Jump to content

Fin: Kätköreissu Tampereelle - Kommentteja, Kiitos


TeamEimi

Recommended Posts

I think your idea is wonderful! It serves best for non-Tampere people and I guess that is the point. The idea suits well for bigger cities with lots of caches. I have the Yellow e-trex and without an built-in map this kind of a cache tour is great. Yes, I know, I could check the caches from the real maps but I'm too lazy to do that.. If someone is afraid it spoils something, then they don't need to read it, it's as simple as that :P. I would love to see something similar in Helsinki area, :lol::P.

Link to post

Thank you for your support, Hippihiiri! I had already thought that this was a dead idea as I have received only one message regarding this cache tour (thank you for that!).

 

I also would love to see one like this on Helsinki, too, but wouldn´t mind some instructions on how to approach the caches in Lahti or Hyvinkää or Toijala or some other mystical Finnish town.

 

Johanna

 

Corrected some typos

Edited by TeamEimi
Link to post

Team Eimille!

Olisi vissiin pitänyt jo aiemmin kommentoida tuota ideaanne. Todella hyvä juttu ja on suunnitelmissa ensitilassa tulla testaamaan. Ja todellakin olisi kiva saada myös muista kaupungeista vastaavia. Se helpottaisi siinä, ettei tarvitsisi edestakaisin sahata kylänraittia. Helpottaako liikaa? minun mielstäni ei. Pitäisikö tälle aiheelle tehdä oma säie?

:)

Link to post

Olen ajatellut jotain saman tapaista reitille Haltiala-Pitkäkoski-paloheinä, mutta en ole moista vielä saanut aikaiseksi.. Ideana tässä olisi se, että kun jonain aurinkoisena Sunnuntaiaamuna haluaa lähteä tekemään kätköilykierroksen vaikkapa fillarilla, niin olisi vinkit reittiin jo valmiina ja ei silloin tarvitsisi ruveta miettimään, että mihin kätköille menisi ja minne jättää menemättä ja missä järjestyksessä.

 

Itse olen kaivannut vinkkejä kätköjen kulkemisjärjestykseen aluiella joissa on useita kätköjä suht pienellä alueella.

Edited by theorava
Link to post

Niin ja tuli mieleeni kun tässä hiihtolomat lähestyvät ja ihmiset pakkautuvat pieniin tilaihmeisiinsä ja suunnistavat navigaattoreidensa avulla kohti pohjoista, että olisi kiva saada tietoon hyviä pysähdyspaikkakätköjä joita voisi matkan varrelta bongata, mutta ne eivät saa olla liian aikaa vieviä koska matka-aikaa ei kovin paljoa ole.

 

Luulenpa, että -aka have a break -kätköt soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen, mutta nyt olisi tarkoitus saada tietoon lisää niitä kätköjä jotka eivät vaadi valtateiltä poistumista. Hyvä esimerkki kätkötyypistä jota haen on Pyhäjärven Vaskikello -kätkö. Se on matkan varrella (ainakin Vantaalta Ylläkselle :o ), ei vaadi tieltä poistumista ja on riittävän helppo (ainakin oletettavasti vaikka en siellä olekkaan vielä käynyt) eli ei vie liikaa aikaa.

 

Kommentoikaa ja kertokaa jos tiedätte hyviä levähdyspaikka kätköjä valtateiden varsilla

Edited by theorava
Link to post

Valtatie 3 varrelta tästä 'meirän' läheltä löytyy esim. Rest stop of "Lehmänpaikka", joka on erinomainen 'matkakätkö'.

Kohtalaisen nopea hakea on myös Tuulimylly aivan 3-tien vieressä. Valtatie 19 varrelta löytyy Drive-In Calculating joka ei vaadi autosta poistumista. (Saahan omia hiukan mainostaa, saahan? :P ).

Yleensäkin nuo Rest stop kätköt on mukavia matkan varrella, kun aikaa ei ole kovin paljon.

