Jump to content

Tarkat Suomalaiset Kartat Gc.comiin...


Captain Morgan
Followers 0

Recommended Posts

Tosi hienot kartat tuolla onkin! En nyt valitettavasti ilmoittaudu koodaamaan. Skriptaus ei ole oikein hallussa.

 

Mutta oliskos nyt ideana että jos kätkö sijaitsee Suomessa (Ahvenanmaa mukaanlukien), niin kätkön sivulle tulisi linkki Karttapaikkaan? Siis jotenkin näin:

 

For online maps...

Geocaching.com Maps

MapQuest

Yahoo Maps

Microsoft MapPoint

Karttapaikka

 

Vai oliko joku muu tapa mielessä? Onko esimerkkejä muista maista?

Edited by Jusu
Link to comment
Mutta oliskos nyt ideana että jos kätkö sijaitsee Suomessa (Ahvenanmaa mukaanlukien), niin kätkön sivulle tulisi linkki Karttapaikkaan? Siis jotenkin näin:

 

For online maps...

Geocaching.com Maps

MapQuest

Yahoo Maps

Microsoft MapPoint

Karttapaikka

Juuri noin. Jos katsot vaikka jenkkien kätkösivuja esim. tältä sivulta:

http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...04-ddbfe8ec0b0b

niin huomaat että siellä on ihan eri näköinen karttalista kuin Suomessa.

Link to comment

Siis minne haluat luoda skriptin? Osaksi gc.comin koodia? Mitenköhän halukkaita Jeremy & co ovat ottamaan ulkopuolista koodia oman saittinsa osaksi; se on kuitenkin kaupallinen tuote...

 

Ainakaan mun ylläpitämille saiteille ei ulkopuoliset tosta vaan "kirjoittele skriptejä". Jeremyhän käsittääkseni oli oikein IT-alan ammattilainen (vaikka mikkisoftakamaa käyttääkin :D ) ennen Groundspeakia. Toki siellä on työkaluasiat, standardointi ja muut tällaiset pikkuseikat järjestyksessä. Jos nyt tällaisen pätkän joku tuonne tekisi, niin toki se pitää tehdä heidän käyttämillään työkaluilla ja heidän työtapojensa mukaan. Mikäköhän mahtaisi olla tuolla käytetty ohjelmointikieli?

 

Toinen vaihtoehto olisi tehdä tuo muutos ja linkitys Karttapaikkaan jollain ulkoisella (omalla) saitilla. Mutta ongelmana on silloin se, miten koordinaatit siirretään gc.comista tuonne. Näppärä ihminen voisi tehdä niin, että koodaa jonnekin omalle saitilleen URL-konvertterin esim. Yahoo Mapseista Karttapaikkaan ja spooffaa omalta koneeltaan ko. karttapalvelun kulkemaan tuon konvertterin kautta. Tuo lienee ihan luvallista.

 

Vielä yksi mahdollisuus on, että kopioi PQ:lla kaiken Suomen kätködatan omalle serverilleen ja luo urleja siellä kaikessa rauhassa omaan käyttöönsä; näin varmaan moni tekeekin. Groundspeakin käyttöehtojen mukaan tuota vaan on luvatonta jakaa muiden käyttöön. Tässä tavassa ei sitten karttalinkkiä voi klikata gc.comista vaan se on jossain omalla koneella oman käyttöliittymän takana.

 

Edit:

 

Muutenkin olisi parempi, jos Groundspeak saisi vihdoin käyttöön ne "muun maailman" kartat, joiden tulosta on pitkään puhuttu ja joista on kuulemma jo vuosia aiemmin tehty sopimukset.

Edited by VesaK
Link to comment

Juuri noin. Jos katsot vaikka jenkkien kätkösivuja esim. tältä sivulta:

http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...04-ddbfe8ec0b0b

niin huomaat että siellä on ihan eri näköinen karttalista kuin Suomessa.

Nuo jenkkikartat eivät vaan taida olla ihan parhaita esimerkkejä. Niiden kaikkien URLeissa on WGS84 koordinaatit sellaisenaan. Linkkien tekemiseen ei siis tarvita mitään muunnosta. Koordinaatit vain upotetaan oikeaan kohtaan URLia (potkaiskaa mua peffaan jos tässä kohdassa pitäisi oikeaoppisesti puhua jostain muusta kuin URLista, tai jos puhun muuten vaan pehmoisia). Ja jenkkifirmana Groundspeak on varmaan lisännyt linkit jenkkikarttoihin ilman vapaaehtoistyöntekijöitä.

 

No mutta. UK:n kätkösivuilta löytyykin linkit paikalliseen Streetmap.co.uk karttaan, esim: Dark Side of the Moon. Koordinaatitkin näyttävät joltain muulta kuin WGS84:ltä. Kätkösivulla kiinnittää myös huomiota British Grid -koordinaatit WGS84-koordinaattien alla. Tavallisestihan siinä on UTM-koordinaatit.

 

Jos nyt tällaisen pätkän joku tuonne tekisi, niin toki se pitää tehdä heidän käyttämillään työkaluilla ja heidän työtapojensa mukaan. Mikäköhän mahtaisi olla tuolla käytetty ohjelmointikieli?

Kannattaiskohan tässä vaiheessa kysyä Jeremyltä, että minkälaista skriptiä tai koodia hän kelpuuttaisi? Jollei sitten sano kertakaikkiaan ei...

Edited by Jusu
Link to comment

Muutamia linkkejä lisäyksenä edellä puhuttuun.

