Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Anneli & Ilkka

Fin: Kahdet Koordinaatit Kätkölle?

Recommended Posts

Meillä on nettikamerakätkö, joka on nyt talveksi laitettu naftaliiniin, koska kamera on talvella eri paikassa kuin kesällä. Minulta on kysytty, voiko käkölle laittaa talvikoordinaatitkin, jotta sen pääsisi loggaamaan. Kamera on talvella alle sadan metrin päässä kesäpaikastaan, joten tuntuisi vähän hassulta tehdä uusi kätkö. Ajattelin, että varsinaiset koordinaatit voisivat olla nuo tämänhetkiset, mutta laittaisin samaan kätköön eri ohjeen kesää ja talvea varten. Talviohjeiden oheen sitten ne toiset koordinaatit. Neuvokaa, viisaammat, kuinka tässä kannattaisi tehdä. Pitääkö kätkö sitten uudelleen hyväksyttää?

 

Anneli

Share this post


Link to post

Minun logiikkaani kuullostaisi järkevältä esim. seuraava:

  • Koordinaatit osoittamaan talvi- ja kesäpaikan väliin (etäisyys kumassakin tapauksessa siis alle 50 m kuvanottopaikkaan)
  • sitten selkeä ohje kuvaukseen kesää ja talvea varten

50 metrin tarkkuus on webbikameran tapauksessa niin hyvä, että se päihittää monet yksien koordinaattien kamerakätköt mennen tullen. Minä en löytänyt mitään yksiselitteistä ohjetta näistä guidelineistä tähän kohtaan. Oman tulkintani mukaan tuo ylläoleva ehdotus olisi linjassa myös Cache Permanence guidelinen kanssa.

 

Cache Permanence: When you report a cache on the Geocaching.com web site, geocachers should (and will) expect the cache to be there for a realistic and extended period of time. Therefore, caches that have the goal to move (“traveling caches”), or temporary caches (caches hidden for less than 3 months or for events) may not be approved. If you wish to hide caches for an event, bring printouts to the event and hand them out there.

 

....mitä mieltä muut ovat? Jos täältä ei tule mielestäsi hyvää vastausta, niin tätä voisi kannattaa kysäistä tuolta "pää"foorumeiltakin.

 

-dad @ teameimi

Edited by TeamEimi

Share this post


Link to post

Tarkoitatko, että kamera siirtyy joka talvi tuohon toiseen paikkaan (samaan paikkaan joka vuonna ja sitten taas kesäksi takaisin) vai että se on vain tänä talvena tuossa paikassa, ensi talvena se saattaa olla muualla tai jäädä paikoilleen?

 

Mikäli se siirtyy kaksi kertaa vuodessa, voisi siirtymisen kirjata vaikka kätkökuvaukseen, mutta mikäli siirtyminen on epäsäännöllistä/epävarmaa, kannattaa mielummin korjata koordinaatit ja kuvaus joka kerran kameran siirtyessä.

 

Koordinaatteja voi hieman korjata, mutta jos kätkö siirtyy tiettyä matkaa enemmän, tulee hyväksyjän vahvistaa muutos. En muista, paljonko tuo raja on, mutta sadan metrin siirtymä saattaa olla niillä rajoilla... (joku varmaan kaivaa linkin tuohon keskusteluun ja selittää samalla sanan markwelled :grin: )

Edited by VesaK

Share this post


Link to post

Koordinaatit voivat osoittaa kesä- ja talvipaikkojen keskipisteeseen, jolloin kätkö muuttuu offset-kätköksi. Kuvauksessa sitten vaan kerrot esim. että talvella kamera on esim. 50 m suuntaan 90 astetta ja kesällä 50 metriä suuntaan 180 astetta.

 

t: Olli

Edited by Tahu Nuva

Share this post


Link to post
Koordinaatit voivat osoittaa kesä- ja talvipaikkojen keskipisteeseen, jolloin kätkö muuttuu offset-kätköksi. Kuvauksessa sitten vaan kerrot esim. että  talvella kamera on esim. 50 m suuntaan 90 astetta ja kesällä 50 metriä suuntaan 180 astetta.

Kamera näyttäisi nyt osoittavan suunnilleen samaan suuntaan kuin viime talvena. Täytyy käydä varmistamassa tarkka sijainti ja sitten yrittää muuttaa se tuommoiseksi offset-kätköksi.

 

Kiitos neuvoista ja kommenteista kaikille vastanneille.

 

Anneli

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...