Jump to content

FIN: Huijauskätköt


Jeo & Kirsi
Followers 0

Recommended Posts

Ilmestynyt kätkö

railway station of Kupittaa joka saattaa olla feikki tai pilailu. Tämän niminen kätköhän on olemassa Hippihiiren tekemänä Railway Station of Kupittaa. Ainostaan kirjainten koot vaihtuvat.

 

Tekijä on Hippihiiri joka sitä ei ole tehnyt (tarkistin) ja lupasin lähettää postia hänen puolestaan. Profiili menee jonkun arpin arpi profiiliin? Tyyppi ei ole löytänyt yhtään kätköä…ja tehnyt muka tämän.

 

Koordinaatit menevät todella hämärään paikkaan kasarmialueelle eli ei lähellekään rautatieasemaa. Kryptattu vihje on purettuna; Nice try..

 

There is a new cache

railway station of Kupittaa. It might be a joke. There is already a cache with the same name by hippihiiri Railway Station of Kupittaa. Only some letters are small instead of capital letters.

 

Hippihiiri has not established this cache. If you click profile, it goes to arpis' profile

arpi. He has not found any caches.

 

Coordinates lead you to military area, not to railway station. Additional information: nice try.

 

kupittaa.jpg

Edited by Jeo & Kirsi
Link to comment

Onkos kukaan yrittänyt tavoittaa tuota kätkön tekijää puhelimitse ??

Numerohan löytyy ainakin FONECTRAn ja sähköpostiosoitteen avulla.

Mitenkäs hippihiiren käyttäjätunnusta sitten pystyy noin helposti käyttämään joku muukin ??

Onkos hippihiirellä joku arvattava salasana vai Groundspeakin järjestelmissä joku aukinainen reikä ??

 

Ja vielä : KUKA ON HYVÄKSYNYT feikkikätkön ??

Edited by jupilli
Link to comment

Laitettiin kyseiselle tyypille sähköpostia. Odotellaan mitä tuleman pitää. Kätkön tekijäksihän voi antaa minkä nimen tahansa vaikka Urho Kekkosen. Hyväksyjäähän ei näe kukaan muu kuin tekijä itse. Laitettiin myös Tahu Nuvalle/Morganille viestiä.

Edited by Jeo & Kirsi
Link to comment
Mitenkäs hippihiiren käyttäjätunnusta sitten pystyy noin helposti käyttämään joku muukin ??

Onkos hippihiirellä joku arvattava salasana vai Groundspeakin järjestelmissä joku aukinainen reikä ??

 

Eihän tuota hippihiiren tunnusta ole murrettu. Tuohon kätkökuvaukseenhan voi laittaa vapaasti mitä vain tekstiä tekijän nimeksi. Profilea klikkaamalla selviää tunnus joka kätkön on tehnyt. Tässä tapauksessa siis Arpi.

Link to comment

Odd. Why me? :D

 

My password hasn't been cracked. It isn't that difficult, but it is impossible to guess :D.

 

The funniest thing about this incident is that I know a guy by that name. He used to go to the same school with me and Kirsi.

 

It would be interesting to know what the story behind this is.

Link to comment

B) Arpi pahoittelee sekaannusta!! Todellakin aloittelijamoka tämä Kupittaan tragedia. Toivottavasti ei mennyt kesäloma täysin sekaisin teillä kokeneemmilla...

 

Pyrin lajiin mukaan pikku hiljaa ja satsaan tarkkuuteen jatkossa. ;)

 

Arpi

Link to comment

Vielä aiheesta: mähän yritin kovasti siis raportoida oma ekaa löytöäni ja torspoilin sen sinne minne tiedetään.. mutta joku on siis HYVÄKSYNYT sen ikään kuin kätköksi vai(?), kun se on sinne asti päässyt ja aiheuttanut koko sotkun!? Miten se oikein menee tää järjestelmä kokonaisuudessaan?

 

Arpi

Link to comment

Ei haittaa ollenkaan ^_^. Olenkin miettinyt, että sivuston (siis geocaching.com) käytettävyys on aloittelijalle hankalaa. Et ole ainoa, jolla on ollut ongelmia kätkön loggauksessa. Tervetuloa mukaan harrastukseen, tähän jää koukkuun, mutta hauskaa tämä on aivan varmasti :P.

Link to comment

Hienoa, että kyse ei ollut mistään huijauksesta.

 

Kyllähän geokätköilyssä on mahdollista petkuttaa sekä piilottaessa että etsiessä. Taitaa kuitenkin valheella olla lyhyet jäljet eli huiputukset paljastuvat melko pian. Ilo ja tyydytys, jota harrastamisesta saa, taitaa sitä paitsi petkuttajalla jäädä aika vähiin.