Link to post

Jos ajatellaan, että ajelisit nelostietä pohjoiseen, niin voisimme mainita Etelä-Suomea pohjoisemmasta nelostien vierestä tai lyhyeltä etäisyydeltä esim. seuraavia kätköjä:

- Jyväskylä + Jyväskylä2

- Siipien havinaa

- Koivistonkylä

- Kapee

- Savivuori

- Pyhäjärvi, Vaskikello

- Paanukirkko (webcam)

- Oulun kaupunkikätköt (mm. Oulu salmon)

- Fin Highway-4 Tupos

- Fin Highway-4 Iinsillat

- Fin Hihgway-4 Rovaniemi

- Useat Rovaniemen keskustan kätköt, mm. Rovaniemi City-sarja

- luonnollisesti kaikki varrela olevat rest stopit ja have a breakit

- myös useat rautatieasemakätköt lähellä nelostietä

 

Useat Lahden kaupunkikätköt myös aika sukkelia poiketa, jos sen verran malttaa kurvata pois valtatieltä. Jos siellä pohjoisessa haluaa ajaa Ylläkselle sitten Oulusta Kemin ja Tornion kautta, niin kannattaa huomioida Tornion huomattava kätköesiintymä :D .

 

Kätköjä siis riittää etsittäväksi ja kaikki tietysti riippuu siitä, miten paljon hauaa reitiltä poiketa.

Terv. nim. useamman kerran vuodessa Lappia kohtia siksakkia ajelevat kätköaddiktit :D

Link to post

Kiitoksia oikein paljon!

 

Enköhän noista löydä sopivat taukopaikat matkanvarrelle geokätköilyn merkeissä. Ilmottelen kun joskus hamaassa tulevaisuudessa saan jonkinnäköistä "reittiopasta" aikaiseksi Haltialan alueen kätköistä.

 

Geokiitoksin: <_<

 

theOrava

Link to post

Aika mahtavaa palvelua, PekkaR, loc-tiedostoineen, reitteineen ja pisteineen jne! :D Pari kommenttia pikaisen silmäyksen jälkeen:

 

Railway Station of Hämeenlinna (T1/1). Se on emokätkö - löytäjän toivotaan piilottavan uusi kätkö jollekin rautatieasemalle.

Vaikka ylläoleva pitää täysin paikkansa, ei siitä välttämättä selviä, että uusi kätkö on tosiaan perustettava, ennen kuin tämän kätkön saa kuitata löydetyksi. Maammon kohdalla tätä ongelmaa ei tekstissä ole. (Tiedän kätköilijöitä, jotka ovat jättäneet em. kaltaiset kätköt etsimättä, vaikka pitävätkin kätköjen etsimisestä, mutta eivät halua piilottaa uusia kätköjä. Henkilökohtaisesti olen itsekin sitä mieltä, että Found it -kuittauksen oikeutukseen pitäisi riittää, kun löytää kätkön.)

 

Toinen huomioni kiinnittänyt kohta on mahdollinen (?) spoilaantumisvaara erään monikätkön kohdalla, joskaan se ei vaikuta kovin vakavalta. Välttääkseni enempää spoilaamista pistän yksityisviestiä tulemaan.

 

Mutta kuten sanottu, kerrassaan mainio sivu!

Link to post

Näissä emokätköissä on hieman eroa. Railway Station of Hämeenlinna -kätkössä toivotaan, että löytäjä piilottaa toukkakätkön, mutta löydön voi kuitata ilmankin jos reviirillä ei ole sopivaa asemaa.

Maammon kuvauksessa olen pitänyt "tiukan linjan" ja edellyttänyt uuden kätkön piilottamista ennen Maammon kuittausta. Se on tietoinen valinta, joka varmaan on karsinut joitakin kätköilijöitä, jotka eivät niin perusta omien jemmojen tekemisestä tai muuten vierastavat emokätköjen ideaa.

 

Luulen arvaavani, missä spoilaantumisvaara piilee. Kysyn kätkön tekijän mielipidettä.

Link to post

Loistojuttu! Nyt mekin saamme Hämeenlinnan reissujamme paremmin järjestykseen. Vieraassa kaupungissa kätköily on pahimmillaan epämääräistä säntäilyä. Joskus yllättyy positiivisesti paikan päällä - esimerkiksi Turussa oli Ruissalossa sen verran monta kätköä, että ne muodostivat selkeän, mukavan kokonaisuuden. Emme olleet lähtiessämme edes tajunneet vielä, että kaikki ne kätköt sijaitsivat samalla saarella (niissä muutamassa ei ollut mainintaa asiasta). Samoin Hämeenlinnasta esimerkiksi Aulanko on meillä vielä suuremmin seikkailematta. Tästä on suuri apu - kiitos!

 

Johanna

Link to post

Kiitos PekkaR.

