Jump to content

Kätkön Tunnus


P.T.C

Recommended Posts

Kätkö saa automaattisesti tunnuksen kun täytät kätkökuvauslomakkeen GC:n sivulla ja näpäytät Report New Listing -painiketta. Jemma möllöttää yleensä siinä vaiheessa jo piilossaan eli kätkötiedotteeseen et tunnusta saa laitettua ellet käy sitä lisäämässä perästä päin.

Link to comment

:lol: Kyllä vaan se onnistuu, jos otat pukin "(V) Yes, this cache is currently active" pois ruudusta ennen kuin näpäytät Report New Listing -painiketta. Silloin saat email postilaatikkoosi alla olevan kaltaisen viestin kätkön listautumisesta, mutta se ei kuitenkaan ole hyväksyjän_Tahu Nuvan_ luettavissa. Vasta kun katsot kätkön olevan valmis laitat ko. kohtaan pukin ja näpäytät Report New Listing -painiketta kätkö menee hyväksyjän jonoon! Näin olen toiminut kaikkien kätköjeni kohdalla ja aina on toiminut. Eikä kukaan ainakaan ole huomauttanut metodistani. :D

 

Cache Report Submitted

This is an automated message from Geocaching.com

This is a short note to let you know we have received the following cache for

review:

Liikenneympyrä Webcam, Hyvinkää

http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...b3-85842c476dce

Listings are reviewed by volunteers. Normally it will be reviewed within 36-72

hours. In the meantime if you wish to edit your cache listing, you can use the

above URL or use the waypoint name GCMHY5. You will need to login first in order to see your cache until it has been approved.

Link to comment

Huomasin 'vahingossa' ihan saman. Kun poistaa rastin tuosta kohdasta, kätkö ei mene tarkastettavaksi. Voit silti muokkailla rauhassa kätkökuvausta ja näet kätkösivun itse tunnuksineen. Sitten vain otat tunnuksen ylös ja laitat kätkötiedotteeseen ja viet kätkön paikoilleen (tai tiedotteen kätköön). Tässä vaiheessa yleensä vielä tarkastan koordinaatit, jotka on yleensä jotain aivan muuta kuin eka kerralla paikalla käydessä :D

Sitten vielä tarkistan kätkökuvauksen ja laitan rastin tuohon kohtaan vasta kun kaikki on valmista (ja alimmaiseen laatikkoon viesti tarkastajalle). Tarkastaja (Tahu Nuva) tarkastaa homman ja laittaa sivun näkyville heti kun häneltä aikaa liikenee. Tässä täytyy muistaa, että se työ on vapaaehtoista. Joskus menee 10 minuuttia, joskus useita päiviä, alle kuukauden kuitenkin B)

Sitten TeamEimi etsii kätköä ja huomaa, että koordinaatit on aivan pielessä... B)B):o

= Kannattaa tarkastaa useamman kerran, että sivuilla on oikeat lukemat.

Mikäli sivuilla on laskutehtäviä, ne kannattaa koelaskettaa jollakin 'jästillä'.

 

... tää nyt taas lipes aiheesta hiukan laajemmalle... sori... B)

Link to comment

Hehee, Maxxy, me vaan on satuttuu liikkumaan ensimmäisinä niillä alueilla, joita olet ansiokkaasti kätköttänyt. Ihan kiitettävästi vastaavia hassuuksia on tullut omiinkin kuvauksiin, vaikka niitä kuinka tarkistelee. Sitä paitsi esim. täällä meillä oli hauskaa!

 

Pieni käytännön vinkki kans: Jos joskus tekee kuvauksen, jota ei sitten tekään kätköksi asti tai tekee vahingossa kaksi kuvausta samalle kätkölle (näinkin on käynyt meille, kun GC.com ei aina päivitä linkkejä heti näkyville ja luulimme edellisen jotenkin kadonneen), ne turhat voi säästää ja käyttää seuraaviin kätköihin. Niissähän on vain se kätkötunnus muuttumatonta tavaraa ja kaiken muun voi muuttaa (ennen kuin ne on siis hyväksytty).

 

Tahu antoi joskus tuon vinkin meille, kun pyysin häntä poistamaan meiltä turhan kuvauksen. Yksinkertaista ja kaikki muut ovat varmaan tajunneet sen ihan itsekin, mutta mepä ei!

