>Karttapaikka muuten toimaa taas findussa.

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A78>hyv„ tiet„„ pit„„p„ kokeilla heti palataan ens viikolla juttun.

OH8MTM-6 ³OH8MIB-1 ³<A79>

OH8MTM-6 ³OH8MXJ ³<A80>Bye bye

OH8MXJ ³OH8MTM-6 ³<A79>bye.

OH6VM ³OH8MXJ ³<A00>Kyse on geok„tkent„ tapahtumasta

OH6VM ³OH8MXJ ³<A01>http://galileo.ksp.fi/takamehta-event

 

Harri OH6VM

Edited by Gold-digger
Link to comment

Heips,

 

Takamehtä Event on erinomaisen onnistuneesti vietetty, kiitokset vielä kerran järjestelyt hoitaneille !!

Saadaan varmaan kohta tänne kevyt statistiikka ym tapahtuman osallistujamäärästä.

Pakko on todeta että kun on ihmisiä näkemättä muodostanut mielikuvia heistä, näissä tilanteissa tulee vastaan melkoisia yllätyksiä !! Hyvä niin, Kiitokset kaikille osallistujille myös noista yllätyksistä.

 

Sähköpostit on jo sinkoilleet ja ideointi seuraavan tapaamisen tiimoilta näyttää olevan jo joidenkin mielessä ja nythän oikeastaan on hyvinkin oikea aika summailla niitä plussia ja miinuksia mitä Hangasjärvellä syntyi, asiat kun on vielä tuoreena mielessä.

 

Minun mielestäni paikka oli kertakaikkiaan tilaisuuteen sopiva enkä ole kuullut yhtään negatiivista lausuntoa paikan valinnasta. Vastaavanlaisia kämppäkartanoita löytyy Villin Pohjolan hallusta useita Keski-Suomessakin, mutta tuo liikelaitos tahtoo periä melko kovia vuokria ainakin paremmassa kunnossa olevista kämpistään. Kaikenlaisia sesonkiajan ulkopuolella vajaakäytössä olevia leiri- ym keskuksia lienee melkoinen määrä löydettävissä.

Jos nyt jonkun tiedossa vastaavia paikkoja on, kertokaapa vaikkapa täällä !!

 

Olisikohan järkevää seuraavaan eventtiin kehitellä joku yhteinen ohjelmanumero, lyhyt luento hyvästä aiheesta tai ellei muuta niin vedetty keskustelu edeltä valituista aiheista, johon valtaosa keskittyisi ?

Joku semmoinen tilaisuuden avaus voisi myös olla kiva jossa vaikka vaan nimimerkillä esiteltäisiin kaikki osallistujat kerran koko porukalle ??

Olisikos yhden yhteisen ruokailun ( janssoni tai jauhelihakeitto ) järjestäminen liika iso urakka ??

 

Kehitellään...

Olisikohan se sitten jo keväällä -07 ??

Link to comment

 

Köyhät (?) bileet Sumaisten Köyhyyden kylässä la 6.10.2007 klo 16 alkaen. Mahdollisuus viettää syysiltapäivää hyvässä seurassa, nauttia omista eväistä luonnon keskellä, tutustua kiinnostavaan ympäristöön, saunoa savusaunassa ja yöpyä korsussa tai tuvassa. Olkaatten tervetulleet.

 

Ja tiedoksi myös tämän palstan lukijoille:

Huomio: klo 17 Geoliikkujat ry:stä kiinnostuneille on tarjolla informaatiopläjäys TaHin toimesta. Luvassa on tietoa siitä, mistä uudessä yhdistyksessä on kyse ja voipa halutessaan siihen liittyäkin vaikka saman tien. Kaikki kiinnostuneet siis kuulolle klo 17, paikkana on todennäköisesti Köyhyyden kylän tupa tai korsu, katsotaan tilanteen mukaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...