Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Reviewer Niatpac Nagrom

Fin: Onko Kätköjä Jäänyt Tulvien Alle?

Recommended Posts

Moi!

 

Onko tulvat hukuttaneet kätköjä? Muistaakseni esim. juuri Vantaanjoen varrella on useitakin kätköjä... ja joessa on vesi 2 m normaalia korkeammalla.

 

Ja muuallakin maassa paikat tulvivat...

 

t: Olli

Share this post


Link to post

Varmastikin, sillä ainakin yksi niistä on melko matalalla, lähellä rantaa.

 

Epäilenpä pahasti, että myös meidän Artificial Lakes and Islands -kätkö saattaa olla taas pois paikaltaan. Se kerran jo katosi, ehkä mahdollisesti aaltojen matkaan. Kun se sijoitettiin ensimmäisen kerran, oli veden pinta n. ½ m alempana. Valitsin uuden paikan korkeammalta veden pintaan nähden. Ajattelin vielä, että ei vesi nyt enää voi nousta paljoa enempää... Vanajan pinta on kuulema noussut taas 40 cm :tired:. Pitänee mennä katsomaan lähiaikoina.

Share this post


Link to post

Alkukesän säiden vuoksi olen viime aikoina tehnyt enimmäkseen linnavuorikätköjä :tired:.

Maammo sukelsi, mutta säilyi sisältä kuivana. Nyt se on ainakin metrin verran korkeammalla.

Share this post


Link to post
Vanajan pinta on kuulema noussut taas 40 cm :(. Pitänee mennä katsomaan lähiaikoina.

40 cm ???!!! :(:(:huh: HUH! Täytynee mennä katsomaan mitä kuuluu meidän Hääkiven kätkölle. Se oli jokin aika sitten 5 cm veden yläpuolella ja nostin sitä noin 30-40 cm ylemmäksi...

Share this post


Link to post

Kävin äsken ulkoiluttamassa koiruutta Vantaanjoen varressa.

Itse vyötäröä myöten vedessä ja koiruus ui vierellä. Tämä polkua pitkin kävellessä/ uidessa, vettä riittää.

Share this post


Link to post
Vanajan pinta on kuulema noussut taas 40 cm  :D. Pitänee mennä katsomaan lähiaikoina.

40 cm ???!!! :P:D:P HUH! Täytynee mennä katsomaan mitä kuuluu meidän Hääkiven kätkölle. Se oli jokin aika sitten 5 cm veden yläpuolella ja nostin sitä noin 30-40 cm ylemmäksi...

Hääkiven kätkö ihan kunnossa - ei uhkaa vesi sitä, ellei sitten Hämeenlinnan suunnasta purkautuvat vesimassat joskus lähitulevaisuudessa muuta tilannetta oleellisesti... Samoin Viialassa "On the border" kätkölle pääsee edelleen kuivin jaloin.

Edited by Captain Morgan

Share this post


Link to post

Vanhanmyllynkoski - kätkö on puolisen metriä veden alla, tai huuhtoutunut jonnekin. Ei varmaankaan kannata etsiä ennen kuin omistaja on sen kunnon tarkistanut. Varsinkaan kun paikalla vesi virtaa voimakkaasti, voi kätkön etsiminen olla nyt hengenvaarallista.

Share this post


Link to post

Vanhanmyllynkoski arkistoitu toistaiseksi, kunnes pääsemme tarkastamaan kunnon...

 

Mitä taas tulee tuohon törmällä liikkumisen vaarallisuuteen, niin itse luotan jokaisen geokätkijän omaan maalaisjärkeen. Jos joku paikka vaikuttaa hengenvaaralliselta, niin sinne ei kannata mennä. Yksikään kätkö ei ole hengen arvoinen.

 

atrivsolap jr

Share this post


Link to post

Artificial lakes and islets -kätkö oli veden alla. En edes yltänyt kokeilemaan oliko edellinen purkki vielä kolossaan. Sijoitin uuden kätköpurkin jälleen kerran n. 40 cm korkeammalle kuin edellisen. Saa nähdä, tarvitseeko tehdä sama temppu vielä kolmannen kerran :huh: .

Share this post


Link to post
Artificial lakes and islets -kätkö oli veden alla. En edes yltänyt kokeilemaan oliko edellinen purkki vielä kolossaan. Sijoitin uuden kätköpurkin jälleen kerran n. 40 cm korkeammalle kuin edellisen. Saa nähdä, tarvitseeko tehdä sama temppu vielä kolmannen kerran  <_< .

Hmmm, onkos siellä nyt sitten 3 kätköpurkkia, joista 2 vedenalaisia? :huh:

 

Odottelen muuten ihmeissäni nouseeko vesi Vanajaveden vesistön toisessa päässä joskus lähitulevaisuudessa vai ei. Hääkiven kätkölläni vesi on nyt laskenut jonkin verran, ilmeisestikin kovien juoksutusten ansiosta. Mutta ei sinnekään vielä pikkukengillä ole asiaa.

Edited by Tahu Nuva

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...