Jump to content

FIN: Ei Enää Mikroja Minulle....


Captain Morgan

Recommended Posts

Jep, eli luovun suurimmasta osasta mikrokätköjäni ja lisäksi parista normaalikokoisesta kätköstä. Annan ne adoptoitavaksi eli halukkaat saavat omia ne itselleen. Jäljelle jääneet käyn keräämässä maastosta pois 15.6.2005 jälkeen.

 

Syynä tähän operaatioon on se etten pysty kunnolla ylläpitämään näin suurta

kätkömäärää kuin minulla on ja haluan kumminkin tehdä muutamia uusia

normaalikokoisia kätköjä, joiden ideat ovat hautuneet päässäni jo pitkän aikaa.

Enkä muutenkaan enää oikein pidä mikrokätköistä...

 

Siispä tarjolla tänään:

 

S/S Kuru, part 1.

 

S/S Kuru, part 2.

 

Lassinlinna

 

In the shadows of the paper mill

 

The Treasure Of The Baron Hans Henrik Boije

 

Invicible Bridge aka Rapids Route 3

 

Railway Station of Valkeakoski

 

On the border

 

Visavuori Stash

 

The offspring of Nässynranta CITO - event

 

Fingerprints aka Tower six aka Have a Break V

 

"S/S Kuru, part 2." ja "Lassinlinna" saattavat pysyä vielä

paikallaan, sillä en pysty tekemään niille mitään jäättömänä aikana...

 

Ja ennakkotietona kerron että "The stream of trouts, dippers & bats"

tulee muuttumaan normaalikokoiseksi, mutta modifioiduksi kätköksi,

johon mahtuu reissuötököitä.

 

Tämän jälkeen minulle jää vain pari mikroa.

 

t: Olli

Link to comment

Hienoa! :ph34r: Ensimmäiset varattu:

 

"S/S Kuru, part 1.", "Railway Station of Valkeakoski" ja "Invicible Bridge aka Rapids Route 3" menevät Fisherman77:lle.

 

"The Treasure Of The Baron Hans Henrik Boije" menee TeamMH:lle.

 

Eli jäljellä vielä 7 kätköä.

 

t: Olli

Link to comment

Olli,

ehtisitkö selvittää, ainakin meille uudemmille harrastajille, miksi et enää pidä microkätköistä ??

Tämä ihan vaan sentakia että uusia, vähemmän kokeneita kätköilijöitä on paljon liikkeellä miettimässä ensimmäisiä piilojaan ja saattaisi olla tähdellistä muistuttaa niin kätköjen määrän aiheuttamasta vastuusta mutta ennenkaikkea niiden laadusta !!

PS: Suomi JOHTAA 4-3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment

Tässä hiljattain motkotin kuittauksissa kun etsintäretken varrelle sattui kymmenen mikrokätköä ja kaksi pientä, ei yhtään normaalikokoista. Se oli varmaan sattumaa, mutta tuntuu että suuntaus on pienempiin purkkeihin? Mitähän tilastotiedot kertovat?

 

Sadasta ensimmäisestä kätköstä mikroja on 30, pieniä 7, normaalikokoisia 62 ja isoja 1.

Suunnilleen keskimmäisistä sadasta purkista 22 on mikroja, 11 pieniä, 67 normaalikokoisia, eikä yhtään isoa.

Sadasta uusimmasta jemmasta mikroja on 27, pieniä 43, normaalikokoisia 29 ja isoja 1.

Sadassa ekassa ja keskimmäisessä on varmaan enemmänkin pieniä, kätkökuvausta ei vaan ole tarkistettu.

 

Näyttää siltä, että mikrojen osuus on pysynyt suunnilleen ennallaan. Välillä se on ollut pienempi, mutta noussut taas naftiin kolmasosaan.

Uusin kokoluokka pieni on saavuttanut suuren suosion. Uusissa kätköissä se on selvästi yleisin koko - kohta varmaan puolet piilotettavista jemmoista on pieniä.

Normaalikokoisten rasioiden osuus on vähenemään päin ja isot ovat harvinaisuuksia.

 

Tärkeintä on, että kätköjen määrä lisääntyy, olivat ne minkä kokoisia tahansa. Etsin kyllä kaikenkokoisia kätköjä, mutta normaalikokoiset ja pienet tuntuvat "oikeammilta" kuin mikrot.

 

PS Piilottamistani kätköistä 24% on mikroja, 16% pieniä ja 60% normaalikokoisia. Pienten osuus ehkä lisääntyy, mutta pidän tavoitteena että vähintään 50% on normaalikokoisia.

