Jump to content

FIN: Kätkö poliiaseman luona - pommiko?


Mikkozzz
Followers 0

Recommended Posts

Onkohan tämä nyt loppuun asti harkittu tapa ja paikka tehdä kätkö? Niiden sijoittaminen rakennuksiin ja rakenteisiin (myös ulkoseinät) ilman lupaa on ahtaimman tulkinnan mukaan laitonta. Kun otetaan huomioon geokätkennän lievästi anarkistinen ja salamyhkäinen luonne, ei ole kovin kaukaa haettua se että virkavalta saattaisi ottaa tämän harrastuksen silmätikukseen. Siksi en pidä tarkoituksenmukaisena tällä tavoin härnätä kohtaloa sijoittelemalla kätköjä juuri poliisiasemien ympäristöön. Onhan vilkkaita paikkoja muuallakin. Eivät teekkaritkaan jäynää Otaniemessä sijaitsevaa poliisiopistoa.

 

Vielä vainoharhaisempi visio: Poliisi äkkää jonkun oudon hiipparin laittavan pienen purkin poliisiaseman seinän vieree ja luulee sitä rikollisliigan asettamaksi pommiksi. Koko kortteli evakoidaan. Paikalle hälytetään pommiryhmä ja mitä se löytääkään tunteja kestäneen eristyksen jälkeen <_<

 

Mikko

Link to comment

Toivottavasti meillä Suomessa ei tarvitse mennä mihinkään vainoharhaiseen (muttei aina aiheettomaankaan) terrorismipelkoon, mitä joissakin muissa maissa kuulee ja näkee, ja mistä tuolla yleiselläkin foorumilla on monia kertoja keskusteltu. Mikkozzz:n kysymys on silti aiheellinen; miksi etsiä rajoja tällaiselle asialle? Kätkörasioita on räjäytelty pommiryhmien toimesta auki, kun sellaisen on hoksannut joku tarpeeksi paranoidi kansalainen.

 

Itselläni herää näissä getting the container out unnoticed is part of the challenge -kätköissä ihmetystä: Jos etsijä on huolimaton tai epäonninen, ja joku ulkopuolinen huomaa kätkörasian paikan, kun sitä etsitään/piilotetaan uudestaan, ja kätkö katoaa, niin eihän siitä kyseiselle etsijälle ole mitään haittaa. Hänhän kuittaa kätkön lokikirjan ja saa logata löytönsä nettiin. Se, joka em. huolimattomuudesta kärsii, on seuraava etsijä, joka turhaan joutuu nuohoamaan nurkkia, jos kätkö on varastettu. Ja tietysti väärä kärsijä on myös kätkön piilottaja, joka joutuu aina viemään uuden kätkön kadonneen tilalle, kun etsijät ovat huolimattomuuttaan tai vahingossa paljastaneet piilon pahantahtoisille geojästeille.

 

Pahin skenaario olisi se, että tarpeeksi röyhkeä kätköilijä ei ollenkaan välittäisi ympärillä hyörivistä jästeistä, ja loggaisi pokkana kätköt aivan avoimesti, ja kuittaisi löydöt kotona netissä. Ongelmat, jos niitä tulee, siirtyvät muille.

 

Olen itse toisinaan tullut paljastaneeksikin kätkön, vaikka kuinka yritin olla huomaamaton. Onneksi jästit olivat hyvää porukkaa. Toisaalta, olen jättänyt myös parin urbaanin mikrokätkön etsimisen kesken liian jästihuomion kiinnittymisen takia, ja logannut DNF:n. Olisikohan pitänyt vain jatkaa etsimistä? <_<

Edited by Divine
Link to comment
Eivät teekkaritkaan jäynää Otaniemessä sijaitsevaa poliisiopistoa.