Uskon tämän helpottavan myös meikäläisen harharetkiä. Edellinen (ja toistaiseksi ainoa) Hämeenlinnan kierros ei sujunut aivan odotusten mukaisesti, mutta ei aivan huonostikaan. Kunhan kevätaurinko hieman sulattaa maisemia, pitää taas kiertää Aulangon puiston kautta (niinkuin joka kevät egpsr =ennen gepsiä). Tuo tehokas kätköilyaika kun tahtoo väkisinkin matkojen vuoksi jäädä lyhyeksi.

Link to post
Kirjoitin reittivihjeitä Hämeenlinnan geokätköille.

Tässä on tarjolla kolme eripituista, osittain päällekkäistä kätköilykierrosta.

 

Tervetuloa Hämeenlinnaan!

Olemme tulossa pääsiäisenä Hämeenlinnaan, joten pääsemme testaamaan näitä reittejä. Katsotaan mitä ehditään. Kiitokset etukäteen!

Link to post

Vihdoin sain aikaiseksi listan Haltiala-Pitkäkoski-Paloheinä sektorin kätköistä ja missä järjestyksessä ne kannattaa kiertää. Osa niistä kyllä menee hieman päällekkäin mutta ei kovin pahasti ja alue on kivaa joten saman polun tallaaminen ei niin ikävää ole.

 

Lista on tulossa myös theOravan sivuille kunhan kerkeää. Ylläpito kun on juuri valtion harmaissa suorittamassa velvollisuuksiaan.

 

Tässä on listattu kätköjä joista saa hyvän kierroksen vaikkapa jonkun mukavan sunnuntain lenkille. Polkupyörästä on suuri apu tällä kierroksella sillä se nopeuttaa etsimistä runsaasti.

 

Alkaen Haltialasta Paloheinään :

 

(Jos tulee autolla lähtöpaikalle voi matkalla käydä etsimässä vielä etsimässä kätkön

Rajalla-On the Border by:cthulhu0 )

 

Mennään maalle! by:Gemmatic

Jakobinkierros-Jakobs round by:theorava

Aarnimetsä by:theorava

Pitkäkosken rinnelehdot by: theorava

Pitkäkoski by: ossmo

Ronja by: Mikkozzz

 

Paloheinästä Haltialaan

 

Ronja by: Mikkozzz

Pitkäkoski by: ossmo

Pitkäkosken rinnelehdot by: theorava

Aarnimetsä by:theorava

Jakobinkierros-Jakobs round by:theorava

Mennään maalle! by:Gemmatic

 

Päivitän listaa sitä mukaan kun reitille uusia kätköjä saan/joku saa aikaiseksi.

 

edit: Tässä tulee kohta kevät jolloin tämänhetkiset hiihtoladut muuttuvat jäisiksi luistinradoiksi, ei tällöin kierrosta ole mukava kiertää. Nyt on kuitenkin viimeiset mahdollisuudet kietää ko lenkki hiihtämällä!

 

--

--------------------------------------------------------------------

Team theOrava

http://www.hut.fi/~hkongas/theorava

Edited by theorava
Link to post

Hirmu hieno idea tässä! Haittana lienee se, että alueelle tehdään lisää kätköjä, vanhoja poidtuu, ja reittiä pitää mahdollisesti päivittää, ja se vie aikaa ja vaivaa. Vaatii (tai toivotaan) jonkin verran sitoutumista. Ihanaa, että jaksatte olla noin aktiivisia! Tuo kannustaa lähtemään muihin kaupunkeihin kätköilyretkille.

 

-seikku-

Link to post

Tuo linkki taitaa aina hakea ajantasaisen kätkötilanteen. Siinä on määritetty nollapiste ja luetteloon jemmat tulevat järjestyksessä lähimmästä alkaen.

Reittiehdotuksia on kyllä päivitettävä "käsin". Saa nähdä miten intoa riittää pitää Hämeenlinnan retkiä ajan tasalla.

 

Laitan tähän kokeilumielessä Lahden kätköt.

 

edit: lisäsin linkin.

Edited by PekkaR
Link to post

Sain Maxxyn sivusta idean näprätä tämmöisen listan.

 

En tule tuota sivua ainakaan tuossa osoitteessa pitkään säilyttämään, joten sivun voi vapaasti kopioida ja muokata omiin tarkoituksiinsa sopivaksi.

 

Kunnat eivät ole aakkosjärjestyksessä vaan järjestys määräytyy kuntakoodien mukaan. Jotkut kunnista ovat listalla kahteen tai useampaan kertaan (kuntaliitoksista johtuen).

