Jump to content

Fin: Pyörätuolilla Mukaan


p&k+a

Recommended Posts

Ilokseni huomasin, että jotkut (ainakin Jeo ja Kirsi) ovat kätkökuvauksiin laittaneet merkinnän, jos kätkö soveltuu etsittäväksi (tai pikemminkin löydettäväksi :D ) pyörätuolista käsin. Kätköilyhän on harrastuksena sellainen, että sitä voisi tuolistakäsinkin harrastaa, jos kätköjen kuvauksissa olisi tiedot siitä. Toki vaikeusasteetkin kertovat aika paljon, mutta eivät riittävästi liikuntarajoitteisille. Jotta kätkön voisi tuolista löytää ilman avustajaa, tulisi sen olla kävelytien varrella, melko matalalle sijoitettuna. Jos taas avustaja (tms. kaveri) on mukana, voi kätkö olla metrin-pari kauempana kulkuväylästä (tulissa istuva voi pyytää avustajaa kurkkaamaan kiven koloon tms) ja siihen ei tarvitsisi tuolista ylettää. Avustajan tarpeesta tulisi myös olla maininta, jos kuvauksessa mainittaisiin, että kätkö sopii myös liikuntarajoitteisille.

 

Kätköileviä liikuntarajoitteisia ei varmasti vielä paljon ole, mutta jos kätköilijät innostuisivat tekemään heille sopivia kätköjä, niin uskon, että heitäkin tulisimme kätköillä näkemään.

 

Haaste: Perusta kätkö, jonka löytäminen on mahdollista pyörätuolilla liikkuvalle. Yritän kerätä tietoja sellaisista kätköistä ja kertoa eteenpäin.

 

k.

 

Niin... helpottaahan tieto myös henkilöitä, jotka etsivät kätköjä lastenvaunujen kanssa. :)

Link to comment

Tästä olikin jo joskus toista vuotta sitten täällä foorumissakin maininta. Periaatteessahan yhden tähden maastoluokitus tarkoittaa wheelchair accessiblea, eli jos kätköpaikalle ei pääse pyörätuolilla, pitää maaston (terrain) olla vähintään puolitoista tähteä. Muuten, kai kaikki käyttävät Geocache Rating System -lomaketta, kun tähdittävät kätkönsä vaikeus- ja maastoastetta? Huomatkaa lomakkeen alaosassa kohta

What is the terrain elevation like?

Basically flat

Only slight elevation changes. Easy to do in a wheelchair, stroller, bike, etc.

On hyvä, että liikuntarajoitteisiakin huomioidaan kätkökuvauksissa. Siitä huolimatta olen usein miettinyt, että miksi huomioiminen rajoitetaan sitten vain pyörätuolilla liikkuville? Toiseksi, ainakaan itse en luultavasti osaa määritellä kaikista kätköistä sitä, onko se pyörätuolikelpoinen vai ei. Esim. minun silmin saattaa näyttää, että kätkön luokse voi helposti ajaa pyörätuolilla, mutta käytännössä se sitten olekaan niin helppoa (tuoli ei 'taivu' tiettyyn kulmaan tms). Täytyy myös muistaa, että ne GPS-vastaanottimet eivät ole niin tarkkoja, että pyörätuolikätköilijä pääsisi ajamaan suoraan oikeisiin koordinaatteihin: Vaikka itse kätkö olisikin pyörätuolikelpoisessa paikassa, voi virhesäteellä olla monia hankalia paikkoja, mistä pyörätuolikätköilijä joutuu mahdollisesti myös etsimään.

 

On olemassa esimerkkejä kätköistä, joiden äärelle pääsee helpostikin tuolilla, mutta niiden löytäminen, saati saaminen esiin piilostaan voikin osoittautua vaikeaksi tai mahdottomaksi. (Esimerkki 1. Esimerkki 2.) Tällöin pitäisi pyörätuolilogon lisäksi määritellä kätkösivulle avustajalogo tai muuten mainita avustajan tarpeesta (aivan kuten k. sanoi).

 

Sitten on tapauksia, joissa kätkölle pääsee pyörätuolilla helposti kesällä, muttei talvella (esim. aurauksen takia). Taas pitäisi erikseen muistaa mainita kätkösivulla, että pyörätuolilla liikkuvat tarvitsevat talvella avustajan (kesällä ei välttämätöntä) jne.