 

Vielä vainoharhaisempi visio: Poliisi äkkää jonkun oudon hiipparin laittavan pienen purkin poliisiaseman seinän vieree ja luulee sitä rikollisliigan asettamaksi pommiksi. Koko kortteli evakoidaan. Paikalle hälytetään pommiryhmä ja mitä se löytääkään tunteja kestäneen eristyksen jälkeen

Ensin täytyy vastata Mikkozzzin teekkariperinnettä halventavaan lausuntoon. Jäynäperinne teekkarien ja poliisiopiston välillä on pitkä ja jatkuu yhä. Kaikille tutustumisen arvoista luettavaa löytyy mm. ns. Ossin lässyistä, joista tässä eräs poliisiopistoa koskeva: Lässy 48.

 

Mitä kätköön tulee, niin sen tarkoituksena on nimenomaan aktivoida kätköilijöiden undercover-etsintäkykyjä. Tiedän, että porukassa on suuri joukko hyvin ujoja, jotka mieluiten etsivät purkkeja kivenkoloista keskellä metsää. Tämä kätkö ei ole kuitenkaan suunnattu heille, vaan tyypeille jotka haluavat hieman erilaista jännitystä kätköilyynsä.

 

Lisäksi mainittakoon, että kyseinen kätkö on (tarkoituksella) helppo, eikä edes ole rakennuksen ulkoseinässä. Koordinaatit on arvottu kahdella gepsillä ja viiden metrin säteellä on ainoastaan pari lainkaan järkevää piilopaikka. Kuten niin monella muullakin (urbaanilla) kätköllä, tämäkin löytyy helposti ja huomiota herättämättä kun analysoi mahdolliset kätköpaikan jo hyvän matkaa kohdealueesta ja käy ne sitten vaivihkaa lävitse.

Link to comment

Etsin eilen yksikseni noin ilta kymmenen aikaan Mansen poliisiasema kätkön. Kätkö on piilotettu sellaiseen paikkaan, että melko varmasti joku polliiseista huomaa sinut jossain vaiheessa. Poliiseja tuli ja meni koko ajan ihan kätkön vierestä. Minulla menikin noin 15 minuuttia saada kätkö huomaamatta takaisin.

 

Siinä haahuillessa tuli juuri mieleen, että kätköä voitaisiin hyvinkin luulla esim. pommiksi. Näin terrorismin aikana varmasti täällä Suomessakin virkavalta on varuillaan. En usko, että geokätköily nähtäisiin kovin positiivisessa valossa, jos esim. Kilon tai Mansen poliisiasemakätkön takia evakoitaisiin pari korttelia etc.

Link to comment
Mansen poliisiasemakätkö vaihtaa paikkaa varmaan vielä tällä viikolla. Ei kauaksi ja pysyy hyvin teeman puitteissa, mutta kumminkin paikkaan missä ei varmastikaan pommia kukaan epäile. Täytynee kumminkin muuttaa kätkörasiaa hieman ennen siirtoa.

Siirsinkin kätkön heti; rasia, koordinaatit, kätkökuvaus ja spoilerikuva muutettu.

Link to comment

Olisikohan syytä laajentaa tuota poliisiasema-asettelua koskemaan joitain muitakin julkisia rakennuksia ja paikkoja joissa epämääräisten purkkien kanssa hääräilijät havaituksi tultuaan voivat aiheuttaa samanlaista hämminkiä ?? Hakematta tulee mieleen tuo kaikille niin kovin rakas verottaja jonka vahtimestarit ja talkkarit on varmasti aikapäiviä sitten peloteltu puolikuoliaiksi. Lentoasemistahan joskus jo kirjoiteltiin samassa hengessä.

Mielestäni meidän tulisi muistaa etteivät virkavallan edustajat suinkaan suorita tarkkailu- ja muitakaan toimiaan kansalaisten tai edes kätköilijöiden kiusaksi vaan se on peräti lainsäätäjän taholta asetettu heille työksi ja velvollisuudeksi. Toisaalta en epäile etteikö tämäkin kotimainen virkavalta melko hyvin tiedä kätköilijöiden harrastuksesta ja saattavat jopa toisella silmällä toimiamme seuraillakin. Harrastuksen maineelle ei varmaan olisi haittaa ainakaan siitä että tietäisivät hyvinkin mistä oikein on kysymys.

Onkohan yhtään virkavallan edustajaa kätköilijöiden joukossa ??

Voisi olla kiva lukea kommentteja !!

