Jump to content

Earthcache


Captain Morgan

Recommended Posts

Finnish: ?

 

Minusta 'maakätkö' ei anna oikeaa kuvaa kätkön luonteesta; pikemminkin se kertoo, että jotain on upotettu maahan (vrt. maakellari, maakuoppa).

 

Ei minulla kyllä ole parempaakaan ehdottaa - taitaa olla aivot vielä nukuksissa näin aamulla.

Link to comment

FIN:

Geologiakätkö?

Pikaisesti luettuna sain käsityksen että earthcache on jonkinlainen maan pinnanmuodostukseen liittyvä (opettavainen) paikka, esim. ruhje tai vajoama. Jääkauden jäljiltä suomessakin on monta hyvää ehdokasta silokallioista alkaen, jokunen siirtolohkare ja harju ovat jo saaneet normaalikätköt.

Link to comment

Suomennoksillehan on oma iki-ihana säikeensä. :o

 

There's a thread dedicated to Finnish translations of geocaching vocabulary.

 

Swedish: Jordgömma ?

I think the Swedes haven't done much translating with GC vocabulary. That is, they don't talk about gömmor instead of just caches. I have prepared a small article of geocaching vocabulary in different languages, but despite some wonderful emails of some languages, I didn't get enough material from all the languages I tried for finishing the article. Well, maybe I'll start all over some day again.

Edited by Divine
Link to comment
Geologiakätkö minullekin tuli mieleen, toisena maankamarakätkö.

Kamarakätköhän kuulostaa hyvältä!

-Ellei sitä assosioi possun pintaan :o

Telluskätkö?

Äh- eipä näitä väkisin kannata vääntää, toivottavasti joku keksii luontevan.

 

Edit:

Kuten esimerkiksi: Luonnonmuodostumalumekätkö, lyhyt ja naseva.

Edited by Erwast
Link to comment
Ymmärsinkö oikein, että kamarakätkö tekee porsaanreijän sääntöön jossa fyysinen kätköpurkki on etusijalla? Eli jos kyse on riittävän merkittävästä geologisesta muodostumasta, niin digikamarakätkö ajaa ohi?

Mm. tuo kysymys on yksi niitä asioita, minkä takia tämä uusi kätkötyyppi ei tulekaan ihan vielä, vaan lykkääntyy.

Link to comment
Mm. tuo kysymys on yksi niitä asioita, minkä takia tämä uusi kätkötyyppi ei tulekaan ihan vielä, vaan lykkääntyy.

Tahtooko tuo sanoa, että se tulee yhtä nopeasti kuin locationlessit takaisin? ;)

 

Jos (ja kun) on siis mielessä muutama paikka, johon voi pistää sekä purkin että digikamarakätkön, kannattaako jäädä odottelemaan uutta kätkötyyppiä vai onko semmoinenkin vaihtoehto olemassa (jos uusi kätkötyyppi tulisi voimaan niin nopeasti), että guidelinessa mainitun kolmen kuukauden minimiajan jälkeen kätkö arkistoidaan ja piilotetaan tilalle kamarakätkö?

Link to comment

Minä käsitin earthcache-idean siten, että ne tulevat sellaiseen tarpeeseen, jossa purkkikätkön piilottaminen ei ole paikan herkän luonnon tms. takia sallittua ollenkaan. GC.com on pyrkinyt (ja jossain määrin epäonnistunut) säilyttämään etusijan nimenomaan piilotetuilla kätkörasioilla, mihin jo koko toiminnan nimikin, geocaching, viittaa.

 

Käymisen tai mainitsemisen arvoisia paikkoja ilman kätköilyaspektia listaa mm. www.waypoint.org, joten jos pitää kätköpurkkien piilottelua/etsiskelyä turhanaikaisena toimintana, niin kyseistä (tai vastaavaa) palvelua voi alkaa Suomen osalta kukin kiinnostunut täydentää. Äkkiä sinne reittipisteitä kertyy, kun täälläkin ollaan saatu satoja geokätköjä parissa vuodessa.

 

Luulenpa siis, että maankamarakätköjen viivästymiseen on syynä nimenomaan sen välttäminen, että toiminta harhautuisi taas pois varsinaisesta ideasta, kätköilystä, kuten locationlessien kanssa pääsi käymään.

Link to comment
Luulenpa siis, että maankamarakätköjen viivästymiseen on syynä nimenomaan sen välttäminen, että toiminta harhautuisi taas pois varsinaisesta ideasta, kätköilystä, kuten locationlessien kanssa pääsi käymään.

Sinänsä loistava idea että geologiset muodostumat saisivat oman ikoninsa. Helppo tunnistaa jo kaukaa. Harmi vain että niiden on pakko välttämättä olla virtuaalisia; harhautumista tapahtuisi vähemmän jos purkilliset kelpaisivat myös. Ei tule heti mieleen niin herkkää siirtojärkälettäkään, joka ei voisi kätköttää.

Link to comment

There is no Norweagian tradition for translating geocaching words. However, if I come to use these caches for education, I will have to call it jordcache...

 

When I first read of the earthcaches, I hoped that they would support my little series of really old caches I want to set up in my area (rock carvings, stone circel and a defence wall, all 1000-4000 years old). Reading the guidelines, I understand I have to wait for "histocaches".

 

:-)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...