Jump to content

FIN: Epäilyttävää toimintaa?


JayElli
Followers 0

Recommended Posts

Eilisessä Iltalehdessä kerrottiin poliisin seuranneen kartan kanssa rämpinyttä virolaista miestä Vantaan Hakkilan metsissä suurelle huumekätkölle. Uutinen kertoo, että "Maan pinta oli tasoitettu ja paikka peitetty vanhalla jääkaapin ovella. Todennäköistä on, että ovi oli tarkoitettu kätkön merkiksi."

 

Tuota lukiessa rupesi kiinnostamaan, onko kätköilijöillä ollut viranomaisten tai esim. maanomistajien kanssa mitään ongelmia? Oletteko jotenkin varautuneet esim. pitämällä jotain asiaan liittyviä papereita mukana? Kätkön perässä hortoilu kun on aika omituisen näköistä puuhaa ja saattaa viedä erikoisiin ja vahingossa jopa "puolikiellettyihin" paikkoihin.

 

Itseäni on jo kerran poliisiautolla seurailtu lentokentän takateillä iltasella. Muutaman minuutin seurailun jälkeen auto ajoi viereeni ja poliisit tsekkailivat naamaani hetken. Ilmeisesti päättelivät että en näytä terroristilta tai huumekuriirilta icon_smile.gif ja kääntyivät ympäri. Suomessahan tunnetusti poliisi on ystävä, mutta pisti kyllä silti vähän miettimään miten olisin toimintani selittänyt.

Link to comment

Kyllä tapauksia on varmasti ollut, mutta useimmiten ne tapahtuvat varmaan ilman että tarkkailtava huomaa mitään. Tiedän muutamia tapauksia missä lintuharrastajia on joutunut poliisin syyniin, oltuaan "epäilyttävissä" paikoissa kameroiden ja kiikareiden kanssa. Erään tapauksen perusteella voin kertoa, että varsinkin vankiloiden lähimaastoissa tapahtuvaa outoa liikkumista kannattaa välttää.

Link to comment

Ulkomailta:

Tsekkiläinen geokätkijätuttu kertoi juuri joutuneensa poliisin kanssa tekemisiin oikein kunnon "kädet ylös!" -meiningillä ollessaan etsimässä urbaania kätköä erään Prahan keskustan suosituimman turistinähtävyyden liepeillä. Puhumalla hän siitä kuitenkin sitten selvisi.

Sinivuokot tosin uhkailivat haravoida geokätkijöiden joukossa löytääkseen maata viime aikoina pelossa pitäneen "GPS-harrastajan", jonka huvina on ollut kätkeä pommeja rautatiesiltoihin yms. ja vaatia sitten lunnaita vastineeksi pommien sijaintien koordinaateista. Toivottavasti saavat sekopään pian kiinni, eikä osoittaudu meikäläiseksi...

Link to comment

Tämä on ainoa todellinen tapaus mitä olen Suomessa huomannut.

 

Vaikka joku yksittäinen poliisi ei ehkä pitäisikään geokätköistä, niin silti totuus on aina monta kertaluokkaa helpompi asia kuin se mistä poliisi muuten voisi epäillä.

 

Kalastajille ja muille epävirallisille tahoille voi sitten tietysti sanoa olevansa vaikka biologi ja keräävänsä muurahaisia koloista. icon_wink.gif Mutta tämäkin vain silloin, jos on syytä epäillä että kyseiset ulkopuoliset voisivat tuhota kätkön, jos saisivat tietää siitä.

Link to comment

Olin yksin Helsingissä etsimässä Helsinki religion, politics and science kätköä, jolloin kahteenkin otteeseen polliisit ajoi ohitseni.

 

Toisella kerralla oli jo pimeä enkä huomannut poliiseja vasta, kun olivat lähellä. Katselivat kyllä maijan ikkunasta tiukkaan, mutteivat tulleet mitään kysymään.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...