Jump to content

Purkkeja


Varvikello

Recommended Posts

Viikolla oli ainakin Turun Kupittaan citymarketissa hyvä tarjous. Curverin 5,5 desin purkit 1 €/kpl. Ostettiin Tuu-tikin kanssa kolme ja kun varustauduin perjantaina kätköreissulle, ostin neljä lisää. Kätköpaikkakin on mietittynä, ajoa n. 1/2 h ja nyt on sitten korvaavia purkkejakin olemassa. Eikö Turun seudulla kukaan muu kätke talvella? Tuntuu jotenkin hiljaiselta tällä suunnalla. Talvella kätketty on talvella löydettävissä. Asiasta aidanseipääseen, onko Turun rautatieasema jotenkin paitsiossa? Tuu-tikin kanssa väen väkisin etsittiin se ja tähän mennessä kolmen viikon aikana on tullut vain yksi dnf-loki meidän löytöjen lisäksi. Ei kätköilijät ainakaan Liimeksen loki-sivun mukaan talvi-unilla ole, kuinkas Turussa?

Link to comment
onko Turun rautatieasema jotenkin paitsiossa?

Kysymys lienee enemmänkin siitä, että Turkuun tulee harvemmin mitään varsinaista asiaa ja pelkästään kätköjä etsimään on mukavampi lähteä kesällä. Itsekin aioin ensi kesänä viettää ainakin yhden päivän Turun seudulla kätkökiertueella.

Tuo purkkitarjous kuulostaa hyvältä, itse maksoin vastaavista noin nelinkertaisen hinnan. Ovat ainakin kohtalaisen tiiviitä, kunhan ne vain sulkee kunnolla. Vielä kun saisi vaikka ruskeana tai mustana. Onko kellään hyvää vinkkiä näiden purkkien värjäämiseen? Ainakaan spraymaali tai tussi ei näytä pysyvän pohjahionnasta huolimatta.

Link to comment

Muoville on olemassa oma pohjamaalinsa jota ainakin automaalamot käyttävät. Toinen mikä tulee mieleen on pienoismallivärit. Olenkin suunnitellut purkin värjäämistä armeijamaisella maastokuviolla. Molemmat maalivaihtoehdot tuntuvat kyllä hintavilta, mutta saahan sitä harrastukseen rahaakin laittaa.

Link to comment

Täytyypä konsultoida noita automaalareita...

Leimasinväri näyttää ainakin pysyvän kaikessa missä ei välttämättä pitäisi, täytynee kokeilla sitäkin :)

Ongelma on ainakin siinä, että kun materiaali joustaa niin kova maali ei silloin pysy vaan lohkeilee pois. Hyviä vinkkejä kaivataan... :P

Link to comment

Olen teipannut joitakin purkkeja leveällä mattapintaisella teipillä ja sitten päässyt tuhrimaan vaikka tussilla päälle. Näin saa aikaan vaikka kiven näköisiä lootia jos jaksaa ahertaa. Kestävyys riippunee sitten teipin kestävyydestä.

Curverin purkkien kansi vaan on sen mallinen ettei teippaaminenkaan ole helppoa.

TÄÄLTÄ löytyy jotain vanhaa juttua aiheesta, ja ainakin tuo ETOLAN purkki sopii mainiosti teipillä ja tussilla naamioitavaksi.

Link to comment

Erikeeper ei minun kokemuksen mukaan tahdo kestää ulkona. Automaalareiden aineista löytyy kestävä ja maalattava aine nimeltä lasikuitukitti josta muotoilee vaikka mitä. 2-komponenttisena muotoilulle ei tosin ole aikaa kuin n. 5 min, mutta kuivuneena ainetta voi veistää, hioa yms. En muista aineen merkkiä, mutta tutun maalaamon käyttämä kitti on valmiiksi vihreää, joten ainakin kesällä väri osuu jo luonnostaan kohdalleen. Dioraamojen (pienoismalli-maisemien) rakentajien niksitkin saattavat olla käyttökelpoisia. Mallarit käyttävät ns. sirotteita, joko kaupasta ostettuna tai itse tehtynä. sirotteella mallinnetaan pohjakasvillisuutta ja sen sellaista.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...