Link to comment
Onkohan yhtään virkavallan edustajaa kätköilijöiden joukossa  ??

Tai edes poliisin vanhoja tuttuja? <_<

Njoo, mun työpaikan yksi "työsuhderuokapaikka" on yhteinen Mansen poliisien kanssa. "Sorina" viralliselta nimeltään, mutta jostain syystä kutsumme sitä nimellä "Putka". :blink:

Niin, ja mun muista harrastuksista poliiseja löytyy enemmänkin. Työmatkabussissa tulee monasti juteltua yhden huumepoliisin kanssa ja kaiken lisäksi työ/myrskybongaus/geokätköilykaverini Cupid nykyään heilastelee kauniin poliisittaren kanssa. Eli kyllä tassa poliisien tuttuja ollaan...

Link to comment

Itse en laittaisi kätköä minkään turvallisuudestaan tarkan julkisen laitoksen kuten veroviraston, sairaalan, kaupungintalon tai poliisilaitoksen nurkille, saati armeijan rakennusten lähelle, sama koskee yrityksien toimitiloja ja yksityisten talojen piha-alueita ja montaa muutakin vastaavanlaista paikkaa...

 

Ymmärrän enemmän kuin hyvin niitä turvallisuudesta vastaavia henkilöitä jotka suhtautuvat varauksella epäilyttävästi käyttäytyviin henkilöihin ja saavat "näppylöitä" putkista, purkeista ja laatikoista turvallisuuden kannalta aran laitoksensa rakenteissa.

 

Jokainen pystyy kuitenkin ihan omalla maalaisjärjellä harkitsemaan missä on raja jota lähemmäs ei kannata mennä. Jos ei ole varma voi aina jättää vähän reilummasti väliä.

 

Ei viitsitä kerjätä verta nenästämme...

Link to comment
Easternmost point on rahjavyöhykkeellä ja hyvin lähellä rajaa. Kätkön piilotuksen jälkeen kävin reilusti kertomassa rajavartiostossa homman tarkoituksen, ja jätin heille kätkötiedotteen sekä oman puhelinnumeroni. Eipähän tarvitse ihmetellä outoja hiippareita, jotka piilottelevat jotain... salakuljettajia???

 

Easternmost point

Mutta sehän on sellaisella paikalla ettei sinne tarvitse erillistä liikkumislupaa, niinkuin rajavyöhykkeellä yleensä. Eli ihan ok paikka. Muutoin rajavyöhyke on pääsääntöisesti aika mahdoton kätköjen piilotuspaikka.

Link to comment

Virittelin taannoin mielessäni murhamysteeriä sisältävää kätköä, jonka sijoituspaikaksi olisi sopinut hyvin legendaarisen Kakolan vankilakukkulan seutu.

Ajattelin kyllä maalaisjärjelläkin, että vankilan kanssa samalle mäelle piilottaminen -vaikkakin selvästi vankilan liikkumiskieltoalueen ulkopuolelle- voi olla hiukan arveluttavaa, mutta päätin kuitenkin kysyä vankilan puolelta mielipidettä.

Vastaus oli odotetusti, että kieltää ei virallisesti voi, jos pysyy "asiaton liikuskelu kielletty" alueen ulkopuolella, mutta että missään tapauksessa piilottamista näköetäisyydelle vankilasta ei voi pitää suotavana, ettei herää turhia epäilyjä.

 

Poliisit saattavat kiskoa hernettä ylähengitysteihinsä saman logiikan mukaan. Lisäksi näkemäni poliisitalot Suomenmaassa ovat lähes poikkeuksetta kohtuullisen tylsännäköisiä taloja, joten ajatus siitä, että geokätkö olisi jossain näkemisen arvoisessa paikassa varmaan täyttyy melko harvoin...?

Itsekin olen jossain määrin viehättynyt jästien harhautuksesta vilkkailla paikoilla, mutta luulen, että tämän tyyppisiä kätköjä voisi perustaa mielenkiintoisemmille ja vähemmän arkaluontoisillekin paikoille.

