Jump to content

Fin:miten Kuva Kätkösivulle


apassi

Recommended Posts

Moi

Miten laitetaan kuva löydetystä kätkörasiasta kätkösivulle?

Kevätterveisin Ile ja Kaija

Jos olet jo logannut kätkön, löytyy logista oman kirjauksesi alapuolelta '[upload an image for this log]' linkki josta pääsee eteenpäin, ja ellet ole vielä logannut, linkki '[upload an image for this log]' tulee kyllä loggausta tehdessäsi vastaan kunhan luet ruudut huolellisesti..... Erehdyksen voi paikata vaikkapa jälkikäteen, näilläkin minun nakkisormilla se on onnistunut

Link to post

Kuvan pitää olla tiedostomuotoa jpg, gif tai tiff. Sivusto ilmeisesti muuttaa kuvan koon automaattisesti, jos originaali on yli 125k suuri tai yli 600 pikseliä leveä. Parempi muokata kuva itse sopivan kokoiseksi, niin tietää mitä saa, mutta jos tätä ei osaa, niin se tapahtuu siis automaattisestikin. Lopullinen kuva on aina muunnettu jpg-muotoon.

Link to post
Mitenkäs kuva sitten tuodaan tänne Foorumin sivulle ja mitäs sääntöjä siihen löytyy ???

Ensinnäkin kuvan pitää olla jossain netissä olevassa osoitteessa jo valmiiksi. Esim. Googlen logo löytyy osoitteesta http://www.google.fi/images/web_logo_left.gif.

 

Jos kuvan haluaa saada foorumipostaukseen, on helpointa klikata viestin kirjoitusvaiheessa tekstikentän yläpuolella olevaa nappulaa, jossa lukee IMG, jolloin avautuu uusi Javascript-ikkuna, johon pitää laittaa kuvan osoite. Voit myös käsin kirjoittaa kuvatägit tyyliin [ IMG]http://www.google.fi/images/web_logo_left.gif[ /IMG] (huom. ota ylimääräinen väli hakasulun jälkeen pois!)

 

Tuloksena valmiissa postauksessa on kuva:

 

web_logo_left.gif

 

Et siis voi ladata (upload) kovalevyltäsi suoraan kuvaa tänne foorumiin, vaan se pitää ensin saada nettiin, johon sitten postauksesta viitataan. Periaatteessa kuva voi olla minkäkokoinen vain, sillä se ei vie foorumiserveriltä ollenkaan tilaa. Lukumukavuuden kannalta on tietysti hyvä käyttää kohtuullisen pieniä kuvia, jotka latautuvat inhimillisessä ajassa, eivätkä ole kovin leveitä (jotta viestiä ei tarvitse skrollata sivusuuntaan nähdäkseen koko kuvan).

Link to post

Nythän näille CG-kuville olisi mielestäni ihan sopiva paikka köllötellä siellä käyttäjäprofiilin takaisessa 'Galleryssä', vaan enpä ole oppinut miten sinne kuvia viedään, paitsi tietysti kätkön loggauksen kautta. Onkos tiedossasi muuta tapaa viedä ja sitten myös poistaa kuvia galleriaan/sta ??

6726b630-d078-4cfd-ba8b-e3a444380fa1.jpg

Täältäköhän se kätkö löytyy ??

Link to post
Onkos tiedossasi muuta tapaa viedä ja sitten myös poistaa kuvia galleriaan/sta ??

Onpa hyvinkin. :) Nämä kuvat eivät tosin mene galleriaan (jossa näkyvät ainoastaan kätkösivuille, ja ehkä TB-sivuille ladatut kuvat), vaan profiiliin, josta niitä voi linkata tänne foorumiin.

 

Mene kätkösivullesi (My Cache Page), klikkaa oikean yläkulman Change your account information -linkkiä. Laita salasanasi ylimpään kenttään (olet tekemässä muutosta, joka vaatii salasanavarmennuksen). Skrollaa alas niin kauan, että löydät Your Profile -otsikon alta Photo (JPG files only) -kohdan. Siinä on linkki, jossa lukee uploaded any images yet (tai do so now, sama linkki), jota klikkaamalla pääset lataamaan lisää kuvia profiiliisi.

 

Linkin takaa avautuvalta sivulta näet otsikon Images for this account alta sinne jo ladattujen kuvien nimet. Klikkaa haluamasi kuvan nimeä, jolloin se avautuu omaksi sivukseen, ja voilá, saat selaimesi osoitekentästä kopioitua kuvan osoitteen, jota voit taas käyttää täällä foorumissa [ IMG]-tägien kanssa. Voit myös poistaa profiilissasi olevia kuvia kuvan nimen perässä olevalla delete-linkillä.

 

Huono puoli tässä on se, etteivät kuvat mene tosiaan sinne galleriaan kaikkien katsottaviksi. Jos kuva, jota haluat käyttää foorumikeskustelussa, sopii johonkin kätköloggaukseesi, voit ladata sen ko. kätkön sivulle, ja linkata sitten sieltä foorumiviestiisi.

 

Edit: typo

Edited by Divine
Link to post

Thanx divine, harottavat silmäni eivät havainneet että lauseet 'Choose a photo for yourself. If you haven't uploaded any images yet, you can do so now.' sisältää KAKSI eri linkkiä ja ensimmäisellä pääsee tosiaan selaamaan noita kuvia, mutta vain omiaan.

Ja täällä max koko tuntuu olevan tiukasti tuo 100k !!! Isommat ei siirry vaan tulee rähjä !! Kätkölogin kautta uploudaantuu suurenpikin kuva. Edited to add the size info after testing !!

Edited by jupilli
Link to post
  • 5 months later...

Koska uusiakin harrastajia on varmaan liikkeellä ja ainakin minä hatarapäisenä tahdon unohtaa kaikenlaista, kaivoin tämän vanhan jutun esille.

 

Divinen toimiva ohje lienee lievästi muuttunut muttei pahasti !!

 

Mikäs on näiden säikeitten säilyttämisen tapa ?

 

Kuinkas kauan löydän tämmöiset jutut tuolla 'search' toiminnolla ??

Link to post
Mikäs on näiden säikeitten säilyttämisen tapa ?

 

Kuinkas kauan löydän tämmöiset jutut tuolla 'search' toiminnolla ??

'Ikuisesti'. Eli kyllä ne siellä säilyvät, kunnes kolmannen maailmansodan kuuma aalto kärventää serverin ja backupit. :lol:

 

Searchilla pitäisi löytyä viestit aikojen alusta asti. Oleellista on muistaa säätää Refine Search -alueella Search posts from... -kohtaa. Oletuksena on, että etsitään viestejä, jotka ovat korkeintaan 30 päivää vanhoja. Jos haluaa löytää sitä vanhempia, niin klikkaus Older -kohtaan muuttaa haun etsimään kuukautta vanhempia viestejä. Rajaa voi muuttaa alasvetovalikosta, ja valitsemalla sieltä Any date saa tulokset koko foorumin olemassaoloajalta. (En tosin ole aivan varma, edelsikö tätä ja edellistä foorumisoftaa joku aiempi foorumi, jonka viestit eivät näy search-tuloksissa.)

 

Search Where -kohdasta voi valita, mihin foorumin aliosaan hakunsa kohdistaa. Myös kaikista foorumeista voi hakea yhtä aikaa.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...