Link to comment

Niin, en pidä mikroista koska

- ne vaativat yleensä enemmän huoltoa kuin isot kätköt

(kynä vaihdettava usein, eläimet tuhoaa/siirtelee niitä yms.)

- niihin mahtuu nihkeästi kunnon kätkötavaroita

- meidän lapset ei tykkää niistä ollenkaan juuri e.m. syystä

- niistä tulee helposti "tylsiä" kätköjä

 

Ja kyllä urbaanialueillekin saa normaaleja kätköjä tehtyä,

se on vain työläämpää ja kätköpaikkoja on rajoitetummin

tai sitten kätkö pitää naamioida tosi tehokkaasti.

 

t: Olli

Link to comment

Ajattelinpa kommentoida, että minäkään en kovin paljon pidä useimmista mikrokätköistä.

 

Ehkä tärkein syy minulle on se, että mikrokätköjen myötä geokätkennästä tulee helposti välineurheilua. Koordinaattien määrityksen pitää olla tarkkaa, mikä näkyy jo selvästi siinä, että tälläkin forumilla keskustellaan kovasti GPS-laitteiden laadusta ja lisäantenneista. Minusta hauskinta geokätkentä on silloin, kun kätkön voi löytää kartan avulla ilman GPS:ää, vaikkei se varsinaisesti olekaan geokätkennän tarkoitus.

 

Toinen syy on, että mielestäni geokätkennässä hauskoja asioita ovat erilaisten tehtävien ratkaiseminen ja ulkona liikkuminen. Mikrokätköt piilotetaan usein niin, että kätkön etsimiseen kuluu paljon aikaa, mahdollisesti mukana olevat lapset kyllästyvät etsimään ja liikunnan määrä jää hyvin vähäiseksi. Annan mielessäni kätkön tekijälle enemmän pisteitä siitä, että hän on osannut tehdä helposti löydettävän kätkön, joka ei kuitenkaan satu satunnaisen ohikulkijan silmiin, kuin siitä, että kätkö oli niin hyvin piilotettu, että sen etsiminen kesti kauan. :lol:

 

Kolmas syy on vielä se, mihin kapteenikin viittasi, että mikrokätköt vaativat enemmän huoltoa. Isommat kätköt ovat usein paikallaan pitkänkin ajan kuluttua, mutta mikrokätkö kulkeutuu helposti vaikkapa virtaavan veden vaikutuksesta väärään paikkaan. Tässä mielessä mikrokätköt eivät aiheuta lisäharmia pelkästään omistajalleen vaan myös etsijöille.

 

En kuitenkaan tarkoita, ettei mikrokätköjä pitäisi ollenkaan olla. On monta paikkaa, mihin kätkö on mukava laittaa ja missä vain mikrokätkö on mahdollinen. Mikrokätköt ovat hyvin perusteltuja silloin, kun kätkölle on sopiva tiivis kolo, johon filmipurkin laittaa. Jokin aika sitten kävin metsäkätköllä, jossa ison kiven alle oli laitettu filmipurkki. Ehkä kätkön tekijällä ei ollut isompaa rasiaa mukanaan tai ehkä hän halusi varmistaa, ettei ohikulkija huomaa kätköä. Maasto oli kuitenkin kalteva, eikä oikein mikään estä sadevettä kuljettamasta purkkia rinnettä alaspäin. Ajattelin vain, että vähän sääliksi käy myöhempiä etsijöitä.

Link to comment
hauskoja asioita ovat erilaisten tehtävien ratkaiseminen ja ulkona liikkuminen. Mikrokätköt piilotetaan usein niin, että kätkön etsimiseen kuluu paljon aikaa

Niinpä. Olin vastikään Jyväskylän tienoolla työmatkan ohessa geokätköilemässä, ja kehaisinkin jo yhdelle paikalliselle kätköilijälle, kuinka mukavaa oli etsiä kätköjä vielä varsin neitseellisellä seudulla. Kätköpaikat oli taiten valittu näkemisen arvoisille paikoille ja liikkumaan pääsi monella kätköllä. Esim. joku Kanavuoren kätkö kyllä otti aikaa, mutta se meni lähinnä alueella kiertämiseen - ei niinkään itse sen rasian etsimiseen (jota en myöskään löytänyt ihan kahdessa sekunnissa). Kokemuksena huomattavasti mielekkäämpi, kuin 1) jos kätkö olisi ollut mikropurkki samoissa koordinaateissa, jolloin aikaa olisi voinut mennä vielä vaikka tuplaten tai 2) mitä joku Jyväskylän rautatieaseman edustan mainostauluun kiinnitetty filmirullapurkki olisi ollut.