Link to comment
Ajattelin kyllä maalaisjärjelläkin, että vankilan kanssa samalle mäelle piilottaminen -vaikkakin selvästi vankilan liikkumiskieltoalueen ulkopuolelle- voi olla hiukan arveluttavaa, mutta päätin kuitenkin kysyä vankilan puolelta mielipidettä.

Vastaus oli odotetusti, että kieltää ei virallisesti voi, jos pysyy "asiaton liikuskelu kielletty" alueen ulkopuolella, mutta että missään tapauksessa piilottamista näköetäisyydelle vankilasta ei voi pitää suotavana, ettei herää turhia epäilyjä.

Tuo on todella totta - hyvä esimerkki asiasta on kun eräs lintuharrastaja kävi linturetkellä Parolan naisvankilan läheisellä pellolla. Kaveri joutui pitkäksi aikaa poliisien seurantaan, kunnes eräs lintuharrastaja-poliisi huomasi tilanteen ja lopetti turhan seurannan.

Link to comment

Itsekin olen jossain määrin viehättynyt jästien harhautuksesta vilkkailla paikoilla, mutta luulen, että tämän tyyppisiä kätköjä voisi perustaa mielenkiintoisemmille ja vähemmän arkaluontoisillekin paikoille.

Mielestäni Kettu on kovasti oikeilla jäljillä ja taas uudelleen haluaisin omana mielipiteenäni muistuttaa että niin polliisit, sotaherrat kuin monet muutkin julkisvallan edustajat eivät oikein ole niitä jästejä joita on kiva huiputtaa. Heille on valvonta ja vartiointitehtävät asetettu työksi ja velvollisuudeksi ja mielestäni kaikki viranomaisille aiheutettu turha työ ei voi olla kenenkään tavoite. Huijataan mieluummin jästien pääjoukkoja ja pyritään jättämään virkavalta rauhassa hoitamaan tärkeitä toimiaan.

Link to comment

Hmmm, tajusin vasta nyt että mulle tuli ehkä virhe poliisiasemakätköä hyväksyessäni. Sillä onhan Suomessakin pamauteltu pommeja poliisiasemien nurkilla ja mitä sanookaan ohjeet kätköjen sijoittamisesta niiden lähelle: "Caches near or under public structures deemed potential or possible targets for terrorist attacks. These include but are not limited to highway bridges, dams, government buildings and airports."

 

No, terrorismin pelkoa ei Suomessa onneksi ole, mutta silti... taidanpa kysellä muilta hyväksyjiltä mielipidettä asiaan...

Link to comment

Kaipa tuossakin voi soveltaa maakohtaista harkintaa sen mukaan mikä on missäkin vallitseva uhkakuva. Kuten sanoit, terrorismin pelko tuskin on Suomen olosuhteissa relevantti syy hylätä kätköä. No ehkä lentokentän välittömässä läheisyydessä tai terminaalirakennuksessa.

 

Sen sijaan rikollisjärjestöjen ja yhteiskunnan kaltoin kohtelemien yksilöiden kostotoimenpiteiden mahdolliset kohteet suhtautuvat hyvinkin epäluuloisesti nurkilleen asetettuihin kääröihin ja omituisiin hiippailijoihin.

 

Sanoisin että tällaisia tahoja ovat verovirastot, ministeriöt, oikeusistuimet, vankilat ja poliisiasemat. Armeijan kohteet ovat tietysti oma lukunsa.

 

Sillat, ostoskeskukset, juna- ja metroasemat, sähkölinjat, satamat jne. ovat kaikki potentiaalisia terrori-iskujen kohteita, mutta eipä juuri jää kätköille paikkoja, jos nuokin karsitaan :)

Link to comment
Kaipa tuossakin voi soveltaa maakohtaista harkintaa sen mukaan mikä on missäkin vallitseva uhkakuva. Kuten sanoit, terrorismin pelko tuskin on Suomen olosuhteissa relevantti syy hylätä kätköä. No ehkä lentokentän välittömässä läheisyydessä tai terminaalirakennuksessa.

 

Sen sijaan rikollisjärjestöjen ja yhteiskunnan kaltoin kohtelemien yksilöiden kostotoimenpiteiden mahdolliset kohteet suhtautuvat hyvinkin epäluuloisesti nurkilleen asetettuihin kääröihin ja omituisiin hiippailijoihin.