 

Olen siis edelleen sitä mieltä, että hyvä kun liikuntarajoitteisten kätköilymahdollisuuksia otetaan huomioon. Se vain voi olla hyvin vaikeaa tyhjentävästi kätkösivuilla selittää, ja se mikä yhdelle pyörätuolikätköilijälle on helppo nakki voi toiselle osoittautua fyysisesti mahdottomaksi. Menee monimutkaiseksi. :)

 

Edit: selvennetty vajaaksi jäänyttä lausetta.

Edited by Divine
Link to comment

Joo, oikeassa olet Divine, yksinäiselle liikuntarajoitteiselle (siis ilman avustajaa kätköjä etsivälle) kätkön suunnittelu on tosi haastavaa. Mutta ei mahdotonta. B)

Kannattaa varmaan kätkökuvauksessa mainita avustajan tarpeesta, jos epäilee, ettei tuolista kätköön yletä.

 

Lupaan yrittää laittaa ainakin kätkön tai pari tänä kesänä paikkoihin, joihin pääsee varmasti lumettomalla kaudella käsiksi pyöriksestä. B)

 

k.

Link to comment

Toisaalta jos mainitsen kätkökuvauksessa että kätkö soveltuu pyörätuolilla liikkuvalle, se voi spoilata aika lailla muiden kätköilijöiden etsintää, eli kätkön vaikeustaso voi pudota rankasti. Tästä syystä en tule laittamaan tiettyihin kätköihini koskaan mitään mainintaa niiden löydettävyydestä pyörätuolilla, vaikka ne olisivatkin pyörätuolilla löydettävissä.

 

Edit: Eri asia on sitten jos teen tarkoituksella kätkön joka sopii myös pyörätuoliihmisille.

Edited by Captain Morgan
Link to comment

Onhan 1/1 -tähden kätköjä muutenkin ja niitä on ihan mukava etsiä. Ei se minusta iloa pilaa, jos on lisäksi mainittu että kätkö soveltuu pyörätuoli-ihmisillekin.

 

Sitäpaitsi, eihän liikkumisesteisillekin soveltuvan kätkön tarvitse olla helppo. Kuka tekee ensimmäisen kätkön, jonka vaikeusaste on:

liikk_est_cache.gif

 

Edit: lisäsin toisen kappaleen.

Edited by PekkaR
Link to comment

No ei tosiaan kyllä ole käynyt mielessänikään, että pyörätuolimerkintä voisi pilata jonkun etsijän ilon... :D Kenenköhän ongelmasta on kyse, jos se että vammaiset pääsevät kätkölle "spoilaa" jotakin? Kuitenkin merkintä pyörätuolisopivuudesta voi tuoda hyvinkin suuren ilon pyörätuolin käyttäjälle. Varsinkin liikuntarajoitteisille lapsille ja nuorille kätköjen etsintä olisi mukavaa puuhaa, lapset kun rakastavat aarteiden löytämistä. Sitäpaitsi kuka meistä tietää, ettei huomenna itse istu pyörätuolissa? :lol:

 

Kuten PekkaR toteaa, se että kätkö on löydettävissä tuolista, ei todellakaan välttämättä tarkoita sitä, että se olisi helppo nakki. Hyvä esimerkki tästä on mielestäni Voima (GCGE1A).

 

Pyörätuolilla löydettävissä oleva kätkömme hyväksytty: Helsinki Railway Station.

 

Helposti tuolilla pääsee muuten myös Uspenskille (GC9898) ja sen voi myös poimia ilman avustajaa. Kiitos Mesu & Helene.

 

k.

 

Sori, ei ole tarkoitus olla kamalan kiivas, mutta pyörätuolia on tullut useita kilometrejä työnnettyä ja olen tosi kiitolinen kaikista uusista tekemisvinkeistä, joita tuoli ei rajoita... :o

Link to comment

Tarkoitin siis sitä että jos nyt jonkun pyörätuoliihmiselle sopivan kätköni vaikeustaso on esim. ****, niin sen jälkeen jos mainitsen pyörätuolisopivuudesta sen vaikeustaso onkin enää *.

 

Minusta se ei ole enää sama kätkö ja on myös väärin helpottaa sen löytymistä uusille kätköilijöille, jos jotkut muut ovat sitä etsineet vaikka useita kertoja.

 

Mutta en todellakaan vastusta sitä että teemme uusia kätköjä, jotka sopivat myös pyörätuoli-ihmisille. Vastustan vain vanhojen kätköjen vaikeustason muuttamista selvästi alkuperäistä helpommaksi.

