Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
NöpöJaHassu

Fin: Kokemuksia Tukholman Reissulta

Recommended Posts

Jåå-å, ensimmäinen cachepedition (kätkömatka?) on takana! Vietimme vajaat kolme päivää Tukholmassa ja saldoksi tuli 23 löydettyä + 2 löytymätöntä.

 

Nuo 23 kätköä oli valittu aika sattumanvaraisesti, tärkeimpänä kriteerinä oli etsiä nippu aivan keskustassa olevia kätköjä ja sitten aina muutaman kätkön ryppäitä, jotka olisivat alle 10 kilometrin päässä keskustasta. Loppujen lopuksi kävi ilmi, että löydetyistä 11 oli IT-Gubbenin. Aika kaveri! (Eihän sillä näytä olevan profiilin mukaan tehtynä kuin 96 kpl!!!)

 

Täytyy kyllä myöntää, että kolmannen päivän lopulla oli jo aika hyytynyt olo, jalat valittivat ja muutenkin kätköjä alkoi tulla korvista ulos. Mutta nyt laivamatkan jälkeen olo on taas kuin voittajalla, oli tuo aika kokemus!

 

!!! Jatkossa tässä mailissa on kevyesti spoilaavaa materiaalia, joten tällä varoituksella !!!

 

Kokemuksen perusteella voisi suositella seuraavia kätköjä:

 

GC2D14 oli hienolla paikalla aivan keskustassa

GC2D1D:ltä oli hienot näkymät kaikkiin suuntiin. Ja varmaan ensimmäisen kerran saimme kerralla näkyviin luokkaa 10 satelliittia

GCE017:ssä on aivan nerokas idea!

GCG27Y:ssä on omaperäinen idea. Yllättäen saimme > 10 vuotta vanhalla kouluruotsilla sorvattua varsin viehättävän runon

GCA268:ssä varsinainen kätköpaikka on (erittäin positiivisessa mielessä sanottuna) suorastaan röyhkeä :blink::P Hyvä Mesu!

GCG4KQ:ssä ympäristö on hieno (tosin istutukset vielä lehdettömiä) ja kätkötapa aika omaperäinen

GCHX80:ssä varsinainen kätköpaikka on oivaltavasti valittu

GC2323:stä on mahtavat näkymät Drottningholmiin päin

GCB1F4:ssä on hienot näkymät

 

Tuolle GCB1F4:lle meneminen oli aika 'mielenkiintoista'. Ollessamme kätköltä noin 100 metrin päässä ja etsiessämme polkua ylös mäelle löysimmekin sellaisen mutta se oli epäilyttävän hyvin hoidettu ollakseen 'vain joku polku'. Lisäksi se meni aika läheltä yhtä taloa (mutta ei kuitenkaan ihan pihan poikki). Kätköllä tavailimme sitten vihjettä tarkemmin: "Man går över privat mark för att komma fram till klockstapeln,eftersom någon permanent väg inte finns anlagd i dagsläget. Därför, visa hänsyn när Du besöker gömman" Aaaaaaarrrgggg! :lol::bad: Poistullessamme emme olleet niinkään hienontunteisen kuin nolon ja pakoonluikkivan näköisiä. <_<

 

GC2B32:lla taasen vastaan tuli pahin geojästitapaus tähän mennessä. Kaupungin työntekijä tms. oli päättänyt ruveta korjaamaan kärryään juuri tuossa, juuri vain 3 metriä kätköstä joka edellytti aika epäilyttävän näköistä kyykistelyä!

 

kuva2.jpg

 

Ja sitten lisäys netistä löytyviin 'mistä tiedät että olet tehnyt liikaa sitä tai tätä'-listoihin: Mistä tiedät että olet etsinyt liikaa geokätköjä? V: Kun maahan heitetty filmipurkin kansi tuo ensimmäisenä mieleen: 'Oivoi, nyt joku mikrokätkö on rikottu.'. (Ja ennenkuin joku ehtii sanoa: Kuvassa oleva läpykkä ei edes taida olla filmipurkin kansi, ja sehän on vielä pahempaa. :P )

 

kuva1.jpg

 

Tukholman seudulla ajelu oli sinänsä jo ihan mielenkiintoista. Homma pelasi periaatteessa ihan kuin Helsingin seudullakin mutta ajokulttuuri tuntui olevan yllättävän agressiivista. Tietä ei anneta, ei ja tungetaan molemmilta puolilta ohi. Keskustan läpikin tuli pakon sanelemana ajeltua viitisen kertaa ja ennen vain jalan Tukholmassa liikkuneelle Sergel Torgetin läpi ajaminen oli aika hauska kokemus.

 

Taas voi kyllä sanoa geokätköilyn avartaneen maailmaa ja vieneen aika kummallisiin paikkoihin: Ensimmäisenä ei Tukholmaan lähtiessä tulisi etsiydyttyä Brommapojkarnan kotikentälle tai Vällingbyläisen pysäköintitalon katolle!

 

Tero

Share this post


Link to post

Pääsiäisen jälkeen olimme tyttöparina (Anja ja Jonski) Prahassa 4 päivän reissussa ja ihan oli hyvä reissu tämäkin. Saaliiksi saimme kymmenstä 9 ja tuo yksi pummikin taisi tulla vain ihan oman väärän oletuksen takia. Keskipisteenä hauillemme oli Kaarlen sillan weppikamerakätkö

 

Samalla kun kiersimme näitä kätköjä tuli katseltua paikalliset nähtävyydet - siksi kai tuo määräkin jäikin NöpöJaHassun megatuloksesta pienemmäksi. Ehkä myös virkistäytymistauot olusilla hidasti matkantekoa :D . Matkoja varten ostimme jo lentoasemalta bussi/ratikka/metrolipun viikoksi (250kr) ja ratikalla tulikin sitten kolisteltua kätköltä kätkölle. Sama lippu kävi myös "köysirataan" Petrinin kukkulalle kun koitimme hakea sieltä Prague Panorama kätköä. Ratikoita oli liikenteessä paljon ja niiden linjoja oli helppo bongata kartalta.

 

Harmi vain etten saanut lähtiessäni täältä mukaan yhtään travel bugia - taisivat olla ennen pääsiäistä kaikki kätköilijöiden taskuissa. Olisi ollut mukava vieldä muutama suomalainen bugi vähän kauemmas kotinurkiltaan. Viimeisenä kätköilypäivänä sitten onnistuimme kuitenkin löytämään oiken TB keskittymän ja toimme sieltä tullessamme pari tänne Suomeen.

 

- Anja

 

Ps. kannattaa muuten varoa taskuvarkaita :P niitä kun tuntui olevan yllättävän paljon. Meiltä ei varastettu mitään, mutta Jonskin repun vetskarin saivat jo auki metroon mennessä.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...