 

Sanoisin että tällaisia tahoja ovat verovirastot, ministeriöt, oikeusistuimet, vankilat ja poliisiasemat. Armeijan kohteet ovat tietysti oma lukunsa.

 

Sillat, ostoskeskukset, juna- ja metroasemat, sähkölinjat, satamat jne. ovat kaikki potentiaalisia terrori-iskujen kohteita, mutta eipä juuri jää kätköille paikkoja, jos nuokin karsitaan  :)

 

Joo, ja sitten pitää muistaa että joissain maissa terroroisteille riittää, että paikalla liikkuu turisteja tai vääräuskoisia. Suomessakin on räjäytetty ostoskeskus. Eli kielletään 1) urbaanikätköt 2) sillat, junaradat, lentokentät, risteykset 3) julkiset ja yksityiset rakennukset 4) nähtävyydet ja lopuksi 5) jos joku löytää vielä hyväksyttävän kätköpaikan, niin kukaan ei saa mennä sitä etsimään, koska silloinhan siellä kävisi ihmisiä joten siitä tulisi kohde mahdollisille terrori-iskuille :)

 

Enemmän pitäisi Suomessa keskittyä siihen, että kätköt noudattaisivat jokamiehen oikeuksia eli kätköt ja reitti pysyy syrjässä asuintaloista ja että selvästi kielletylle alueelle ei tarvitsisi mennä. Samoin kalliokätköjä tehtäessä kannattaa muistaa, että 10 kätkön etsijää tuhoaa viikossa sen sammalen ja jälkälän, joiden kasvattamiseen luonnolta meni vuosikymmeniä tai -satoja. Kirkkojen kivimuuritkaan eivät kaikkea kestä (kätkijä ei tarkoittanut, että niiden päälle kiipeillään) ja hautausmailla kulkeminen pitäisi rajoittaa käytäville.

Link to comment
Hmmm, tajusin vasta nyt että mulle tuli ehkä virhe poliisiasemakätköä hyväksyessäni. Sillä onhan Suomessakin pamauteltu pommeja poliisiasemien nurkilla ja mitä sanookaan ohjeet kätköjen sijoittamisesta niiden lähelle: "Caches near or under public structures deemed potential or possible targets for terrorist attacks. These include but are not limited to highway bridges, dams, government buildings and airports."

 

No, terrorismin pelkoa ei Suomessa onneksi ole, mutta silti... taidanpa kysellä muilta hyväksyjiltä mielipidettä asiaan...

Aiotko samalla arkistoida kaikki siltakätköt? Mites nuo julkiset rakennukset? Montakohan urbaanikätköä jää jäljelle jos tuota pykälää noudatetaan. Entäpä tämä uusi rest stop -sarja, voisiko itseään kunnioittava pommimies valita parempaa paikkaa kuin bensa-asema? Puhumattakaan Highway 4 -sarjasta, joka pommituskohteina katkaisisi maamme pisimmän kulkureitin useista kohdista. :)

 

Olis kiva kun Suomessa olis vaikkapa joku geokätköilijöiden yhdistys, vaikkapa oikein valtakunnallinen liitto. Se voisi vahvistaa säännöt jotka sopisivat suomalaiseen käytäntöön ja säännöksiin. Ettei tarttis alkaa suurennuslasin kanssa tavaamaan jenkkiyrittän (juristin avustuksella?) laatimia pykäliä tai - mikä vielä pahempaa - kysymään ulkomaalaisilta mikä mahtaa olla Suomessa sopivaa... :)

Link to comment
Itsekin olen jossain määrin viehättynyt jästien harhautuksesta vilkkailla paikoilla, mutta luulen, että tämän tyyppisiä kätköjä voisi perustaa mielenkiintoisemmille ja vähemmän arkaluontoisillekin paikoille.