Link to comment

Joo, totta on, että jos kätkön kuvauksessa on merkintä, että pyörätuolistakin kätkön saa, niin kyllähän se sillon kertoo jo paikasta jotain aika oleellista... (Siis että kätkö on tiesä kiinni ja noin seisovan ihmisen vyötärön korkeudella.) Ja helpottahan se ratkaisevastikin löytämistä. Voisikohan tämän ongelman ratkaista niin, että jossakin (missä?) olisi erikseen lista kätköistä, joita on hyvä lähestyä liikuntarajoitteisenkin? Sillon ei kuvauksiin tarvitsisi laittaa lisävinkkejä. Tästä listasta olisi helppo tarvitsijoiden katsoa mihin pääsee. (Tottakai se mahdollistaisi myös "huijauksen", sen että muutkin katsoisivat mahdollisia vinkkejä, mutta luottamuksellehan koko kätköily kaiketi perustuu, joten jäisi yksilön harkinnan varaan kurkkiiko vai ei.) Uskon, että tällaiselle listalle olisi käyttöä, tulevaisuudessa varmaan enemmänkin.

 

k.

Link to comment

Eikö maastotähtien ole tarkoitus kertoa, millaisessa maastossa kätkö on? Jos jyrkänteen alla kulkee polku, ja T on 1.5, niin tarkoitus ei ole kiivetä polulta jyrkännettä kolmea metriä vaan kätkö on polulta saatavilla.

 

Olen monta kätköä löytänyt seuraavan päättelyn avulla: "Jos kätkö olisi tuossa ryteikössä, T-rating olisi vähintään 2.5. Kuvauksessa on vain 1.5 tähteä, joten se ei voi olla tuolla. Se on siis lähempänä polkua." Siksi olisikin helpottavaa, että kaikki noudattaisivat samaa skaalaa kätköissään.

 

Olinkin hieman ihmeissäni, kun selostin taannoin tätä näkemystä kätköilijälle, jonka etsimistä seurasin. Sanoin, että ei se voi siellä ryteikössä olla, kätkölle ilmoitettu Terrain on paljon matalampi. Tuolla ei pääsisi maastopyörälläkään ajamaan. Hän vastasi luokittelevansa samanlaisen maaston 1.5 tähdeksi ja ettei koskaan arvioi kätköpaikkoja tuolla tavalla.

 

Jos kätkön luokitus on T1, paikalle pääsee pyörätuolissa ja kätkö on saatavissa ulos pyörätuolissa istuen. Mikäli kätkön näkeminen vaatii maassa makaamista, mutta sen saattaa saada myös tuolissa istuen tunnustelemalla, on T edelleen 1. Jos kätkön saaminen vaatii polvistumista (rullatuolista poistumista), T on 1.5 tai enemmän.

 

Edit: lihavoinnit lisätty

Edited by VesaK
Link to comment
Toisaalta jos mainitsen kätkökuvauksessa että kätkö soveltuu pyörätuolilla liikkuvalle, se voi spoilata aika lailla muiden kätköilijöiden etsintää, eli kätkön vaikeustaso voi pudota rankasti.

 

Kuinka? Minun terminologiassani T1 tarkoittaa, ettei tarvitse poistua tieltä eikä polvistua ja että paikalle pääsee rullatuolilla. Jos menen hakemaan T1-kätköä, niin maininta rullaruolilla saatavuudesta ei todellakaan spoilaa. Sen sijaan spoilata saattaisi, jos niin sanottaisiin T3-luokituksen saaneessa kätkössä, mutta en nyt heti keksi kuinka se olisi mahdollista.

Link to comment
Toisaalta jos mainitsen kätkökuvauksessa että kätkö soveltuu pyörätuolilla liikkuvalle, se voi spoilata aika lailla muiden kätköilijöiden etsintää, eli kätkön vaikeustaso voi pudota rankasti.

 

Kuinka? Minun terminologiassani T1 tarkoittaa, ettei tarvitse poistua tieltä eikä polvistua ja että paikalle pääsee rullatuolilla. Jos menen hakemaan T1-kätköä, niin maininta rullaruolilla saatavuudesta ei todellakaan spoilaa. Sen sijaan spoilata saattaisi, jos niin sanottaisiin T3-luokituksen saaneessa kätkössä, mutta en nyt heti keksi kuinka se olisi mahdollista.