 

Kyllähän minäkin kaikenkokoisia ja -näköisiä kätköjä etsin ja piilottanutkin olen, mutta mitä pidempään olen geokätköilyä harrastanut, sitä enemmän sitä on alkanut arvostaa hienoja paikkoja, mihin harrastus vie - ei niinkään sitä, että kätköstä tekemällä tehdään mahdollisimman vaikeita. Ja saahan kätköstä kuin kätköstä kuka tahansa helposti vaikean, kun piilottaa tarpeeksi pienen rasian paikkaan, jossa on valtavasti potentiaalisia piilopaikkoja.

Link to comment
hauskoja asioita ovat erilaisten tehtävien ratkaiseminen ja ulkona liikkuminen. Mikrokätköt piilotetaan usein niin, että kätkön etsimiseen kuluu paljon aikaa

 

Niinpä. Olin vastikään Jyväskylän tienoolla työmatkan ohessa geokätköilemässä, ja kehaisinkin jo yhdelle paikalliselle kätköilijälle, kuinka mukavaa oli etsiä kätköjä vielä varsin neitseellisellä seudulla. Kätköpaikat oli taiten valittu näkemisen arvoisille paikoille ja liikkumaan pääsi monella kätköllä. Esim. joku

Mikro sopii joihinkin paikkoihin, mutta itse törmäsin hiljattain USAssa suoranaiseen mikromaniaan. En muista, millä kriteereillä olin ennen matkaa tehnyt listan etsittävistä kohteista, mutta vasta paikan päällä tajusin, että yli 90% oli mikroja ja vain muutamassa oli käytetty todellista mielikuvitusta. Kaikissa kohteissa ei isompi olisi toiminutkaan, mutta sain kyllä aikamoisen rokotuksen mikroja vastaan, olkoonkin, että nuo olivat melko helppoja. Toisaalta mikrosta on ikävän kätevää tehdä todellinen neula heinäsuovassa -kätkö.

 

Divine: odotappa vain - olin hiljattain yhdellä (toivottavasti) pian "virallisesti" aloittavalla kätköilijällä testaajana uuteen Jyväskylään tulevaan kätköön. Se tuo mielestäni aivan uuden sävyn ongelmanratkaisukenttään - täytyy vaan potkia kaveri hetkeksi irti muista harrastuksistaan, jotta hän saa viimeisteltyä mestariteoksensa.

Link to comment
......yhdellä (toivottavasti) pian "virallisesti" aloittavalla kätköilijällä testaajana uuteen Jyväskylään tulevaan kätköön. Se tuo mielestäni aivan uuden sävyn ongelmanratkaisukenttään - täytyy vaan potkia kaveri hetkeksi irti muista harrastuksistaan, jotta hän saa viimeisteltyä mestariteoksensa.

Hyvä hyvä Epeli, revi se kaveri vaan irti sieltä tietskarinsa äärestä touhuamaan jotain vaihtelevampaa jo nuoremmalla iällä. Pelkkä tietskarihomma on pitemmän päälle vaaraksi terveydelle, niskoille ja hartioille. Nimimerkillä "kokemusta on" !

Vaikka noiden pulmakätköjen ratkaiseminen ei ollenkaan ole omaa aluettani, toivoisin silti vielä ainakin muutamia uusia kätköilijöitä Jyväskylän seudulle. Kätkötettävää nimittäin riittäisi jo ulkoilunkin piirissä !!!

 

Kävin tänään viemässä yhden uuden purkin piiloon ja uskon että kyllä ainakin jollekin taas tulee kuuma lämpöisenä päivänä sitä hakiessa. Liikuntarajoitteisille se ei kyllä sovi vaikkei ole mitenkään erikoisessa paikassa, paikallisen vuoren kupeessa kuitenkin, poluttoman taipaleen takana, satojen hirvenpapanoiden tuollapuolen, siellä LUONNON RAUHASSA.

Link to comment

Touko ja Torsti adoptoivat "On the border" - kätköni Viialassa.

 

"In the shadows of the paper mill" ja "Visavuori Stash" - kätköt koitan vaihtaa regular-kokoisiksi.

 

Adoptoitavaksi tarjolla olisi vielä:

 

S/S Kuru, part 2.

 

Lassinlinna

 

The offspring of Nässynranta CITO - event

 

Fingerprints aka Tower six aka Have a Break V

Link to comment

"S/S Kuru, part 2." ja "Lassinlinna" - kätköjen uusi omistaja on pian Team Pitkis! ja "Fingerprints aka Tower six aka Have a Break V" mene Capulle! Kiitokset heille!

 

Adoptoitavaksi tarjolla olisi vielä:

 

The offspring of Nässynranta CITO - event

Edited by Captain Morgan
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...