 

Vähän mainontaa tähän väliin:

 

Ei muuta kuin etsimään In the very centeriä! :):)

 

Tero

Link to comment
Aiotko samalla arkistoida kaikki siltakätköt? Mites nuo julkiset rakennukset? Montakohan urbaanikätköä jää jäljelle jos tuota pykälää noudatetaan. Entäpä tämä uusi rest stop -sarja, voisiko itseään kunnioittava pommimies valita parempaa paikkaa kuin bensa-asema? Puhumattakaan Highway 4 -sarjasta, joka pommituskohteina katkaisisi maamme pisimmän kulkureitin useista kohdista. :o

 

Olis kiva kun Suomessa olis vaikkapa joku geokätköilijöiden yhdistys, vaikkapa oikein valtakunnallinen liitto. Se voisi vahvistaa säännöt jotka sopisivat suomalaiseen käytäntöön ja säännöksiin. Ettei tarttis alkaa suurennuslasin kanssa tavaamaan jenkkiyrittän (juristin avustuksella?) laatimia pykäliä tai - mikä vielä pahempaa - kysymään ulkomaalaisilta mikä mahtaa olla Suomessa sopivaa... :lol:

Niin, kuten jo mainitsin, ei Suomessa ole pelkoa terrorismista, mutta poliisiasemia vastaan on jo tehty pommi-iskuja.

 

En siis aio arkistoida yhtäkään kätköä - en edes "1 kg Police" - kätköä, vaan toivon että sen suhteen löytyy joku parempi ratkaisu.

 

Mitä sitten tulee noihin jenkkien luomiin ohjeisiin, niin ensinnäkään niitä ei ole tehty minkään juristin avustuksella, eikä niitä ole tehnyt mikään firma, vaan vapaaehtoiset kätköjen tarkastajat ovat ne luoneet. Se on tosiaan jenkkinäkökulmasta katsoen tehty, mutta allekirjoittanut kirjoittaa sitä parhaillaan uusiksi ja pistää sen sitten kaikkien hyväksyjien pureskeltavaksi. Pyrin siis muuttamaan ohjeet kansainvälisemmiksi.

 

Ja jos tarkkaan luette nykyiset ohjeet, niin kyllä sieltä nytkin löytyy mainintoja että paikalliset ohjeet ja lait voivat mennä k.o. ohjeiden edelle.

 

Tärkeätä olisikin että joku suomentaisi ohjeet, kunhan ne joskus on uusittu. Itselläni ei aika taida siihen riittää, löytyisikö vapaaehtoista?

 

t: Olli

Link to comment
Hmmm, tajusin vasta nyt että mulle tuli ehkä virhe poliisiasemakätköä hyväksyessäni. Sillä onhan Suomessakin pamauteltu pommeja poliisiasemien nurkilla ja mitä sanookaan ohjeet kätköjen sijoittamisesta niiden lähelle: "Caches near or under public structures deemed potential or possible targets for terrorist attacks. These include but are not limited to highway bridges, dams, government buildings and airports."

 

No, terrorismin pelkoa ei Suomessa onneksi ole, mutta silti... taidanpa kysellä muilta hyväksyjiltä mielipidettä asiaan...

En suosittelisi kysymään ulkomaalaisten mielipidettä tähän asiaan. Se, mitä missäkin maassa pidetään "mahdollisena" terrori-iskun kohteena, vaihtelee.

 

Jos asiaa tulkitaan kovin tiukasti, jokaista taloa, jossa asuu sopivaa kansallisuutta edustava henkilö tai yritys, voisi olla tällainen kohde. Todellisuudessa Suomessa mikään kohde ei ole kovin todennäköinen, mutta voin jotenkin ymmärtää, että esimerkiksi suurlähetystöt eivät välttämättä halua rasioita seiniinsä, olipa niissä sitten pommi tai vain mikrofoni taikka edes geokätkö. B)

Link to comment
No, terrorismin pelkoa ei Suomessa onneksi ole, mutta silti... taidanpa kysellä muilta hyväksyjiltä mielipidettä asiaan...

En suosittelisi kysymään ulkomaalaisten mielipidettä tähän asiaan. Se, mitä missäkin maassa pidetään "mahdollisena" terrori-iskun kohteena, vaihtelee.