Kyllä minäkin vähän ihmettelen tuota väitettyä spoilausta. Mielestäni kätkön vaikeusaste ja maasto ovat pakollisia tietoja, ja kaiken, mitä ilmoitetaan, pitää olla totta. Tosin luokitus ei aina ole yksiselitteinen, ja vuodenaika voi vaikuttaa asiaan.

 

Kuitenkin se sääntö on aika yksiselitteinen, että T = 1 tarkoittaa pyörätuolilla löydettävissä olevaa kätköä. Eihän tietenkään ole pakkoa sanoa, että kätkö soveltuu pyörätuolilla liikkuvalle, mutta vaikea kai on mennä väittämään, että T = 3, jos niin ei kuitenkaan ole.

Link to comment
Sen sijaan spoilata saattaisi, jos niin sanottaisiin T3-luokituksen saaneessa kätkössä, mutta en nyt heti keksi kuinka se olisi mahdollista.

 

Jos kävelymatkaa tulee vaikkapa vain n.3 kilometriä, kätköstä tulee nykykäytännön mukaan T3. Ei auta vaikka olisi kuinka hyvä kävely-/pyörätie kuljettavana...

Link to comment
Jos kävelymatkaa tulee vaikkapa vain n.3 kilometriä, kätköstä tulee nykykäytännön mukaan T3. Ei auta vaikka olisi kuinka hyvä kävely-/pyörätie kuljettavana...

Juuri näin. Ja jos tällaisessa tapauksessa on keksinyt huippuovelan piilon kätkölleen, johon nyt sattuu yltämään pyörätuolistakin, niin tottahan se pyörätuolilogo spoilaa siten, että ko. tieto rajaa pois ne paikat, joihin tuolilla ei pääse.

Link to comment

Liikkumisesteisille soveltuvia kätköjä on kyllä niin vähän, että olisi mukava jos tieto merkitään kätkökuvaukseen silläkin uhalla, että se hieman spoilaa kätköä. Tsekkasin juuri omat kätköni ja aion laittaa merkinnän kuvaukseen. Häpeäkseni pitää tunnustaa, että 34 kätköstä vain yksi on pyörätuolikelpoinen.

 

Handicachingin vaikeusluokitus on tarkempi kuin GC:n tähdet. Se antaa erilaisesti liikkumisesteisille enemmän tietoa, samalla tietenkin spoilaa myös enemmän.

Link to comment

Kyllä multa jäis hakematta, jos lähes jokaisesta kätköstä pitäis kysellä soveltuvuudesta.

 

Tällä hetkellä ongelmana on mielestäni se, että liikuntarajoitteisille sopivia kätköjä on tosi vähän. Nykyisillä määrillä on paha alkaa mainostamaan harrastusta liikuntarajoitteisille esim. invaliidiliiton kautta. Täytyy kyllä myöntää, että suurin osa omista kätköistämmekään ei sovellu pyörätuolilla haettavaksi.

 

Kirsi

Link to comment
Kuitenkin se sääntö on aika yksiselitteinen, että T = 1 tarkoittaa pyörätuolilla löydettävissä olevaa kätköä.

Aika monissa kätköissä on maaston vaikeus (terrain rating) määritelty yhden tähden arvoiseksi (=handicapped accessible), vaikka kätköä ei ole mahdollista saada esiin pyörätuolista käsin. Pyörätuolilla toki pääsee lähelle kätköä, mutta loggaaminen ei ilman avustajaa onnistu. Geocache Rating System (ClayJar) määrittelee maaston vaikeuden vain maaston kulkukelpoisuuden perusteella: Terrain is likely to be paved, is relatively flat, and less than a 1/2 mile hike is required.

 

Tiedän pyörätuolin käyttäjiä, jotka kyllä pystyvät kulkemaan kilometrikaupalla vähän epätasaisessakin maastossa, mutta kätkö, joka on piilotettu liian alas tai liian ylös, on heidän ulottumattomissaan, vaikka sen äärelle pääsisi asvaltoitua, tasaista tietä.

 

Jos terrain ratingin yksi tähti todella tarkoittaisi sitä, että kätkö on pyörätuolin käyttäjän ulottuvissa, silloin ei välttämättä mitään pyörätuolilogojakaan tarvittaisi.

 

Anneli

Link to comment
Jos terrain ratingin yksi tähti todella tarkoittaisi sitä, että kätkö on pyörätuolin käyttäjän ulottuvissa, silloin ei välttämättä mitään pyörätuolilogojakaan tarvittaisi.

