Jump to content

Calling Helsinki, Kallio Rock City


tiura

Recommended Posts

Meikäläisen Tampereen retki jäi kätkösaaliiltaan köyhäksi, suorastaan olemattomaksi, mutta tulevana viikonvaihteena hyökkään suoraan pääkaupunkiin, ja erityisesti sen maineikkaaseen työläiskaupunginosaan. Onko kellään paikallisella tietoa, mitkä mahtavat olla Harjutorin saunaa lähinnä olevat kätköt?

Link to comment

En ole stadilaisia, mutta rupesin ihan vain huvikseni tutkimaan miten tällaiseen kysymykseen löytää vastauksen vain nettiä käyttäen.

 

Näin:

Googlella löytyy Harjutorin saunan osoitteeksi Harjutorinkatu 1.

Haetaan sama osoite MML Karttapaikassa.

Kartan URL:n seasta löytyy 6675360,2553310. Selvästi KKJ-koordinaatit.

Muunnetaan koordinaatit WGS84:ksi osoitteessa www.viestikallio.fi/tools/kkj-wgs84.php.

Saadaan N 60° 11.181 E 024° 57.456.

Haetaan geocaching.com:ista näitä koordinaatteja lähimmät kätköt.

Tulos taitaa olla aivan sama kuin PekkaR:llä, etäisyyksissä on vain muutaman kymmenen metrin heitto.

 

Löydätkö vastauksen jollakin helpommalla tavalla? :rolleyes:

Link to comment

Tuo Maporama onkin hyvä juuri tähän tarkoitukseen! Se ei tosin kerro koordinaatteja desimaaliminuutteina, mutta geocaching.com:issa voi hakea vaikka desimaaliasteilla. Eipä muunnoskaan ole kyllä vaikea: vain 60:llä kertomista.

 

Muuten, Maporaman ja mun laskemien saunan koordinaattien välimatka on noin 45 metriä.

Link to comment

Itse lähdin liikkeelle nappaamalla omasta kätkölistauksestani "seek caches from your home coordinates", jonka keskipiste sijaitsee Turussa, viimeiseltä sivulta kätkön, joka sijaitsee 160 kilometriä itään ja sitten katsoin mapquestin kartasta mihin kohtaan pääkaupunkiseutua se osui. Siitä edelleen "find all nearby caches" ja arviolta sopiva ilmansuunta ja etäisyys kunnes pääsin muutamalla hyppäyksellä mapquestin mukaan Kallioon. Siellä sitten näytti tuo "työläisäiti" tutulta, muistan kulkeneeni sellaisen pystin lähettyviltä joskus eli osasin sijoittaa sen päänsisäiseen karttaani jollakin tarkkuudella. Tämä menetelmä perustuu siihen, että tiedän missä kohtaa Helsingin karttaa Kallio on.

 

Harjutorin sauna on etsintöjen keskipiste, koska tulemme majoittumaan avolankoni residenssiin, joka sijaitsee mainitun kylpylaitoksen kanssa samassa talossa.

 

Mutta informaatio tässä keskustelussa on erittäin hyödyllistä vastaisen varalle, vieraille paikkakunnille suuntautuvia kätköilyiskuja silmälläpitäen. :laughing:

Link to comment
Et sä viitsis samalla selvittää tuota 'Malmin murhat' juttua, kun se on vielä kesken, viitsisitsä, etsäviitsis... :D Ei muuten, mutta kun se 'vaivaa' joka päivä, eikä itte pääse just nyt tuonne Isoolle Kirkolle. :):(:)

En ole seurannut sitä asiaa yhtään. En jaksanut lukea niitä alkuperäisiä käsinkirjoitettuja päiväkirjasivuja. Sen verran tiedän, että salakirjoitusta yritetään avataan kompassiruusun avulla, mutta en siitäkään yhtään sen enempää. Jospa vaan pidätetään sattumanvaraisesti parisataa kommandopipoa Presidentinlinnan edustalta maanantaina ja pistetään se niiden piikkiin. :D

Link to comment

Ilmeisesti. Tai sitten pelästyivät paikalle kerättyjä ylimääräisiä poliisivoimia. Maanantaina päivällä kun poistuimme pääkaupungista, tuli Tampereen suunnasta kuuden maijan saattueellinen vahvistuksia mellakkaketjuihin.

 

Kaksi kätköä saimme Kalliosta etsittyä, Katrin ja Työläisäidin. Sää ei varsinaisesti houkuttanut laajempimittaiseen ulkoiluun.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...