En kysynytkään terroristimielessä asiaa vaan yleisesti geokätköilynäkökulmasta. Ja yksi hyväksyjistä kommentoikin asiaa siististi: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LU...42-177522cb05e7

Link to comment
En suosittelisi kysymään ulkomaalaisten mielipidettä tähän asiaan. Se, mitä missäkin maassa pidetään "mahdollisena" terrori-iskun kohteena, vaihtelee.

No, tänään kävi niin, että Suomessa pidettiin erästä geokätkön paikkaa 'mahdollisena' terrori-iskun kohteena.

 

Lähestyin kätkön viimeistä pistettä pihalla, jonka oletin olevan tyhjä. Kätkön löysin heti, kuittasin käyntini nopeasti, ja piilotin rasian takaisin. Kun käännyin, ympärilläni oli kolme tuiman näköistä palomiestä, joista yksi kysyi aika uhkaavalla äänellä, että mitäs miehiä sitä ollaan. Selitin oitis asiani ja geokätköilyn luonteen, ja lisäsin vielä, että kätkö esittelee pääkaupunkiseudun palokuntalaitosta. Onneksi miehet ymmärsivät heti ja rauhoittuivat silmissä. Esittelin vielä kätköpaikkaa, ja tarjouduin ottamaan rasiankin vielä näytille, mutta asia oli aivan ok heidän mielestään.

 

He sanoivat nähneensä minut parkkeerattujen autojen välistä, ja epäilivät minun mahdollisesti asentavan pommia. :lol: Ihan suomalaisilta heeboilta vaikuttivat. :huh:

Link to comment
No, tänään kävi niin, että Suomessa pidettiin erästä geokätkön paikkaa 'mahdollisena' terrori-iskun kohteena.

Tämähän liene väistämätöntä näiden julkisten rakennusten läheisyyteen piilotettujen kätköjen kohdalla. Kätköilijän puhutteleminen viranomaisten toimesta osoittaa mielestäni pelkästään sitä että työtään tekevät ihmiset hoitavat hommiaan ihan oikeasti ja tunnollisesti.

Mielestäni jokaisen kätköilijän pitää varautua näihin tilanteisiin niin että kaikilta suuremmilta hässäköiltä voidaan välttyä. Pitää muistaa että pahimmassa tapauksessa selittelyt ei enää auta vaan joku pommiryhmä on purkamassa purkkia ja tekemässä sen purkin tasan viimeistä loggausta. Silloin saatetaan hakea maksajaa viranomaisten kuluille joko kätköilijän tai piilottajan persoonasta.

Link to comment
Lähestyin kätkön viimeistä pistettä pihalla, jonka oletin olevan tyhjä. – –

 

Kun käännyin, ympärilläni oli kolme tuiman näköistä palomiestä, joista yksi kysyi aika uhkaavalla äänellä, että mitäs miehiä sitä ollaan.

Kun itse kävin tuolla kätköllä, osasin jo kuvitella mielessäni, että näin jollekulle tulee vielä käymään.

Edited by Mesu
Link to comment

Mitä sitten tulee noihin jenkkien luomiin ohjeisiin, niin ensinnäkään niitä ei ole tehty minkään juristin avustuksella, eikä niitä ole tehnyt mikään firma, vaan vapaaehtoiset kätköjen tarkastajat ovat ne luoneet. Se on tosiaan jenkkinäkökulmasta katsoen tehty, mutta allekirjoittanut kirjoittaa sitä parhaillaan uusiksi ja pistää sen sitten kaikkien hyväksyjien pureskeltavaksi. Pyrin siis muuttamaan ohjeet kansainvälisemmiksi.

...

Tärkeätä olisikin että joku suomentaisi ohjeet, kunhan ne joskus on uusittu. Itselläni ei aika taida siihen riittää, löytyisikö vapaaehtoista?

 

t: Olli

Bump!

 

Kuuluuko kätköohjerintamalle mitään uutta? Kesä lähestyy ja taas saamme (toivottavasti) lauman uusia harrastajia; olis kiva kun saisimme tuonkin asian järjestykseen.

 

Varmaankin suomentaja löytyy, kunhan ensin tuo originaaliteksti valmistuu.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...