Tällä perusteella minä olen yrittänyt arvioida omien kätköjeni maaston. Ekstrapuolikas pitäisi tipahtaa heti, kun on selvää, ettei pyörätuolista istuen yletä ottamaan kätköä esille. Toisaalta, kuten monissa yhteyksissä on mainittu, ovat tähditykset vain suuntaa-antavia ohjeita. Useimmiten tällaiset pyörätuoleihin (ja parkkeeraamiseen yms.) liittyvät tarkennukset voi yksinkertaisesti selittää muutamalla sanalla myös kätkökuvauksessa.

Link to comment
Jos terrain ratingin yksi tähti todella tarkoittaisi sitä, että kätkö on pyörätuolin käyttäjän ulottuvissa, silloin ei välttämättä mitään pyörätuolilogojakaan tarvittaisi.

Ei oikeastaan tarvitakaan. Logothan on keksitty vasta myöhemmin.

Link to comment
Toivottavasti muut jaksavat jatkaa listaa.

En sano, että lista on huono, mutta todennäköisesti sille käy kuten niin monelle muullekin listalle: ylläpito loppuu ennen pitkää. Parempi olisi, jos kätkökuvausten maastoluokitukset pitäisivät kutinsa tai ainakin sen verran, että yhden tähden kätköt olisivat noita pyörätuolistakin käsin saavutettavia. Paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa kaikkien kannalta...

 

Anneli

Link to comment
Parempi olisi, jos kätkökuvausten maastoluokitukset pitäisivät kutinsa tai ainakin sen verran, että yhden tähden kätköt olisivat noita pyörätuolistakin käsin saavutettavia.

 

Tottakai olisi paljon helpompaa jos luokitukset pitäisivät paikkansa. Käytännössä se vaan valitettavasti näyttää olevan täysin utopistinen ajatus. Suomessa on paljon yhden tähden terrain-luokituksella varustettuva kätköjä, joita pyörätuolilla on turha lähestyä. Ja lisää tuntuu tulevan koko ajan tästä keskustelusta huolimatta.

 

On myös pidettävä mielessä että ainakin teoriassa useammallakin tähdellä varustetut kätköt voivat olla pyörätuolilla haettavissa. Kätkökuvauksessa olevat attribuutit ovat tietysti tervetulleita, mutta niitä ei ainakaan vielä voi käyttää hakukriteerinä sopivia kätköjä etsittäessä.

 

Pidän tuota listaa hyvänä ja tervetulleena ensi-apuna nykytilanteeseen. Edellyttäen että listalla olevat kätköt takuuvarmasti ovat pyörätuolilla haettavissa ja myös logattavissa.

Link to comment
Toivottavasti muut jaksavat jatkaa listaa.

Lisäsin ainakin omani siihen selityksien kera. Osalla kätköistä on valitettavasti se tilanne, että pyörätuolista ei itse kätköpurkkiin pääse käsiksi, vaikka paikalle pääseekin. Näissä tilanteissa tarvitsee sitten avustajan. Kolmas tekemäni kätkö, Drive-In Calculating, on tehty nimenomaan pyörätuoliloggaus mielessä :D .

Tuota spoilaantumista en ymmärrä :D. Jos kätkö kerran on maastoltaan helppo, niin se sitten on. Vaikeusaste voi sitten olla jotain muuta. Moni käyttää noita tähtiä haun apuna ja sehän lienee niiden tarkoituskin :D . Ainakin minä olen käsittänyt niin :D .

Link to comment

Onhan se kiva, että vähemmistöryhmiäkin ajatellaan, mutta olisikohan kuitenkin niin, että koko tämä pyörätuolihömpötys on vain meidän tuolittomien omiin tarpeisiin. Onhan se purkkia etsiessä kiva tietää, että "jos istuisin tuolissa, niin se pitäisi ylettyä siitä saamaan".

 

Montakohan findia tai muuta lokia Suomessa ovat pyörätuolikätköilijät tehneet? Taidetaan kuitenkin puhua marginaaliryhmästä. Pitääkö seuraavaksi ottaa huomioon, että kätkökuvaukset ovat varmasti luettavissa sokeiden kätköilijöiden laitteilla? <_<

Link to comment

En usko, että ykkösen suurin käyttötarve onkaan siinä, että pyörätuolikätköilijä arvioisi omaa pääsyään kätkölle. Useammin luulen sitä käytettävän siihen, että terve kätköilijä arvioi paikan päällä, missä kätkö saattaisi olla ja millaiset varusteet kotoa lähtiessä kannattaa laittaa päälle.