 

Jeremy sanoo "If there are other maps I can now add them by country."

http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php...\.uk+links

 

Jeremy on lisännyt streetmap.co.uk systeemit 3. marraskuuta 2004. Ei siis kovin vanha asia. http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php...92;.co\.uk

 

Muutenkin olisi parempi, jos Groundspeak saisi vihdoin käyttöön ne "muun maailman" kartat, joiden tulosta on pitkään puhuttu ja joista on kuulemma jo vuosia aiemmin tehty sopimukset.
Tätäkö tarkoitat (tekstin seassa on linkki demoon):http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php...92;.co\.uk. Ei kovin vaikuttava, mutta parempi kuin nykyiset GC.comin kartat.

 

Ja vielä lisää juttua asiaa sivuten:

http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php...92;.co\.uk

Link to comment
Täytyisi vain luoda skripti joka tekisi koordinaattimunnoksen - -.

Se muunnoshan on tuossa Kansalaisen Karttapaikassa jo valmiina. EUREF-FIN-järjestelmähän on WGS84:n suomalainen sovellus. Esimerkiksi linkki http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanh...3Aetrs&show=Hae osoittaa kätköön Roihuvuori Watertower. Linkissä voi siis antaa suoraan maantieteelliset koordinaatit.

Edited by Mesu
Link to comment

Karttapaikka kyllä tukee WGS84 (tai itseasiassa EUREF-FIN, katso esim. http://www.fma.fi/media/kartat/EUREF-WGS.pdf jos asia kiinnostaa laajemmalti) koordinaatteja.

 

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanh...e=LATLON%3Aetrs

 

Tässä linkissä EUREF-FIN koordinaatit ovat suoraan dd,mm.mmm muodossa. Karttaan tulevat lukemat ovat samat mutta dd.dddd... muodossa. Tähän linkittäiminen onnistuisi siis ilman mitään muunnosta gc.comissa. Valitettavasti kätkön nimi tms. tieto ei vain näy kartalla.

 

Sen sijaan edellä käytetty "nuppineulanäyttö" ei ainakaan ihan heti suostunut uskomaan EUREF-FIN koordinaatteja, kun vaihtelin linkissä olevia parametrejä. Voi olla että se toimisi jo nyt oikeilla parametreillä, tai ettei se ainakaan vaatisi suuria muutosta karttapaikankaan päässä.

 

Jos gc.com tekee muunnoksen, muunnoskoodi on varmasti helppo kopioida em. koodista, olipa ohjelmointikieli mikä tahansa. kkj-wgs84.php tiedostosta "# Input mode: WGS84 Lat/Long" rivistä eteenpäin lukemalla näkee että ensin WGS84 muunnetaan radiaaneiksi, sitten kutsutaan WGSlalo_to_KKJlalo() ja sen tulokselle KKJLaLo_to_KKJxy eri KKJ:n kaistoille. Kaikki kaistat antavat saman kartan, mutta vähän eri kulmaan pyöritettynä. Oikea kaista pitäisi valita pituuspiirin mukaan.

Link to comment

Tämä ei suoranaisesti liity kätköilyyn, mutta netin karttapalveluihin kyllä...

 

Google on lanseeraamassa (nyt beta-vaiheessa) uutta karttapalvelua, joka on käyttöliittymältään, nopeudeltaan ja modernilta toteutuksellaan täysin omaa luokkaansa;

 

http://maps.google.com/

 

Kartta kattaa vain yhdysvallat, eikä sisällä mitään maasto-tietoa, mutta ennakoi se varmasti ihan positiivista kehitystä myös tälle saralle...

Link to comment
Multimap.comissa on ainakin pääkaupunkiseudulta ihan kivan tarkat kartat. URLien muodostaminen vaan pitää vielä keksiä, oletusjärjestelmä on joku muu kuin WGS

Kyllä nuo Multimapin maantieteelliset koordinaatit (latitudi ja longitudi) minusta näyttävät ihan WGS84-koordinaateilta. Kokeilin paria pistettä, enkä ainakaan pysty tarkimmasta kartasta (1 : 5 000) näkemään, että piste ei olisi WGS84-koordinaattien mukaisessa paikassa.

 

Sitä en sitten tiedä, mitä suorakulmaisia koordinaatteja (X ja Y) järjestelmä käyttää. Tietääkö joku muu?

Link to comment

Osaisikohan joku kertoa metodin jolla WGS84 järjestelmän koordinaatit saa muunnettua longitude/latitude formaattiin? Kun olen tuon asian kanssa tässä tovin jo pähkäillyt enkä sopivaa kikkaa tuohon löytänyt.

 

Edit: Itse tuolla mesun kertomalla tavalla sain paikan jonnekkin ihan kuuseen enkä suinkaan sinne minne yritin

Edited by theorava
Link to comment
Peukut pystyyn nyt! Suomalaisten karttojen lisääminen geocaching.com'iin on nyt kiinni oikeastaan enää Maanmittauslaitoksen luvasta. Lähetin heille kyselyn asiasta tänään. Toivottavasti antavat luvan!

Ilmeisesti et ole saanut vastausta Maanmittauslaitokselta? Ehdotan, että linkki otetaan käyttöön, jos se geocaching.com:n puolesta onnistuu.

 

On varmasti kohteliasta kysyä lupaa, tai ainakin ilmoittaa linkittämisestä, mutta ellei karttapaikka sitä nimenomaisesti kiellä, on linkittämättä jättämistä vaikea perustella.

 

Käsittääkseni linkittämiseen ei yleensäkään tarvita toisen osapuolen lupaa, ja kun katson karttapaikan käyttöehtoja, siellä sanotaan, että "Käyttäjällä on myös oikeus sijoittaa omille verkkosivuilleen linkki Karttapaikkapalveluun. Linkin kautta Karttapaikan sivun tulee aueta tyhjään ikkunaan ilman kehyksiä."

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...