Jump to content

Kätkön Sijoittaminen


Scrod

Recommended Posts

Itsellä tuosta yhden topicin alle kirjoittamastani kommentista aattelin tehdä aasinsillan tähän topicciin eli :

 

Kätköjä kun piilotetaan niin onko kätköjä hyvä piilottaa paikkaan missä se voi kadota ja jäädä muiden etsijöiden että itse piilottajan ulottumattomiin ?

 

Omien piilottamieni kätköjen kohdalla tätä ei ole vielä sattunut että ne katoaisi kätköpaikastaan tai "ei katoa mutta hukkuu kätköpaikkaan".

Kumminkin tässä on nyt itsellä pari tapausta tullut muiden kätköjen osalta että kätköt ovat kadonneet itse kätköpaikkaan tai alueelle tai olen sattunut löytämään sen muualta kuin missä sen pitäisi olla tai sitten en ole löytänyt koska se on hukkunut kätköalueelle tai sitten ne ovat sijainneet sellaisessa paikassa mistä ne voivat kadota hautautuen tai muuten esim. riippuen luonnosta.

 

Tietty ymmärrän vahinkoja mitä sattuu muilla kun etsii kätköä että voivat vaikka tietämättään astua sen päälle ja "haudata" sen kulkemisellaan tai etsiessään mutta tämänkin voisi ehkäistä sillä että kätköjentekijät ottaisivat ennakolta huomioon nämä tekijät?

 

Joten mitä mieltä te olette missä kätkö kannattaa piilottaa ? :P

 

Tämä liittyy vähän tuohon kivimuuri-topicciin mutta ajattelin tälle tehdä oman topicin ,niin ei mene asiayhteydet ristiin.

Edited by Scrod
Link to comment

Joo, kätkökuvauksessa oleva maininta: olethan varovainen laittaessasi purkkia takaisin ettei se putoa koloon soittaa hälytyskelloja. Todennäköistä on että kätkö ennemmin tai myöhemmin putoaa saavuttamattomiin.

Kätköä perustettaessa voisi koettaa ennaltahkäistä tulevaa vaikka varmistusnarulla ellei onkaloa pysty tukkimaan.

Link to comment
Joo, kätkökuvauksessa oleva maininta: olethan varovainen laittaessasi purkkia takaisin ettei se putoa koloon soittaa hälytyskelloja. Todennäköistä on että kätkö ennemmin tai myöhemmin putoaa saavuttamattomiin.

Kätköä perustettaessa voisi koettaa ennaltahkäistä tulevaa vaikka varmistusnarulla ellei onkaloa pysty tukkimaan.

Kätköä takaisin laitettaessa pitää aina olla huolellinen ja myös laittaa kätkö samalla tavalla kuin se oli. Ei siihen pitäisi eri mainintaa tarvita. Erikoistilanteena sitten ne tapaukset, jolloin kätkö selvästi on siirtynyt pois piilopaikastaan sulamisvesien, eläinten tai vaikkapa jästien siirtämänä. Tällaisista korjauksista sitten maininta logiin, jotta kätkijä tietää käydä tarkistamassa sijoituspaikan.

Link to comment
Kätköä takaisin laitettaessa pitää aina olla huolellinen ja myös laittaa kätkö samalla tavalla kuin se oli. Ei siihen pitäisi eri mainintaa tarvita.

Toki, mutta usein tällaisten erikoismainintojen takana on se, että kätkö on joko piilotettu niin ovelalla jipolla (ehkä jotenkin vaikeasti), että piilottaja todella toivoo löytäjän suoriutuvan siitä alkuperäisellä tavalla. Tai sitten kätkö on sellaisessa paikassa, että se n huolimaton käsittely saattaa pudottaa sen sellaiseen paikkaan, josta sitä ei enää edes saa takaisin (esim. virtaan). Jossakin perus-kivenkolokätkössä ei kätköä välttämättä edes voi piilottaa väärin, joten näissä ei tosiaan tarvitse välttämättä erillisiä muistutuksia.

 

Mutta kuten sanoit, pitäisi kätkö oletusarvoisesti aina sijoittaa samalla tavalla piilonsa pyytämättäkin. Ei saa jättää näkyviin, mutta ei ole tarkoituksemukaista myöskään piilottaa sitä paremmin kuin mitä piilottaja itse aikoi.

Link to comment

Joku varmistusnaru voisi olla iha hyvä kyllä kunhan se ei jää sitten näkyviin itse kätköpaikassa.

Tietty aina pitää olla varovainen kun ottaa kätkön ja laittaa sen takaisin mutta jos johonkin kivitolppaan laittaa kätkön missä sen tukeva pysyminen on epävarmaa niin väkisinkin joskus ei varovaisuuskaan riitä estämään sitä että se putoaa tai vastaavaa.

Tietty luonnon omat vedenpinnan nousut jne vaikuttaa asiaan mutta kumminkin jonkinlainen varmistus kätkölle olisi hyvä ettei se katoa.

Sitä juuri voisi myös miettiä kun alkaa suunnittelemaan kätköä.

Vähän ympäripyöreää puhetta ja toistontapaistakin mutta tämä on mielipiteeni

 

:lol:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...