 

Johanna EimiTiimistä

Link to comment
Tahu antoi joskus tuon vinkin meille, kun pyysin häntä poistamaan meiltä turhan kuvauksen. Yksinkertaista ja kaikki muut ovat varmaan tajunneet sen ihan itsekin, mutta mepä ei!

Näin kävi minullekin, kun tein samasta kätköstä kaksi kuvausta. Käytin tuon toisen sitten uuden kätkön pohjana, jossa oli tunnus valmiina. Näin voi saada kätkölle tunnuksen ennen kuin kätkö on valmiina. Näitä ei kannata kuitenkaan kerätä varastoon, ei ne vielä lopu :D

Innolla odotan TeamEimin tulevaa seikkailua Katikan kanjoniin (eihän ne malta olla sieltä poissa B) ). Saa nähdä mihin minä ne siellä saan eksytettyä B):oB)

Link to comment
Jemma möllöttää yleensä siinä vaiheessa jo piilossaan eli kätkötiedotteeseen et tunnusta saa laitettua ellet käy sitä lisäämässä perästä päin.

En muistaakseni ole koskaan laittanut kätkötiedotteeseen kätkön tunnusta, mutta ei ole vielä kolmen vuoden aikana sattunut, että joku olisi sitä ilmoittanut kaipaavansa. Jonkin verran se voi nopeuttaa lokimerkinnän tekemistä WAP-palvelun kautta, mutta kun tuo tapa merkitä kätkön tunnus kätkötiedotteeseen otettiin käyttöön ennen mobiilipalvelua, olenkin lähinnä ihmetellyt, miksi sellainen tapa on. Sattuuko kukaan tietämään?

Link to comment

Heitetään villi arvaus: Koko kätkötiedote on tarkoitettu satunnaiselle löytäjälle tai maanomistajalle, kenties jopa paikalle osuvalle viranomaiselle. Kätkötunnuksen avulla heidän on helpompi selvittää, minkä kätkön ovat löytäneet, jos sillä nyt ihan oikeasti sattuisikin olemaan jotain väliä.

 

Tarkoitan siis tapauksia, että kätkö on lähellä rikospaikkaa, maanomistaja hakee korvauksia kaadetusta aidastaan tai satunnainen löytäjä innostuu harrastuksesta tiedotteen perusteella ja haluaa logata ekan löytönsä.

Link to comment
mutta kun tuo tapa merkitä kätkön tunnus kätkötiedotteeseen otettiin käyttöön ennen mobiilipalvelua, olenkin lähinnä ihmetellyt, miksi sellainen tapa on. Sattuuko kukaan tietämään?

Eipä minulla tuohon hyvää vastausta ole. Kätkötiedotehan on purkissa lähinnä jästejä varten. Vahingossa purkin löytänyt voi sitten hakea kätkön GC.comista tuolla tunnuksella. Tosin sama homma onnistuu myös kätkön nimellä...

 

Kätkön tunnuksesta on (tietysti) ollut juttua aikaisemminkin: Tyhmä(kö) Kysymys.

 

VesaK ehtikin näköjään jo väliin kun kämmäilin linkin kanssa.

Link to comment

Kuvitellaanpa seuraavanlainen tilanne:

Meikä painaa edestakaisin (epäilyttävän näköisenä, kuten aina :unsure: ) pitkin Espoon metsiä gepsi kädessä penkoen mahdollisia kätköjä. Eipä aikaakaan (alle kahden tunnin) kätkö löytyy ja kun sitä siinä loggailee ilmestyy ympärille puolenkymmentä huumepoliisia (tms). Täällä esimerkkejä.

Tässä vaiheessa on paljon helpompi selittää mistä on kysymys, jos kätkössä on ihan suomenkielinen kätkötiedote.

Myönnän, että ehkä harvemmin näin käy, mutta onhan näitä huumekätköjä löytynyt.

 

Heitetään villi arvaus: Koko kätkötiedote on tarkoitettu satunnaiselle löytäjälle tai maanomistajalle, kenties jopa paikalle osuvalle viranomaiselle. Kätkötunnuksen avulla heidän on helpompi selvittää, minkä kätkön ovat löytäneet, jos sillä nyt ihan oikeasti sattuisikin olemaan jotain väliä.

VesaK:n villi arvaus osui mielestäni kohdalleen ;)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...