Jump to content

Fin: Julkiset Kulkuvälineet Pääkaupunkiseudulla


Krista&Geert
Followers 0

Recommended Posts

Päätin aloittaa kesälomani testaamalla pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen soveltuvuutta geokätköilyyn. Latasin matkakortille 14 päivän seutulipun (n. 37€) ja Reittioppaan avulla suunnittelin reissuja eri puolille pääkaupunkiseutua. Kaikille valitsemilleni kätköille pääsi jollakin bussilla, junalla tai metrolla (ja niiden yhdistelmillä), usein jopa alle 500 metrin päähän aloituspisteestä tai kätköpaikasta. Lähin etäisyys pysäkiltä kätkölle oli 7 metriä, Nuuksion kätköille piti taivaltaa vähän enemmän (n. 1-3 km). Kulkuvälineiden vaihtaminen sujui yllättävän helposti ja sujuvasti. Erityisesti jokerilinja 550 oli ilahduttavan erinomainen kätköilijän kannalta. Se pysyi joka kerta aikataulussaan, joten jatkoyhteyksiin ehti aina vaivattomasti.

 

Autottomana henkilönä olen todella kiitollinen, että pääkaupunkiseudulla on näinkin erinomaisesti toimiva joukkoliikenne. Oli myöskin hienoa, ettei tarvinnut kuluttaa aikaa parkkipaikkojen etsimiseen :sad:. Ikävää oli ainoastaan se, ettei saanut päättää matkaseurasta... kaiken maailman örisijöitä tuntui riittävän erityisesti paikallisjuniin :lol: .

 

Suuri kiitos myös kaikille niille geokätkijöille, jotka ovat listanneet alueelle liikennöiviä kulkuvälineitä kätköjensä sivuille - niistä on ollut paljon apua :lol:. Toivoisin vastaavia listauksia myös esimerkiksi Tampereen ja Turun kätkösivuille (kummassakin kaupungissa lienee hyvin toimiva joukkoliikenne? :lol: ), erityisesti niihin kätköihin, jotka sijaitsevat yli 3 kilometrin päässä rautatieasemalta. Ne helpottaisivat 'geoturistin' geokätköilyä suuresti :(

 

14 päivän kätkösaldoni oli 36 löydettyä ja 6 löytymätöntä kätköä. Aloitteleva kätköilijä löytäisi helposti varmaan 50-100 kätköä vastaavana aikana, niin tiheässä niitä on Helsingin ja Espoon alueilla ;)

Link to comment
...

Suuri kiitos myös kaikille niille geokätkijöille, jotka ovat listanneet alueelle liikennöiviä kulkuvälineitä kätköjensä sivuille - niistä on ollut paljon apua :lol:. Toivoisin vastaavia listauksia myös esimerkiksi Tampereen ja Turun kätkösivuille ....

Kannatettava ehdotus vaikka itse en autollisena laiskajaakkona paljonkaan julkisia käytä :lol:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...