Jump to content

Fin: Haittaako Sade Harrastusta?


PekkaR
Followers 0

Recommended Posts

Sade ei menoa haittaa - oikeilla varusteilla sadesäällä geokätköily on oikeastaan mukavampaa kuin auringonpaisteessa. Ja mikä parasta, geojästeistä ei yleensä sateella ole suurempaa haittaa <_<

 

Mielelläni menisin nytkin ulos etsimään kätköjä kaatosateessa, mutta yötyöni vie kaiken energian :mad:

En ole ehtinyt kätköilemään pariin viikkoon - vieroitusoireet on aika pahat :mad:<_<

Link to comment

Tänä aamuna kävin bongaamaassa viimeisetkin HUT kätköt sateessa juuri geojästejä välttääkseni. Tietysti lauantaipäivä ja korkeakoulun kesäloma osaltaan vähensivät niiden määrää <_<

 

Ihan ex tempore ei kätköille tule kaatosateella yleensä lähdettyä. Mutta jos olen ennalta päättänyt mennä, niin ei sateesta silloin ole haittaa. Eri asia sitten kun tiedän kätkön olevan kalliojyrkänteellä.

 

Ongelmallista on lähinnä lokin kuittaaminen märin käsin ja monikätköillä muistiinpanojen kastuminen <_<

 

Joskus jätän polkupyöräni jonnekin parkkiin ja palaan kotiin bussilla tai junalla. Silloin on joksenkin pakko palata jatkamaan lenkkiä seuraavana päivänä ilmoista riippumatta. Muutama viikko sitten tästä seurasi 60 kilometrin pyörälenkki sateessa Jokelasta Hausjärven kautta Riihimäelle. Ja vain neljän kätkön tähden :mad:

Link to comment

Täytyy kyllä myöntää että sade hieman hillitsee kätköilyhaluja, muttei ihan täysin.

Keskiviikkona olin tuttujen geojästien luona kylimässä Tampereella ja vaikka koko päivän oli satanutkin kaatamalla hetkeksi kun sade väheni olivat jästitkin innolla lähtemässä kokeilemaan kätköilyä. Login kuittaaminen sateenvarjon alla oli aikamoista taiteilua <_<

Onneksi olin varautunut matkaan kunnon varusteilla eli kumisaappailla ei maaston märkyyskään kovasti haitannut - kalliot vain olivat todella liukkaat. Olisi ollut nolo loppu reissulle jos olisin livennyt ja tietysti iskenyt uuden kepsini tuhannen nuuskaksi pitkin kallioita. Eipä olisi Hannu kiitellyt kotiin palatessani.

Sateella kannattaa lähteä noiden urbaanikätköjen perään kuten Mikkozzz sanoi. Ei ollut Hervanta Cityssäkään pikkugeojästeistä tietoakaan vaikka keskellä päivää sitä kävin tonkimassa.

Pitänee siis käydä vielä hankkimassa kätköilyä varten hyvin pohjakuvioidut kumisaappaat (pitkät varret tarpeen isojen lätäköiden ylitykseen) ja GC kurahousut ja -takki <_< ja multikätköjä varten vedenkestävää muistiinpanovälineistöä kuten sukeltajilla taitaa olla.

- Anja

Link to comment

Tänään taisi olla ensimmäinen kerta, kun lähdin kätköilemään sateella. Ei sikäli, että olisin sokerista tehty, mutta ehkä hiukan mukavuudenhaluinen olen kuitenkin, enkä aivan tarpeeksi addiktoitunutkaan...

Toisaalta haluaisin myös nauttia täysillä niistä mukavista paikoista, joihin kätköillessä päätyy ja huonolla ilmalla maisemat ym. ovat auttamatta aurinkoista päivää ankeammat.

Link to comment

Kyllä, sade haittaa, ainakin upeiden maisemien nauttiminen kärsii. Toisekseen omat vanhat jalkani ovat epävarmat hankalassa maastossa kuivallakin kelillä ja jos sitten sammalet ja jäkälät ovat vielä sateen liukastamia olen oppinut välttämään tasamaasta poikkeavia paikkoja. Märkä puusto haittaa myös selvästi kuivaa enemmän Gepsin toimintaa jos joutuu puitten katveeseen.

Sade sinällään, ainakin kesällä, on kätköilyyn hyvin sopiva elementti, sopivasti varustautuneena tiätysti.

Haettuani pari ihan uutta kätköä kuivasta maastosta, olen melkein toivonut että kätkijän jäljet eivät olisi olleet ihan selvästi näkyvissä kuten kuivassa jäkälikössä helposti käy. Mahtaako minua kiusata joku peritty inkkarivaisto, mutta koskemattomassa maastossa on mielestäni liian helppo seurata jälkiä melkein parkkipaikalta lähtien ja helppo osua oikealle hehtaarille. Suosittelisinkin kätköjen tekemistä sadesäällä, silloin maasto toipuu kulkemisesta paremmin !!!

Link to comment

Riippuu tilaneesta, fiiliksestä ja varusteista. Sallittu sateen määrä on verrannollinen mahdollisuuteen yrittää k.o. kätköä uudelleen vuoden sisällä. Kunnon sadeasu mukaan. Tosin huomasin kerran että märkä lehtimetsä + sateenvarjo + GPS on melko huono yhdistelmä, kepsi heitti jatkuvasti häränpyllyä ja lopulta hukkasi satelliitit kokonaan :blink:

Toisella yrittämällä selvisi että yhteys katosi n.10 metrin päässä purkista. sic.

Link to comment

Itävallan Mondseellä - johon olimme reilun viikon vuorilla ravaamisen jälkeen menneet nimenomaan uimaan ja rentoutumaan - rapsahti niskaan yksi reissun parista sadepäivästä, joten uimisesta ei oikein tullut mitään. Kun vaihtoehtoina oli majapaikassa kirjan lukeminen tai kätköille lähteminen, ei kauan tarvinnut miettiä. Sadeviitat niskaan ja menoksi: kolme kätköä löytyi helopsti, ja maisemistakin pystyi vielä nauttimaan.

Edited by Divine
Link to comment

Eilen sadekuuro yllätti juuri kun piti lähteä uimaan loppuosuutta kätkölle Almost Impossible. Yli kolmen tunnin pyöräilyn ja metsissä kävelyn jälkeen ei takaisin kääntyminen käynyt mielessä. Lokin kuittaaminen kuivin käsin oli muuten täysin mahdonta :D

Kuuro onneksi loppui sopivasti kun palasin reppuni luo. Sateessa kuivaaminen ja pukeutuminen uintireissun jälkeen olisi ollut ikävää :D

Link to comment

Heips,

tänään kävin kätköilemässä kaatosateen viimeisten rippeiden valuessa niskaan paikassa jossa jästejä vilisti ohi melkein jonossa ja totesin sateen kätköilijän hyväksi apuriksi jästikkäässä ympäristössä !!

Kaikki jästit painelivat hartiat kyyryssä ohi vilkaisemattakaan suuntaani kun tutkiskelin kovenkoloja. Joten kaikki kätköilijät, kaatosateen yllättäessä ainakin vilkkaammilla paikoilla kätköt ovat juuri silloin parhaiten saatavilla !!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...