 

Mielestäni tuota selitystä ei kannata muuttaa, se on kaikille ihan tarpeeksi kuvaava. Sehän taas tuon selityksen tarkoitus on.

Link to comment
En usko, että ykkösen suurin käyttötarve onkaan siinä, että pyörätuolikätköilijä arvioisi omaa pääsyään kätkölle. Useammin luulen sitä käytettävän siihen, että terve kätköilijä arvioi paikan päällä, missä kätkö saattaisi olla ja millaiset varusteet kotoa lähtiessä kannattaa laittaa päälle.

VesaK on aivan oikeassa. On hienoa, kun vaikeusasteelle 1 on keksitty niin havainnollinen sääntö, että selvä enemmistö tulkitsee sen samalla tavalla. Kaikkien suurempien numeroiden kohdalla hajonta onkin sitten jo melkoinen.

Link to comment

Huomasin, että tuolla Viro Geopeitus-foorumillakin oli keskustelua millainen on 1-vaikeusasteen kätkö, sielläkin oli tuo pyörätuoli yhtenä kriteerinä ja tässä asiaan sieltä yksi melkeinpä "humoristinen" linkki siitä millainen sitten se "pyörätuolikätkö" voisikaan olla http://www.gizmodo.com/gadgets/gadgets/rug...road-217074.php

Edited by Vilosparta
Link to comment

Tätä pyörätuolista ottamisen mahdollisuutta mietin tehdessäni kätköä Rest Stop of Hämeenkoski. Aivan viereen pääsee kyllä pyörätuolilla, mutta kätköä ei tuolista pysty ottamaan. Siksi maasto on 1,5.

 

Pitääpä vielä tutkia mahdollisuutta muuttaa kätkö pyörätuolikelpoiseksi.

:mad:

Edited by Pike4
Link to comment

oikeastaan sattuikin eteeni sopiva keskustelu! aloimme muutama aika sitten harrastamaan geokätkäilyä vaimon kanssa (tai siis minä pääsääntöisesti ja vaimo joskus pakon sanelemana :huh: ). vaimoni on juurikin pyörätuolissa ja näitä paikkoja joihin pääsee joko tavallisella tai sähköpyörätuolilla on lähistöllämme kiusallisen vähän. loistava harrastus kumminkin!!! nimim. tänään kävellyt ainakin 8km koiran kanssa ja pirun kovia mäkiä!

Link to comment

Aloitin Geocaching.fi Wikiin listan pyörätuolilla logattavista kätköistä. Toivottavasti muut jaksavat jatkaa listaa.

Yritin eilen ja tänään, mutta linkki ei toiminut. Omista kätköistäni ainakin Laajasalon kirkko ja Tammisalon kirkko ovat täysin pyörätuolilogattavia, ja jos mukana on joku joka työntää ja avustaa, niin sitten niitä alkaakin olla jo huomattavasti enemmän.

 

Hienoa, että saatiin ihan oikea pyörätuolilla kätköilevä porukka mukaan, tervetuloa TunturiTiger! :laughing:

Link to comment

Hienoa että porukka hakee purkkeja oikeasti pyörätuolista käsin. Oulusta omat kätköni Oulun kaupungintalo ja Icehall ovat täysin pyörätuolista logattavia. Nallikarin leirintäalueen läheisyydessä sijaitseva kätkö Kadonneet kulkijat on mahdollista logata pyörätuolista.

Link to comment

Aloitin Geocaching.fi Wikiin listan pyörätuolilla logattavista kätköistä. Toivottavasti muut jaksavat jatkaa listaa.

Yritin eilen ja tänään, mutta linkki ei toiminut.

 

Seikun linkki oli vuodelta 2005. Wiki on nykyään tuolla, mutta pyörätuolilistaa sieltä ei helposti löytynyt.

 

Tosin nykyään on tapana merkitä pyörätuolikelpoiset kätköt geocaching.comissa sekä pyörätuoli-attribuutilla että maastoluokituksella 1. Vanhemmissa kätköissä ei tuohon maastoluokitukseen kannata luottaa, mutta nykyään tuota ohjetta noudatetaan jo melko hyvin. Toki yleistä käytäntöä vastaan kapinoivia kätköilijöitä löytyy aina :cry:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...