 

Tätä säiettä voisikin jatkaa kokemuksilla ja mielipiteillä huijaamisesta.

 

Pilailua taas voisi ollakin enemmän, siis harmitonta kujeilua.

Link to comment

Lähinnä tulee mieleen olemattomien kätköjen ilmoittaminen pahoihin paikkoihin. Aika helpolla saisi ihmiset näkemään paljon vaivaa keksimällä pahoja arvoituksia ja inhottavia koordinaatteja joihin on paha päästä. Ja toisaalta olen myös odottanut että koska joku neropatti keksii ruveta varastamaan kätköjä ja/tai travelbugeja ihan järjestelmällisesti.

 

Eihän noissa oikeasti mitään järkeä ole mutta kyllähän monet ihmiset tekee muutakin ihan typerää... Tuo muodostuu ehkä ongelmaksi vasta sitten kun kätköily on tulevaisuudessa yhtä suosittua kuin joku jalkapallo tms. :P Silloin se on niin paljon esillä että jotain ottaa päähän ja rupeaa vandaaliksi. ^_^

Link to comment
Ja toisaalta olen myös odottanut että koska joku neropatti keksii ruveta varastamaan kätköjä ja/tai travelbugeja ihan järjestelmällisesti.

 

Olen miettinyt samaa asiaa. Etenkin perinteisiä kätköjä olisi todella helppo varastaa, jos jollakulla siihen olisi kiinnostusta/motivaatiota. Toivottavasti näin ei kuitenkaan koskaan käy...

 

Millainenkohan pakasterasiavuori mahtaisi muuten syntyä, jos kaikki Suomen kätköt kasattaisiin yhteen? ^_^:P

Link to comment
Millainenkohan pakasterasiavuori mahtaisi muuten syntyä, jos kaikki Suomen kätköt kasattaisiin yhteen?

Ei kuitenkaan kovin suuri röykkiö. Jos rasioiden keskikoko on 1 litra, niin 800 kätköä tekee 800 litraa. Tiiviisti pakattuna mahtuisivat kuutiometrin laatikkoon.

Link to comment

Eikös kätköilyn huipputavoite oikestaan ole saada kätkön etsijä liikkeelle sieltä televisionsa tms äärestä. Siis liikkeelle !! Harrastamaan !!

Jos joku vahingossa aiheuttaa hämminkiä, mikäs sen parempi, tuleehan tarkistettua rutiinit niin ettei tahallaan vahinkoa haluavat onnistu niin helposti. Tärkeää on aina se että erheen tehnyt ilmoittaa asiasta. Oppiminen yleensä tapahtuu tuolta kantapään seutuvilta sujuvimmin, niinkuin varmaan kävi nytkin.

Minusta erheestään ilmoittaminen aina ja poikkeuksetta korvaa virheen aiheuttamisesta koituneet muut haitat, talouspuoli on näissä harrastuksissa kunkin omalla kontolla kuitenkin.

Olen aina kovin kärkkäästi puuttumassa tämmöisiin epäselvyyksiin pelkästään sen takia että kokemus on opettanut että alussa tämänkaltainen, mutta tahallinen häiriö on joskus hallittavissa ja hoidettavissa. Sitten kun häiriö jatkuu, tai häiritsijä saa touhuta vapaasti, on vahinko usein hankalasti korjattava.

Ja,,, eipähän se hyväksyjänkään homma ole kovin kadehdittava, OTOna ja vielä kätköilyn päälle !! Voipi jäädä listoilla palkintosijoilta !!

Link to comment
Lähinnä tulee mieleen olemattomien kätköjen ilmoittaminen pahoihin paikkoihin. Aika helpolla saisi ihmiset näkemään paljon vaivaa keksimällä pahoja arvoituksia ja inhottavia koordinaatteja joihin on paha päästä.

Tuota on vielä suht. helppo välttää vilkaisemalla tekijän profiilin. Mikäli löydettyjä kätköjä on nolla ja tehtyjä yksi, niin en kyllä ole ensimmäisenä lähtemässä sitä ainokaista etsimään. Varsinkaan hankalasta paikasta.

 

Logeja on tietysti helppo tekaista, mutta niitä lukemalla pystyy kyllä päättelemään jotakin aitoudesta. -Ellei huijari sitten ole nähnyt tosi paljon vaivaa.

 

Edit: Typo

Edited by Mikkozzz
Link to comment

Juuri näin! Aloittelen enkä mitään todella ole sinne enkä minnekään kätkenyt. Näin on närhet, eli sekaannus oli koko homma.

 

Homma on kyllä kivaa ja koukkuunjäämisen vaara on todellinen. Olen jo tehnyt pari "turhaakin" etsintäreissua eli haastettakin löytyy helpoistakin kätköistä. ;)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...