 

Koordinaatit osoittavat jonkinlaiseen maantieteelliseen keskipisteeseen eivätkä taajaman keskustaan.

Link to post

Juu, tuo on hyvä :( . Jos sinulla ei ole mitään sitä vastaan, laitan tuonne omille sivuille tuon koodin? Usein reissulla ei ole aikaa pysähtyä välille, mutta itse kohteessa saattaa olla aikaa muutamalle kätkölle. Tosin nykyään olen varannut matkoihinkin pari ylimääräistä tuntia :D . Nyt tuleva reissukin täytyy ilmeisesti aloittaa jo edellisenä päivänä, että ehtii hakea muutaman kätkön. :D

Link to post
Mistä lähteestä ovat nuo kuntien koordinaatit?

 

Itse asiassa en tiedä noiden alkuperää. Ne ovat olleet minulla levynkulmalla yhdessä yli 100 000 muun suomalaisen koordinattipisteen joukossa jo pitemmän aikaa. Olen niitä poiminut eri lähteistä ajan kuluessa.

 

Jos sinulla ei ole mitään sitä vastaan, laitan tuonne omille sivuille tuon koodin?

 

Laita ihmeessa :D . Itse en tuota sivuillani tule pitämään ainakaan ennenkuin saan aikaiseksi geokätköilyyn liittyvän sivuston.

 

Ja jos itseäni yhtään tunnen, niin se ei tule tapahtumaan ihan lähitulevaisuudessa. :(

Link to post
Tässä on listattu kätköjä joista saa hyvän kierroksen vaikkapa jonkun mukavan sunnuntain lenkille. Polkupyörästä on suuri apu tällä kierroksella sillä se nopeuttaa etsimistä runsaasti.

 

Alkaen Haltialasta Paloheinään :

 

(Jos tulee autolla lähtöpaikalle voi matkalla käydä etsimässä vielä etsimässä kätkön

Rajalla-On the Border by:cthulhu0 )

 

Mennään maalle! by:Gemmatic

Jakobinkierros-Jakobs round by:theorava

Aarnimetsä by:theorava

Pitkäkosken rinnelehdot by: theorava

Pitkäkoski by: ossmo

Ronja by: Mikkozzz

 

Paloheinästä Haltialaan

 

Ronja by: Mikkozzz

Pitkäkoski by: ossmo

Pitkäkosken rinnelehdot by: theorava

Aarnimetsä by:theorava

Jakobinkierros-Jakobs round by:theorava

Mennään maalle! by:Gemmatic

 

Päivitän listaa sitä mukaan kun reitille uusia kätköjä saan/joku saa aikaiseksi.

 

Tuohon listaan tulee uusi kätkö tässä aivan lähiaikoina joka kannattaa etsiä tuossa Pitkäkoski -kätkön lomassa. Tämä uusi kätkö on siis Krypto TT joka ilmestyy todennäköisesti tällä viikolla.

Link to post

Tarjoan teille Kätkökierroksia Etelä-Haagassa Helsingissä. Kätköjä on kierroksilla 4-11 vaihtoehdoista riippuen. Jos ongelmia tulee eteen, niin soitto 050 529 29 29 ja koitan auttaa eteenpäin kierroksella. Reittien pituuksista ei minulla ole hajuakaan, mutta kyse on muutamista kilometreistä urbaanilla alueella. Kaikki kierroksista onnistuvat kävellen.

Link to post

Jos haluat etsiä muitakin kätköjä route 2000:sta etsiessäsi niin tässä on lista kätköistä joilla on hyvä poiketa. Tämän ei pitäsi spoilata tuota kätköä.

 

Ronja (by Mikkozzz)

Krypto TT (by theorava) Ratko kuitenkin ennen reissua :D

Fearfactor III - Pipe (by theorava) Huomaa kuitenkin T-luokitus ja tarvittavat välineet

Petikon piilolaavu (by theorava)

 

Noilla kätköillä ei tarvitse juurikaan poiketa routen reitiltä. Lisäksi pienillä poikkeamilla voi käydä ainakin seuraavilla purkeilla:

 

Köpi nähdään (by Miss0)

Fearfactor II - Aavesilta (by theorava)

 

Lisäksi lähistöllä, mutta reitiltä hieman enemmän poikkeavia kätköjä löytyy melko paljon

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...